X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Accofil - wszystko na jego temat
Odpowiedz

Accofil - wszystko na jego temat

Oceń ten wątek:
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Cześć dziewczyny, dzisiaj mam transfer i zgodnie z zaleceniem doktor miałam wczoraj wziąć 1/3 Accofilu. Za zastrzyk wzięłam się wieczorem i okazało się, że dostałam insulinowki z wmontowana igłą, nie wiedziałam jak to podzielić i przelać. Straciłam dużo leku i już nie będę dokładnie opisywać swojej nieudolności, ale efekt był taki, że podałam sobie finalnie może 1/4 leku. Byłam załamana, dzisiaj już mi trochę lepiej, ale powiedzcie proszę, czy da się to jeszcze jakoś "nadrobić"?
    Bierz kolejne wg zaleceń, dobrze że w ogóle coś się udało. Następnym razem na pewno lepiej ci pójdzie dzielenie ✊

Aksandra lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youdith wrote:
    No właśnie … chyba zaryzykuję dawkę 1/4
    Pytanie tylko czy pisząc potem do immunologa z wynikami morfologii napisałac ze jaką dawkę sobie podałam ? 1/5? Czy napisać że się pomyliłam i dawałam sobie 1/4 😃
    Taka trochę samowolka 🫣 Lekarz pewnie miał jakiś powód, że właśnie tak przepisał. Ja tylko nie mam pojęcia jak to podzielić, mi na 1/3 nie udało się po równo, tylko tak mniej - więcej 🙈

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • sealka93 Nowa

Wysłany: 26 listopada, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, czy miałyście taką sytuację, że Accofil Was "nie ruszał"? Po całej ampułce mam leukocyty max. do 16-19tys, przy codziennych dawkach 1/3 - w normie. Biorę do tego prograf. Jestem po 5 transferze i kurde wszystko cały czas świetnie, zarodki wysokiej klasy, my przebadani, poza KIR AA u mnie nic złego nie wychodzi. Miałam nadzieję, że Accofil jest rozwiązaniem, ale chyba na mnie nie działa za bardzo...

• Spełniona Nowa

Wysłany: 26 listopada, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasia wrote:
    Cześć Dziewczyny, czy miałyście taką sytuację, że Accofil Was "nie ruszał"? Po całej ampułce mam leukocyty max. do 16-19tys, przy codziennych dawkach 1/3 - w normie. Biorę do tego prograf. Jestem po 5 transferze i kurde wszystko cały czas świetnie, zarodki wysokiej klasy, my przebadani, poza KIR AA u mnie nic złego nie wychodzi. Miałam nadzieję, że Accofil jest rozwiązaniem, ale chyba na mnie nie działa za bardzo...

Miałaś Accofil zarówno w formie wlewu domacicznie jak i w zastrzykach? U mnie same zastrzyki nie działały dopiero z wlewem domacicznym i dodatkowo Intralipidem się udało

• Olga_7 Znajoma

Wysłany: 26 listopada, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Pytanie do dziewczyn "na accofilu" i pod opieką doc. Paśnika. Przygotowuje się do pierwszego transferu z tym lekiem, doc. Paśnik wysłał mailowo zalecenia oraz receptę na lek. Wykupiłam go i okazało się, że na recepcie jest jedna strzykawka. Rozumiem, że Docent przy okazji kontrolnej morfologii po 4 iniekcji wypisuje kolejne recepty? Czy może to błąd i powinnam otrzymać receptę od razu na więcej strzykawek? (zalecone mam 1/4 dawki codziennie od dnia transferu)

Panie w rejestracji nic nie wiedzą, mówią aby kontaktować się z Docentem. Wysłałam maila ale otrzymałam zwrotkę, że liczba maili przerasta możliwości... obawiam się, że nie otrzymam odpowiedzi a nie chcę się tym stresować przed transferem.

• I am Debiutantka

Wysłany: 26 listopada, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny w piątek mam transfer, pierwszy z accofilem i jestem troszkę spanikowana, mam przyjmować od transferu 1/5 ampułkostrzykawki...jak mam to podzielić? Czy przyjmowałyscie zastrzyk przed czy po transferze?

