Accofil - wszystko na jego temat
-
WIADOMOŚĆ
-
jestemblisko wrote:Hej, powiedz proszę ile czasu przed transferem brałaś hydroxychloroquine I czy w dawce 200 czy 400?
Hej, brałam od września w dawce po 200 przez 25 dni a później zwiększyłam do 400, a w listopadzie miałam FET👩 37 lat - NK 20% KIR AA 👦 38 lat -HLAC1C2
12.2021 i 01.2022 - 2x IUI 😞
trombofilia wrodzona
10.2022- I procedura IVF- 3 zarodki
01.2023 - I FET - 2 puste pęcherzyki ciazowe, poronienie 😭
06.2023 - II FET beta 0 😞
10.2023 - immunologiczna biopsja endometrium- brak stanu zapalnego
01.2024 -3 FET beta 0 😞
AMH - 6,98 - 08.2024 - II procedura IVF- 9 zarodków
02.11.2024 FET
Beta: 10dpt - 110, 12dpt - 302, 14dpt - 866, 18dpt - 2884
28dpt ❤️ -
Lussi26 wrote:Mam identyczne zalecenia. Transfer we wtorek. Leczysz się może u Doktor Jarosz?
Tak👩🏼🧔🏻♂️ 92. Starania od 2018r.
Niskie AMH.
Niedoczynność tarczycy, hashimoto.
Kir AA, zaburzone cytokiny, PAI-I homozygota.
4xIUI ❌
I FET CB
II-IV FET ❌
V transfer CB
❄️ -
Lussi26 wrote:No to trzymam kciuki za powodzenie leczenia.✊
Ja wczoraj miałam transfer. Pozostało czekać...
Także trzymam kciuki! Ja dzisiaj miałam transfer 😊👩🏼🧔🏻♂️ 92. Starania od 2018r.
Niskie AMH.
4xIUI ❌
I FET CB
II-IV FET ❌
V transfer CB
❄️ -
Lussi26 wrote:Dziekuje.😘
Jak nastawienie/samopoczucie?
Póki co czuję ogromny spokój 😄 oby jak najdłużej mi się to utrzymało.👩🏼🧔🏻♂️ 92. Starania od 2018r.
Niskie AMH.
4xIUI ❌
I FET CB
II-IV FET ❌
V transfer CB
❄️ -
Nadziejka92 wrote:Póki co czuję ogromny spokój 😄 oby jak najdłużej mi się to utrzymało.
Nadziejka92, Bogda lubią tę wiadomość
-
Czy przy prawidlowym wyniku testu CBA mozna miec przekroczone procentowo liczbe komorek NK, zle proporcje NK bright do Dim lub ogolem zly wynik immunofenotypy (albo IMK).
Zastanwiam sie czy warto robic dodatkowe badanie np Immunofenotyp, IMK skoro CBA dobrze wyszlo. -
Dziewczyny które miały Accofil od dr Paśnika jakie miałyście zalecone dawkowanie?👩🏼28 🧔🏻♂️31
AMH 1,96, kariotypy✅, kir BX, adenomioza, ANA3 słabo dodatnie, obniżone parametry nasienia, SCD18%, ilość 500mln
01.2023 Eurofertil CZ 6x❄️
02.2023 I FET bhcg 0
03.2023 II FET bhcg 0, 1❄️ źle rozmrożona
07.2023 I histeroskopia dr Janowiec (zapalenie endometrium-> Metronidazol, Tarivid 21dni)
09.2023 II histeroskopia dr Janowiec (adenomioza -> 6xDipherline)
12.2023 dr Paśnik -> encorton, clexane
02.2024 III FET CB💔 bhcg max 650 i spadek
03.2024 IV FET CB💔 bhcg 23 i złe przyrosty, odstawione leki
05.2024 ciąża naturalna, puste jajo płodowe💔 -> indukcja farmakologiczna poronienia
07.2024 V FET 2x❄️ 💔bhcg 10DPT 220 i złe przyrosty, odstawione leki
09.2024 Invimed Warszawa 6x❄️
09.2024 immunologia, dr Jarosz -> do transferu Accofil, Hydroxychloroquine, Encorton, Acard, Heparyna
10.2024 przygotowanie do transferu -> polip w USG
12.2024 histeroskopia
01.2025 VI FET ???🥹❤️ -
sealka93 wrote:Cześć Dziewczyny, czy miałyście taką sytuację, że Accofil Was "nie ruszał"? Po całej ampułce mam leukocyty max. do 16-19tys, przy codziennych dawkach 1/3 - w normie. Biorę do tego prograf. Jestem po 5 transferze i kurde wszystko cały czas świetnie, zarodki wysokiej klasy, my przebadani, poza KIR AA u mnie nic złego nie wychodzi. Miałam nadzieję, że Accofil jest rozwiązaniem, ale chyba na mnie nie działa za bardzo...
