adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Sas wrote:Ogolnie to nie rusza sie ani mniej ani wiecej ma ten sam schemat rusza sie najwiecej rano i wieczorem.
Ale przez to gadanie lekarki, ze mam pilnowac jakos sie wystraszylam. Na usg wszystko ok.
Laski co wahaja sie z 2 bobo pewnie ze bedziie ogrom pracy, ale wlasnie czy ta mala slodka buzka tego nie wynagrodzi ? I te co mowia ze nie daja rady jestesmy tu gdzie jestesmy wiekszosc z nas sie udalo przypomnijscie sobie jak wtedy bylo ciezko i ile przeszlysmy problemow i rozterek glownie psychicznych. A drugi bobo to troche wiecej wysilku fizycznego wiec kto jak nie my damy rade ?
Mowie tak bo ja tez sie zastanawiam troche wiek mnie straszy.
Oj to nie jest tak do końca ze słodka buźka wynagrodzi wszystko owszem kochasz bezgranicznie ale tak samo mocno tęsknisz za swoim dawnym życiem to jest rollercoaster emocjonalny niedługo się przekonasz i w rodzicielstwie nie chodzi o to żeby jakoś dawać sobie radę tylko żeby równocześnie czerpać przyjemność z bycia rodzicem i ze swojego życia a to nie jest takie oczywiste jak teraz Ci się wydaje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada, 22:06
Sas, Magra3, Maszonek lubią tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Ewuszek wrote:Oj ja też chciałam córeczkę a urodził się drugi syn 🤭 ale w sumie nie żałuję dla nich lepiej że mają rodzeństwo jednopłciowe widzę dużo plusów. Nie polecam decydować się na drugie dziecko tylko ze względu na płeć mi początkowo było ciężko zaakceptować że drugi brzdąc będzie chłopcem oczywiście jak się urodził to się zakochałam ale w ciąży cały czas czułam żal sama nie wiem do kogo i za co. Tak czy inaczej moi synkowie wyleczyli mnie z chęci posiadania córki 😂mam dość 😅
Haha oczywiście ze nie zdecydowalabym sie tylko ze wzgledu na plec. Znajac zycie pewnie i tak bylby to chlopiec 🙈 bardziej mam na wzgledzie to ze moj Igi bedzie sam. W rodzinie nie ma zadnych dzieci i na zadne sie nie zapowiada. Nie ma kuzynow kuzynek takich bliskich i raczej nie bedzie
mial a dalszych tez nie bardzo. A jak raz kiedys zabraknie nas rodzicow to on zostanie calkiem sam na tym swiecie. Wydaje mi sie to strasznie smutneAga1979 lubi tę wiadomość
WRZESIEN 2023 - Decyzja o AZ Invimed Poznan, transfer 2 blastocyst 3BB
9 dpt sikaniec 2 krechy, beta 251,
11 dpt sikaniec 2 krechy
26 dpt jest ❤️
24/11/2023 USG wszystko ok, 7 cm smerfika 😁
Prenatalne - wszystko super
15/01 polowkowe - CHLOPAK
23/05/2024 urodziło się moje 3360kg szczescia -
Ewuszek wrote:Oj to nie jest tak do końca ze słodka buźka wynagrodzi wszystko owszem kochasz bezgranicznie ale tak samo mocno tęsknisz za swoim dawnym życiem to jest rollercoaster emocjonalny niedługo się przekonasz i w rodzicielstwie nie chodzi o to żeby jakoś dawać sobie radę tylko żeby równocześnie czerpać przyjemność z bycia rodzicem i ze swojego życia a to nie jest takie oczywiste jak teraz Ci się wydaje.
W punkt! Sama bym tego lepiej nie ujela 😁 Sas poczekaj i sama sie przekonasz. Juz niedlugo 😁Sas, Ewuszek, Magra3 lubią tę wiadomość
11 dpt sikaniec 2 krechy
26 dpt jest ❤️
Ewuszek wrote:Oj to nie jest tak do końca ze słodka buźka wynagrodzi wszystko owszem kochasz bezgranicznie ale tak samo mocno tęsknisz za swoim dawnym życiem to jest rollercoaster emocjonalny niedługo się przekonasz i w rodzicielstwie nie chodzi o to żeby jakoś dawać sobie radę tylko żeby równocześnie czerpać przyjemność z bycia rodzicem i ze swojego życia a to nie jest takie oczywiste jak teraz Ci się wydaje.
