Starania 42+
-
WIADOMOŚĆ
-
Verudandi wrote:Ja jutro podchodzę do drugiego transferu, trzymajcie kciuki 🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞
Powodzenia 🙏 Trzymam mocno kciuki 🫶🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada, 06:42
Verudandi lubi tę wiadomość
👩 40, AMH-0,82 FSH-8,6
I PICSI 10.2024 Menopur 300, Orgalutran, Zivafert 5000j.m. 5🥚 1 blastocysta 4BB, PGT-A zdrowy, ❄️
II PICSI 11.2024 Menopur 300, Primolut-nor 10mg. Brak odpowiedzi - przerwano stymulację w 4 dniu -
Verudandi wrote:Ja jutro podchodzę do drugiego transferu, trzymajcie kciuki 🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞
👶 -
Megii_81 wrote:Trzymamy kciuki ☺️ czytam że mini stymulacja przyniosła u Ciebie lepsze efekty ? A czyj pomysł lekarza czy własny ? I jeśli mogę zapytać z jakiego powodu ?
Megii_81, Gama81 lubią tę wiadomość
43👩 AMH 0,38 (08.23) 0,86 (06.24)
Kariotypy prawidłowe. Bx. KIR obecne: 2DS1, 2DS5, 3DS1; KIR nieobecne: 2DS2, 2DS3
NOVUM WARSZAWA 2024
Protokół długi, Start: 13.07 Decapeptyl; 02.08 Gonal 225, Menopur 150, Decapeptyl 2/3 ampułkostrzykawki; 10.08 Gonal 150, Menopur 225, Decapeptyl 2/3 ampułkostrzykawki; 18.08 Ovitrelle wyzwolenie; 20.08 Punkcja 2🥚, 1 zarodek; 23.08 Transfer 3 dniowego zarodka; 31.08 betaHCG 0,9 mIU/ml (8dpt); 02.09 betaHCG 0,3 mIU/ml (10dpt)
Ministymulacja, Start: 24.10 Clostibegyt 100mg (2-6 dzień cyklu), Menopur 75 (3 i 5 dzień cyklu), Menopur 150 (7 -13 dzień cyklu). 4.11 Ovitrelle wyzwolenie; 6.11 punkcja 4🥚, zapłodnione 4; 9.11 transfer 3 dniowego zarodka, brak innych zarodków; 15.11 betaHCG 1,4 mIU/ml (7dpt); 18.11 betaHCG 0,2 mIU/ml (9dpt).
INVICTA WARSZAWA 2024
Wizyta kwalifikacyjna/startowa(?) 22.11 -
Wkleję co tam napisałam, bo przecież nie każdy musi być wszędzie^^
Melduję się po transferze! 🌸
Pani doktor, która dzisiaj nas przyjęła i robiła transfer, powitała nas po identyfikacji słowami: "Chętnie zrobię Państwu dziecko" ❤️
Sama nie wierzę, w to co się dzieje. Wszystkie komórki zapłodnione się bardzo ładnie dzielą, jeden embrion to nawet aż wyprzedza ilością komórek inne.
Dziś podany został trzydniowy embrion ośmiokomórkowy, z embryoglue, pozostałe trzy zostają w hodowli do poniedziałku!
We wtorek będą dzwonić jak się dalej dzielą, ale trzymam mocno kciuki! 🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞
Wczoraj w ciągu dnia byłam na indibie dna macicy, przy okazji na koniec za darmo dostałam 5 minut masażu macicy "na szczęście". Zjedliśmy ananasa, co prawda z puszki, ale zawsze 🤣 Wieczorem były seksy, też mam nadzieję, że na szczęście.
