Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Starania 42+

Oceń ten wątek:
  • AMI Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline00 wrote:
    Cześć kochane jutro o 10 mam transfer zarodka z KD 3BA. Trzymajcie kciuki 😀
    Powodzenia <3

oboje 40lat
    AMH 1.06---> 0,76
    wyniki u obojga okey, jeden jajnik działa
    startujemy z IVF wrzesień 2024
    I stymulacja: Menopur --> 3 oocyty--> mamy 2x❄️5BB.
    PGTa--->mamy 2 mozaiki
    11.2024 Transfer ...⏳🍀
  • Wanda Nowa Znajoma

Wysłany: 18 listopada, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline00 wrote:
    Cześć kochane jutro o 10 mam transfer zarodka z KD 3BA. Trzymajcie kciuki 😀

Trzymam kciuki☺️ Niech wszystko się uda 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 05:40

👩 40, AMH-0,82 FSH-8,6
    I PICSI 10.2024 Menopur 300, Orgalutran, Zivafert 5000j.m. 5🥚 1 blastocysta 4BB, PGT-A zdrowy, ❄️
    II PICSI 11.2024 Menopur 300, Primolut-nor
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 19 listopada, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline00: jak się czujesz po transferze?

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Jacqueline00 Debiutantka

Wysłany: 19 listopada, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola wrote:
    Jacqueline00: jak się czujesz po transferze?
    Kompletnie nic nie czuję na dodatek miałam dość intensywny dzień, czuję że nic z tego nie będzie... znowu. Nic mnie nie pika, nie boli, jedynie plecy w krzyżu to od wahań hormonow z powodu perimenopauzy. Mój poziom progesteronu estradiol i fsh był na bardzo dobrym poziomie dopiero niedawno te wahania się pojawiły. Nie badałam ostatnio ani przed transferem bo mam prolutex lekarz mówił że to najlepszy lek żeby się nie martwić. Nie wiem poczekam do końca przyszłego tygodnia bo jestem za granicą betę zrobię w piątek ale nic nie czuję żeby miała być pozytywna 😞

• Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline00 wrote:
    Kompletnie nic nie czuję na dodatek miałam dość intensywny dzień, czuję że nic z tego nie będzie... znowu. Nic mnie nie pika, nie boli, jedynie plecy w krzyżu to od wahań hormonow z powodu perimenopauzy. Mój poziom progesteronu estradiol i fsh był na bardzo dobrym poziomie dopiero niedawno te wahania się pojawiły. Nie badałam ostatnio ani przed transferem bo mam prolutex lekarz mówił że to najlepszy lek żeby się nie martwić. Nie wiem poczekam do końca przyszłego tygodnia bo jestem za granicą betę zrobię w piątek ale nic nie czuję żeby miała być pozytywna 😞

Z własnego doświadczenia powiem, że lepiej jak tych objawów nie ma (no bo co może być na tym etapie?). Ja jestem 8 dpt i od początku mam bóle okresowe, co u mnie oznacza że organizm zarodka od razu chce się pozbyć (niektórzy mówią że takie bóle są normalne, ale nie u mnie)…

Teraz tylko beta Ci prawdę powie. Mocne kciuki

age.png

Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
    4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 20 listopada, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline00: na tak wczesnym etapie, nie musi Ci cokolwiek dolegać. Zarodek dopiero powoli wnika w ściankę macicy. Wierz w niego, że sobie poradzi. Tak jak mówi lekarz nie martw się zawczasu. Ja po transferze, też nic nie czułam, po 2 tyg.pojawiły się plamienia i byłam pewna, że nic z tego a ciąża zdrowo się rozwijała. Tego Ci życzę z całego serca 🤞🤞🤞🌱

