10 transferów i ciągle porażka - ile jeszcze?
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazu wrote:Marmis, co słychać? Stał się cud?
U Marmis beta 51 (z tendencją wzrostową) więc wszystko na dobrej drodzeDaje nadzieję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 08:08
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️
Czekamy na Ciebie córeczko ... ❤️ -
Widze, ze miesuac tu nikogo nie było. Tak tylko napiszę- ze moj cud trwał do 9 kwietnia. Niestety seduszko przestało bić.... Czekam na poronienie. Zobaczymy czy samo przyjdzie, czy czeka mnie szpital. Wiec za mna 9 transfer. A przede mna nic. Bo juz nie mam mrozaczkow.Marmis
-
Marmis wrote:Widze, ze miesuac tu nikogo nie było. Tak tylko napiszę- ze moj cud trwał do 9 kwietnia. Niestety seduszko przestało bić.... Czekam na poronienie. Zobaczymy czy samo przyjdzie, czy czeka mnie szpital. Wiec za mna 9 transfer. A przede mna nic. Bo juz nie mam mrozaczkow.
Marmis kochana, mocno Cie sciskam. Dawaj prosze znac, co dalej. Czy samo sie uda oczyscic, czy jednak szpital. Na razie mysl tylko o tym, by dojsc do siebie. Bo to jest najwoeksze wyzwanie. Ja uwazam, ze Ty sobie tak dzielnie radzisz , tak rozsadnie. Pidziwiam Cie za to. I wuerze, ze kiedys zycie Cie zaskoczy pozytywem. Ale na razie trzeba tu podzialac, by organizm doszedl do siebie i tez psychika. Duzo Ci wysylam pozytywnych mysli i mimo wszystkiego co sie dzieje - slonca. W sloncu jest isc latwiej nawet przez najgorsze gowno w zyciu. I wiem, ze nieraz sie nawet nosa wysciubic na niego nie chce, ale trzeva przejsc i potem zobsczym co dalej. 😘😘😘😘Marmis lubi tę wiadomość
-
Mila79 wrote:Marmis kochana, mocno Cie sciskam. Dawaj prosze znac, co dalej. Czy samo sie uda oczyscic, czy jednak szpital. Na razie mysl tylko o tym, by dojsc do siebie. Bo to jest najwoeksze wyzwanie. Ja uwazam, ze Ty sobie tak dzielnie radzisz , tak rozsadnie. Pidziwiam Cie za to. I wuerze, ze kiedys zycie Cie zaskoczy pozytywem. Ale na razie trzeba tu podzialac, by organizm doszedl do siebie i tez psychika. Duzo Ci wysylam pozytywnych mysli i mimo wszystkiego co sie dzieje - slonca. W sloncu jest isc latwiej nawet przez najgorsze gowno w zyciu. I wiem, ze nieraz sie nawet nosa wysciubic na niego nie chce, ale trzeva przejsc i potem zobsczym co dalej. 😘😘😘😘
Mila79 lubi tę wiadomość
Marmis -
Witaj Marmis,
Nie wiem co powiedzieć...Bardzo, bardzo Ci współczuję i ściskam mocno. Udaje się, niestety do pewnego momentu, ale nie poddawaj się, proszę! Kiedyś przekroczysz tą niewidzialną granicę i dopłyniesz do brzegu. Wierzę w to- jesteś silną Kobietą. Jeszcze będzie dobrze!!!
Marmis lubi tę wiadomość
-
Cześć, przeczytałam Wasze historie i chciałabym zapytać- jak się potoczyły Wasze losy?
Też jestem trudnym przypadkiem. Zdecydowałam się po 7 transferach na Novum. Wcześniej Invimed - bez sukcesu.
---> 1 rok starań naturalnych
---> UCZKiN
3 x IUI ☹️
---> INVIMED
I procedura ivf (prot.krótki) - 2 zarodki 3dniowe, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
II procedura ivf (prot.długi ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 5 blast.)
1. Beta 0 ☹️
2. Biochem ☹️
3. Poronienie w 7tc.💔
4. Biochem ☹️
5. Biochem ☹️, zmiana lekarza
6. Beta 0 ☹️, zmiana lekarza
III procedura ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie)
---> NOVUM histeroskopia u dra Dońca
💃
CD138 ok ✅️
Jajowody drożne ✅️
KIRy ✅️
panel ANA i ENA ✅️
Zespół antyfosfolipidowy ✅️
Kariotypy ✅️
Własne cykle✅️
Grubość endometrium ✅️
Tarczyca ✅️
Celiakia, Trombofilia ✅️
Cross match 23,5%❓️
Adenomioza ❌️
CD56: 78/1 (60/1 - dodatni) ❓️
🏃♂️
Fragmentacja 9%
Nieprawidłowa budowa -
Grażyna wrote:Cześć, przeczytałam Wasze historie i chciałabym zapytać- jak się potoczyły Wasze losy?
Też jestem trudnym przypadkiem. Zdecydowałam się po 7 transferach na Novum. Wcześniej Invimed - bez sukcesu. -
Wiem kojarzę Cię z innego wątku. Ja Novum oceniam póki co lepiej. Przeszłam kilku lekarzy w Invimed. W Novum czuję się lepiej pod każdym względem- lepszy przepływ informacji, lepiej poinformowany personel, a nawet bardziej życzliwy. Porównuję póki co tylko ogólne rzeczy.
W Invicta byłam na konsultacji tylko. Jesli bym tam kiedyś poszła, to tylko dla doktora Kunickiego.
Poziom obsługi i ogólne wrażenia z miejsca były negatywne. Na korytarzu ciasno i nawet nie za czysto. Ale! Doktor Kunicki jest wspaniały i zaufałabym mu we wszystkim.