Dzisiaj cały dzień miły, spędzony na zakupach, dobrym jedzonku, zakończony transferem ❤️
Były frytki z makusa w drodze powrotnej, w uszach kolczyki ananasy, Partnerowi też kazałam założyć ananasowe skarpetki 🤣 sama założyłam ananasowe stopki 🤣
Klasycznie kazali betę dla kliniki robić 21 listopada po ~czternastu dniach, ale ja zamierzam zrobić 16tego. P
I klasycznie proszę o kciuki i sama trzymam za wszystkie Staraczki! 🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞Gradiola, Jusia 82, alauda, Promyczek 2024, AMI, Megii_81, Daniela77, kicia_kocia lubią tę wiadomość
43👩 AMH 0,38 (08.23) 0,86 (06.24)
Kariotypy prawidłowe. Bx. KIR obecne: 2DS1, 2DS5, 3DS1; KIR nieobecne: 2DS2, 2DS3
NOVUM WARSZAWA 2024
Protokół długi, Start: 13.07 Decapeptyl; 02.08 Gonal 225, Menopur 150, Decapeptyl 2/3 ampułkostrzykawki; 10.08 Gonal 150, Menopur 225, Decapeptyl 2/3 ampułkostrzykawki; 18.08 Ovitrelle wyzwolenie; 20.08 Punkcja 2🥚, 1 zarodek; 23.08 Transfer 3 dniowego zarodka; 31.08 betaHCG 0,9 mIU/ml (8dpt); 02.09 betaHCG 0,3 mIU/ml (10dpt)
Ministymulacja, Start: 24.10 Clostibegyt 100mg (2-6 dzień cyklu), Menopur 75 (3 i 5 dzień cyklu), Menopur 150 (7 -13 dzień cyklu). 4.11 Ovitrelle wyzwolenie; 6.11 punkcja 4🥚, zapłodnione 4; 9.11 transfer 3 dniowego zarodka, brak innych zarodków; 15.11 betaHCG 1,4 mIU/ml (7dpt); 18.11 betaHCG 0,2 mIU/ml (9dpt).
INVICTA WARSZAWA 2024
Wizyta kwalifikacyjna/startowa(?) 22.11 -
Verudandi: super, że tak dobrze idzie 🙂 Teraz odpoczywaj, relaksuj się, myśl pozytywnie i niech kropek wgryza się na całego 🙂 Czekam na Twoją betę. Ananasy górą 😉🍍🍍🍍🤞🤞🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 21:30
'83
2020 -córka 4 lata❤️
2023 - 6 tc 💔 -
Verudandi wrote:Wkleję co tam napisałam, bo przecież nie każdy musi być wszędzie^^
Melduję się po transferze! 🌸
Pani doktor, która dzisiaj nas przyjęła i robiła transfer, powitała nas po identyfikacji słowami: "Chętnie zrobię Państwu dziecko" ❤️
Sama nie wierzę, w to co się dzieje. Wszystkie komórki zapłodnione się bardzo ładnie dzielą, jeden embrion to nawet aż wyprzedza ilością komórek inne.
Dziś podany został trzydniowy embrion ośmiokomórkowy, z embryoglue, pozostałe trzy zostają w hodowli do poniedziałku!
We wtorek będą dzwonić jak się dalej dzielą, ale trzymam mocno kciuki! 🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞
Wczoraj w ciągu dnia byłam na indibie dna macicy, przy okazji na koniec za darmo dostałam 5 minut masażu macicy "na szczęście". Zjedliśmy ananasa, co prawda z puszki, ale zawsze 🤣 Wieczorem były seksy, też mam nadzieję, że na szczęście.
Dzisiaj cały dzień miły, spędzony na zakupach, dobrym jedzonku, zakończony transferem ❤️
Były frytki z makusa w drodze powrotnej, w uszach kolczyki ananasy, Partnerowi też kazałam założyć ananasowe skarpetki 🤣 sama założyłam ananasowe stopki 🤣
Klasycznie kazali betę dla kliniki robić 21 listopada po ~czternastu dniach, ale ja zamierzam zrobić 16tego. P
I klasycznie proszę o kciuki i sama trzymam za wszystkie Staraczki! 🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞🌸🤞 -
Dziewczyny naczytałam się Was tutaj i postanowiłam zbadać amh mam 3,180. Mam 39 lat, w marcu 40. Powiedzcie proszę czy ten wynik jest ok? Za dwa tygodnie wizyta w klinice pierwsza, nie wiem czego się spodziewać- narazie o in vitro nie myślę.
Tsh 2.8. Miesiąc temu było 2.2.terstosteron 55,90 wcześniej był w normie. -
Daniela77, twoje amh wygląda bardzo dobrze, nie powinno być ono problemem.
W klinice na pewno zwrócą uwagę też na pozostałe hormony, tsh, fsh, lh, estradiol, prolaktynę, testosteron i inne.
