Starania 42+
-
WIADOMOŚĆ
-
Olamonola wrote:Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post tutaj. Mimo że czytam i czytam i czytam już tak dłuuugo.
Moja historia( jeszcze nie umiem ws topce robić tych wszystkich cudów)
Mam 43 lata, Ostatnie AMH 0,63 z września 22.
pierwsza ciąża naturalna maj 2024 poronienie w 6tyg (biochem)
Kolejne 2 kreski 29 września, strata w 15 tyg - zespół Downa.
Terminowałam ciążę, całkiem niedawno.
Fizycznie dochodzę do siebie, Psychicznie jestem wrakiem. Łapię się nadzieji że łatwo zachodzę w ciążę, ale podejrzewam że moje komórki jajowe są do niczego. Chyba nie potrzebuję tu nic usłyszeć, tylko daję znaka że jestem z Wami i że będę się starać. Ustaliliśmy z prtnerem że dajemy sobie pół roku na naturalne próby. A potem robimy Invitro.
Boję się i mam jeszcze cień nadziei na macierzyństwo. Zrobimy kariotypy na razie.
Trzymam mocno kciuki za Was i dziękuję za pozytywne historie.
Powwodzenia, proponuje podczytac forum ivitro i zapoznac sie z twmatwm jest tam tez duzo wiedzedy np jakie badania wykonac. Rowniez zapisalabym sie juz do kliniki na kwalifikacje nie czekalabym pol roku. Invitro to dluga droga i stracisz komejne pol roku. Mozesz rowniez zbadac uzyskane zarodki pgta. Niestety w naszym wieku juz nie ma czasu na czekanie.83 / 85
Endometrium 7-8mm, genotyp homozygotyczny 4G/4G, MTHFR, heterozygota CT, heterozygota AC, ANA 1 dodatnie, histeroskopia x 2 , biopsiaja CD138 x 2 ok, cytokiny ok , komorki NK 12% , pgt-a , BX kirow implantacyjnych brak, laparo+histero ok
pgt-a; atoziban + embrio glue, acard 150, ovitrell metypred 8g oder encotron 10g, heparyna, akupunktura 6+7 accofil)
I IVF 2021 ❄️- 5.1.1
1. Tranfer sztuczny marzec 22- 5dpt 40, 7dpd 30, 10dpd 2 ❌️
II IVF 2022 ❄️❄️- 5.1.1 i 5.1.1
2. Tranfer sztuczny listopad ❄️ 10tc 💔❌️
3. Transfer naturalny ❄️ 5.1.1 5dpt: <1,2❌️
2023/2024: IVF III ❄️5.1.1 + IV IVF 0 + V IVF ❄️❄️5.1.1 6.1.2
4. Transfer marzec ❄️5.1.1 7dpt: <1,2 9dpt: <1,2❌️
5. Transfer ❄️5.1.1 czewriec <2,3 ❌️
6. Transfer wrzesien <2,3 ❌️
KONIEC
2025 Nowy Rodzial KD zmana kliniki
KD siweze luty ❄️ 4.1.1 ❄️ 4.1.2 ❄️ 3.2.2
7. Tranfer naturlany kwiecien - 10dpt - 480 , 12 dpt 1380 -
Hekate42 wrote:Dziewczyny, ja urodzilam Syna mając 43 lata - naturalnie, tylko standardowe suple brakam. To było 3 lata temu.
Nie poddawajcie się!„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate42 wrote:Jeszcze dodam, że moje AMH wynosiło wtedy 0,54.
Nie poddawajcie się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 11:42
Hekate42 lubi tę wiadomość
-
Dotipik wrote:Fajna historia:) gratuluję. A masz jakieś "zlote rady", coś niestandardowego (suple itp.), które są nieoczywiste?
Nie miałem chorób wspoistniejących, mój organizm był w dobrej formie.
Zresztą 3 lata później- też jest🤣„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate42 wrote:Niestety nie, suple te, co wszyscy, zdrowe odżywianie, więcej luzu i nic więcej.
Nie miałem chorób wspoistniejących, mój organizm był w dobrej formie.
Zresztą 3 lata później- też jest🤣jak udawało mi się zachodzić to w momentach życia, gdzie czułam się szczęśliwa:)
Mari82 lubi tę wiadomość
-