Accofil - wszystko na jego temat
-
WIADOMOŚĆ
-
Aksandra wrote:Cześć dziewczyny, dzisiaj mam transfer i zgodnie z zaleceniem doktor miałam wczoraj wziąć 1/3 Accofilu. Za zastrzyk wzięłam się wieczorem i okazało się, że dostałam insulinowki z wmontowana igłą, nie wiedziałam jak to podzielić i przelać. Straciłam dużo leku i już nie będę dokładnie opisywać swojej nieudolności, ale efekt był taki, że podałam sobie finalnie może 1/4 leku. Byłam załamana, dzisiaj już mi trochę lepiej, ale powiedzcie proszę, czy da się to jeszcze jakoś "nadrobić"?
Aksandra lubi tę wiadomość
-
youdith wrote:No właśnie … chyba zaryzykuję dawkę 1/4
Pytanie tylko czy pisząc potem do immunologa z wynikami morfologii napisałac ze jaką dawkę sobie podałam ? 1/5? Czy napisać że się pomyliłam i dawałam sobie 1/4 😃 -
Cześć Dziewczyny, czy miałyście taką sytuację, że Accofil Was "nie ruszał"? Po całej ampułce mam leukocyty max. do 16-19tys, przy codziennych dawkach 1/3 - w normie. Biorę do tego prograf. Jestem po 5 transferze i kurde wszystko cały czas świetnie, zarodki wysokiej klasy, my przebadani, poza KIR AA u mnie nic złego nie wychodzi. Miałam nadzieję, że Accofil jest rozwiązaniem, ale chyba na mnie nie działa za bardzo...
-
Dasia wrote:Cześć Dziewczyny, czy miałyście taką sytuację, że Accofil Was "nie ruszał"? Po całej ampułce mam leukocyty max. do 16-19tys, przy codziennych dawkach 1/3 - w normie. Biorę do tego prograf. Jestem po 5 transferze i kurde wszystko cały czas świetnie, zarodki wysokiej klasy, my przebadani, poza KIR AA u mnie nic złego nie wychodzi. Miałam nadzieję, że Accofil jest rozwiązaniem, ale chyba na mnie nie działa za bardzo...
Miałaś Accofil zarówno w formie wlewu domacicznie jak i w zastrzykach? U mnie same zastrzyki nie działały dopiero z wlewem domacicznym i dodatkowo Intralipidem się udało -
Cześć,
Pytanie do dziewczyn "na accofilu" i pod opieką doc. Paśnika. Przygotowuje się do pierwszego transferu z tym lekiem, doc. Paśnik wysłał mailowo zalecenia oraz receptę na lek. Wykupiłam go i okazało się, że na recepcie jest jedna strzykawka. Rozumiem, że Docent przy okazji kontrolnej morfologii po 4 iniekcji wypisuje kolejne recepty? Czy może to błąd i powinnam otrzymać receptę od razu na więcej strzykawek? (zalecone mam 1/4 dawki codziennie od dnia transferu)
Panie w rejestracji nic nie wiedzą, mówią aby kontaktować się z Docentem. Wysłałam maila ale otrzymałam zwrotkę, że liczba maili przerasta możliwości... obawiam się, że nie otrzymam odpowiedzi a nie chcę się tym stresować przed transferem. -
I am wrote:Hej Dziewczyny w piątek mam transfer, pierwszy z accofilem i jestem troszkę spanikowana, mam przyjmować od transferu 1/5 ampułkostrzykawki...jak mam to podzielić? Czy przyjmowałyscie zastrzyk przed czy po transferze?Start 2017
2018 clo - puste jajo [*] x2
06.2020 - IUI
08.2020 - IUI
01.2021 - start IVF
23.01.21 transfer 4.1.1
7 dpt beta 52,4
9 dpt beta 97,7
12 dpt beta 330
14 dpt beta 978
18 dpt beta 3823
25 dpt jest ❤️ 3,5 mm!
7t3d 1,3 cm ❤️
9t6d 3 cm ❤️
12t6d 7 cm ❤️
20t0d 350g ❤️♀️
02.24 transfer 4.1.2 ❌️ 😞
07.24 transfer 3.1.1 ❌️ 😞
12.24 3.2.2 -> encorton, intralipid, accofil?
Mamy jeszcze ❄️❄️
NK⬆️
Kariotypy - ok
Nasienie - ok -
Linka89 wrote:Ja też mam takie dawkowanie ale zaczynam 3 dni przed transferem. Planuję zakupić insulinowki z wyjmowana igła (na allegro) i sobie przelewać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada, 17:52
Linka89 lubi tę wiadomość
-
youdith wrote:To fantastyczną wiadomość, już myślałam że jestem jedną z niewielu osób z taką dawką 🙈
Najważniejsze, że Ci się udało
A można wiedzieć ile masz za sobą transferów ?
Przy takiej dawce co ile dni robiłaś morfologię? Co 4, czy po 5 dniach po całej podanej ampułce ?
Wcześniej miałam jeden transfer. Jednak z rozwoju zarodków których miałam pobranych bardzo dużo wyszło też że oprócz KIR AA, o czym wtedy nie wiedziałam, trzeba inaczej zweryfikować plemniki i metoda FAMSI nam się sprawdziła. Przed transferem zaczełam brać Accofil i cały czas mam 1/5 (dzielę w insulinówkach) i morfologię pierwszą po transferze robiłam dopiero w 6tc. Wyniki są ok. Kolejną mam w 9tc. Wcześniej co tydzień robiłam bthcg, esteogen i progesteron -
I am wrote:Hej Dziewczyny w piątek mam transfer, pierwszy z accofilem i jestem troszkę spanikowana, mam przyjmować od transferu 1/5 ampułkostrzykawki...jak mam to podzielić? Czy przyjmowałyscie zastrzyk przed czy po transferze?