Jestem w twoim wieku i mój lekarz przy moim amh (też wysokim) mowi, że to super, że mamy dużo komórek, teraz żeby zajśc w ciązę trzeba zająć się ich jakością, która spada wraz z wiekiem.
Trzymam kciuki za owocną wizytę w klinice🍀Daniela77 lubi tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼 -
kicia_kocia wrote:Daniela77, twoje amh wygląda bardzo dobrze, nie powinno być ono problemem.
W klinice na pewno zwrócą uwagę też na pozostałe hormony, tsh, fsh, lh, estradiol, prolaktynę, testosteron i inne.
Jestem w twoim wieku i mój lekarz przy moim amh (też wysokim) mowi, że to super, że mamy dużo komórek, teraz żeby zajśc w ciązę trzeba zająć się ich jakością, która spada wraz z wiekiem.
Trzymam kciuki za owocną wizytę w klinice🍀 -
Daniela, u mnie podchodzimy do IUI na cyklu stymulowanym, na razie 2 próby odwołane z uwagi na moją nieobecność i owulację w długi weekend. Czekam na kolejny cykl, wtedy może uda się zadziałać. Na pewno pomoże, jakbyś na pierwsza wizytę miała wyniki tsh i hormony z pierwszej fazy cyklu, wtedy bardziej konkretnie się rozmawia, ale jeśli nie masz to w klinice wszystko tobie zbadają. U mnie najpierw robiliśmy stymulację "na próbę", żeby w ogóle zobaczyć jak będę reagować. Ale ja mam pcos, brak własnych owulacji, więc było wiadomo, że bez stymulacji nie pójdziemy do przodu.
Na pewno to jest fajne, że w Pastelovej nikt nie mówi, że pesel wszystko przekreśla, tylko lekarz szuka szans i pozytywów - ja to bardzo cenię.Gradiola lubi tę wiadomość
kicia_kocia wrote:Daniela, u mnie podchodzimy do IUI na cyklu stymulowanym, na razie 2 próby odwołane z uwagi na moją nieobecność i owulację w długi weekend. Czekam na kolejny cykl, wtedy może uda się zadziałać. Na pewno pomoże, jakbyś na pierwsza wizytę miała wyniki tsh i hormony z pierwszej fazy cyklu, wtedy bardziej konkretnie się rozmawia, ale jeśli nie masz to w klinice wszystko tobie zbadają. U mnie najpierw robiliśmy stymulację "na próbę", żeby w ogóle zobaczyć jak będę reagować. Ale ja mam pcos, brak własnych owulacji, więc było wiadomo, że bez stymulacji nie pójdziemy do przodu.
Na pewno to jest fajne, że w Pastelovej nikt nie mówi, że pesel wszystko przekreśla, tylko lekarz szuka szans i pozytywów - ja to bardzo cenię.
Moja gin podpowiedziała żeby przed zbadać tez nasienie. Tak fajnie umówili że od razu przed wizytą to zrobią co mnie bardzo zaskoczyło. Po monitoringu wiem że mam swoją owulację ale mimo to nie wychodzi 😒 zresztą testy tez pokazują że jest...kicia_kocia lubi tę wiadomość
-
Swoją owulacja to już coś, wysoka rezerwa, jak będziesz miała badanie nasienia + hormony to w klinice na pewno zaproponują jakieś dalsze badania.
Moje doświadczenie z nimi jest takie, że nie ma zbędnego zwlekania, tylko lekarze dążą do tego, żeby wykorzystać każdy cykl czy na pogłębienie diagnostyki czy próby. Mam nadzieję, że szybko wam pomogą ✊️✊️
Daniela77 lubi tę wiadomość
Merkuriusz wrote:Też mam 39, swoje owulacje, i też nie wychodzi.. i tak się zastanawiam czy w naszym wieku, kiedy komórki są słabej jakości in vitro ma w ogóle sens
Oczywiście że ma… tylko można wziąć pod uwagę przebadanie zarodków.
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA) -
Jacqueline00 wrote:Cześć kochane jutro o 10 mam transfer zarodka z KD 3BA. Trzymajcie kciuki 😀
Ogromne kciuki. Mam synka z 3bb 😊Gradiola lubi tę wiadomość
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)