17 - OH progesteron
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia92 wrote:Dziewczyny, wczoraj wrocilam od lekarza z zbyt wysokim wskaznikiem 17OHProgesteron (2,45). Lekarz chce mnie skierowac na badania genetyczne, twierdzac ze moge byc nosicielem wadliwego genu, gdzie mutacje moga odbic sie potem na dziecku. Czy ktoras z was wie cos wiecej na ten temat? (Wrodzony przerost nadnerczy)
Czesc, a miałaś badane inne hormony androgenne?, ja właśnie mam podwyższony 17-oh progesteron, ale jest poniżej dwa i parę innych anrogenow u mnie jest to od PCOS, po Metforminie czy antykoncepcji niektóre zaczęły się normować w tym SHGB, ale faktycznie lekarz wspominał, że jak 17-oh pr9gesteron jest powyżej 2 to może wskazywać na choroby nadnerczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2020, 10:30
Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
nick nieaktualnyMoli27 wrote:Czesc, a miałaś badane inne hormony androgenne?, ja właśnie mam podwyższony 17-oh progesteron, ale jest poniżej dwa i parę innych anrogenow u mnie jest to od PCOS, po Metforminie czy antykoncepcji niektóre zaczęły się normować w tym SHGB, ale faktycznie lekarz wspominał, że jak 17-oh pr9gesteron jest powyżej 2 to może wskazywać na choroby nadnerczy.
mialam, cala reszta w porzadku. W ciagu tam tych badan mialam jeszcze zbyt wysoka prolaktyne, ktora do teraz zostala uregulowana. PCO rowniez mam, dlatego lekarka skierowala mnie wogole na te badanie. Ale po wczorajszej rozmowie z lekarzem, nie wiem co myslec, czy naprawde chore nadnercza oznaczaja z automatu chore dziecko ? -
Madzia92 wrote:Dziewczyny, wczoraj wrocilam od lekarza z zbyt wysokim wskaznikiem 17OHProgesteron (2,45). Lekarz chce mnie skierowac na badania genetyczne, twierdzac ze moge byc nosicielem wadliwego genu, gdzie mutacje moga odbic sie potem na dziecku. Czy ktoras z was wie cos wiecej na ten temat? (Wrodzony przerost nadnerczy)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2020, 20:54
-
Cześć, też właśnie jestem po badaniach. Wyszedł mi wysoki testosteron (0,78 ng/ml, norma do 0,48) i gin zleciła pozostałe badania. 17-OH P wyszedł mi 4,26 ng/ml (norma do 2,54), SHBG, DHEA-S w normie. Czekam jeszcze na wyniki DHEA i androstedion. W piątek mam endokrynologa ale już nie mogę przestać myśleć o tych wynikach. Staramy się ponad rok. Owulacja jest prawidłowa. Cykle jak w zegarku. Czekamy na badanie nasienia. Już nie wiem co o tym myśleć.
Pozdrawiam! -
Ola W wrote:Cześć, też właśnie jestem po badaniach. Wyszedł mi wysoki testosteron (0,78 ng/ml, norma do 0,48) i gin zleciła pozostałe badania. 17-OH P wyszedł mi 4,26 ng/ml (norma do 2,54), SHBG, DHEA-S w normie. Czekam jeszcze na wyniki DHEA i androstedion. W piątek mam endokrynologa ale już nie mogę przestać myśleć o tych wynikach. Staramy się ponad rok. Owulacja jest prawidłowa. Cykle jak w zegarku. Czekamy na badanie nasienia. Już nie wiem co o tym myśleć.
Pozdrawiam!Start 2018
Laparoskopia 2019 ✅
Hashimoto ?, PCOS ?
💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…
🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
🔺KIR : Bx
❌NIEWYKRYTE :
2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)
Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺
3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌
STARANIA ZAWIESZONE
Od 04.2021
09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰 -