X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • mika2 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewlona wrote:
    A miałyście przed transferem histeroskopie i badane czy jest stan zapalny ? Bo ja oznajmiłam lekarzowi że bez tego nie podejdę do transferu bo szkoda mi zarodka marnować. A wskazań nie było do tego. Wizualnie wszystko pięknie a wyszedł stan zapalny.
    A jak oceniasz histeroskopie? czy jest sie czego bać? czy to jest na ogólnym znieczuleniu? czy boli? i jak sie czułaś po?

03.2018 1-wsza procedura, klinika Kraków - brak zarodków
    07.2022 klinika Kraków - mrożone oocyty -brak zarodków
    09.2022 2-ga procedura, klinika Warszawa, długi protokół
    10.2023 Hiperstymulacja, szpital ,❄❄❄❄ 😁
    01.03.23 kriotransfer blastocysty udany, niskie przyrosty bety od pewnego momentu 9dpt hcg 91, 12dpt hcg 456, 15dpt hcg 1581, 22dpt hcg 2715, 27dpt hcg 4080, 33dpt 6057 (serduszko) CP 9 tydz. 💔
    Jeden zarodek 3 dniowy się nie rozmroził prawidłowo,
    26.06.2024 kriotransfer zarodka z 4 doby CB
    08.2024 kolejny kriotransfer zarodka z 7 doby CB
    Zmiana kliniki na Katowice
    28.08.2025 AZ transfer zarodka z 5 doby ,przebadany klasa AB - CB
  • Anka84 Autorytet

Wysłany: 29 września, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kala99 wrote:
    A można wiedzieć jakiego miałaś mięśniaka? modelującego macice?

Każdy lekarz mówił co innego, jedni, że nie modeluje ściany macicy, inni, że tak. Z takim mięśniakiem podchodziłam do 6 transferów i w końcu zaufałam mojemu obecnemu lekarzowi i go wycięliśmy. On zawsze mówił żeby wycinać.

👱‍♀️ 41lat
    Cienkie endometrium
    Wycięcie mięśniaka 8 cm- 14.10.2024r.
    PAI1- hetero, MTHR- hetero
    KIR bx

👦39 lat
    Azoospermia ( pojedyncze plemniki w nasieniu)

Maj 2021- I wizyta w klinice NOVUM
    Lipiec 2021 -biopsja - pojedyncze plemniki
    Wrzesień 2021- 1IVF - punkcja- 12 oocytów, 8 komórek dojrzałych, tylko 2 zapłodnione, dwudniowe ❄❄ cl.8b i cl.5c
    Podanie ❄ cl.8b - beta < 0.8
    30.12.2021- kriotransfer ( po rozmrożeniu cl.5c mamy cl.7c) -beta < 0,5
    sierpień 2022 - mamy jeden 3dniowy zarodek 8A- beta <0,5

Styczeń 2023 - zmiana kliniki INVIMED POZNAŃ
    luty 2023 rozpoczęcie stymulacji- decyzja o dawcy
    Marzec 2023 ❄️3AB z 5 doby i ❄️4BB z 6 doby
    25.04.23r. - transfer 2 ❄️❄️ 3AB i 4BB➡️ beta <0,5😭😭😭

Decyzja o AZ - transfer sierpień 2023- 4BB z 6doby- nieudany😭

AZ Czechy Reprofit Ostrava
    11.07.24r.-transfer 6AA
    11dpt. Beta <0,5

AZ Czechy Reprofit OStrava
    11.06.25r. transfer 6BB
    9dpt - beta 10
    12dpt-beta 3,5 cb :(
  • Ewlona Autorytet

Wysłany: 29 września, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika2 wrote:
    A jak oceniasz histeroskopie? czy jest sie czego bać? czy to jest na ogólnym znieczuleniu? czy boli? i jak sie czułaś po?
    Miałam w znieczuleniu, czy coś bolało po ? Hmm nie pamiętam, może delikatnie po pobraniu materiału. Po kuracji antybiotykiem po wynikach że był stan zapalny miałam biopsję kontrolna. Na fotelu bez znieczulenia. To tu już było czuc ale to nic w porównaniu z porodem 😆
    Dlatego uważam że warto to zrobić i koniecznie z pobraniem wycinka, bo wizualnie może być ładnie a jednak coś będzie.

age.png
‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