adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Nobi wrote:Cześć, Dziewczyny! U nas się trochę działo. Otóż jestem w naturalnej ciąży, sam początek trzeciego miesiąca. Muszę dodawać, że to wpadka? Jakieś 2 lata starań naturalnych i zero ciąż na koncie. W 6 programach IVF wyhodowałam w sumie 4 oocyty, skończyło się jednym transferem trzydniowcow bez ciąży. No więc ten, cuda się zdarzają.
To jeszcze wcześnie, wiadomo. Dziś u lekarza było wszystko ok
Wow! bardzo szczere gratulacjeTrzymam kciuki, zeby byla to bezproblemowa ciaza
Nobi lubi tę wiadomość
ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
Nobi wrote:Cześć, Dziewczyny! U nas się trochę działo. Otóż jestem w naturalnej ciąży, sam początek trzeciego miesiąca. Muszę dodawać, że to wpadka? Jakieś 2 lata starań naturalnych i zero ciąż na koncie. W 6 programach IVF wyhodowałam w sumie 4 oocyty, skończyło się jednym transferem trzydniowcow bez ciąży. No więc ten, cuda się zdarzają.
Nobi, moje gratulacje 😊 Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, a jak Ty się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2024, 18:51
Nobi lubi tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Ona, lekarz mi mowil o kobiecie, ktorej po ciąży udrożniły się jajowody, więc to też sie zdarza.
Będziemy mieć dzieci z 14 miesiącami różnicy w wieku (sugerując się TP). Będzie hardcore, ale to mnie nie martwi. Martwi mnie, ze miałam CC niecałe 7 miesięcy temu. Martwi mnie, że moje jajka już mają 36 lat i są ciulowe. No nic, trzeba czekać na prenatalne. Z moim lekarzem się jeszcze nie widziałam, pierwszy termin dopiero w 15. tygodniu ciąży był wolny.
Ciąża to burza hormonów. No coś się zadziało i jest wpadkaOna900, Aga1979, kid_aa lubią tę wiadomość
-
Nobi wrote:Ona, lekarz mi mowil o kobiecie, ktorej po ciąży udrożniły się jajowody, więc to też sie zdarza.
Będziemy mieć dzieci z 14 miesiącami różnicy w wieku (sugerując się TP). Będzie hardcore, ale to mnie nie martwi. Martwi mnie, ze miałam CC niecałe 7 miesięcy temu. Martwi mnie, że moje jajka już mają 36 lat i są ciulowe. No nic, trzeba czekać na prenatalne. Z moim lekarzem się jeszcze nie widziałam, pierwszy termin dopiero w 15. tygodniu ciąży był wolny.
Ciąża to burza hormonów. No coś się zadziało i jest wpadka
Najważniejsze, żeby maluszek zrodowo rósł a reszta się ułoży. Wiadomo, że organizm nie zdążył się jeszcze do końca zregenerować po CC ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze. W końcu natura chyba wie co robi dając Wam taki cud 😊Nobi, Virginia, Magra3 lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Virginia wrote:Mysle tez, ze po prostu w glowie jak sie mysli ciaza to od razu mysli sie, ze duzy brzuch. A wydaje sie jednak jak patrze po znajomych, ze ten duzy brzuch ciazowy to dopiero pod koniec ciazy
U mnie po ciazy tez kg zeszly, ale zostalo troche skory na brzuchu. Ale ja tam nigdy nie cwiczylam tak wiec jakos nie bylam zaskoczona, ze pozostal flaczek 😂😂
En Wu, tutaj po polowkowym usg tez juz nie robia kolejnych. Na wizytach tylko wyciagaja dopler, zeby sprawdzic czy serce bije, a potem mierza brzuch centymetrem 😂
Ja bede miec jeszcze jedno, bo okazalo sie, ze lozysko mam za blisko szyjki macicy i beda monitorowac czy samo sie przesunie. A jak nie, to obowiazkowa CC.