Sas, Ewuszek, Virginia, Maszonek lubią tę wiadomość
26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
➡️26 dpt ❤
➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
➡️21+0 tc 03.03.23 USG połówkowe 483g. Córeczka❤
➡️26+4 tc 11.04.23 957g.➡️30+4 tc 1432 g.
➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g.
➡️34+4 tc 2411 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
-
-
Sas wrote:Zdaje sobie sprawe ze cos sie konczy ale cos nowego sie zaczyna. W koncu to swiadomy wybor wiec trzeba to dzwignac, jak bedzie dalej zobaczymy. Troche w zyciu juz sie pobawilam poimprezowalam wyjezdzalam teraz bedzie czas odchowac dziecko.
Wyjeżdżać z dzieckiem też można. Polecam 😁Sas lubi tę wiadomość
11 dpt sikaniec 2 krechy
26 dpt jest ❤️
En Wu wrote:Haha oczywiście ze nie zdecydowalabym sie tylko ze wzgledu na plec. Znajac zycie pewnie i tak bylby to chlopiec 🙈 bardziej mam na wzgledzie to ze moj Igi bedzie sam. W rodzinie nie ma zadnych dzieci i na zadne sie nie zapowiada. Nie ma kuzynow kuzynek takich bliskich i raczej nie bedzie
mial a dalszych tez nie bardzo. A jak raz kiedys zabraknie nas rodzicow to on zostanie calkiem sam na tym swiecie. Wydaje mi sie to strasznie smutne
Rozumiem miałam taką samą sytuację mój starszy syn nie ma żadnych rówieśników to też był argument dla którego zdecydowaliśmy się na drugie dziecko i nagle tych dzieci się namnożyło wokół 😅 drugi syn będzie miał z kim się bawić na wspólnych wyjazdach i myślę że starszy jeszcze też się złapie bo między nimi trzy lata różnicy. Za tydzień nasz pierwszy wyjazd z dwójką i targają mną różne emocje w związku z nim nie liczę na wypoczynek ale na spędzenie czasu z rodziną w innym otoczeniu żeby przewietrzyć trochę głowę od tej codziennej rutyny bez większych oczekiwań 😜
Co do decyzji o drugim dziecku to indywidualne bo jesteśmy różni mamy inne zasoby innego partnera u boku inne temperamenty i możliwości no i nasze dzieci też są różne nie ma co porównywać ważne jest tylko żeby ta decyzja płynęła z naszego wnętrza że to my pragniemy zostać rodzicami kolejnego dziecka dla siebie nie dlatego żeby starszak miał rodzeństwo albo dlatego żeby spełnić marzenie o wymarzonej córce albo jeszcze z innych powodów. Teraz widzę że moją motywacją był przede wszystkim ten drugi zarodek czekający w klinice, rodzeństwo dla pierwszego syna gdyby nie ten zarodek nie byłoby tematu a teraz mam co chciałam no już nie ma co trzeba się wziąć w garść i przetrwać ten najtrudniejszy pierwszy rok oby tylko dzieci były zdrowe ze wszystkim innym jakoś sobie poradzimy.Magra3, Ona900, Sas, Ewa3bit lubią tę wiadomość
Ewuszek wrote:Rozumiem miałam taką samą sytuację mój starszy syn nie ma żadnych rówieśników to też był argument dla którego zdecydowaliśmy się na drugie dziecko i nagle tych dzieci się namnożyło wokół 😅 drugi syn będzie miał z kim się bawić na wspólnych wyjazdach i myślę że starszy jeszcze też się złapie bo między nimi trzy lata różnicy. Za tydzień nasz pierwszy wyjazd z dwójką i targają mną różne emocje w związku z nim nie liczę na wypoczynek ale na spędzenie czasu z rodziną w innym otoczeniu żeby przewietrzyć trochę głowę od tej codziennej rutyny bez większych oczekiwań 😜
Co do decyzji o drugim dziecku to indywidualne bo jesteśmy różni mamy inne zasoby innego partnera u boku inne temperamenty i możliwości no i nasze dzieci też są różne nie ma co porównywać ważne jest tylko żeby ta decyzja płynęła z naszego wnętrza że to my pragniemy zostać rodzicami kolejnego dziecka dla siebie nie dlatego żeby starszak miał rodzeństwo albo dlatego żeby spełnić marzenie o wymarzonej córce albo jeszcze z innych powodów. Teraz widzę że moją motywacją był przede wszystkim ten drugi zarodek czekający w klinice, rodzeństwo dla pierwszego syna gdyby nie ten zarodek nie byłoby tematu a teraz mam co chciałam no już nie ma co trzeba się wziąć w garść i przetrwać ten najtrudniejszy pierwszy rok oby tylko dzieci były zdrowe ze wszystkim innym jakoś sobie poradzimy.
