adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie jutro wizyta kontrolna ciekawe jak tam moje endo jak bedzie ok to niedlugo transfer 🙃
iwonkja, Marmis, Virginia, Maggi lubią tę wiadomość
❌AMH 0,51
❌Torbiele endometrialne
❌Czynnik męski
Wskazanie do IVF 2017/18
1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
3. Kolejne podejscie do AZ
mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
🌺III transfer FET 08.03.2021 🍀✊ blastka 4ab +embryoglue
Test 8dpt druga wyrazna kreseczka
I Beta 9dpt 102🍀✊
II Beta 11dpt 242 🍀✊
III Beta 14dpt 1138 🍀✊
IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
37dpt 148bpm 💗 🍀✊
51dpt 181bpm 💗🍀✊
Nifty pro OK 🩰
2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
[/url] -
Mayu85 wrote:u mnie jutro wizyta kontrolna ciekawe jak tam moje endo jak bedzie ok to niedlugo transfer 🙃
-
Ewuszek hmmm ciekawe😊 Myślę, że skoro podałaś pesel to raczej nie jest to pomyłka.... A może z oczekiwaniem na zarodek nie jest tak jak myślimy? Moze nie czeka się tak długo? Nie wiem...
Dziewczyny mam takie pytanie: ogolnie zacznę od tego, że nie występują u mnie już naturalne cykle i mam onjawy menopauzy (dość kłopotliwe). Dzisiaj byłam na wizycie podsumowującej moje dotychczasowe leczenie w Invicta, narazie żegnam się z tą kliniką. Gin wypisała mi tabletki (htz).
23.07 mam wizytę pierwszą w Gamecie, i teraz nie wiem czy zacząć brać to htz czy wstrzymać się do wizyty? Co myślicie? -
Ewuszek wrote:My z chęcią weźmiemy zarodek bo do procedury już nie planujemy podchodzić nawet jak by transfer z naszego zarodka się udał to chcemy rodzeństwo tylko czy w ogóle jest możliwa rezerwacja jak mamy jeszcze swój zarodek dziwna ta sytuacja jestem ciekawa jak to dalej się potoczy 🙂
Co do Twojego pytania to nie pomogę pewnie Elfia będzie wiedziała. -
Ewuszek wrote:My z chęcią weźmiemy zarodek bo do procedury już nie planujemy podchodzić nawet jak by transfer z naszego zarodka się udał to chcemy rodzeństwo tylko czy w ogóle jest możliwa rezerwacja jak mamy jeszcze swój zarodek dziwna ta sytuacja jestem ciekawa jak to dalej się potoczy 🙂
Co do Twojego pytania to nie pomogę pewnie Elfia będzie wiedziała. -
Sywi to tylko 2 tyg. Moze warto zaczekac z braniem lekow na wypadek jakby nowy lekarz mial jakis inny pomysl co zrobic? Nie znam sie za bardzo, ale tak mysle, ze 2 tyg chyba nie zrobi wielkiej roznicy. No chyba, ze naprawde objawy menopauzy masz ciezkie i juz nie mozesz wytrzymac
Ewuszek - mega dziwna sytuacja. Nie bardzo rozumiem jak mozesz byc na ich liscie oczekujacych jak sie nie zapisywalas... moze lekarz tam Cie wpisal po wczesniejszej stymulacji?
Mayu85 - trzymam kciuki za jutroWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 14:35
Mayu85 lubi tę wiadomość
ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
iwonkja wrote:Tez jestem ciekawa jak to w Gamecie wyglada z rezerwacja. Bo w invikcie trzeba za caly program zaplacic nawet jesli sie robi rezerwacje a nie odrazu podchodzi do transferu.
To jestem w szoku nie dość że taka wysoką cenę mają to jeszcze wymagają od razu zapłaty2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Ewuszek wrote:To jestem w szoku nie dość że taka wysoką cenę mają to jeszcze wymagają od razu zapłaty
Jesli bedziesz miala jakies info z gamety daj proszę znać jak to u nich wyglada. -
Sywi wrote:Ewuszek hmmm ciekawe😊 Myślę, że skoro podałaś pesel to raczej nie jest to pomyłka.... A może z oczekiwaniem na zarodek nie jest tak jak myślimy? Moze nie czeka się tak długo? Nie wiem...
Dziewczyny mam takie pytanie: ogolnie zacznę od tego, że nie występują u mnie już naturalne cykle i mam onjawy menopauzy (dość kłopotliwe). Dzisiaj byłam na wizycie podsumowującej moje dotychczasowe leczenie w Invicta, narazie żegnam się z tą kliniką. Gin wypisała mi tabletki (htz).
23.07 mam wizytę pierwszą w Gamecie, i teraz nie wiem czy zacząć brać to htz czy wstrzymać się do wizyty? Co myślicie?
dla mnie objawy wypadowe nie były bardzo uciążliwe - głównie uderzenia gorąca i suchość pochwy. Jednocześnie HTZ bylo dla super, zero uderzeń gorąca i duża przyjemność z seksu.
