X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Accofil - wszystko na jego temat
Odpowiedz

Accofil - wszystko na jego temat

Oceń ten wątek:
  • STOKROTKA87 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemblisko wrote:
    Hej, powiedz proszę ile czasu przed transferem brałaś hydroxychloroquine I czy w dawce 200 czy 400?

Hej, brałam od września w dawce po 200 przez 25 dni a później zwiększyłam do 400, a w listopadzie miałam FET

👩 37 lat - NK 20% KIR AA 👦 38 lat -HLAC1C2
    12.2021 i 01.2022 - 2x IUI 😞
    trombofilia wrodzona
    10.2022- I procedura IVF- 3 zarodki
    01.2023 - I FET - 2 puste pęcherzyki ciazowe, poronienie 😭
    06.2023 - II FET beta 0 😞
    10.2023 - immunologiczna biopsja endometrium- brak stanu zapalnego
    01.2024 -3 FET beta 0 😞
    AMH - 6,98 - 08.2024 - II procedura IVF- 9 zarodków
    02.11.2024 FET
    Beta: 10dpt - 110, 12dpt - 302, 14dpt - 866, 18dpt - 2884
    28dpt ❤️
  • Nadziejka92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lussi26 wrote:
    Mam identyczne zalecenia. Transfer we wtorek. Leczysz się może u Doktor Jarosz?

Tak

👩🏼🧔🏻‍♂️ 92. Starania od 2018r.
    Niskie AMH.
    Niedoczynność tarczycy, hashimoto.
    Kir AA, zaburzone cytokiny, PAI-I homozygota.

4xIUI ❌
    I FET CB
    II-IV FET ❌
    V transfer CB
    ❄️
  • Lussi26 Znajoma

Wysłany: 4 grudnia, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka92 wrote:
    Tak
    No to trzymam kciuki za powodzenie leczenia.✊
    Ja wczoraj miałam transfer. Pozostało czekać...

Nadziejka92 lubi tę wiadomość

• Nadziejka92 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lussi26 wrote:
    No to trzymam kciuki za powodzenie leczenia.✊
    Ja wczoraj miałam transfer. Pozostało czekać...

Także trzymam kciuki! Ja dzisiaj miałam transfer 😊

Niskie AMH.

4xIUI ❌
    I FET CB
    II-IV FET ❌
    V transfer CB
    ❄️
  • Lussi26 Znajoma

Wysłany: 4 grudnia, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka92 wrote:
    Także trzymam kciuki! Ja dzisiaj miałam transfer 😊
    Dziekuje.😘
    Jak nastawienie/samopoczucie?

• Nadziejka92 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lussi26 wrote:
    Dziekuje.😘
    Jak nastawienie/samopoczucie?

Póki co czuję ogromny spokój 😄 oby jak najdłużej mi się to utrzymało.

Niskie AMH.

4xIUI ❌
    I FET CB
    II-IV FET ❌
    V transfer CB
    ❄️
  • Lussi26 Znajoma

Wysłany: 4 grudnia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka92 wrote:
    Póki co czuję ogromny spokój 😄 oby jak najdłużej mi się to utrzymało.
    Tak, wczoraj miałam bardzo podobnie. Dzisiaj już takie wahania nastroju. Milion myśli. No, ale trzeba mieć zawsze nadzieję. Trzymam za Nas kciuki.✊✊

Nadziejka92, Bogda lubią tę wiadomość

• YUPI Znajoma

Wysłany: 5 grudnia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy przy prawidlowym wyniku testu CBA mozna miec przekroczone procentowo liczbe komorek NK, zle proporcje NK bright do Dim lub ogolem zly wynik immunofenotypy (albo IMK).

Zastanwiam sie czy warto robic dodatkowe badanie np Immunofenotyp, IMK skoro CBA dobrze wyszlo.

• przyszłamama96 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które miały Accofil od dr Paśnika jakie miałyście zalecone dawkowanie?

👩🏼28 🧔🏻‍♂️31
    AMH 1,96, kariotypy✅, kir BX, adenomioza, ANA3 słabo dodatnie, obniżone parametry nasienia, SCD18%, ilość 500mln

01.2023 Eurofertil CZ 6x❄️
    02.2023 I FET bhcg 0
    03.2023 II FET bhcg 0, 1❄️ źle rozmrożona
    07.2023 I histeroskopia dr Janowiec (zapalenie endometrium-> Metronidazol, Tarivid 21dni)
    09.2023 II histeroskopia dr Janowiec (adenomioza -> 6xDipherline)
    12.2023 dr Paśnik -> encorton, clexane
    02.2024 III FET CB💔 bhcg max 650 i spadek
    03.2024 IV FET CB💔 bhcg 23 i złe przyrosty, odstawione leki
    05.2024 ciąża naturalna, puste jajo płodowe💔 -> indukcja farmakologiczna poronienia
    07.2024 V FET 2x❄️ 💔bhcg 10DPT 220 i złe przyrosty, odstawione leki

09.2024 Invimed Warszawa 6x❄️
    09.2024 immunologia, dr Jarosz -> do transferu Accofil, Hydroxychloroquine, Encorton, Acard, Heparyna
    10.2024 przygotowanie do transferu -> polip w USG
    12.2024 histeroskopia
    01.2025 VI FET ???🥹❤️
  • Bogda Znajoma

Wysłany: 10 grudnia, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sealka93 wrote:
    Cześć Dziewczyny, czy miałyście taką sytuację, że Accofil Was "nie ruszał"? Po całej ampułce mam leukocyty max. do 16-19tys, przy codziennych dawkach 1/3 - w normie. Biorę do tego prograf. Jestem po 5 transferze i kurde wszystko cały czas świetnie, zarodki wysokiej klasy, my przebadani, poza KIR AA u mnie nic złego nie wychodzi. Miałam nadzieję, że Accofil jest rozwiązaniem, ale chyba na mnie nie działa za bardzo...

