Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • mi.nu Ekspertka

Wysłany: 5 lutego, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaakceptowałam ten zarodek 😁 Mój mąż ma Ab-, podobno bardzo rzadka grupa krwi. Też stwierdziliśmy że z jego grupą krwi to nie wiem ile mielibyśmy czekać na zgodność. A tak, w ciągu kilku dni nam dopasowali. Już jest zarezerwowany i będzie czekał bo mam mieć kolejną histeroskopie 28.02 i potem okażę się co dalej.
    Także będę się pewnie tutaj więcej udzielać bo zmieniam grupę z AK na AZ. Witam Was wszystkie obecne i oczekującego mamuśki ☺️

Valletta, Ona900, ZAJĄCZEK94, Sas, Aster_81, Tranquilo, Aga1979, Jeżóweczka lubią tę wiadomość

Ona i On '84
    2011 córka, ciąża naturalna bez żadnych problemów
    2013 I poronienie 8tc, TSH prawie niewykrywalne - Graves- Basedov
    08.2017 operacja całkowitego usunięcia tarczycy, Euthyrox do końca życia 😁
    11.2017 II poronienie 9tc
    02.2019 III poronienie 8tc
    09.2019 IV poronienie 9tc (zarodek z nieprawidłową liczbą chromosomów)
    V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
    05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
    AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
    07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
    04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
    31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane
    12.2024 KD, 6 komórek, brak zarodków
    01.2025 KD, 6 komórek, brak zarodków
    ❌02.2025 adenomioza ->06/2025 AZ
  • Ona900 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi.nu wrote:
    Zaakceptowałam ten zarodek 😁 Mój mąż ma Ab-, podobno bardzo rzadka grupa krwi. Też stwierdziliśmy że z jego grupą krwi to nie wiem ile mielibyśmy czekać na zgodność. A tak, w ciągu kilku dni nam dopasowali. Już jest zarezerwowany i będzie czekał bo mam mieć kolejną histeroskopie 28.02 i potem okażę się co dalej.
    Także będę się pewnie tutaj więcej udzielać bo zmieniam grupę z AK na AZ. Witam Was wszystkie obecne i oczekującego mamuśki ☺️

Trzymam kciuki 🤗

mi.nu, Sas lubią tę wiadomość

12 lat starań
    🙋‍♀️90r
    🙋‍♂️83r
    Niedrozne jajowody
    Hashimoto
    Słaba jakość 🥚
    1 IVF 2019 - 0 zarodkow
    2 IVF 2022 - 1 ❄️ 4.2.2 beta 0
    Decyzja o AZ - ❄️ 3.2.2 transfer 1.02.23 ☺️
    7dpt - beta 42,20
    9dpt - beta 86,70
    12dpt - beta 204
    14dpt - beta 467
    16dpt - beta 962
    19dpt - beta 2467
    23dpt - beta 7174
    26dpt - ❤
    Prenatalne - 6,43 cm człowieczka 🥰
    Córcia 💗👶💗
    Połówkowe 339g 🥰
    27.06 601 gram 👶
    17.08 1594 gramy 👶
    31.08 1946 gram 👶
    14.09 2487 gram 👶
    28.09 2864 gramy 👶
    4.10 3152 gramy 👶
    16.10.2023 Oliwia 3240g 49cm 💗
    age.png
  • Anika1983 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi.nu w jakiej jesteś klinice? Ja w gyncentrum katowice. Mam dobrany zarodek 5 doba aa ekspandujacy

mi.nu, Sas lubią tę wiadomość

• mi.nu Ekspertka

Wysłany: 5 lutego, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika1983 wrote:
    Mi.nu w jakiej jesteś klinice? Ja w gyncentrum katowice. Mam dobrany zarodek 5 doba aa ekspandujacy
    Invicta, wizyty mam w Bydgoszczy, transfery były w Gdańsku i teraz ten zarezerwowany zarodek też Gdańsk.