Dobrze mowisz. Ja poki co nie mysle o rodzenstwie tak na powaznie bo Igi jest za maly. Moze jak juz wrocimy z mezem do Pl i bedzie gdzies tam z tylu glowy swiadomosc ze dziadki sa blisko w razie czego to moze moze ale nie wiem. Czas pokaze. Porod tez mialam bardzo ciezki i nie wiem czy chcialabym to przechodzic jeszcze raz. Wazne ze mam Igiego, spelnilam marzenie a co bedzie dalej czas pokaze.
Dokad sie wybieracie? Obaw na pewno jest sporo. Tez sie martwilam przed wyjazdem z dzieckiem pierwszy raz a gdzie tu z dwojka ale musze przyznac ze bylam pozytywnie zaskoczona. Odpoczelam. Tak odpoczelam! Mlody byl jeszcze grzeczniejszy niz w domu. Duzo spal, powietrze mu sluzylo. On kocha byc na dworze a tam praktycznie ciagle byl na powietrzu. Plus mialam pomoc meza bo jak mowilam na codzien ciagle jest w pracy a tam oboje sie nim zajmowaliśmy.
Cieszmy sie tymi naszymi maluchami bo czas tak szybko plynie a one tak szybko rosna.
My teraz lecimy do Pl na piersze swieta z malutkim. Bedzie rodzinnie i bedzie Mikolaj! Takich pierwszych swiat chcialam dla mojego malutka 😁 ciekawe jak przezyje lot jak juz jest starszy 😁Sas, Virginia, Aga1979 lubią tę wiadomość
11 dpt sikaniec 2 krechy
26 dpt jest ❤️
En Wu wrote:Dobrze mowisz. Ja poki co nie mysle o rodzenstwie tak na powaznie bo Igi jest za maly. Moze jak juz wrocimy z mezem do Pl i bedzie gdzies tam z tylu glowy swiadomosc ze dziadki sa blisko w razie czego to moze moze ale nie wiem. Czas pokaze. Porod tez mialam bardzo ciezki i nie wiem czy chcialabym to przechodzic jeszcze raz. Wazne ze mam Igiego, spelnilam marzenie a co bedzie dalej czas pokaze.
Dokad sie wybieracie? Obaw na pewno jest sporo. Tez sie martwilam przed wyjazdem z dzieckiem pierwszy raz a gdzie tu z dwojka ale musze przyznac ze bylam pozytywnie zaskoczona. Odpoczelam. Tak odpoczelam! Mlody byl jeszcze grzeczniejszy niz w domu. Duzo spal, powietrze mu sluzylo. On kocha byc na dworze a tam praktycznie ciagle byl na powietrzu. Plus mialam pomoc meza bo jak mowilam na codzien ciagle jest w pracy a tam oboje sie nim zajmowaliśmy.
Cieszmy sie tymi naszymi maluchami bo czas tak szybko plynie a one tak szybko rosna.
My teraz lecimy do Pl na piersze swieta z malutkim. Bedzie rodzinnie i bedzie Mikolaj! Takich pierwszych swiat chcialam dla mojego malutka 😁 ciekawe jak przezyje lot jak juz jest starszy 😁
Ruszamy na Podhale z północnej Polski kawał drogi z dwójką szkrabów mam nadzieję że przetrwamy 😄 ze starszakiem nie było nigdy problemów.