Uwierz mi, że dla mnie już mój brzuch jest ogromy, zawsze miałam totalnie płaski brzuszek i teraz mimo że wszyscy mi mówią że wcale nie jest duży jak na ten tydzień ciąży co zresztą widzę sama po brzuszkach koleżanek w tym czasie to i tak w życiu nie miałam takiego balona! 😂
U mnie też na następnej wizycie pierwsze mierzenie centymetrem 🙈
Kurcze, może jeszcze się łożysko przesunie jak maluszek urośnie. Trzymam kciuki 🤞Virginia lubi tę wiadomość
WRZESIEN 2023 - Decyzja o AZ Invimed Poznan, transfer 2 blastocyst 3BB
9 dpt sikaniec 2 krechy, beta 251,
11 dpt sikaniec 2 krechy
26 dpt jest ❤️
24/11/2023 USG wszystko ok, 7 cm smerfika 😁
Prenatalne - wszystko super
15/01 polowkowe - CHLOPAK
23/05/2024 urodziło się moje 3360kg szczescia -
O kurczaczki! Ale się zadziało! Gratulacje! Slyszałam już o takich cudach i jak widać wszystko jest możliwe! Kciuki żeby wszystko było dobrze!🤞🤞🤞WRZESIEN 2023 - Decyzja o AZ Invimed Poznan, transfer 2 blastocyst 3BB
11 dpt sikaniec 2 krechy
26 dpt jest ❤️
Kasiak89 wrote:Ej... 10 DC i jakby okres się zaczyna. Diferelina tak robi?
Ja miałam 7 dni okres, dzień spokoju i z 3 dni plamienia niby tak może być.👱♀️ 40lat
Cienkie endometrium
Mięśniak ( w niczym nie przeszkadza?)
PAI1- hetero, MTHR- hetero
KIR bx
👦38 lat
Azoospermia ( pojedyncze plemniki w nasieniu)
Maj 2021- I wizyta w klinice NOVUM
Lipiec 2021 -biopsja - pojedyncze plemniki
Wrzesień 2021- 1IVF - punkcja- 12 oocytów, 8 komórek dojrzałych, tylko 2 zapłodnione, dwudniowe ❄❄ cl.8b i cl.5c
Podanie ❄ cl.8b - beta < 0.8
30.12.2021- kriotransfer ( po rozmrożeniu cl.5c mamy cl.7c) -beta < 0,5
sierpień 2022 - mamy jeden 3dniowy zarodek 8A- beta <0,5
Styczeń 2023 - zmiana kliniki INVIMED POZNAŃ
luty 2023 rozpoczęcie stymulacji- decyzja o dawcy
Marzec 2023 ❄️3AB z 5 doby i ❄️4BB z 6 doby
25.04.23r. - transfer 2 ❄️❄️ 3AB i 4BB➡️ beta <0,5😭😭😭
Decyzja o AZ - transfer sierpień 2023- 4BB z 6doby- nieudany😭
AZ Czechy Reprofit Ostrava
11.07.24r.-transfer 6AA
11dpt. Beta <0,5 -
Gratulacje, ale super wieściNobi lubi tę wiadomość
👱♀️ 40lat
Cienkie endometrium
Mięśniak ( w niczym nie przeszkadza?)
PAI1- hetero, MTHR- hetero
KIR bx
👦38 lat
Azoospermia ( pojedyncze plemniki w nasieniu)
Maj 2021- I wizyta w klinice NOVUM
Lipiec 2021 -biopsja - pojedyncze plemniki
Wrzesień 2021- 1IVF - punkcja- 12 oocytów, 8 komórek dojrzałych, tylko 2 zapłodnione, dwudniowe ❄❄ cl.8b i cl.5c
Podanie ❄ cl.8b - beta < 0.8
30.12.2021- kriotransfer ( po rozmrożeniu cl.5c mamy cl.7c) -beta < 0,5
sierpień 2022 - mamy jeden 3dniowy zarodek 8A- beta <0,5
Styczeń 2023 - zmiana kliniki INVIMED POZNAŃ
luty 2023 rozpoczęcie stymulacji- decyzja o dawcy
Marzec 2023 ❄️3AB z 5 doby i ❄️4BB z 6 doby
25.04.23r. - transfer 2 ❄️❄️ 3AB i 4BB➡️ beta <0,5😭😭😭
Decyzja o AZ - transfer sierpień 2023- 4BB z 6doby- nieudany😭
AZ Czechy Reprofit Ostrava
11.07.24r.-transfer 6AA
11dpt. Beta <0,5 -
En Wu wrote:No póki co nie mam dużego jak na prawie 7mc tak mi się wydaje. Zobaczymy dalej 🙂
Tak, prywatnie. Na NHS więcej USG już nie będe miała co jest dla mnie śmiechu warte. Ogólnie te spotkanie z położną tutaj to jakiś cyrk. Nic nie wnoszą. Niby w marcu na spotkaniu mam mieć mierzony brzuch (1 raz - to bedzie 28 tc) i sprawdzaną krew.