Anika1983, Aga1979 lubią tę wiadomość

Ona i On '84
    2011 córka, ciąża naturalna bez żadnych problemów
    2013 I poronienie 8tc, TSH prawie niewykrywalne - Graves- Basedov
    08.2017 operacja całkowitego usunięcia tarczycy, Euthyrox do końca życia 😁
    11.2017 II poronienie 9tc
    02.2019 III poronienie 8tc
    09.2019 IV poronienie 9tc (zarodek z nieprawidłową liczbą chromosomów)
    V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
    05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
    AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
    07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
    04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
    31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane
    12.2024 KD, 6 komórek, brak zarodków
    01.2025 KD, 6 komórek, brak zarodków
    ❌02.2025 adenomioza ->06/2025 AZ
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi.nu wrote:

No to czekamy i trzymamy kciuki :)
    A zarodek wydaje sie ok. Chyba dopiero jak trzecia cyfra jest 3 to wtedy szanse drastycznie spadaja.
    U mnie tez nie ma zdolnosci grupy krwi. A drugi maluch chyba bedzie mial ciemne wlosy a my z mezem blondyni LOL

mi.nu lubi tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • En Wu Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi.nu wrote:

Ja też mam AB Rh- (0,5% populacji ma tę grupe) a mąż A Rh- (6% populacji) wiec pewnie byśmy czekali wieki 🙈😂 gratulue, mocno trzymam kciuki i witam w grupie 🙂

mi.nu lubi tę wiadomość

WRZESIEN 2023 - Decyzja o AZ Invimed Poznan, transfer 2 blastocyst 3BB
    9 dpt sikaniec 2 krechy, beta 251,
    11 dpt sikaniec 2 krechy
    26 dpt jest ❤️
    24/11/2023 USG wszystko ok, 7 cm smerfika 😁
    Prenatalne - wszystko super
    15/01 polowkowe - CHLOPAK :)
    23/05/2024 urodziło się moje 3360kg szczescia
  • Tranquilo Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi.nu, mój synek jest z 4bb. I kolejny zarodek który niebawem będziemy transferować też jest 4bb :)
    Witamy na tym wątku i trzymamy kciuki ! ♥️

Virginia, mi.nu, Anika1983, Sas, Jeżóweczka, Joanna1212 lubią tę wiadomość

1️⃣ IVF ❌
    2️⃣ IVF ❌
    3️⃣ IVF bhcg 6dpt - 42,8 ☺️ I 8 dpt - 111,7 😊 I 11 dpt - 414,2 🤩 I 13 dpt - 1177 😍 I 25 dpt - ❤️
    Maleństwo jest z nami 🥰
  • En Wu Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, Virginia co u was?
    Mam pytanie. Czy wasze maluchy już raczkują? Mój póki co pełza i zastanawiam się czy już leciec do fizjo czy jednak na spokojnie ma czas?

Sas, Aga1979 lubią tę wiadomość

11 dpt sikaniec 2 krechy
    26 dpt jest ❤️
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    En Wu wrote:
    Aguś, Virginia co u was?
    Mam pytanie. Czy wasze maluchy już raczkują? Mój póki co pełza i zastanawiam się czy już leciec do fizjo czy jednak na spokojnie ma czas?

Mysle, ze jeszcze nie masz co sie martwic. Raczkowanie i chodzenie ma bardzo szerokie widelki czasowe.
    Moj maluch jeszcze nawet pupy nie podnosi LOL robi kolka na lezaco, ale do raczkowania to jeszcze chyba troche.
    A moj pierwszy maluch w zasadzie nigdy nie raczkowal. Z lezenia zaczal sie podnosic i stal przy meblach trzymajac sie i to tak przez kilka miesiecy. a potem dopiero zaczal stawiac pierwsze kroki.
    Bylam tez ostatnio u kolezanki, ktora ma roczne dzieci i jej tylko pelzaja, a nie raczkuja, i stoja przy meblach. Im lekarz powiedzial, ze jeszcze sa w widelkach.

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
  • En Wu Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Mysle, ze jeszcze nie masz co sie martwic. Raczkowanie i chodzenie ma bardzo szerokie widelki czasowe.
    Moj maluch jeszcze nawet pupy nie podnosi LOL robi kolka na lezaco, ale do raczkowania to jeszcze chyba troche.
    A moj pierwszy maluch w zasadzie nigdy nie raczkowal. Z lezenia zaczal sie podnosic i stal przy meblach trzymajac sie i to tak przez kilka miesiecy. a potem dopiero zaczal stawiac pierwsze kroki.
    Bylam tez ostatnio u kolezanki, ktora ma roczne dzieci i jej tylko pelzaja, a nie raczkuja, i stoja przy meblach. Im lekarz powiedzial, ze jeszcze sa w widelkach.

Dzieki kochana. Troche mnie uspokoilas

Virginia, Sas lubią tę wiadomość

11 dpt sikaniec 2 krechy
    26 dpt jest ❤️
  • Sas Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    En Wu wrote:
    Aguś, Virginia co u was?
    Kolezanki dzieci wogole nie raczkowaly pelzaly na brzuchu a pozniej nagle stanely na nogi takze z tego co wiem to nie wszyatkie dzieci chca raczkowac. Chyba nie ma co sie tym stresowac.

