Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Starania 42+

Oceń ten wątek:
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 8 listopada, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verudandi wrote:
    Ja jutro podchodzę do drugiego transferu, trzymajcie kciuki 🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞
    Trzymam mocno🤞🤞🤞powodzenia!

Verudandi lubi tę wiadomość

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Wanda Nowa Znajoma

Wysłany: 9 listopada, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verudandi wrote:

Powodzenia 🙏 Trzymam mocno kciuki 🫶🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada, 06:42

👩 40, AMH-0,82 FSH-8,6
    I PICSI 10.2024 Menopur 300, Orgalutran, Zivafert 5000j.m. 5🥚 1 blastocysta 4BB, PGT-A zdrowy, ❄️
    II PICSI 11.2024 Menopur 300, Primolut-nor 10mg. Brak odpowiedzi - przerwano stymulację w 4 dniu
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verudandi wrote:
    Trzymamy kciuki ☺️ czytam że mini stymulacja przyniosła u Ciebie lepsze efekty ? A czyj pomysł lekarza czy własny ? I jeśli mogę zapytać z jakiego powodu ?

👶
  • Verudandi Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii_81 wrote:
    Trzymamy kciuki ☺️ czytam że mini stymulacja przyniosła u Ciebie lepsze efekty ? A czyj pomysł lekarza czy własny ? I jeśli mogę zapytać z jakiego powodu ?
    Pomysł lekarza zasadniczo, szału nie ma, ale jest zdecydowanie lepiej (więcej piszę na wątku listopadowym, zapraszam :)

Megii_81, Gama81 lubią tę wiadomość

43👩 AMH 0,38 (08.23) 0,86 (06.24)
    Kariotypy prawidłowe. Bx. KIR obecne: 2DS1, 2DS5, 3DS1; KIR nieobecne: 2DS2, 2DS3

NOVUM WARSZAWA 2024
    Protokół długi, Start: 13.07 Decapeptyl; 02.08 Gonal 225, Menopur 150, Decapeptyl 2/3 ampułkostrzykawki; 10.08 Gonal 150, Menopur 225, Decapeptyl 2/3 ampułkostrzykawki; 18.08 Ovitrelle wyzwolenie; 20.08 Punkcja 2🥚, 1 zarodek; 23.08 Transfer 3 dniowego zarodka; 31.08 betaHCG 0,9 mIU/ml (8dpt); 02.09 betaHCG 0,3 mIU/ml (10dpt)
    Ministymulacja, Start: 24.10 Clostibegyt 100mg (2-6 dzień cyklu), Menopur 75 (3 i 5 dzień cyklu), Menopur 150 (7 -13 dzień cyklu). 4.11 Ovitrelle wyzwolenie; 6.11 punkcja 4🥚, zapłodnione 4; 9.11 transfer 3 dniowego zarodka, brak innych zarodków; 15.11 betaHCG 1,4 mIU/ml (7dpt); 18.11 betaHCG 0,2 mIU/ml (9dpt).

INVICTA WARSZAWA 2024
    Wizyta kwalifikacyjna/startowa(?) 22.11
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 9 listopada, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verudandi: cieszę się, że już jesteś po transferze. Mocno wierzę, że się uda. Wszystkiego dobrego!🤞

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Verudandi Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkleję co tam napisałam, bo przecież nie każdy musi być wszędzie^^

Melduję się po transferze! 🌸

Pani doktor, która dzisiaj nas przyjęła i robiła transfer, powitała nas po identyfikacji słowami: "Chętnie zrobię Państwu dziecko" ❤️

Sama nie wierzę, w to co się dzieje. Wszystkie komórki zapłodnione się bardzo ładnie dzielą, jeden embrion to nawet aż wyprzedza ilością komórek inne.
    Dziś podany został trzydniowy embrion ośmiokomórkowy, z embryoglue, pozostałe trzy zostają w hodowli do poniedziałku!
    We wtorek będą dzwonić jak się dalej dzielą, ale trzymam mocno kciuki! 🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞

Wczoraj w ciągu dnia byłam na indibie dna macicy, przy okazji na koniec za darmo dostałam 5 minut masażu macicy "na szczęście". Zjedliśmy ananasa, co prawda z puszki, ale zawsze 🤣 Wieczorem były seksy, też mam nadzieję, że na szczęście.

