Adopcja KD - która klinika najlepsza i jak się mogę najlepiej przygotować
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Ankieta jest anonimowa a Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję Ci bardzo serdecznie.
https://forms.gle/9Z2f2GCsugid9aCp6 -
Emily0723 wrote:Basiu widzę że masz dobre amh wuec może spróbuj z badaniem na swoich. Ja ten sam wiek co Ty ale amh 0,4 a teraz to nie wiem ile nawet. Chociaż w sumie w ilości zarodkow miałam lepsze statystyki niż z kd. Bo z 2 komórek miałam zarodka który dał ciąże ale tylko do 20 tyg niestety. Jeżeli jednak chcesz kd to ja nie proponuję eurofertil.zaluje ze nie dopłaciłam więcej i nie zdecydowałam się na reprofit.
Mam bardzo mieszane uczucia do kliniki .Bardzo słaby kontakt z Lenką
nie odpowiedziała w zasadzie na żadne pytanie.A gdy napisałam na watschapp to wogóle nie odpisała .Owszem może i moje AMH było nie złe ale po 4 procedurach i 6 transferach jakoś w nie nie wierzę .Dziś zrobiłam AMH zobaczymy jaki będzie wynik.Rozwazam Reprofit i myślę o AK bo o AZ mój mąż nie chce słyszeć .AK może jeszcze przełknie Najgorsze są finanse i starach że się po raz kolejny zarodek nie zagnieździ .Ja 39 lat niby wszystko ok ,
AMH 5,5.podejrzenie PCOS,cykl regularny ,hiperprolatynemia
2020 - AMH -4,3
On.40lat ,miała ilość plemnikow i niskie HBA .
Starania od 2017 bez stresu
2018 początek badań i szukanie problemów.
03.2019 ciąża biochemiczna 😥
01.2020 klinika Invimed,
03.2020 stop koronawirus.😑
06.2020 Gravida 👍👍👍
07.2020 punkcja
Mamy 2 ❄❄
27.08 transfer 🍀✊- FET nieudany 😪 ciąża biochemiczna
28.09 transfer 🍀✊FET nieudany
11.11.start 2 IVF ✊✊🍀
20.11 punkcja
22.11 transfer CL.4.1 ✊🍀
01.12 beta hcg ,9dpt <1,2 mUl/ml
01.2021 Nowa klinika Gameta Warszawa
Badania immunologiczne
03.2021 start 3 IVF Gameta Warszawa
20.03 punkcja 🍀
Brak ❄😪
07.2021 start klinika Eurofertil Czechy
Mamy 4 ❄🍀
08.2021 transfer nieudany
Ciążą biochemiczna 😢
09.2021 transfer nieudany 😪
10.2021 histeroskopia-polipy w macicy
01.12 transfer ❄❄🍀
7.12 beta <2
Koniec Czeskiej przygody
😭😭😭😭😭 -
Luusia wrote:Hej, na KD czekałam 3 tygodnie od rozmowy i wyrażenia chęci, w tym 2 tygodnie od podpisania dokumentów. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, ze tak szybko się udało.
Czy mogę zadać parę pytań w prywatnej wiadomości?
Pozdrawiam -
Kochane, chciałabym odświeżyć wątek. Czy ktoś może polecić dobrą, sprawdzoną klinikę z Warszawy, w kontekście adopcji komórek dawczyni do procedury ivf? Gdzie mają świeże komórki albo dobre mrożone komórki, program gwarancji zarodków, dobre laboratorium? Jesteśmy w Oviklinice i byliśmy już wcześniej w Novum i Invimed Warszawa (z tego ostatniego mamy córeczkę z moich gamet i dawcy nasienia, moje amh wtedy to jakieś 0,5 a obecnie jest 0,01, mam 36 lat, tak jak pisałam korzystamy też z dawcy, mamy słomki zbanowane). Myśleliśmy aby iść z tym tematem do Invicty albo Bociana. Pomóżcie proszę ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2023, 23:48
2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
01.2024: 9dpt beta 71 💗 bądź zdrów Maluszku ✨🙏🏻👶
2❄️❄️
The true miracle is having faith no matter what👣🍀
-
happilyeverafter wrote:Kochane, chciałabym odświeżyć wątek. Czy ktoś może polecić dobrą, sprawdzoną klinikę z Warszawy, w kontekście adopcji komórek dawczyni do procedury ivf? Gdzie mają świeże komórki albo dobre mrożone komórki, program gwarancji zarodków, dobre laboratorium? Jesteśmy w Oviklinice i byliśmy już wcześniej w Novum i Invimed Warszawa (z tego ostatniego mamy córeczkę z moich gamet i dawcy nasienia, moje amh wtedy to jakieś 0,5 a obecnie jest 0,01, mam 36 lat, tak jak pisałam korzystamy też z dawcy, mamy słomki zbanowane). Myśleliśmy aby iść z tym tematem do Invicty albo Bociana. Pomóżcie proszę ❤️
Z kd dawcxyni mrożonych z 6szt uzyskaliśmy 2 blastocysty 3bb. 1 jest na zimowisku, z 1 odrazu był transfer teraz połówka ciąży.