Virginia lubi tę wiadomość

• Aga1979 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    En Wu wrote:
    Oj te ząbki, ja się obawiam że u nas idą 4 na raz 🙈 dwie dolne jedynki już mamy, przebiła się też o dziwo najpierw górna dwójka i spodziewam się jeszcze w krótkim czasie drugiej górnej dwójki i obu górnych jedynek 🙈 teraz od 3 nocy mały wrócił do spania do 5-6 bo jeszcze chwile temu biegałam do niego co godzine 🙈😂 jak tam u was?
    U nas już są dwie jedynki dolne i górne wampirki wyszły 😂 jedynki górne widac że też nie długo się pojawia. Stasiek mały uparciuch, przekręca się z pleców na brzuch i z powrotem, ciężko z wysokim podporem ,piszczy, chichra się, wszystkiego ciekawy a jak piesiulki się pojawia w pobliżu rączek to się cieszy i łapie ale psy starają się obchodzić go z daleka 😂 śpi w dostawce ale ostatnio jest w nocy jakiś niespokojny i biorę go do siebie 😁 Wazy 8 kg drobniutki, za tydzień kończy 8 miesięcy 😱 ten czas leci strasznie szybko, jeszcze nie dawno byłyśmy w ciąży, liczyłyśmy czas do porodu 😂

Ona900, Aster_81, Sas, Virginia, Ewa3bit lubią tę wiadomość

• ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie został jeszcze jakiś miesiąc do rozwiązania i ostatnio nachodza mnie różne negatywne myśli. My adoptowalismy z mężem zarodek w Czechach. Wydaje mi się, że ja jestem pogodzona z tym, że nasza córeczka może nie być do nas podobna. Często jest tak zresztą, że biologiczne dziecko nie jest podobne do swoich rodziców i często widze to na ulicach albo wsrod znajomych. Więc ja z tym akurat nie mam problemu. Ja mam po prostu wyobrażenie jak nasze dziecko mogłoby wyglądać kierując się naszymi cechami fenotypowymi, często mi się w związku z tym też wyświetlają różne rolki na fb z noworodkami i mam różne myśli. Natomiast boję sie, że np jak zobaczę już nasza córeczkę to sobie nie pomyśle "jaka ona jest śliczna" tylko wręcz przeciwnie, że ją zobaczę i nie będzie mi się ona podobac. Wiem to głupie, ale właśnie tak myślę że nie spełni moich oczekiwań co do wyglądu. Gdyby to było nasze biologiczne dziecko to w ogóle bym się o to nie bała. Czy was też nachodziły takie myśli przed porodem i czy w momencie jak urodzilyscie swoje dziecko to dalej wam to siedziało w głowie czy może odetchnelyscie z ulgą, bo miałyście poczucie, że Wasze dziecko wam się podoba? Wiem jak to brzmi, ale ostatnio jest to silniejsze ode mnie.

Sas lubi tę wiadomość

Starania od 2021 roku.
    Beta hcg: 7dpt - 78, 10dpt - 411,80, 13dpt - 1757,80, 15dpt - 3373,65.
    7+5 - CRL 1,58 cm 👶
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 👶
    16+1 - 162 g, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 👶
    19+2 - 303 g, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 👶
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
    22+1 - 564 g, 146 ud/min, szyjka 4,45 cm 👶
    26+1 - 1146 g, 138 ud/min, szyjka 4,34 cm 👶
    29+2 - 1676 g, 138 ud/min, szyjka 3,75 cm 👶
    III prenatalne (30+3) USG ok, 1888 g 👶
    32+1 - 2634 g, 143 ud/min👶
    34+1 - 3018 g, 135 ud/min 👶
    36+1 - 3494 g, 140 ud/min 👶
    38+3/39+0 wg t.USG - indukcja?

preg.png
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Dziewczyny u mnie został jeszcze jakiś miesiąc do rozwiązania i ostatnio nachodza mnie różne negatywne myśli. My adoptowalismy z mężem zarodek w Czechach. Wydaje mi się, że ja jestem pogodzona z tym, że nasza córeczka może nie być do nas podobna. Często jest tak zresztą, że biologiczne dziecko nie jest podobne do swoich rodziców i często widze to na ulicach albo wsrod znajomych. Więc ja z tym akurat nie mam problemu. Ja mam po prostu wyobrażenie jak nasze dziecko mogłoby wyglądać kierując się naszymi cechami fenotypowymi, często mi się w związku z tym też wyświetlają różne rolki na fb z noworodkami i mam różne myśli. Natomiast boję sie, że np jak zobaczę już nasza córeczkę to sobie nie pomyśle "jaka ona jest śliczna" tylko wręcz przeciwnie, że ją zobaczę i nie będzie mi się ona podobac. Wiem to głupie, ale właśnie tak myślę że nie spełni moich oczekiwań co do wyglądu. Gdyby to było nasze biologiczne dziecko to w ogóle bym się o to nie bała. Czy was też nachodziły takie myśli przed porodem i czy w momencie jak urodzilyscie swoje dziecko to dalej wam to siedziało w głowie czy może odetchnelyscie z ulgą, bo miałyście poczucie, że Wasze dziecko wam się podoba? Wiem jak to brzmi, ale ostatnio jest to silniejsze ode mnie.