Druga sprawa jest taka, że hormony utrzymają Twoje endometrium w dobrym stanie, szczególnie jak będziesz mieć terapię z estrogenami progesteronem. Skutkiem ubocznym może też być ciąża 😉
23 lipca będziesz juz pod koniec cyklu, więc gdyby od razu się udało dobrać zarodki to od nowego cyklu możesz zacząć przygotowania do FET -
Ewuszek, a lekarz wam też nie proponował az? A może po prostu babka z labu sama cię wciągnęła na listę?😊
A kiedy będziesz transfetiwac balwanka? -
Ewuszek wrote:Dziewczyny dzwoniłam dziś do Gamety w Gdyni żeby podpytać o koszty i czas oczekiwania na adopcje zarodka, bo jedna z Was pisała że wzrosły koszty i byłam ciekawa co i jak. Zadzwoniłam do rejestracji i przekierowali mnie do laboratorium rozmawiałam z jakąś Panią chyba się nie przedstawiła albo przedstawiła się tylko ja nie pamiętam 🤭 powiedziała jak to wyglada i spytała czy jestem ich pacjentka ja że jestem i chciała moje dane podałam jej i byłam w szoku jak powiedziała że ma mnie na liście i jestem pierwsza w kolejce 🤷 nie wyprowadzałam jej z błędu powiedziała że będzie dzwonić jeszcze w lipcu z propozycją zarodka a koszty się nie zmieniły za transfer plus koszty za badania dawców no i wizyty i leki przygotowujące do transferu wiadomo. Tylko powiedzcie mi jakim cudem ona miała mnie na liście ? Czy w ogóle możliwe jest że mnie z kimś pomyliła skoro podałam jej moje dane łącznie z nr PESEL sprawdzała w systemie i miała mnie na liście lekarzowi nic nie wspominaliśmy na razie o AZ i czy w ogóle my możemy zarezerwować zarodek skoro mamy zamrożony jeden swój i najpierw z nim chcemy transfer gdyby się nie udało to AZ. Jestem zdezorientowana 🙂Marmis
-
ElfiaKsiężniczka wrote:dla mnie objawy wypadowe nie były bardzo uciążliwe - głównie uderzenia gorąca i suchość pochwy. Jednocześnie HTZ bylo dla super, zero uderzeń gorąca i duża przyjemność z seksu.
Druga sprawa jest taka, że hormony utrzymają Twoje endometrium w dobrym stanie, szczególnie jak będziesz mieć terapię z estrogenami progesteronem. Skutkiem ubocznym może też być ciąża 😉
23 lipca będziesz juz pod koniec cyklu, więc gdyby od razu się udało dobrać zarodki to od nowego cyklu możesz zacząć przygotowania do FET -
Sywi wrote:A powiedz mi jakie tabletki brałaś? Mi przepisała kliogest- w ulotce wyczytałam, że przyjmuje się je bez przerwy- czyli bez krwawienia z odstawienia?
Cycloprogynova - 2 cykle
Plastry oesclim 25 i 50 razem z duphaston przez 7 cykli
Femoston mite - jak jechałam na wakacje i nie chciałam żeby się plastry odklejaly podczas kąpieli w basenie
Femoston też jest do ciągłego brania, ale jak odstawiłam to dostałam krwawienia.
Estrofem i luteina /utrogestan + duphaston do transferów
Jeżeli czujesz się źle bez hormonów to ja bym brała. Raczej lekarz nic nowego nie zaproponuje, skoro rezerwa jest niska, a fsh wysokie to na naturalnym cyklu i tak nie podejdziesz, stymulacji też nie będziesz mieć.
Lekarz z kliniki będzie mógł ci zmienić leki w dowolnym momencie.
Sywi lubi tę wiadomość
-
ElfiaKsiężniczka wrote:ja miałam różne:
Cycloprogynova - 2 cykle
Plastry oesclim 25 i 50 razem z duphaston przez 7 cykli
Femoston mite - jak jechałam na wakacje i nie chciałam żeby się plastry odklejaly podczas kąpieli w basenie
Femoston też jest do ciągłego brania, ale jak odstawiłam to dostałam krwawienia.
Estrofem i luteina /utrogestan + duphaston do transferów
Jeżeli czujesz się źle bez hormonów to ja bym brała. Raczej lekarz nic nowego nie zaproponuje, skoro rezerwa jest niska, a fsh wysokie to na naturalnym cyklu i tak nie podejdziesz, stymulacji też nie będziesz mieć.
Lekarz z kliniki będzie mógł ci zmienić leki w dowolnym momencie.
Kto by pomyślał, że menopauza dopadnie mnie w wieku 31 lat....a podejrzewam, że nawet wcześniej(tylko nie zdiagnozowana, ale problemy z miesiączkami były już wcześniej) -
Sywi wrote:Dziękuję kochana, w takim razie jutro polecę do apteki i wykupię😊
Kto by pomyślał, że menopauza dopadnie mnie w wieku 31 lat....a podejrzewam, że nawet wcześniej(tylko nie zdiagnozowana, ale problemy z miesiączkami były już wcześniej)