X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Aster_81 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Uroki ciąży, ale jeśli masz objawy to przynajmniej możesz być spokojna że ciąża się rozwija.
    U mnie z kolei jakby wszystkie objawy minęły, oprócz wstawania w nocy na siku. Wcześniej ciągnął mnie brzuch często a teraz wogole. Dzis przy aplikacji proga miałam krew na palcu 🤦‍♀️ USG dopiero 28 chyba oszaleje do tej pory
    Gonia, wiem co to znaczy i jaki to jest stres. Ja już na szczęście plamień nie mam ale miałam i to dość duże. A robiłaś tak dla sie poziom progesteronu? Lekarka ciągle mi powtarza, że nie ma potrzeby badać ale ja podczas plamień na serio miałam za niski. No i druga rzecz Acard może to powodować. A masz telefon albo maila do lekarza prowadzącego? Myślę, warto to zgłosić. I pytanie jakiego koloru ta krew.

• Aster_81 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    En Wu to jest ósmy tydzień rozpoczęty 🙃
    Virginia, to jest myśl, może faktycznie nie trzeba na czczo. Poczekam jeszcze z tydzień i jak się nie uda to zapytam lekarza czy mogę po śniadaniu. Dzięki za podpowiedź

Sas, Virginia, En Wu lubią tę wiadomość

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aster_81 wrote:
    Gonia, wiem co to znaczy i jaki to jest stres. Ja już na szczęście plamień nie mam ale miałam i to dość duże. A robiłaś tak dla sie poziom progesteronu? Lekarka ciągle mi powtarza, że nie ma potrzeby badać ale ja podczas plamień na serio miałam za niski. No i druga rzecz Acard może to powodować. A masz telefon albo maila do lekarza prowadzącego? Myślę, warto to zgłosić. I pytanie jakiego koloru ta krew.
    to były takie jakby żyłki z krwią podejrzewam że mogłam naruszyć przy wpychaniu progesteronu, dość głęboko staram się wsuwać bo czuję że jest płytko.
    Nie mam telefonu do lekarza, jest dość oschły, zastanawiam się czy nie chodzić równolegle do innego prywatnie który wcześniej prowadził mi ciążę
    Najbardziej mnie niepokoi dlaczego brzucha nie czuję powinno być ciągnięcie jeśli macica się powiększa

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Joanna1212 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak u mnie też będzie luty także Niepłodna chyba będziemy w tym razem oby w końcu się to ułożyło ech...
    SAS a jak się czujesz i jakie imię? 😉

Virginia, Sas, Aster_81 lubią tę wiadomość

29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    Październik 2019 nasienie
    morfologia 0%
    2*Iui :(
    1 ivf p. Krótki wrześniem 2018 :(
    2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
    3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
    Transfer 18.01
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    to były takie jakby żyłki z krwią podejrzewam że mogłam naruszyć przy wpychaniu progesteronu, dość głęboko staram się wsuwać bo czuję że jest płytko.
    Nie mam telefonu do lekarza, jest dość oschły, zastanawiam się czy nie chodzić równolegle do innego prywatnie który wcześniej prowadził mi ciążę
    Najbardziej mnie niepokoi dlaczego brzucha nie czuję powinno być ciągnięcie jeśli macica się powiększa

Gonia, bedzie dobrze. musi byc :) Z ta ciaza to sa dni, ze jakies symptomy sa, a sa takie, ze nie ma kopletnie nic. Wiem, ze trudno, ale probuj sie nie martwic. Do porodu to sa dlugie 10 mcy i beda dni, szczegolnie przez kilka pierwszych miesiecy, gdy nic sie nie bedzie dzialo.

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • En Wu Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:

Ja nie mialam żadnych ciagniec ani w sumie wiekszych objawow wiec sie nie stresuj 🙂

gonia729 lubi tę wiadomość

WRZESIEN 2023 - Decyzja o AZ Invimed Poznan, transfer 2 blastocyst 3BB
    9 dpt sikaniec 2 krechy, beta 251,
    11 dpt sikaniec 2 krechy
    26 dpt jest ❤️
    24/11/2023 USG wszystko ok, 7 cm smerfika 😁
    Prenatalne - wszystko super
    15/01 polowkowe - CHLOPAK :)
    23/05/2024 urodziło się moje 3360kg szczescia
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Gonia, bedzie dobrze. musi byc :) Z ta ciaza to sa dni, ze jakies symptomy sa, a sa takie, ze nie ma kopletnie nic. Wiem, ze trudno, ale probuj sie nie martwic. Do porodu to sa dlugie 10 mcy i beda dni, szczegolnie przez kilka pierwszych miesiecy, gdy nic sie nie bedzie dzialo.
    Dziękuję Ci za te słowa ❤️🫂

Sas lubi tę wiadomość

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Sas Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:
    Jednak u mnie też będzie luty także Niepłodna chyba będziemy w tym razem oby w końcu się to ułożyło ech...
    SAS a jak się czujesz i jakie imię? 😉
    Kuba
    a czuje sie coraz lepiej minal.tydzien i mozna powiedziec ze widac postep wiadomo brzuch boli na wieczor biore ketonal ale najwiekszy bol minal
    No i mlodym trza sie opiekowac.

Jeżóweczka, Aster_81 lubią tę wiadomość

• Sas Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Dziękuję Ci za te słowa ❤️🫂
    Musi sie udac, ja wierze ze kazdej staraczce tu sie uda to tylko kwestia czasu.
    Pietam swoje stresy a teraz juz tule. Wiem nie jest latwo ale stres nie pomoze.

Aster_81 lubi tę wiadomość

• Aster_81 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Ja bym poszła prywatnie, wiem, że to kasa, ale Ci na NFZ to nie wiem... Zraziłam się

‹‹ 1444 1445 1446 1447 1448
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