Przytulam Cie na odleglosc. Nie bede Ci sciemniac, ale mysle, ze nawet przy ciazy genetycznie swojej, kobiety maja rozne obawy. I to tez nie jest tak, ze dziecko sie rodzi i od razu zalewa Cie instynkt macierzynski i nieskonczona milosc. Jak pogadasz z matkami to zobaczysz, ze jest duzy procent kobiet gdzie te uczucia przychodza powoli wraz z co raz wiekszym przywiazaniem do dziecka. Mysle, ze Twoje obawy sa jak najbardziej normalne i moze tez troche spotegowane tez ogromem hormonow, ktore teraz buzuja w Twoim ciele.
    Ja po narodzeniu mialam miks uczuc; szczescie, ze w koncu zostalam mama, ale tez kompletne zagubienie w nowej sytuacji i strach co ja mam robic z takim malym czlowieczkiem.
    A co do wygladu, to wszystkie noworodki w pierwszych dniach wygladaja tak samo LOL Wiadomo, ze pozniej pojawiaja sie juz konkretne cechy wygladu, ale znowu mysle, ze pomoze Ci umysl matki, ktory akceptuje swoje dziecko takim jakie jest. Zobaczysz, ze w ogole nic Ci nie bedzie przeszkadzalo i pokochasz je ze wszystkimi mankamentami (jezeli w ogole beda).
    Ja mam teraz dwojke z AZ, kazde od innej pary. Dzieci nie sa do siebie podobne, ani do nas. Ale po prostu sa nasze i akceptujemy je bez zastrzezen. Chyba nawet nigdy nie myslalam o nich w kategoriach brzydki albo ladny.

Daj sobie przestrzen na rozne mysli. A jak sie mala urodzi i nadal nie mina Ci negatywne mysli, to marsz do psychologa, zeby to przegadac. Lata leczenia, ciaza i potem polog to mieszanka wybuchowa dla glowy.

ZAJĄCZEK94, Sas, Joanna1212 lubią tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
  • Ona900 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:

To chyba normalne. Ja też całą ciążę myślałam jak będzie wyglądała nasza córcia, czy będzie choć trochę podobna do któregoś z nas no i oczywiście czy nie będzie brzydka 🙈🤭🫣 bo my z urody to takie "zwyklaki" 😂🤣
    Pierwsze zdjęcia pielęgniarka zrobiła zaraz po tym jak ją wyjęli i położyli mi na klatce to była pomarszczona i taka skrzywiona minę miała 😆😅
    Oczy prawie czarne a białka oczu całe podkrwione.
    Ale z dnia na dzień buźka coraz ładniejsza, idealnie okrąglutka ☺️ krew z białek powoli schodziła, kolor oczek jaśniał ☺️ Mąż często mówi do niej że jest śliczna 🥰 i te słodkie loczki 😍
    Ale czasami jeszcze myślę jak by wyglądało nasze genetyczne dziecko gdyby ten jedyny zarodek się przyjął. Tego już się nie dowiem bo widocznie tak miało być 😉
    Znajoma jak kiedyś urodziła syna to zadzwoniła do swojej siostry z płaczem że urodziła potwora bo powiedziała że jest taki brzydki 😱 także różnie to bywa 😅
    Napewno będzie śliczna 🥰

Virginia, ZAJĄCZEK94 lubią tę wiadomość

12 lat starań
    🙋‍♀️90r
    🙋‍♂️83r
    Niedrozne jajowody
    Hashimoto
    Słaba jakość 🥚
    1 IVF 2019 - 0 zarodkow
    2 IVF 2022 - 1 ❄️ 4.2.2 beta 0
    Decyzja o AZ - ❄️ 3.2.2 transfer 1.02.23 ☺️
    7dpt - beta 42,20
    9dpt - beta 86,70
    12dpt - beta 204
    14dpt - beta 467
    16dpt - beta 962
    19dpt - beta 2467
    23dpt - beta 7174
    26dpt - ❤
    Prenatalne - 6,43 cm człowieczka 🥰
    Córcia 💗👶💗
    Połówkowe 339g 🥰
    27.06 601 gram 👶
    17.08 1594 gramy 👶
    31.08 1946 gram 👶
    14.09 2487 gram 👶
    28.09 2864 gramy 👶
    4.10 3152 gramy 👶
    16.10.2023 Oliwia 3240g 49cm 💗
    age.png
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, nawet nie wiecie jak takie słowa są dla mnie pokrzepiające 😊

