Adopcja KD - która klinika najlepsza i jak się mogę najlepiej przygotować
-
WIADOMOŚĆ
-
Awro wrote:Hej Luusia,
czy możesz napisać jak wygląda procedura w Bocianie? Bardzo się nad nimi zastanawiam.
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Gusia1985 wrote:Witaj, ja byłam we wtorek w Czechach, mamy z mężem zaświadczenia że się leczymy z kliniki. Też jesteśmy niezaszczepieni. Byłam tylko w klinice i odrazu w drogę powrotną. Na granicy pusto nikt nie kontroluje.
Ktoś może wie ile się czeka na świeże komórki? Dopiero wysłałam formularz kontaktowy i czekam na odzew z klinik. -
Kammka7 wrote:Ok, dzięki. W jakiej klinice się leczysz? Ja myślę nad Europeivf lub Unica w Pradze.
Ktoś może wie ile się czeka na świeże komórki? Dopiero wysłałam formularz kontaktowy i czekam na odzew z klinik.
Odpisałam Ci na wątku EuroFertil -
Gusia1985 wrote:My w Reprofit w Ostravie. Końcem października pierwsza wizyta. We wtorek transfer świeżej blastki.
Powodzenia✊ -
AGAaa wrote:Odpisałam Ci na wątku EuroFertil
-
Gusia1985 wrote:Tak szybko, choć mogłam szybciej ale nie chciałam w grudniu bo ciężko z wolnym w pracy i się zdecydowałam na styczeń. Świeże komórki, mój cykl był zsynchronizowany z dawczynią. W dzień punkcji dawczyni, mój mąż oddał nasienie a ja miałam USG.
Wrażenia bardzo dobre, teraz musi się wykazać mój organizm😍 -
Kammka7 wrote:U jakiego lekarza Leczylas się? Też się z nimi skontaktuje skoro mają takie dobre terminy.
Kammka dobijaj się skutecznie bo mi na maile nie odpisali wcale więc sobie ich odpuściłam.
Ps. A o fraxie też Ci odpisałam na jakimś innym wątku 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 20:36
Kammka7 lubi tę wiadomość
-
Kammka7 wrote:Ok, dzięki. W jakiej klinice się leczysz? Ja myślę nad Europeivf lub Unica w Pradze.
Ktoś może wie ile się czeka na świeże komórki? Dopiero wysłałam formularz kontaktowy i czekam na odzew z klinik.
Hej, w Unice praktycznie się nie czeka. We wrześniu miałam konsultację, 4dni później podano mi propozycje (3) dawczyń, w październiku transfer, udany:)
Powodzenia!
-
zielonaherbata wrote:Hej, w Unice praktycznie się nie czeka. We wrześniu miałam konsultację, 4dni później podano mi propozycje (3) dawczyń, w październiku transfer, udany:)
Powodzenia! -
Kammka7 wrote:A jeżeli chodzi o przygotowanie do transferu to lekarz zleca tylko podstawowe leki jak estrofem, progesteron czy steryd też włącza? Z końcem marca jestem umówiona do Paśnika i zastanawiam się czy czekać do tego czasu czy pójść na żywioł i spróbować bez leków na immunologie.
Zlecają tylko estradiol i progesteron.
Ja miałam zlecony przez Paśnika jeszcze accofil i go nie wzięłam (z kilku względów: 1) byłam przed daleką podróżą i nie miałam jak robić co kilka dni morfologii no i 2) chciałam spróbować 1 transfer bez immuno, które przecież nie jest rekomendowane przez ESHRE). Wiem, że w tej kwestii opinie są różne. Czesi zasadniczo słabo wierzą w immunologię, ewent. Reprofit uwzględnia i daje część leków z tego spektrum.
-
zielonaherbata wrote:Zlecają tylko estradiol i progesteron.
Ja miałam zlecony przez Paśnika jeszcze accofil i go nie wzięłam (z kilku względów: 1) byłam przed daleką podróżą i nie miałam jak robić co kilka dni morfologii no i 2) chciałam spróbować 1 transfer bez immuno, które przecież nie jest rekomendowane przez ESHRE). Wiem, że w tej kwestii opinie są różne. Czesi zasadniczo słabo wierzą w immunologię, ewent. Reprofit uwzględnia i daje część leków z tego spektrum. -
Kammka7 wrote:Z jakiego względu miałaś zlecony accofil? Ja mam kir Aa. Widzę w opisie że udało się bez accofilu