U nas co roku święta u rodziców i tata przebiera się za Mikołaja 😊 jest wesoło takie święta są najpiękniejsze!
Współczuję porodu mnie chociaż w tym los oszczędził obydwa porody miałam ekspresowe położne mówiły że jestem stworzona do rodzenia dzieci 😜 z drugim synem to chyba nawet od pierwszego skurczu pół godziny nie trwało ale ból kosmiczny tym bardziej podziwiam kobiety które wytrzymują kilka godzin ja bym zemdlała.
Sas lubi tę wiadomość
Ewuszek wrote:Ruszamy na Podhale z północnej Polski kawał drogi z dwójką szkrabów mam nadzieję że przetrwamy 😄 ze starszakiem nie było nigdy problemów.
U nas co roku święta u rodziców i tata przebiera się za Mikołaja 😊 jest wesoło takie święta są najpiękniejsze!
Współczuję porodu mnie chociaż w tym los oszczędził obydwa porody miałam ekspresowe położne mówiły że jestem stworzona do rodzenia dzieci 😜 z drugim synem to chyba nawet od pierwszego skurczu pół godziny nie trwało ale ból kosmiczny tym bardziej podziwiam kobiety które wytrzymują kilka godzin ja bym zemdlała. -
Ewuszek wrote:Ruszamy na Podhale z północnej Polski kawał drogi z dwójką szkrabów mam nadzieję że przetrwamy 😄 ze starszakiem nie było nigdy problemów.
Współczuję porodu mnie chociaż w tym los oszczędził obydwa porody miałam ekspresowe położne mówiły że jestem stworzona do rodzenia dzieci 😜 z drugim synem to chyba nawet od pierwszego skurczu pół godziny nie trwało ale ból kosmiczny tym bardziej podziwiam kobiety które wytrzymują kilka godzin ja bym zemdlała.
Moj Boze ale Ci dobrze. U mnie od momentu odejscia wod 29 godzin 🙈 a skonczylo sie kleszczami i nacieciem 3 stopnia 🙈
Super. U mnie brat bedzie Mikolajem 😁 dacie rade. Strach ma duze oczy 😁 dzieci beda aniolkami 😁Sas lubi tę wiadomość
11 dpt sikaniec 2 krechy
26 dpt jest ❤️
Sas wrote:To dobrze ze szybko poszlo, chociaz ja mam godzine do szpitala jakos musze dojechac zaczynam sie juz stresowac porodem a lekarka milczy czh cc czy sn.
A masz jakies wskazania do cc? Podobno w Pl nie robia cc tylko dlatego ze kobieta chce?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada, 11:19
11 dpt sikaniec 2 krechy
26 dpt jest ❤️
En Wu wrote:A masz jakies wskazania do cc? Podobno w Pl nie robia cc tylko dlatego ze kobieta chce?
-
Sas wrote:Nie cisne lekarki bo sama nie wiem czy chce cc wiek pierwsza ciaza i sporawe dziecko moze i bym wyprosila ta cesarke ale problem ze nie do konca jestem zdecydowana czekam co powie lekarz jeszcze jest chwileczka.
Też myślałam o cesarce na poczatku ale teraz ciesze sie ze jej nie mialam mimo bardzo ciezkiego porodu. W trakcie jak juz bylam wykonczona maz pytal czy ma mi zalatwic cesarke ale nie chcialam bo jak juz tyle wycierpialam to by byla glupota mam wrazenie. Nie zaluje chociaz jak uslyszalam kleszcze bylam przerazonaWRZESIEN 2023 - Decyzja o AZ Invimed Poznan, transfer 2 blastocyst 3BB
11 dpt sikaniec 2 krechy
26 dpt jest ❤️
En Wu wrote:Moj Boze ale Ci dobrze. U mnie od momentu odejscia wod 29 godzin 🙈 a skonczylo sie kleszczami i nacieciem 3 stopnia 🙈
Super. U mnie brat bedzie Mikolajem 😁 dacie rade. Strach ma duze oczy 😁 dzieci beda aniolkami 😁
Bardzo współczuję i podziwiam że bierzesz pod uwagę drugą ciążę po tak traumatycznym doświadczeniu porodu. Nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić ja miałem poród bez nacięcia dwie godziny po sama poszłam pod prysznic nawet nogi sobie wydepilowałam gdyby nie krwawienie to w ogóle nie czułabym że urodziłam ale z tego co piszesz Igi Ci to wszystko teraz wynagradza 😊 bo moje dwa czorty to nie dość że nie chcą spać w nocy ( starszy już teraz śpi ale do półtora roku wstawałam co godzinę do niego ) to w dzień też dają mi popalić 😅2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
Sas wrote:Nie cisne lekarki bo sama nie wiem czy chce cc wiek pierwsza ciaza i sporawe dziecko moze i bym wyprosila ta cesarke ale problem ze nie do konca jestem zdecydowana czekam co powie lekarz jeszcze jest chwileczka.