• Joannaa Koleżanka

Wysłany: 27 listopada, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do oddania 4 fiolki accofilu ważnego do grudnia tego roku, trzymane cały czas w lodówce, odbiór osobisty, śląsk ;)

Moniaa88 lubi tę wiadomość

• Linka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I am wrote:
    Hej Dziewczyny w piątek mam transfer, pierwszy z accofilem i jestem troszkę spanikowana, mam przyjmować od transferu 1/5 ampułkostrzykawki...jak mam to podzielić? Czy przyjmowałyscie zastrzyk przed czy po transferze?
    Ja też mam takie dawkowanie ale zaczynam 3 dni przed transferem. Planuję zakupić insulinowki z wyjmowana igła (na allegro) i sobie przelewać :)

Start 2017
    2018 clo - puste jajo [*] x2
    06.2020 - IUI :(
    08.2020 - IUI :(
    01.2021 - start IVF
    23.01.21 transfer 4.1.1
    7 dpt beta 52,4
    9 dpt beta 97,7
    12 dpt beta 330
    14 dpt beta 978
    18 dpt beta 3823
    25 dpt jest ❤️ 3,5 mm!
    7t3d 1,3 cm ❤️
    9t6d 3 cm ❤️
    12t6d 7 cm ❤️
    20t0d 350g ❤️♀️

02.24 transfer 4.1.2 ❌️ 😞
    07.24 transfer 3.1.1 ❌️ 😞
    12.24 3.2.2 -> encorton, intralipid, accofil?

Mamy jeszcze ❄️❄️
    NK⬆️
    Kariotypy - ok
    Nasienie - ok
  • I am Debiutantka

Wysłany: 27 listopada, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka89 wrote:
    Ja też mam takie dawkowanie ale zaczynam 3 dni przed transferem. Planuję zakupić insulinowki z wyjmowana igła (na allegro) i sobie przelewać :)
    Dzięki 😉 przekopałam forum i też planuje robić w ten sposób.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada, 17:52

Linka89 lubi tę wiadomość

• Martka88 Znajoma

Wysłany: 28 listopada, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youdith wrote:
    To fantastyczną wiadomość, już myślałam że jestem jedną z niewielu osób z taką dawką 🙈
    Najważniejsze, że Ci się udało
    A można wiedzieć ile masz za sobą transferów ?
    Przy takiej dawce co ile dni robiłaś morfologię? Co 4, czy po 5 dniach po całej podanej ampułce ?

Wcześniej miałam jeden transfer. Jednak z rozwoju zarodków których miałam pobranych bardzo dużo wyszło też że oprócz KIR AA, o czym wtedy nie wiedziałam, trzeba inaczej zweryfikować plemniki i metoda FAMSI nam się sprawdziła. Przed transferem zaczełam brać Accofil i cały czas mam 1/5 (dzielę w insulinówkach) i morfologię pierwszą po transferze robiłam dopiero w 6tc. Wyniki są ok. Kolejną mam w 9tc. Wcześniej co tydzień robiłam bthcg, esteogen i progesteron

• Martka88 Znajoma

Wysłany: 28 listopada, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I am wrote:

Insilinówki ze zdejmowaną igłą. Też miałam z tym problem ale później wstawiasz je do szklanki i podajesz po 1/5. Ostatnią sobie wstrzykujesz i jest ok ;)

I am lubi tę wiadomość

• Mollythepig Nowa

Wysłany: 28 listopada, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

Podczytuję ten wątek od jakiegoś czasu. Wracam do tematu starań po latach przerwy. Właśnie odebrałam wyniki KIR. Czy ktoś ma taki zestaw jak ja? Jaka dawkę dostałyście?

Genotyp KIR AA
    https://zapodaj.net/plik-qFnmLbkCqp

• Nadziejka92 Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mollythepig wrote:
    Cześć.

Podczytuję ten wątek od jakiegoś czasu. Wracam do tematu starań po latach przerwy. Właśnie odebrałam wyniki KIR. Czy ktoś ma taki zestaw jak ja? Jaka dawkę dostałyście?

Genotyp KIR AA
    https://zapodaj.net/plik-qFnmLbkCqp

Ja mam prawie tak jak Ty. Różnimy się tym, że ja mam dodatkowo obecny 2DL4norm. 8 dni i 1 dzień przed transferem mam po całej ampułce. Od 2 dpt 1/3 ampułki co drugi dzień. Wczoraj przyjęłam pierwszą dawkę.

👩🏼🧔🏻‍♂️ 92. Starania od 2018r.
    Niskie AMH.
    Niedoczynność tarczycy, hashimoto.
    Kir AA, zaburzone cytokiny, PAI-I homozygota.