• Bogda Znajoma

Wysłany: 10 grudnia, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogda, jak się czujesz po Prografie? Od soboty biorę Prograf i Accofil od wczoraj, do tego Neoparin którego nie cierpię :(. Mam nadzieje, ze ta kombinacja pomoże i nie spodowuje za duzo zmian w moim organizmie

• Bogda Znajoma

Wysłany: 10 grudnia, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama96 wrote:
    Dziewczyny w jak dawkuje Accofil np Sydor?

Ja mam jedna ampułkę, 5/4 dni przed transferem a po transferze 3/4 ampułki aż to 12 tygodnia

• Olga_7 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

czy mogę zmienić godzinę podawania accofilu ? w zaleceniach miałam 6 h po transferze - więc wypadło na 16:30. wolałabym brać teraz lek rano. Będę dzisiaj podawać 3 dawkę (1/4 strzykawki), w piątek chciałabym podać lek rano - zrobić badania i wysłać do docenta.

• Martka88 Znajoma

Wysłany: 12 grudnia, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_7 wrote:
    Hej Dziewczyny,

czy mogę zmienić godzinę podawania accofilu ? w zaleceniach miałam 6 h po transferze - więc wypadło na 16:30. wolałabym brać teraz lek rano. Będę dzisiaj podawać 3 dawkę (1/4 strzykawki), w piątek chciałabym podać lek rano - zrobić badania i wysłać do docenta.
    Cześć, wydaje mi się że możesz trochę przesunąć godzinę, na przykład za każdym razem o pół godziny w obie strony ale żeby dojść do porannej dawki to jednak potrzebne by było więcej czasu.

• Olga_7 Znajoma

Wysłany: 12 grudnia, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka88 wrote:
    Cześć, wydaje mi się że możesz trochę przesunąć godzinę, na przykład za każdym razem o pół godziny w obie strony ale żeby dojść do porannej dawki to jednak potrzebne by było więcej czasu.

Hej, dzięki za odpowiedź. Kurde nie bardzo wiem, jak to zrobić - w piątek popołudniu biorę 4 dawkę, więc w sobotę rano teoretycznie powinnam zrobić morfologię. Nie jestem pewna czy dostanę wyniki na tyle szybko, żeby Doc tego samego dnia mógł zweryfikować wyniki i wystawić mi kolejną receptę. Jeszcze muszę zdążyć kupić lek w sobotę dnia żeby przyjąć kolejną dawkę.

• Ida_3 Debiutantka

Wysłany: 12 grudnia, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy morfologia po accofilu musi być robiona na czczo ?

• Martka88 Znajoma

Wysłany: 13 grudnia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida_3 wrote:
    Hej, czy morfologia po accofilu musi być robiona na czczo ?
    Tego co się orientuję to każda morfologia musi być na czczo, badania hormonów są niezależne ale morfologia moim zdaniem zawsze

• Martka88 Znajoma

Wysłany: 13 grudnia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_7 wrote:
    Hej, dzięki za odpowiedź. Kurde nie bardzo wiem, jak to zrobić - w piątek popołudniu biorę 4 dawkę, więc w sobotę rano teoretycznie powinnam zrobić morfologię. Nie jestem pewna czy dostanę wyniki na tyle szybko, żeby Doc tego samego dnia mógł zweryfikować wyniki i wystawić mi kolejną receptę. Jeszcze muszę zdążyć kupić lek w sobotę dnia żeby przyjąć kolejną dawkę.

Pytanie na którą masz wizytę. W mojej klinice badania wychodziły co godzinę i te zrobione o 8 już na przykład na 13 były. A jak nie to lekarz kontaktował się ze mną później telefonicznie. Apteki w soboty też przeważnie są czynne do 19-20, oczywiście zależy od miejsca. Było też tak że robiłam u siebie i były na 18 ale też na taką godzinę były wizyty

• YUPI Znajoma

Wysłany: 15 grudnia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mozna brac progesteron przy pozytywnym wyniku ciazy jezeli karmi sie piersia? Mam pozytywny test domowy. Lekarze roznie mowia i nie wiadomo co robic…

• Bogda Znajoma

Wysłany: 20 grudnia, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, czy ktoś może się orientuje, co zrobić w sytuacji, gdy moje leukocyty wynoszą ponad 41 tys. po podaniu Accofilu , choć nie miały przekroczyć 40 tys.?
    Kiedyś czytałam na forum, że jedna z dziewczyn dostała sepsy przez stosowanie Prografu i Accofilu, i choć nie wiem dlaczego, ta informacja bardzo mocno zakorzeniła mi się w głowie.

‹‹ 89 90 91 92 93
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