adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Amilka wrote:Mam kolejne pytanie. Czy do transferu az macie steryd gdzie samym zaleceniem byłoby az a nie immunologia? Słyszałam od jednej dr że transfer az to jak podwójny przeszczep więc tym bardziej steryd jest potrzebny tylko z tego powodu, pomijajac inne przesłanki.
Pytam bo ze względu na moje gastro przesłanki wolałabym tego uniknąć bo może się średnio skończyć...
amilka, ja od dr. Ch dostałam encorton, ale taką makutenska dawkę 7,5mg na dobę I tylko przez kilka dni, bo od momentu włączenia proga do ewentualnej bety / końca opakowania.
Przyjmujemy na pokład zarodek, który nie ma połowy naszych genów, jest całkowicie obcy dla naszego organizmu. -
Amilka wrote:Mam kolejne pytanie. Czy do transferu az macie steryd gdzie samym zaleceniem byłoby az a nie immunologia? Słyszałam od jednej dr że transfer az to jak podwójny przeszczep więc tym bardziej steryd jest potrzebny tylko z tego powodu, pomijajac inne przesłanki.
Pytam bo ze względu na moje gastro przesłanki wolałabym tego uniknąć bo może się średnio skończyć...Ewuszek lubi tę wiadomość
url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
Pytam bo ze względu na moje gastro przesłanki wolałabym tego uniknąć bo może się średnio skończyć...
Agika piękny pasek🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 10:12
18’córka❤️ -
nick nieaktualny
-
Amilka wrote:Dziękuję za odpowiedzi. No właśnie zdaje sobie sprawę że to obce ale bardzo bym chciała uniknąć tego bo mój żołądek może nie dać rady.
One chyba nie mój pasek :p
Pola, jesteś moja nadzieja :d18’córka❤️ -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny,
W czwartek miałam moją zdalną konsultacje w Reprofitem. I już wczoraj otrzymałam bardzo fajną propozycje zarodka !!!!
A właściwie 2 do wyboru z jednej słomki. Ze względu na mój wiek podchodzę z jedną. Tylko nie wiem, którą wybrać, bo obie pierwszej klasy ale jedna wychodzi z osłonki a druga jeszcze nie.
Jeśli wszystko pójdzie dobrze to szykuje się na transfer w drugiej połowie października!
One, Ewuszek, ElfiaKsiężniczka, Maggi, parviflora, Zuza6, _olinka123, Virginia, iwonkja, Pola84, Ada M, Sywi lubią tę wiadomość
-
Amilka wrote:Dziękuję za odpowiedzi. No właśnie zdaje sobie sprawę że to obce ale bardzo bym chciała uniknąć tego bo mój żołądek może nie dać rady.
One chyba nie mój pasek :p
Pola, jesteś moja nadzieja :d
Amilka, ja nie jestem na zadnych dodatkowych lekach. Biore tylko Estrogen i mega duzo Proga.
Jak nie masz jakichs konkretnych zbadanych schorzen gdzie wiesz, ze musisz brac leki, to nie wiem czy naprawde potrzebujesz to robic.
Widze tez w stopce, ze raz mialas CB (jak ja), a wiec uwazalabym to za dobry znak, ze cialo probuje i jest gotowe.ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
Morze_Bałtyckie wrote:Hej dziewczyny,
W czwartek miałam moją zdalną konsultacje w Reprofitem. I już wczoraj otrzymałam bardzo fajną propozycje zarodka !!!!
A właściwie 2 do wyboru z jednej słomki. Ze względu na mój wiek podchodzę z jedną. Tylko nie wiem, którą wybrać, bo obie pierwszej klasy ale jedna wychodzi z osłonki a druga jeszcze nie.
Jeśli wszystko pójdzie dobrze to szykuje się na transfer w drugiej połowie października!
Ale super, ze tak wszystko juz sprawnie idzie Szykujesz sie do transferu u swojego lekarza?ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
nick nieaktualny
-
Virginia wrote:Ale super, ze tak wszystko juz sprawnie idzie Szykujesz sie do transferu u swojego lekarza?
W sumie szykuję się zdalnie w UK na własną rękę.
Tutaj lekarze niestety nie stosują progesteronu lub innych lekarstw w pierwszych 3 miesiącach, bo nie ma czegoś takiego jak podtrzymywanie ciąży.
Z Czech można dostać przepisane lekarstwa dostarczone pocztą, a badania jak USG na grubość endometrium będę robiła prywatnie.
Dodatkowo mam Hashimoto i niedoczynność tarczycy, więc też muszę kontrolować - ale to powinno się udać przez domowego lekarza.
A na transfer pojedziemy z mężem samochodem ze względu na pandemie. Tak, że zapowiada się wielka przygoda. -
Amilka wrote:Morze super! I nich też są takie oznaczenia jak.nasze czyli np 5aa?
Dawaj znać
Niestety nie. Mają swoje oznaczenia. Mój wybór to HB1, co oznacza "wykluwająca się blastocysta klasy pierwszej". Nie wiem jak to na nasze. Może ktoś coś?
Teraz niecierpliwie czekam na plan lekarstw
-
Ja do transferu miałam tylko estrofem później luteinę i jeszcze lenzetto i to tyle jeśli chodzi o leki i się udało!! W sobotę mam wizytę trzymajcie za nas kciuki:)
parviflora, Virginia, Sywi, Ada M lubią tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
_olinka123 wrote:Hej,
Czy któraś z Was podchodziła do AZ w Gyncentrum w Ostravie?Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
nick nieaktualny
-
Morze_Bałtyckie wrote:W sumie szykuję się zdalnie w UK na własną rękę.
Tutaj lekarze niestety nie stosują progesteronu lub innych lekarstw w pierwszych 3 miesiącach, bo nie ma czegoś takiego jak podtrzymywanie ciąży.
Z Czech można dostać przepisane lekarstwa dostarczone pocztą, a badania jak USG na grubość endometrium będę robiła prywatnie.
Dodatkowo mam Hashimoto i niedoczynność tarczycy, więc też muszę kontrolować - ale to powinno się udać przez domowego lekarza.
A na transfer pojedziemy z mężem samochodem ze względu na pandemie. Tak, że zapowiada się wielka przygoda.
Widze, ze w UK tak jak w Stanach Ja wlasnie trafilam na dziure w systemie, bo generalnie na pierwsza wizyte u zwyklego ginekologa gdzie wszystko pokrywa ubezpieczenie to moge sie zapisac dopiero na ok 8 tydzien. Wczesniej nie robia zadnych badan ani wizyt.
Znowu ze wzgledu na transfer dobrze by bylo robic bety i usg w 6 tyg, ale to mozna zrobic tylko prywatnie w klinice i ceny sa z kosmosu.
Jakbym chciala sie przygotowywac na transfer gdzies w innym kraju to nie wiem czy dalabym rade ogarnac to tutaj.ona 42 lat.
3 IVF 😥
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
Morze_Bałtyckie wrote:Hej dziewczyny,
Jeśli wszystko pójdzie dobrze to szykuje się na transfer w drugiej połowie października!👩🦰+👨>40
Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
●Invimed Katowice+ immunologia.
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
Leki:Accofil, encorton, Acard
20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
❄02.02.2023
transfer 3 dniowego 9 I-II
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
Morze ale super że tak szybko macie propozycję 👏 Ja zbieram badania i jeszcze zrobię wszystkie na tarczycę bo mam lewy płat wycięty. Czytając na koniec dnia wasze wpisy dają duzo informacji i motywację że jednak może się udać 🤗
Virginia, Morze_Bałtyckie, Ada M lubią tę wiadomość