4xIUI ❌
    I FET CB
    II-IV FET ❌
    V transfer CB
    ❄️
  • STOKROTKA87 Koleżanka

Wysłany: 28 listopada, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sealka93 wrote:

Hej też biorę accofil w dawce 1/3, morfologie wszystkie mam w normie, ale beta rośnie prawidłowo póki co, tylko do tego biorę jeszcze Intralipid, hydroxychloroquine i Neoparin 80mg.
    Wydaje mi się, że jak morfologia jest ok to dawka leku jest dobrze dobrana

👩 37 lat - NK 20% KIR AA 👦 38 lat -HLAC1C2
    12.2021 i 01.2022 - 2x IUI 😞
    trombofilia wrodzona
    10.2022- I procedura IVF- 3 zarodki
    01.2023 - I FET - 2 puste pęcherzyki ciazowe, poronienie 😭
    06.2023 - II FET beta 0 😞
    10.2023 - immunologiczna biopsja endometrium- brak stanu zapalnego
    01.2024 -3 FET beta 0 😞
    AMH - 6,98 - 08.2024 - II procedura IVF- 9 zarodków
    02.11.2024 FET
    Beta: 10dpt - 110, 12dpt - 302, 14dpt - 866, 18dpt - 2884
    28dpt ❤️
  • Lussi26 Znajoma

Wysłany: 28 listopada, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka92 wrote:
    Ja mam prawie tak jak Ty. Różnimy się tym, że ja mam dodatkowo obecny 2DL4norm. 8 dni i 1 dzień przed transferem mam po całej ampułce. Od 2 dpt 1/3 ampułki co drugi dzień. Wczoraj przyjęłam pierwszą dawkę.
    Mam identyczne zalecenia. Transfer we wtorek. Leczysz się może u Doktor Jarosz?

• Bozenka30 Nowa

Wysłany: 28 listopada, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) jestem juz po 1 procedurze, na poczatku stycznia planujemy kolejna stymulacje. Po niepowodzniach z pierwszej procedury zrobilam troche badan- czekam na konsultacje z dr Jarosz. Wyszedl mi KIR AA i tu moje pytanie- czy przy transferze świeżym też jest przepisywany Accofil? Chciałabym świeży transfer, bo w pierwszej procedurze cos ruszylo chociaz po nim 🥺

I IVF 2022
    22.05 ET- CB
    31.07. FET 😔
  • jestemblisko Koleżanka

Wysłany: 28 listopada, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STOKROTKA87 wrote:
    Hej też biorę accofil w dawce 1/3, morfologie wszystkie mam w normie, ale beta rośnie prawidłowo póki co, tylko do tego biorę jeszcze Intralipid, hydroxychloroquine i Neoparin 80mg.
    Wydaje mi się, że jak morfologia jest ok to dawka leku jest dobrze dobrana

Hej, powiedz proszę ile czasu przed transferem brałaś hydroxychloroquine I czy w dawce 200 czy 400?

• Lussi26 Znajoma

Wysłany: 29 listopada, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka30 wrote:
    Cześć :) jestem juz po 1 procedurze, na poczatku stycznia planujemy kolejna stymulacje. Po niepowodzniach z pierwszej procedury zrobilam troche badan- czekam na konsultacje z dr Jarosz. Wyszedl mi KIR AA i tu moje pytanie- czy przy transferze świeżym też jest przepisywany Accofil? Chciałabym świeży transfer, bo w pierwszej procedurze cos ruszylo chociaz po nim 🥺
    Witaj.🙂 z tego, co kojarzę, to przy świeżym transferze również jest przypisywany Accofil. Mam również ten nieszczęsny KIR AA i jestem u Dr Jarosz.

• Nadziejka92 Autorytet

Wysłany: 29 listopada, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trini87 wrote:
    Bierzecie o jakiejs konkretnej porze? W niedziele mam 1wszy.

Mi immunolog mówiła, żeby przyjmować wieczorem o stałej porze 😄

Trini87 lubi tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️ 92. Starania od 2018r.
    Niskie AMH.
    Niedoczynność tarczycy, hashimoto.
    Kir AA, zaburzone cytokiny, PAI-I homozygota.

4xIUI ❌
    I FET CB
    II-IV FET ❌
    V transfer CB
    ❄️
  • YUPI Znajoma

Wysłany: 1 grudnia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy znacie dobrą klinikę w Warszawie w badaniu komórek NK?

Czy to prawda, że immunolodzy z południa odradzają laboratorium APC w Łodzi?

‹‹ 89 90 91 92 93
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