Dzisiaj cały dzień miły, spędzony na zakupach, dobrym jedzonku, zakończony transferem ❤️
    Były frytki z makusa w drodze powrotnej, w uszach kolczyki ananasy, Partnerowi też kazałam założyć ananasowe skarpetki 🤣 sama założyłam ananasowe stopki 🤣

Klasycznie kazali betę dla kliniki robić 21 listopada po ~czternastu dniach, ale ja zamierzam zrobić 16tego. P

I klasycznie proszę o kciuki i sama trzymam za wszystkie Staraczki! 🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞

Gradiola, Jusia 82, alauda, Promyczek 2024, AMI, Megii_81, Daniela77, kicia_kocia lubią tę wiadomość

43👩 AMH 0,38 (08.23) 0,86 (06.24)
    Kariotypy prawidłowe. Bx. KIR obecne: 2DS1, 2DS5, 3DS1; KIR nieobecne: 2DS2, 2DS3

NOVUM WARSZAWA 2024
    Protokół długi, Start: 13.07 Decapeptyl; 02.08 Gonal 225, Menopur 150, Decapeptyl 2/3 ampułkostrzykawki; 10.08 Gonal 150, Menopur 225, Decapeptyl 2/3 ampułkostrzykawki; 18.08 Ovitrelle wyzwolenie; 20.08 Punkcja 2🥚, 1 zarodek; 23.08 Transfer 3 dniowego zarodka; 31.08 betaHCG 0,9 mIU/ml (8dpt); 02.09 betaHCG 0,3 mIU/ml (10dpt)
    Ministymulacja, Start: 24.10 Clostibegyt 100mg (2-6 dzień cyklu), Menopur 75 (3 i 5 dzień cyklu), Menopur 150 (7 -13 dzień cyklu). 4.11 Ovitrelle wyzwolenie; 6.11 punkcja 4🥚, zapłodnione 4; 9.11 transfer 3 dniowego zarodka, brak innych zarodków; 15.11 betaHCG 1,4 mIU/ml (7dpt); 18.11 betaHCG 0,2 mIU/ml (9dpt).

INVICTA WARSZAWA 2024
    Wizyta kwalifikacyjna/startowa(?) 22.11
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 11 listopada, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verudandi: super, że tak dobrze idzie 🙂 Teraz odpoczywaj, relaksuj się, myśl pozytywnie i niech kropek wgryza się na całego 🙂 Czekam na Twoją betę. Ananasy górą 😉🍍🍍🍍🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 21:30

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verudandi wrote:
    Wkleję co tam napisałam, bo przecież nie każdy musi być wszędzie^^

Melduję się po transferze! 🌸

Pani doktor, która dzisiaj nas przyjęła i robiła transfer, powitała nas po identyfikacji słowami: "Chętnie zrobię Państwu dziecko" ❤️

Sama nie wierzę, w to co się dzieje. Wszystkie komórki zapłodnione się bardzo ładnie dzielą, jeden embrion to nawet aż wyprzedza ilością komórek inne.
    Dziś podany został trzydniowy embrion ośmiokomórkowy, z embryoglue, pozostałe trzy zostają w hodowli do poniedziałku!
    We wtorek będą dzwonić jak się dalej dzielą, ale trzymam mocno kciuki! 🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞

Wczoraj w ciągu dnia byłam na indibie dna macicy, przy okazji na koniec za darmo dostałam 5 minut masażu macicy "na szczęście". Zjedliśmy ananasa, co prawda z puszki, ale zawsze 🤣 Wieczorem były seksy, też mam nadzieję, że na szczęście.

Dzisiaj cały dzień miły, spędzony na zakupach, dobrym jedzonku, zakończony transferem ❤️
    Były frytki z makusa w drodze powrotnej, w uszach kolczyki ananasy, Partnerowi też kazałam założyć ananasowe skarpetki 🤣 sama założyłam ananasowe stopki 🤣

Klasycznie kazali betę dla kliniki robić 21 listopada po ~czternastu dniach, ale ja zamierzam zrobić 16tego. P

I klasycznie proszę o kciuki i sama trzymam za wszystkie Staraczki! 🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞
    Super, gratuluję. Jak to osiągnęłaś, czy AMH wzrosło u Ciebie po roku?

• Daniela77 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny naczytałam się Was tutaj i postanowiłam zbadać amh mam 3,180. Mam 39 lat, w marcu 40. Powiedzcie proszę czy ten wynik jest ok? Za dwa tygodnie wizyta w klinice pierwsza, nie wiem czego się spodziewać- narazie o in vitro nie myślę.
    Tsh 2.8. Miesiąc temu było 2.2.terstosteron 55,90 wcześniej był w normie.

• kicia_kocia Ekspertka

Wysłany: 13 listopada, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela77, twoje amh wygląda bardzo dobrze, nie powinno być ono problemem.
    W klinice na pewno zwrócą uwagę też na pozostałe hormony, tsh, fsh, lh, estradiol, prolaktynę, testosteron i inne.
    Jestem w twoim wieku i mój lekarz przy moim amh (też wysokim) mowi, że to super, że mamy dużo komórek, teraz żeby zajśc w ciązę trzeba zająć się ich jakością, która spada wraz z wiekiem.

Trzymam kciuki za owocną wizytę w klinice🍀

Daniela77 lubi tę wiadomość

PCOS, starania o drugiego 👶🏼
  • Daniela77 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Daniela77, twoje amh wygląda bardzo dobrze, nie powinno być ono problemem.
    W klinice na pewno zwrócą uwagę też na pozostałe hormony, tsh, fsh, lh, estradiol, prolaktynę, testosteron i inne.
    Jestem w twoim wieku i mój lekarz przy moim amh (też wysokim) mowi, że to super, że mamy dużo komórek, teraz żeby zajśc w ciązę trzeba zająć się ich jakością, która spada wraz z wiekiem.