Jestem ciekawa porodu, niby sa bardzo dobre opinie na ten temat ale stres jest.
Jak sie czujesz?
Jak przygotowania pokoiku dla Ignasia? -
Nobi co za nowina gratulacje !!! 😊😊
36 lat to młoda babka z Ciebie !Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2024, 09:18
Nobi, Virginia, Ewa3bit lubią tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Virginia wrote:Mysle tez, ze po prostu w glowie jak sie mysli ciaza to od razu mysli sie, ze duzy brzuch. A wydaje sie jednak jak patrze po znajomych, ze ten duzy brzuch ciazowy to dopiero pod koniec ciazy
U mnie po ciazy tez kg zeszly, ale zostalo troche skory na brzuchu. Ale ja tam nigdy nie cwiczylam tak wiec jakos nie bylam zaskoczona, ze pozostal flaczek 😂😂
En Wu, tutaj po polowkowym usg tez juz nie robia kolejnych. Na wizytach tylko wyciagaja dopler, zeby sprawdzic czy serce bije, a potem mierza brzuch centymetrem 😂
Ja bede miec jeszcze jedno, bo okazalo sie, ze lozysko mam za blisko szyjki macicy i beda monitorowac czy samo sie przesunie. A jak nie, to obowiazkowa CC.
Jak się czujesz?Virginia lubi tę wiadomość
-
Anka84 wrote:Ja miałam 7 dni okres, dzień spokoju i z 3 dni plamienia niby tak może być.
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Aga1979 wrote:Natalka w Norwegi jak nie pojde prywatnie do ginekologa to tez moge pomarzyc o usg. Tutaj tylko kontrol lekarza rodzinnego lub polozna i to wszystko.
Jestem ciekawa porodu, niby sa bardzo dobre opinie na ten temat ale stres jest.
Jak sie czujesz?
Jak przygotowania pokoiku dla Ignasia?
No wlasnie o dupe trzasnac te sluzbe zdrowia. Tez jestem ciekawa jak to bedzie z tym porodem aczkolwiek przynajmniej poki co nie czuje stresu. Lozysko mam na tylniej scianie i u mnie nie ma raczej przeslanek do CC i tego sie trzymam. Kciuki zeby u was tez sie wszystko unormowalo chociaz sama juz nie wiem ktory porod lepszy 😅
Czuje sie dobrze, jakies 3 wieczory mialam lekka zgage (chyba to byla zgaga) ale juz przeszlo.
Co do pokoiku jeszcze troszke czekam bo poki co mam tam stol i krzesla a rodzice przylatuja na Wielkanoc i wypadaloby porzadnie zjesc sniadanko przy stole zanim sie go pozbede 😅 a wy juz maccie wszystko gotowe?
Jak Ty sie czujesz?
Jejku dla Ignasia - jak to ladnie brzmia wy macie juz imie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2024, 09:53
Aga1979, Virginia lubią tę wiadomość
11 dpt sikaniec 2 krechy
26 dpt jest ❤️
En Wu wrote:No wlasnie o dupe trzasnac te sluzbe zdrowia. Tez jestem ciekawa jak to bedzie z tym porodem aczkolwiek przynajmniej poki co nie czuje stresu. Lozysko mam na tylniej scianie i u mnie nie ma raczej przeslanek do CC i tego sie trzymam. Kciuki zeby u was tez sie wszystko unormowalo chociaz sama juz nie wiem ktory porod lepszy 😅
Czuje sie dobrze, jakies 3 wieczory mialam lekka zgage (chyba to byla zgaga) ale juz przeszlo.
Co do pokoiku jeszcze troszke czekam bo poki co mam tam stol i krzesla a rodzice przylatuja na Wielkanoc i wypadaloby porzadnie zjesc sniadanko przy stole zanim sie go pozbede 😅 a wy juz maccie wszystko gotowe?