Wirm o przypadkach gdzie uzyskali z 6kd mrożonych 5 blastocyst.
Mają gwarancję zarodków z 6 kd - gwarantują 1 blastocystę ale z tego co słyszałam to przeciętnie 2szt są lub 3 zarodki 3 dniowe, z 12 kd gwarantują 2 blastocysty lub 6 zarodków 3 dniowych.
Jest możliwość wybrania świeżych lub mrożonych komórek.
Bociana totalnie nieznam więc niedam żadnej opinii.
W porównaniu z innymi klinikami w których byliśmy a było to Novuum i Invimed Warszawa.
Invicta robi częste weryfikacje po transferze 7 dpt miałam już kontrolę potem 11dpt i potem chyba regularnie raz na tydzień.
W przypadku tych innych niemiałam tak.
Obstawiona byłam też mocno lekami i po kontroli z badań krwi dodawali lub odejmiwali leki.
Ja jestem mega zadowolona.
Jakbyś miała pytania wiecrj itp śmiało pisz na priv.
happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Ja już Ci pisałam chyba na innym wątku że polecam Invicta...My mieliśmy problem także z nasieniem. Nigdy z moich komórek i męża nasienia nie uzyskaliśmy blastocyst.
Z kd dawcxyni mrożonych z 6szt uzyskaliśmy 2 blastocysty 3bb. 1 jest na zimowisku, z 1 odrazu był transfer teraz połówka ciąży.
Wirm o przypadkach gdzie uzyskali z 6kd mrożonych 5 blastocyst.
Mają gwarancję zarodków z 6 kd - gwarantują 1 blastocystę ale z tego co słyszałam to przeciętnie 2szt są lub 3 zarodki 3 dniowe, z 12 kd gwarantują 2 blastocysty lub 6 zarodków 3 dniowych.
Jest możliwość wybrania świeżych lub mrożonych komórek.
Bociana totalnie nieznam więc niedam żadnej opinii.
W porównaniu z innymi klinikami w których byliśmy a było to Novuum i Invimed Warszawa.
Invicta robi częste weryfikacje po transferze 7 dpt miałam już kontrolę potem 11dpt i potem chyba regularnie raz na tydzień.
W przypadku tych innych niemiałam tak.
Obstawiona byłam też mocno lekami i po kontroli z badań krwi dodawali lub odejmiwali leki.
Ja jestem mega zadowolona.
Jakbyś miała pytania wiecrj itp śmiało pisz na priv.
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź Czy mogłabyś napisac mi coś więcej na priv, prześlę zaproszenie do znajomych. Napisze co chciałabym wiedzieć2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
01.2024: 9dpt beta 71 💗 bądź zdrów Maluszku ✨🙏🏻👶
2❄️❄️
The true miracle is having faith no matter what👣🍀
-
Ja wszystkim na tym wątku polecę Reprofit w Czechach . Jest szybko,dobre wyniki ,dobry kontakt z koordynatorka , dość nowocześnie. Jak macie się męczyć w Pl ,jak ja patrząc na naszych 5 procedur ale na swoich komórkach to do Reprofit nie jest daleko ,tylko chyba bym wybrała Brno zamiast Ostravy i patrzcie kto Wam robi transfer,ale to byl ktoś z doświadczeniem . No i fajnie mieć do tego gin w pl co was tu przygotuje ,no chyba że chce się wam jeździć na.monitiringintam. Dają gwarancję 2 blastocyst chyba że nasienie do bani. No i co... Zbierzcie kasę na badanie genetyczne zarodków ,bo finalnie więcej was wyjdzie transfer leki i badania do transferu niż to badanie tam . Ja żałuję ,że nie zrobiłam tego badania . Uzyskaliśmy tam 5 blastocyst. Pierwszy raz byłam w ciąży i to 2x na 3 transfery. Blastocysty lepiej zbadać ... Serio ,mniej stresu i mniejsze koszta mrożenia i wszystkiego. Np kliniki w Kraków ( nie licząc dr P .) Wypadaja dla mnie b.slabo .... Naciąganie na kasę i lecą hurtowo , czasem lepiej jak ktoś Cię sprowadzi na ziemię ,a nie poleca zabiegi typu osocze itp za 2.5 tysi wiedząc ,że średnio to coś da.
. Tyle w temacie ...happilyeverafter lubi tę wiadomość
-