Trzymam kciuki za owocną wizytę w klinice🍀
    Pozostałe hormony w normie. Od marca nam nie wychodzi. Ale to amh dało mi nadzieję. Mąż nasienia zbada na wizycie. Ale robiliśmy test domowy i wyszło dobrze. Mam nadzieje że wreszcie coś ruszy po tej wizycie. Dziękuję za odpowiedź

• Daniela77 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia_Kocia weszłam w Twoje posty i zobaczyłam że też w pastelowej. Właśnie tam jade za dwa tygodnie, coś więcej udało się? Co u Ciebie w kwestii starań?

• kicia_kocia Ekspertka

Wysłany: 13 listopada, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela, u mnie podchodzimy do IUI na cyklu stymulowanym, na razie 2 próby odwołane z uwagi na moją nieobecność i owulację w długi weekend. Czekam na kolejny cykl, wtedy może uda się zadziałać. Na pewno pomoże, jakbyś na pierwsza wizytę miała wyniki tsh i hormony z pierwszej fazy cyklu, wtedy bardziej konkretnie się rozmawia, ale jeśli nie masz to w klinice wszystko tobie zbadają. U mnie najpierw robiliśmy stymulację "na próbę", żeby w ogóle zobaczyć jak będę reagować. Ale ja mam pcos, brak własnych owulacji, więc było wiadomo, że bez stymulacji nie pójdziemy do przodu.
    Na pewno to jest fajne, że w Pastelovej nikt nie mówi, że pesel wszystko przekreśla, tylko lekarz szuka szans i pozytywów - ja to bardzo cenię.

Gradiola lubi tę wiadomość

• Daniela77 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Daniela, u mnie podchodzimy do IUI na cyklu stymulowanym, na razie 2 próby odwołane z uwagi na moją nieobecność i owulację w długi weekend. Czekam na kolejny cykl, wtedy może uda się zadziałać. Na pewno pomoże, jakbyś na pierwsza wizytę miała wyniki tsh i hormony z pierwszej fazy cyklu, wtedy bardziej konkretnie się rozmawia, ale jeśli nie masz to w klinice wszystko tobie zbadają. U mnie najpierw robiliśmy stymulację "na próbę", żeby w ogóle zobaczyć jak będę reagować. Ale ja mam pcos, brak własnych owulacji, więc było wiadomo, że bez stymulacji nie pójdziemy do przodu.
    Na pewno to jest fajne, że w Pastelovej nikt nie mówi, że pesel wszystko przekreśla, tylko lekarz szuka szans i pozytywów - ja to bardzo cenię.
    Mam hormonów zbadane w pierwszej fazie chyklu
    Moja gin podpowiedziała żeby przed zbadać tez nasienie. Tak fajnie umówili że od razu przed wizytą to zrobią co mnie bardzo zaskoczyło. Po monitoringu wiem że mam swoją owulację ale mimo to nie wychodzi 😒 zresztą testy tez pokazują że jest...

kicia_kocia lubi tę wiadomość

• kicia_kocia Ekspertka

Wysłany: 13 listopada, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją owulacja to już coś, wysoka rezerwa, jak będziesz miała badanie nasienia + hormony to w klinice na pewno zaproponują jakieś dalsze badania.

Moje doświadczenie z nimi jest takie, że nie ma zbędnego zwlekania, tylko lekarze dążą do tego, żeby wykorzystać każdy cykl czy na pogłębienie diagnostyki czy próby. Mam nadzieję, że szybko wam pomogą ✊️✊️

Daniela77 lubi tę wiadomość

• Merkuriusz Nowa

Wysłany: 14 listopada, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam 39, swoje owulacje, i też nie wychodzi.. i tak się zastanawiam czy w naszym wieku, kiedy komórki są słabej jakości in vitro ma w ogóle sens :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada, 21:16

• Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merkuriusz wrote:
    Też mam 39, swoje owulacje, i też nie wychodzi.. i tak się zastanawiam czy w naszym wieku, kiedy komórki są słabej jakości in vitro ma w ogóle sens :(

Oczywiście że ma… tylko można wziąć pod uwagę przebadanie zarodków.

age.png

Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
    4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
  • Jacqueline00 Debiutantka

Wysłany: 17 listopada, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane jutro o 10 mam transfer zarodka z KD 3BA. Trzymajcie kciuki 😀

Jusia 82, alauda, AMI, Gradiola, Megii_81, Daniela77 lubią tę wiadomość

• Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline00 wrote:
    Cześć kochane jutro o 10 mam transfer zarodka z KD 3BA. Trzymajcie kciuki 😀

Ogromne kciuki. Mam synka z 3bb 😊

Gradiola lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
    4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline00: mocno trzymam🤞🤞🤞 niech to będzie piękny dzień a maluszek zadomowi się u Ciebie.🌱❤️

Jacqueline00 lubi tę wiadomość

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
‹‹ 25 26 27 28 29
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