Ona900, Virginia, Sas lubią tę wiadomość

Starania od 2021 roku.
    Beta hcg: 7dpt - 78, 10dpt - 411,80, 13dpt - 1757,80, 15dpt - 3373,65.
    7+5 - CRL 1,58 cm 👶
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 👶
    16+1 - 162 g, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 👶
    19+2 - 303 g, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 👶
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
    22+1 - 564 g, 146 ud/min, szyjka 4,45 cm 👶
    26+1 - 1146 g, 138 ud/min, szyjka 4,34 cm 👶
    29+2 - 1676 g, 138 ud/min, szyjka 3,75 cm 👶
    III prenatalne (30+3) USG ok, 1888 g 👶
    32+1 - 2634 g, 143 ud/min👶
    34+1 - 3018 g, 135 ud/min 👶
    36+1 - 3494 g, 140 ud/min 👶
    38+3/39+0 wg t.USG - indukcja?

preg.png
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie myśli są zupełnie normalne też je miałam 😊 jak to moja babcia mawiała byle było ładniejsze od diabła 🤭 i tak właśnie sobie myślałam że nie musi być piękne byle nie brzydkie wyszło że moi kawalerowie to bardzo przystojne chłopaki to rodzeństwo biologiczne ale nie są podobni do siebie tzn. ja widzę cechy wspólne ale rodzina i znajomi mówią że w ogóle nie podobni. Tak jak Virginia wyżej napisała wszystkie noworodki wyglądają podobnie i są słodkie 😀 dopiero w okolicy trzeciego miesiąca dziecko zaczyna nabierać indywidualne cechy i zgodzę się że wbrew pozorom to nie jest miłość od pierwszego wejrzenia jedna matka mi ostatnio powiedziała że jak przywiozła swojego noworodka do domu to płakała że nic nie czuję że kocha swojego psa bardziej niż dziecko i geny tu nie grają roli bo ta matka miała akurat biologiczne dziecko. Uczucia rodzą się powoli ale nawet się nie obejrzysz a świata poza tym maleństwem nie będziesz widziała. Nie wiadomo jak będzie wyglądała Twoja córeczka ale jestem pewna że dla Ciebie będzie prześliczna 😊

ZAJĄCZEK94, Ona900, Virginia, Aster_81, Jeżóweczka lubią tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Aga1979 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi.nu wrote:
    Invicta, wizyty mam w Bydgoszczy, transfery były w Gdańsku i teraz ten zarezerwowany zarodek też Gdańsk.
    Powodzenia 😘 ja też miałam w Invicta Gdańsk, za pierwszym razem udany, Stasiu ma już prawie osiem miesięcy 😊

Virginia, mi.nu lubią tę wiadomość

• Aga1979 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    En Wu wrote:
    Aguś, Virginia co u was?
    Haha ja już też nie mogę się doczekać aż zacznie raczkować 😂 każde dziecko inaczej, nie stresuj się ma jeszcze czas. Stasiu też zaczyna po troszku pełzać. Siedzi jak go przytrzymuje.

Virginia lubi tę wiadomość

• En Wu Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:

Kochana ja sie mega balam ze synus bedzie brzydki (niby glupie ale prawdziwe). Potem poszlam na usg 4d i po zdjeciu stwierdzilam ze bedzie sliczny. Wszyscy sie ze mnie śmiali bo co ja tam moge widziec 🙈 jak urodzilam i go zobaczylam to pierwsza mysl ze mialam
    racje. Byl sliczny. Sniady, ogrome oczka no po prostu cud. Do dzisiaj patrze na niego i nie moge uwierzyc ze jest taki sliczny. I nie, nie mowie tego tylko ja jako matka. Kazdy sie nim zachwyca. Wielkie czarne oczy, sniada cera, policzki jak u chomiczka 🙈😂

Virginia, ZAJĄCZEK94, Ona900 lubią tę wiadomość

11 dpt sikaniec 2 krechy
    26 dpt jest ❤️
‹‹ 1452 1453 1454 1455 1456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