X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Starania 42+

Oceń ten wątek:
  • Slimak Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olamonola wrote:
    Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post tutaj. Mimo że czytam i czytam i czytam już tak dłuuugo.

Moja historia( jeszcze nie umiem ws topce robić tych wszystkich cudów)

Mam 43 lata, Ostatnie AMH 0,63 z września 22.
    pierwsza ciąża naturalna maj 2024 poronienie w 6tyg (biochem)
    Kolejne 2 kreski 29 września, strata w 15 tyg - zespół Downa.
    Terminowałam ciążę, całkiem niedawno.

Fizycznie dochodzę do siebie, Psychicznie jestem wrakiem. Łapię się nadzieji że łatwo zachodzę w ciążę, ale podejrzewam że moje komórki jajowe są do niczego. Chyba nie potrzebuję tu nic usłyszeć, tylko daję znaka że jestem z Wami i że będę się starać. Ustaliliśmy z prtnerem że dajemy sobie pół roku na naturalne próby. A potem robimy Invitro.
    Boję się i mam jeszcze cień nadziei na macierzyństwo. Zrobimy kariotypy na razie.
    Trzymam mocno kciuki za Was i dziękuję za pozytywne historie.

Powwodzenia, proponuje podczytac forum ivitro i zapoznac sie z twmatwm jest tam tez duzo wiedzedy np jakie badania wykonac. Rowniez zapisalabym sie juz do kliniki na kwalifikacje nie czekalabym pol roku. Invitro to dluga droga i stracisz komejne pol roku. Mozesz rowniez zbadac uzyskane zarodki pgta. Niestety w naszym wieku juz nie ma czasu na czekanie.

83 / 85
    Endometrium 7-8mm, genotyp homozygotyczny 4G/4G, MTHFR, heterozygota CT, heterozygota AC, ANA 1 dodatnie, histeroskopia x 2 , biopsiaja CD138 x 2 ok, cytokiny ok , komorki NK 12% , pgt-a , BX kirow implantacyjnych brak, laparo+histero ok

pgt-a; atoziban + embrio glue, acard 150, ovitrell metypred 8g oder encotron 10g, heparyna, akupunktura 6+7 accofil)

I IVF 2021 ❄️- 5.1.1
    1. Tranfer sztuczny marzec 22- 5dpt 40, 7dpd 30, 10dpd 2 ❌️
    II IVF 2022 ❄️❄️- 5.1.1 i 5.1.1
    2. Tranfer sztuczny listopad ❄️ 10tc 💔❌️
    3. Transfer naturalny ❄️ 5.1.1 5dpt: <1,2❌️

2023/2024: IVF III ❄️5.1.1 + IV IVF 0 + V IVF ❄️❄️5.1.1 6.1.2
    4. Transfer marzec ❄️5.1.1 7dpt: <1,2 9dpt: <1,2❌️
    5. Transfer ❄️5.1.1 czewriec <2,3 ❌️
    6. Transfer wrzesien <2,3 ❌️

KONIEC
    2025 Nowy Rodzial KD zmana kliniki
    KD siweze luty ❄️ 4.1.1 ❄️ 4.1.2 ❄️ 3.2.2
    7. Tranfer naturlany kwiecien - 10dpt - 480 , 12 dpt 1380 :-)
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Dziewczyny, ja urodzilam Syna mając 43 lata - naturalnie, tylko standardowe suple brakam. To było 3 lata temu.
    Jeszcze dodam, że moje AMH wynosiło wtedy 0,54.
    Nie poddawajcie się!

zolima26 lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Fajna historia:) gratuluję. A masz jakieś "zlote rady", coś niestandardowego (suple itp.), które są nieoczywiste? :)
    Niestety nie, suple te, co wszyscy, zdrowe odżywianie, więcej luzu i nic więcej.
    Nie miałem chorób wspoistniejących, mój organizm był w dobrej formie.
    Zresztą 3 lata później- też jest🤣

zolima26 lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Starsza mama Debiutantka

Wysłany: 9 lipca, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Poszukuję dobrego i empatycznego psychologa specjalizującego się w bezpłodności. Czy możecie kogoś polecić?

Dziękuję ❤️

• Lubka Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Dziewczyny
    Ja przyszłam się pochwalic i podtrzymać na duchu wszystkie dziewczyny 40+ starające się o dzidzię
    Po licznych problemach i próbach udało mi się przez invitro. W ciążę zaszłam mając prawie 45 lat. Ciąża książkowe. Do końca byłam aktywna. Zero problemów w porównaniu z poprzednimi ciążami.
    Niespełna miesiąc temu urodziłam SN ważąca 3740 córeczkę.
    Gdybym była kilka lat młodsza zdecydowała bym się ja jeszcze jedno dziecko, bo bardzo chciałam mieć chłopaka.
    Także nie poddawajcie się w swoich staraniach. Zawsze jest szansa. O moich problemach i sposobach możecie poczytać w postach.
    Powodzenia
    Jak coś mam do sprzedania Lanzetto pełne opakowanie + połowę dawek w drugim.

Mandi41, Eden, zolima26, Jusia 82, Karolaaas lubią tę wiadomość

2002 rozpoczynamy starania
    2004-2008 - 6 x inseminacja
    12.2008 - ISCI - 5 zarodków (4 zamrożone)
    11.09.2009 - Córcia
    09.2015 - rozpoczynamy kolejne starania
    07.06.2016 - transfer 2 mrozaków, ciąża obumarła w 7 tyg
    23.01.2017 - transfer 2 ostatnich mrozaków
    Beta 0
    16.05.2017 ISCI - transfer + 7 mrozaków
    01.01.2018 - córka
    06.2023 decyzja o rodzeństwie
    08.2023 - endo tylko 5 mm ☹️☹️
    05.2024 - criotransfer przy endo 6,5 - beta 0
    10.20204- criotransfer przy endo 7 mm
    5 dpt - Ii kreski
    7 dpt - 46,30
    11 dpt - 403,6
    14.07.2025- córcia
    5 zarodków oddajemy do adopcji i kończymy przygodę 😊 niech się dobrze zagnieżdżają u kogoś innego
  • Małgosia 83 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, błagam, poradźcie jako doświadczone koleżanki 🙏 Od początku tego roku to jest pierwsza moja styczność z globulkami drogą pv. Po kilku podejściach mam już zużytych kilkanascie opakowań różnych leków drogą dopochwową. Od jakiegoś czasu nabawiłam się pieczenia/ swędzenia okolic intymnych, pewnie jakieś nadkażenie. Lekarz mówi że tak bywa no i mam spożywać wiecej jogurtów i maślanek i tak dalej. Polećcie mi proszę jakieś DZIAŁAJĄCE probiotyki ze szczepami bakteryjnymi. W aptece tego od groma, nie wiem co brać.... Jak ogólnie radziłyście sobie z nadkażeniami przy podawniu globulek? Staram sie działać maksymalnie " sterylnie", a jednak coś nie teges....

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
‹‹ 26 27 28 29 30
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