Jacqueline00 lubi tę wiadomość

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Jacqueline00 Debiutantka

Wysłany: 20 listopada, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola wrote:
    Jacqueline00: na tak wczesnym etapie, nie musi Ci cokolwiek dolegać. Zarodek dopiero powoli wnika w ściankę macicy. Wierz w niego, że sobie poradzi. Tak jak mówi lekarz nie martw się zawczasu. Ja po transferze, też nic nie czułam, po 2 tyg.pojawiły się plamienia i byłam pewna, że nic z tego a ciąża zdrowo się rozwijała. Tego Ci życzę z całego serca 🤞🤞🤞🌱
    Dzięki za słowa otuchy, jakoś kręci mi się w głowie jakbym miała omdlenie ale jestem w pracy i mam nadzieję że wytrwam do końca dnia wzięłam scopolan bo trochę zabolało delikatnie jak przed miesiączką

Gradiola lubi tę wiadomość

• Gradiola Ekspertka

Wysłany: 20 listopada, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline00 wrote:
    Dzięki za słowa otuchy, jakoś kręci mi się w głowie jakbym miała omdlenie ale jestem w pracy i mam nadzieję że wytrwam do końca dnia wzięłam scopolan bo trochę zabolało delikatnie jak przed miesiączką
    Zawroty głowy mogą się zdarzać przy podwyższonych hormonach. Macica pracuje bo już wie, że pojawił się zarodek. Odpoczywaj kiedy tylko możesz i jak najmniej sie stresuj. Wiem, że to łatwo powiedzieć ale pisze Ci to osoba która mega się stresowała po transferze i przez całą ciążę a teraz z perspektywy czasu wiem, że nie było to potrzebne 🙂Podobno 90 % naszych czarnych myśli, nigdy nie spełni się w realu.

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verudandi wrote:
    Wkleję co tam napisałam, bo przecież nie każdy musi być wszędzie^^

Melduję się po transferze! 🌸

Pani doktor, która dzisiaj nas przyjęła i robiła transfer, powitała nas po identyfikacji słowami: "Chętnie zrobię Państwu dziecko" ❤️

Sama nie wierzę, w to co się dzieje. Wszystkie komórki zapłodnione się bardzo ładnie dzielą, jeden embrion to nawet aż wyprzedza ilością komórek inne.
    Dziś podany został trzydniowy embrion ośmiokomórkowy, z embryoglue, pozostałe trzy zostają w hodowli do poniedziałku!
    We wtorek będą dzwonić jak się dalej dzielą, ale trzymam mocno kciuki! 🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞

Wczoraj w ciągu dnia byłam na indibie dna macicy, przy okazji na koniec za darmo dostałam 5 minut masażu macicy "na szczęście". Zjedliśmy ananasa, co prawda z puszki, ale zawsze 🤣 Wieczorem były seksy, też mam nadzieję, że na szczęście.

Dzisiaj cały dzień miły, spędzony na zakupach, dobrym jedzonku, zakończony transferem ❤️
    Były frytki z makusa w drodze powrotnej, w uszach kolczyki ananasy, Partnerowi też kazałam założyć ananasowe skarpetki 🤣 sama założyłam ananasowe stopki 🤣

Klasycznie kazali betę dla kliniki robić 21 listopada po ~czternastu dniach, ale ja zamierzam zrobić 16tego. P

I klasycznie proszę o kciuki i sama trzymam za wszystkie Staraczki! 🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞

Cześć Kochana. Zaglądasz tu jeszcze? Widziałam na miesięcznym wątku, że się nie udało (to ja pisałam żebyś uciekala do Invucty i badała zarodki) - bardzo mi przykro :(

U mnie też dziś niestety beta <0,2.... myślałam, że z Małym na pokładzie bedzie łatwiej ale wręcz odwrotnie. Ryczę jak bóbr...

Słuchaj- wyhaczyłam w Twoich wiadomościach jedną rzecz, która by mnie interesowała. Chciałabym podpytać na priv. Wysyłam zaproszenie- może zajrzysz kiedyś i się uda

age.png

Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
    4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
‹‹ 25 26 27 28 29
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