Nie chcę za bardzo wchodzić w dyskusję gdzie jest lepiej. Chciałam dowiedzieć się co u dziewczyn "trudnych". Czy się jakoś udało. Bo to jest najważniejsze. Jak widzę po forach to każdemu się gdzieś udaje mimo różnych opinii o miejscach.
---> UCZKiN
3 x IUI ☹️
---> INVIMED
I procedura ivf (prot.krótki) - 2 zarodki 3dniowe, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
1. Beta 0 ☹️
2. Biochem ☹️
3. Poronienie w 7tc.💔
4. Biochem ☹️
III procedura ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie)
💃
CD138 ok ✅️
Jajowody drożne ✅️
KIRy ✅️
panel ANA i ENA ✅️
Kariotypy ✅️
Własne cykle✅️
Grubość endometrium ✅️
Tarczyca ✅️
Celiakia, Trombofilia ✅️
Cross match 23,5%❓️
Adenomioza ❌️
CD56: 78/1 (60/1 - dodatni) ❓️
🏃♂️
Fragmentacja 9%
Nieprawidłowa budowa -
Grażyna wrote:Wiem kojarzę Cię z innego wątku. Ja Novum oceniam póki co lepiej. Przeszłam kilku lekarzy w Invimed. W Novum czuję się lepiej pod każdym względem- lepszy przepływ informacji, lepiej poinformowany personel, a nawet bardziej życzliwy. Porównuję póki co tylko ogólne rzeczy.
W Invicta byłam na konsultacji tylko. Jesli bym tam kiedyś poszła, to tylko dla doktora Kunickiego.
Poziom obsługi i ogólne wrażenia z miejsca były negatywne. Na korytarzu ciasno i nawet nie za czysto. Ale! Doktor Kunicki jest wspaniały i zaufałabym mu we wszystkim.
Nie chcę za bardzo wchodzić w dyskusję gdzie jest lepiej. Chciałam dowiedzieć się co u dziewczyn "trudnych". Czy się jakoś udało. Bo to jest najważniejsze. Jak widzę po forach to każdemu się gdzieś udaje mimo różnych opinii o miejscach.
To nie jest tak, ze wszystkim sie udaje. Niestety. Spedzilam lata na tym forum i rzeczywiscie sa przypadki, ze po latach prob i stymulacji w koncu jeden zarodek sie komus przyjmuje. Ale sa tez przypadki gdzie niestety tak to nie dziala. Wiele kobiet rusza po KD albo AZ.
Mysle, ze w calym tym procesie najtrudniej jest odpuscic. Zawsze chce sie sprobowac jeszcze ten JEDEN raz. Kazdy tez ma inne limity. Dla kogos 2 stymulacje to koniec a dla innego kilka wiecej.
Tak wiec jak tutaj poszukasz to na pewno znajdziesz te dobre historie, ale tez takie gdzie nie wyszlo. Musisz sama zmierzyc sie z tematem i sama podjac decyzje jak dlugo walczyc.ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
Virginia wrote:To nie jest tak, ze wszystkim sie udaje. Niestety. Spedzilam lata na tym forum i rzeczywiscie sa przypadki, ze po latach prob i stymulacji w koncu jeden zarodek sie komus przyjmuje. Ale sa tez przypadki gdzie niestety tak to nie dziala. Wiele kobiet rusza po KD albo AZ.
Mysle, ze w calym tym procesie najtrudniej jest odpuscic. Zawsze chce sie sprobowac jeszcze ten JEDEN raz. Kazdy tez ma inne limity. Dla kogos 2 stymulacje to koniec a dla innego kilka wiecej.
Tak wiec jak tutaj poszukasz to na pewno znajdziesz te dobre historie, ale tez takie gdzie nie wyszlo. Musisz sama zmierzyc sie z tematem i sama podjac decyzje jak dlugo walczyc.
Dokładnie, i niestety nie zawsze jest tak, że nawet z KD czy AZ się uda. Ja jestem bardzo trudnym przypadkiem. Najgorsze, że u mnie nie do końca wiadomo co jest nie tak. Wiele prób za nami, 3 poronienia i zero sukcesów. Aktualnie próbujemy z KD, ale za nami już pierwsza porażka. Zaczynam godzić się z tym, że możemy być tą parą, której nigdy się nie uda. W klinikach dawali nam od początku 50% szans na powodzenie i byli zaskoczeni, że się nie udaje. Przeszłam też 2 immunologów i nadal nic.
-
Dziewczyny, ale ja nie napisałam że każdemu się udaje w kontekście in vitro, tylko w kontekście porównywania klinik. Czyli że jednej się udaje tu, innej tam, zawsze którejś się udaje (z tych, które polecają kliniki), dlatego nie chcę wchodzić w dyskusję, która klinika jest dobra, a która nie.
Co do tego, że się może nie udać, to wiem o tym całkiem nieźle. Zdążyłam się niestety już kilka razy zmierzyć z myślą "a może to już czas odpuścić".
Weszłam w ten wątek i chciałam zapytać, czy któraś z dziewczyn z tego wątku ma jakąś pozytywną historię, bo minęło trochę czasu. Nie chcę szukać pozytywnych historii ogólnie na forum, bo to już robiłam.
Mam nadzieje, że naprostowałam ocbWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 19:09
---> UCZKiN
3 x IUI ☹️
---> INVIMED
1. Beta 0 ☹️
2. Biochem ☹️
3. Poronienie w 7tc.💔
4. Biochem ☹️
💃
CD138 ok ✅️
Jajowody drożne ✅️
KIRy ✅️
panel ANA i ENA ✅️
Kariotypy ✅️
Własne cykle✅️
Grubość endometrium ✅️
Tarczyca ✅️
Celiakia, Trombofilia ✅️