-
Hej Dziewczyny,
czy mogę zmienić godzinę podawania accofilu ? w zaleceniach miałam 6 h po transferze - więc wypadło na 16:30. wolałabym brać teraz lek rano. Będę dzisiaj podawać 3 dawkę (1/4 strzykawki), w piątek chciałabym podać lek rano - zrobić badania i wysłać do docenta.
-
Olga_7 wrote:Hej Dziewczyny,
czy mogę zmienić godzinę podawania accofilu ? w zaleceniach miałam 6 h po transferze - więc wypadło na 16:30. wolałabym brać teraz lek rano. Będę dzisiaj podawać 3 dawkę (1/4 strzykawki), w piątek chciałabym podać lek rano - zrobić badania i wysłać do docenta. -
Martka88 wrote:Cześć, wydaje mi się że możesz trochę przesunąć godzinę, na przykład za każdym razem o pół godziny w obie strony ale żeby dojść do porannej dawki to jednak potrzebne by było więcej czasu.
Hej, dzięki za odpowiedź. Kurde nie bardzo wiem, jak to zrobić - w piątek popołudniu biorę 4 dawkę, więc w sobotę rano teoretycznie powinnam zrobić morfologię. Nie jestem pewna czy dostanę wyniki na tyle szybko, żeby Doc tego samego dnia mógł zweryfikować wyniki i wystawić mi kolejną receptę. Jeszcze muszę zdążyć kupić lek w sobotę dnia żeby przyjąć kolejną dawkę. -
Olga_7 wrote:Hej, dzięki za odpowiedź. Kurde nie bardzo wiem, jak to zrobić - w piątek popołudniu biorę 4 dawkę, więc w sobotę rano teoretycznie powinnam zrobić morfologię. Nie jestem pewna czy dostanę wyniki na tyle szybko, żeby Doc tego samego dnia mógł zweryfikować wyniki i wystawić mi kolejną receptę. Jeszcze muszę zdążyć kupić lek w sobotę dnia żeby przyjąć kolejną dawkę.
Pytanie na którą masz wizytę. W mojej klinice badania wychodziły co godzinę i te zrobione o 8 już na przykład na 13 były. A jak nie to lekarz kontaktował się ze mną później telefonicznie. Apteki w soboty też przeważnie są czynne do 19-20, oczywiście zależy od miejsca. Było też tak że robiłam u siebie i były na 18 ale też na taką godzinę były wizyty -
Przepraszam, czy ktoś może się orientuje, co zrobić w sytuacji, gdy moje leukocyty wynoszą ponad 41 tys. po podaniu Accofilu , choć nie miały przekroczyć 40 tys.?
Kiedyś czytałam na forum, że jedna z dziewczyn dostała sepsy przez stosowanie Prografu i Accofilu, i choć nie wiem dlaczego, ta informacja bardzo mocno zakorzeniła mi się w głowie.