X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Starania 42+

Oceń ten wątek:
  • Slimak Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olamonola wrote:
    Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post tutaj. Mimo że czytam i czytam i czytam już tak dłuuugo.

Moja historia( jeszcze nie umiem ws topce robić tych wszystkich cudów)

Mam 43 lata, Ostatnie AMH 0,63 z września 22.
    pierwsza ciąża naturalna maj 2024 poronienie w 6tyg (biochem)
    Kolejne 2 kreski 29 września, strata w 15 tyg - zespół Downa.
    Terminowałam ciążę, całkiem niedawno.

Fizycznie dochodzę do siebie, Psychicznie jestem wrakiem. Łapię się nadzieji że łatwo zachodzę w ciążę, ale podejrzewam że moje komórki jajowe są do niczego. Chyba nie potrzebuję tu nic usłyszeć, tylko daję znaka że jestem z Wami i że będę się starać. Ustaliliśmy z prtnerem że dajemy sobie pół roku na naturalne próby. A potem robimy Invitro.
    Boję się i mam jeszcze cień nadziei na macierzyństwo. Zrobimy kariotypy na razie.
    Trzymam mocno kciuki za Was i dziękuję za pozytywne historie.

Powwodzenia, proponuje podczytac forum ivitro i zapoznac sie z twmatwm jest tam tez duzo wiedzedy np jakie badania wykonac. Rowniez zapisalabym sie juz do kliniki na kwalifikacje nie czekalabym pol roku. Invitro to dluga droga i stracisz komejne pol roku. Mozesz rowniez zbadac uzyskane zarodki pgta. Niestety w naszym wieku juz nie ma czasu na czekanie.

83 / 85
    Endometrium 7-8mm, genotyp homozygotyczny 4G/4G, MTHFR, heterozygota CT, heterozygota AC, ANA 1 dodatnie, histeroskopia x 2 , biopsiaja CD138 x 2 ok, cytokiny ok , komorki NK 12% , pgt-a , BX kirow implantacyjnych brak, laparo+histero ok

pgt-a; atoziban + embrio glue, acard 150, ovitrell metypred 8g oder encotron 10g, heparyna, akupunktura 6+7 accofil)

I IVF 2021 ❄️- 5.1.1
    1. Tranfer sztuczny marzec 22- 5dpt 40, 7dpd 30, 10dpd 2 ❌️
    II IVF 2022 ❄️❄️- 5.1.1 i 5.1.1
    2. Tranfer sztuczny listopad ❄️ 10tc 💔❌️
    3. Transfer naturalny ❄️ 5.1.1 5dpt: <1,2❌️

2023/2024: IVF III ❄️5.1.1 + IV IVF 0 + V IVF ❄️❄️5.1.1 6.1.2
    4. Transfer marzec ❄️5.1.1 7dpt: <1,2 9dpt: <1,2❌️
    5. Transfer ❄️5.1.1 czewriec <2,3 ❌️
    6. Transfer wrzesien <2,3 ❌️

KONIEC
    2025 Nowy Rodzial KD zmana kliniki
    KD siweze luty ❄️ 4.1.1 ❄️ 4.1.2 ❄️ 3.2.2
    7. Tranfer naturlany kwiecien - 10dpt - 480 , 12 dpt 1380 :-)
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Dziewczyny, ja urodzilam Syna mając 43 lata - naturalnie, tylko standardowe suple brakam. To było 3 lata temu.
    Jeszcze dodam, że moje AMH wynosiło wtedy 0,54.
    Nie poddawajcie się!

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Dotipik Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Jeszcze dodam, że moje AMH wynosiło wtedy 0,54.
    Nie poddawajcie się!
    Fajna historia:) gratuluję. A masz jakieś "zlote rady", coś niestandardowego (suple itp.), które są nieoczywiste? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 11:42

Hekate42 lubi tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Fajna historia:) gratuluję. A masz jakieś "zlote rady", coś niestandardowego (suple itp.), które są nieoczywiste? :)
    Niestety nie, suple te, co wszyscy, zdrowe odżywianie, więcej luzu i nic więcej.
    Nie miałem chorób wspoistniejących, mój organizm był w dobrej formie.
    Zresztą 3 lata później- też jest🤣

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Dotipik Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Niestety nie, suple te, co wszyscy, zdrowe odżywianie, więcej luzu i nic więcej.
    Nie miałem chorób wspoistniejących, mój organizm był w dobrej formie.
    Zresztą 3 lata później- też jest🤣
    Mi właśnie luzu brakuje 😂. :) jak udawało mi się zachodzić to w momentach życia, gdzie czułam się szczęśliwa:)

Mari82 lubi tę wiadomość

• Starsza mama Debiutantka

Wysłany: 9 lipca, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Poszukuję dobrego i empatycznego psychologa specjalizującego się w bezpłodności. Czy możecie kogoś polecić?

Dziękuję ❤️

‹‹ 26 27 28 29 30
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