Ja bym spróbowała mimo wszystko naturalnie CC to jednak operacja i dłuższa rekonwalescencja tym bardziej jak bierzesz pod uwagę kolejną ciążę w krótkim czasie. Życzę Ci porodu naturalnego takiego jak mój 😊Sas, Virginia lubią tę wiadomość
Jeśli bedziesz jednak chciała cc to zalatwilabym zaswiadczenie np. Od psychiatry, bo nic z tego, co wymieniłaś nie jest wskazaniem do cc. A dziecko musialoby mieć dobrze powyżej 4 kg.26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️26 dpt ❤
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
-
En Wu wrote:Moj Boze ale Ci dobrze. U mnie od momentu odejscia wod 29 godzin 🙈 a skonczylo sie kleszczami i nacieciem 3 stopnia 🙈
Super. U mnie brat bedzie Mikolajem 😁 dacie rade. Strach ma duze oczy 😁 dzieci beda aniolkami 😁Virginia lubi tę wiadomość
26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️26 dpt ❤
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
-
Naprawde co porod to inna historia moze lepiej nie opowiadac tym co czekaja LOL
U mnie pierwszy porod, ktory zaczal sie naturalnie, niestety skonczyl sie CC. Dlugo do siebie dochodzilam psychicznie i chyba dlatego dlugo czekalam z druga ciaza. Drugi porod w koncu tez mialam CC, ale znowu dlatego, ze panicznie balam sie co sie moze stac w czasie porodu.
ALE w zyciu nie zachecalabym kogos do CC, bo to jednak operacja i dochodzenie do siebie bylo dlugie.ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
Jeżóweczka wrote:U mnie od odejścia 27 i na kincu nacięcie i proznociag. Ale po wszystkim poszlam pod prysznic, umylam się i tuliłam z Małą. Zależało mi, zeby jak najszybciej wrócić do sprawnoscu, ćwiczeń itp, a cc to wykluczalo. Bardzo chciałabym drugi poród też drogami natury.
Ja po porodzie to sie dlugo ruszyc nie moglam bo mi zafundowali taka dawke epiduralu ze nie czulam nog 😂🙈 ale sam polog i ogolnie mimo naciecia 3stopnia uwazam ze nie bylo zle. Kolezanka miala podobnie i nastraszyla mnie zebym sobie dmuchane kolka kupila w razie co bo ona siedziec nie mogla, inna z kolei mowila zebym sikala do miski z woda bo tak mnie bedzie piec ze nie wytrzymam. Oczywiscie wszystko jak bylam w ciazy i szczerze po tych historiach jak uslyszalam kleszcze i naciecie bylam przerazona ale jak juz mi znieczulenie zeszlo to wstawalam, chodzilam siadalam i zajmowalam sie malym a przy sikaniu ani nawet przy dwojce nic nie bolalo. A szyli mnie godzine 🙈 takze nie taki diabel straszny. Mysle tez ze z perspektywy czasu to wszystko sie zapomina. A cesarka wiadomo to jeszcze wieksza ingerencja no i nie oszukujmy sie blizna tez zostaje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia, 20:42
Sas, Jeżóweczka, Ewuszek lubią tę wiadomość
11 dpt sikaniec 2 krechy
26 dpt jest ❤️
23/05/2024 urodziło się moje 3360kg szczescia