Insilinówki ze zdejmowaną igłą. Też miałam z tym problem ale później wstawiasz je do szklanki i podajesz po 1/5. Ostatnią sobie wstrzykujesz i jest okI am lubi tę wiadomość
-
Mollythepig wrote:Cześć.
Podczytuję ten wątek od jakiegoś czasu. Wracam do tematu starań po latach przerwy. Właśnie odebrałam wyniki KIR. Czy ktoś ma taki zestaw jak ja? Jaka dawkę dostałyście?
Genotyp KIR AA
https://zapodaj.net/plik-qFnmLbkCqp
Ja mam prawie tak jak Ty. Różnimy się tym, że ja mam dodatkowo obecny 2DL4norm. 8 dni i 1 dzień przed transferem mam po całej ampułce. Od 2 dpt 1/3 ampułki co drugi dzień. Wczoraj przyjęłam pierwszą dawkę.👩🏼🧔🏻♂️ 92. Starania od 2018r.
Niskie AMH.
Niedoczynność tarczycy, hashimoto.
Kir AA, zaburzone cytokiny, PAI-I homozygota.
4xIUI ❌
I FET CB
II-IV FET ❌
V transfer CB
❄️ -
sealka93 wrote:Cześć Dziewczyny, czy miałyście taką sytuację, że Accofil Was "nie ruszał"? Po całej ampułce mam leukocyty max. do 16-19tys, przy codziennych dawkach 1/3 - w normie. Biorę do tego prograf. Jestem po 5 transferze i kurde wszystko cały czas świetnie, zarodki wysokiej klasy, my przebadani, poza KIR AA u mnie nic złego nie wychodzi. Miałam nadzieję, że Accofil jest rozwiązaniem, ale chyba na mnie nie działa za bardzo...
Hej też biorę accofil w dawce 1/3, morfologie wszystkie mam w normie, ale beta rośnie prawidłowo póki co, tylko do tego biorę jeszcze Intralipid, hydroxychloroquine i Neoparin 80mg.
Wydaje mi się, że jak morfologia jest ok to dawka leku jest dobrze dobrana👩 37 lat - NK 20% KIR AA 👦 38 lat -HLAC1C2
12.2021 i 01.2022 - 2x IUI 😞
trombofilia wrodzona
10.2022- I procedura IVF- 3 zarodki
01.2023 - I FET - 2 puste pęcherzyki ciazowe, poronienie 😭
06.2023 - II FET beta 0 😞
10.2023 - immunologiczna biopsja endometrium- brak stanu zapalnego
01.2024 -3 FET beta 0 😞
AMH - 6,98 - 08.2024 - II procedura IVF- 9 zarodków
02.11.2024 FET
Beta: 10dpt - 110, 12dpt - 302, 14dpt - 866, 18dpt - 2884
28dpt ❤️ -
Nadziejka92 wrote:Ja mam prawie tak jak Ty. Różnimy się tym, że ja mam dodatkowo obecny 2DL4norm. 8 dni i 1 dzień przed transferem mam po całej ampułce. Od 2 dpt 1/3 ampułki co drugi dzień. Wczoraj przyjęłam pierwszą dawkę.
-
Cześć jestem juz po 1 procedurze, na poczatku stycznia planujemy kolejna stymulacje. Po niepowodzniach z pierwszej procedury zrobilam troche badan- czekam na konsultacje z dr Jarosz. Wyszedl mi KIR AA i tu moje pytanie- czy przy transferze świeżym też jest przepisywany Accofil? Chciałabym świeży transfer, bo w pierwszej procedurze cos ruszylo chociaz po nim 🥺I IVF 2022
22.05 ET- CB
31.07. FET 😔 -
STOKROTKA87 wrote:Hej też biorę accofil w dawce 1/3, morfologie wszystkie mam w normie, ale beta rośnie prawidłowo póki co, tylko do tego biorę jeszcze Intralipid, hydroxychloroquine i Neoparin 80mg.
Wydaje mi się, że jak morfologia jest ok to dawka leku jest dobrze dobrana
Hej, powiedz proszę ile czasu przed transferem brałaś hydroxychloroquine I czy w dawce 200 czy 400? -
Bozenka30 wrote:Cześć jestem juz po 1 procedurze, na poczatku stycznia planujemy kolejna stymulacje. Po niepowodzniach z pierwszej procedury zrobilam troche badan- czekam na konsultacje z dr Jarosz. Wyszedl mi KIR AA i tu moje pytanie- czy przy transferze świeżym też jest przepisywany Accofil? Chciałabym świeży transfer, bo w pierwszej procedurze cos ruszylo chociaz po nim 🥺
-
Trini87 wrote:Bierzecie o jakiejs konkretnej porze? W niedziele mam 1wszy.
Mi immunolog mówiła, żeby przyjmować wieczorem o stałej porze 😄Trini87 lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️ 92. Starania od 2018r.
Niskie AMH.
Niedoczynność tarczycy, hashimoto.
Kir AA, zaburzone cytokiny, PAI-I homozygota.
4xIUI ❌
I FET CB
II-IV FET ❌
V transfer CB
❄️