Jak Ty sie czujesz?
Jejku dla Ignasia - jak to ladnie brzmia wy macie juz imie?
U nas pokoik już przemalowany, biały a jedna ściana zielonkawa i tak naprawdę podoba mi się ten kolor chodź na początku chciałam berzowy. Łóżeczko złożone ale niestety jeszcze materac do łóżeczka nie doszedł i pisałam do nich żeby oddali pieniądze i zamówiłam gdzie indziej. Komoda złożona i czeka na lepsze dni żeby już coś do niej poukładać😊
Córka z chłopakiem na Wielkanoc przylatują więc będą spać w nowym pokoiku.
Z imieniem nadal nic się nie zmieniło i coś czuję że zostanie Stasiu jakoś tak wpadło w ucho i nie chce wyjść 😂
Mój mąż dostał szału zakupowego, kupił króliczka szumiącego chodź widział że ja też kupiłam. Zamówił wydrę oddychającą 😱 no i wymyślił sobie że widział fajny hamak który sam się buja i że Stasiu będzie fajnie sobie spał w nim🤣 i wiele innych rzeczy które uważa że by się przydały 😱 i najgorsze że nie da sobie wytłumaczyć że bez dziwnych wynalazków które dużo kosztują da się wychować dziecko.
Natalka kiedy ostatni dzień w pracy ?Virginia lubi tę wiadomość
-
Nobi!!! Ale historia!!! Już kolejna na wątku 🤣🫣
Nobi gratulacje! Oby to był nudny ciążowy czas!!! 36 lat to młoda łaska z Ciebie. A że tak szybko po cc ? - skoro organizm tak zadecydował, to był gotowy - tego się trzymaj!!! I dawaj znać co i jak!Nobi, Virginia lubią tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
kid_aa wrote:Nobi!!! Ale historia!!! Już kolejna na wątku 🤣🫣
Nobi gratulacje! Oby to był nudny ciążowy czas!!! 36 lat to młoda łaska z Ciebie. A że tak szybko po cc ? - skoro organizm tak zadecydował, to był gotowy - tego się trzymaj!!! I dawaj znać co i jak!
Aga, szumiąca wydra z fisher price to u nas hit. Młody jakby miał przełącznik w głowie - bardzo szybko przy niej zasypiał jak był malutki. Teraz też go wyciszaVirginia, Aga1979 lubią tę wiadomość
-
Aga i En Wu - a Wy sie szykujecie na porody bez znieczulenia? Jestem ciekawa, bo w Stanach to prawie z automatu dostaje sie znieczulenie. Jest odwrotnie niz w PL gdzie trzeba powiedziec, ze sie nie chce i to sa raczej wyjatki
Aga - U mnie sa duze szanse, ze lozysko samo sie przesunie. Wyczytyalam, ze to prawie 80-90%, tak wiec mam nadzieje, ze u Ciebie tez bedzie ok. Ale do tego czasu mam unikac sportow wysilkowych.
A tak to nudnosci tez juz w koncu przeszlyAle ogolnie wieczorami jestem bardzo wzdeta i czuje jakbym zoladek miala wielkosci groszku. Juz od 8mej wieczorem leze w lozku
I nadal sa potrawy, ktore mnie odrzucaja. A Ty jak?
Co do zakupow, to nie ukrywajmy, ze przy tym pierwszym wyczekanym dziecku to sprawia to wielka przyjemnoscZ ostroznoscia podchodzilabym do drogich gadzetow, bo nie kazde dziecko bedzie lubilo to samo. Lepiej poczekac jak dziecko sie urodzi i dopiero cos kupic. Jak sie nie sprawdzi w jeden/dwa dni, to jeszcze mozna oddac
Aga1979 lubi tę wiadomość
ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
Aga1979 wrote:Z porodem to u mnie co będzie to będzie, wiadomo lepiej naturalnie. Bardzo chwalą poród w wannie, że mniej bolesny.
U nas pokoik już przemalowany, biały a jedna ściana zielonkawa i tak naprawdę podoba mi się ten kolor chodź na początku chciałam berzowy. Łóżeczko złożone ale niestety jeszcze materac do łóżeczka nie doszedł i pisałam do nich żeby oddali pieniądze i zamówiłam gdzie indziej. Komoda złożona i czeka na lepsze dni żeby już coś do niej poukładać😊
Córka z chłopakiem na Wielkanoc przylatują więc będą spać w nowym pokoiku.
Z imieniem nadal nic się nie zmieniło i coś czuję że zostanie Stasiu jakoś tak wpadło w ucho i nie chce wyjść 😂
Mój mąż dostał szału zakupowego, kupił króliczka szumiącego chodź widział że ja też kupiłam. Zamówił wydrę oddychającą 😱 no i wymyślił sobie że widział fajny hamak który sam się buja i że Stasiu będzie fajnie sobie spał w nim🤣 i wiele innych rzeczy które uważa że by się przydały 😱 i najgorsze że nie da sobie wytłumaczyć że bez dziwnych wynalazków które dużo kosztują da się wychować dziecko.
Natalka kiedy ostatni dzień w pracy ?
Kurcze az musialam sobie wygooglowac tego kroliczka szumiacego i wydre bo nie slyszalam o takim czyms ale wyglada ze to fajna sprawa
To Ty juz ladnie do przodu jestes, ja jeszcze poza tonami ciuszkow nie mam nic 😂
Niby wszystko w miare przejrzane i wybrane ale czekam wlasnie na przyjazd rodzicow zeby pozbyc sie stolu i ruszyc z pokoikiem. U mnie sciany i mebelki beda biale a dodatki jednak w niebieskim chyba. Aczkolwiek z tym tez sie nie musze spieszyc bo na poczatek maly bedzie spal z nami w sypialni na dostawce.
Stasiu tez ladnie, tak jak u nas juz ten Ignas wpadl w ucho i tak chyba zostanie.
Do pracy ostatni dzien ide 2 majaChce jak najdluzej byc z maluszkiem po porodzie temu macierzynski zaczynam w dzien porodu a caly maj mam urlop
Virginia, Aga1979 lubią tę wiadomość
11 dpt sikaniec 2 krechy
26 dpt jest ❤️
Virginia wrote:Aga i En Wu - a Wy sie szykujecie na porody bez znieczulenia? Jestem ciekawa, bo w Stanach to prawie z automatu dostaje sie znieczulenie. Jest odwrotnie niz w PL gdzie trzeba powiedziec, ze sie nie chce i to sa raczej wyjatki
Aga - U mnie sa duze szanse, ze lozysko samo sie przesunie. Wyczytyalam, ze to prawie 80-90%, tak wiec mam nadzieje, ze u Ciebie tez bedzie ok. Ale do tego czasu mam unikac sportow wysilkowych.
A tak to nudnosci tez juz w koncu przeszlyAle ogolnie wieczorami jestem bardzo wzdeta i czuje jakbym zoladek miala wielkosci groszku. Juz od 8mej wieczorem leze w lozku
I nadal sa potrawy, ktore mnie odrzucaja. A Ty jak?
Co do zakupow, to nie ukrywajmy, ze przy tym pierwszym wyczekanym dziecku to sprawia to wielka przyjemnoscZ ostroznoscia podchodzilabym do drogich gadzetow, bo nie kazde dziecko bedzie lubilo to samo. Lepiej poczekac jak dziecko sie urodzi i dopiero cos kupic. Jak sie nie sprawdzi w jeden/dwa dni, to jeszcze mozna oddac
Ja sie szykuje na porod ze znieczuleniem. Jak mam sobie ulzyc to dlaczego by nie. O ile nie bedzie za pozno 😂🙈
Ja to w ogole jak czasem przegladam fora to sie za glowe chwytam jakie gadzety istnieja o ktorych ja nie mam zielonego pojecia. Wydaje mi sie tez tak jak mowisz ze nie ma co na zapas bo potem polowa okaze sie niepotrzebna. A sklepy sa zawsze wiec zawsze mozna pojsc dokupic w razie potrzeb 🙂
Trzymam kciuki za Twoje lozysko 🤞🤞🤞Virginia, Aga1979 lubią tę wiadomość
11 dpt sikaniec 2 krechy
26 dpt jest ❤️
23/05/2024 urodziło się moje 3360kg szczescia