X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Elfia jak się czujecie podoba Ci się macierzyństwo 😉

bardzo mi się podoba ❤️
    Z każdym dniem bardziej. Ta istotka to dla mnie największe szczęście, nie mogę się napatrzec na nią.

Maggi, Morze_Bałtyckie, Sywi, Virginia, Ewuszek, Kaśka28, parviflora, Pola84, Marmis, Krakowska lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Sywi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze jak beta?

w5wqe6ydj7x6qp9b.png

89cd46b71c.png

05.07.2021 Nasza naukochańsza Lilianka jest już z Nami💖
    Mamy jeszcze 2 mrozaczki❄❄
  • Morze_Bałtyckie Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sywi wrote:
    Morze jak beta?

Dowiem się niestety dopiero od 2 do 5 dni. Normalnie szok, że tak długo, ale trudno - poczekam.
    W ogóle znaleść gdzieś przychodnie co to oferuje było wyznaniem.
    Dałam też zbadać progesteron, no i czekam.

• Virginia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze_Bałtyckie wrote:
    Dowiem się niestety dopiero od 2 do 5 dni. Normalnie szok, że tak długo, ale trudno - poczekam.

Frustrujace :( u mnie tez musialam czekac 2-3 dni na wyniki. Badanie bety za granica nie jest takie oczywiste

Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Sywi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze....no to czekamy...
    Ja też czekam do piątku na usg- już się stresuję, czy wszystko jest w porządku...

w5wqe6ydj7x6qp9b.png

89cd46b71c.png

• Zocha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze_Bałtyckie wrote:
    To kciuki trzymamy. 2-5 dni czekania - serca nie mają

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja we wtorek mam transfer :) Nie wiem, czy nocowac w Ostravie, czy przy granicy po polskiej stronie - chociaż ciekawe czy przy tych nowych obostrzeniach hotele w Polsce w ogóle będa działac. A z drugiej strony moż elepiej w Ostravie, zeby w dniu transferu nie było kłopotów z przejsciem na granicy. Zaczynam się stresować. Radośc miesza się ze strachem... i w ogóle tyle tych niepewności, a do tego koronawirus. Myślałam, ze w Czechach troche słabnie, bo dwa dni były z niższą liczbą przypadków, a tu dane z wczoraj ze znowu wzrosło i to najwięcej od początku.

One, Maggi, parviflora lubią tę wiadomość

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze_Bałtyckie wrote:
    Eh.. serca nie mają - na takie stresy narażać... Wierzę, jednak to będa te 2 dni, a nie 5...

Marmis
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dziewczyny a ja we wtorek mam transfer :) Nie wiem, czy nocowac w Ostravie, czy przy granicy po polskiej stronie - chociaż ciekawe czy przy tych nowych obostrzeniach hotele w Polsce w ogóle będa działac. A z drugiej strony moż elepiej w Ostravie, zeby w dniu transferu nie było kłopotów z przejsciem na granicy. Zaczynam się stresować. Radośc miesza się ze strachem... i w ogóle tyle tych niepewności, a do tego koronawirus. Myślałam, ze w Czechach troche słabnie, bo dwa dni były z niższą liczbą przypadków, a tu dane z wczoraj ze znowu wzrosło i to najwięcej od początku.

Ja bym nocowała przed transferem w Ostrawie mniej będziesz się stresowała a decyzję o zamknięciu granic są z dnia na dzień w Polsce chyba z tego co zrozumiałam to z hoteli mogą korzystać tylko osoby będące w podróży służbowej itp. Prywatnie raczej nie można. Mocno trzymam kciuki ✊✊

Marmis lubi tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Ja też będę nocować w Ostrawie jak już będę kiedyś się tam wybierać. W Polsce hotele od soboty obsługują tylko podróżujących służbowo. Pozostają prywatne kwatery. Ja to planuję jeszcze zostać na 1 noc po transferze, jakbym nie daj Boże się gorzej poczuła czy chociażby z powodu kilkugodzinnej podróży

Marmis lubi tę wiadomość

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis - dziewczyny rozsadnie radza. W dobie pandemii to lepiej przed transferem przenocowac w Ostrawie i nie martwic sie, ze beda jakies opoznienia na granicy w dzien transferu. Nigdy nic nie wiadomo, a tak to bedziesz miec spokojny wieczor przed.
    A po transferze, jak rzeczywiscie w Polsce hotele pozamykane to moze tez kolejna noc w Ostrawie? albo na prywatnej kwaterze zaraza przy granicy. Chyba nie jest wskazna kilkugodzinna jazda samochodem w dniu transferu. Jak nie bedziesz miec wyjscia, to pamietaj o czestych przystankach, zeby sie rozruszac, zeby krew dobrze przeplywala przez cale cialo.
    Trzymam kciuki. To juz tylko kilka dni :)

Marmis, Maggi lubią tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny - tak zrobię. Mam jakieś hotele blisko kliniki. Mam nadzieję, że działają. Zaraz dzownię:)

Virginia lubi tę wiadomość

Marmis
  • One Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis, ile masz km do Ostrawy? Jeśli to daleka podróż to możesz rozważyć ale w sytuacji wira może lepiej wrócić do domu?

18’córka❤️
  • Maggi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    A w Czechach nie ma przypadkiem zamkniętych hoteli teraz?

Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi piękny suwaczek 😊

Virginia, Maggi lubią tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    Marmis, ile masz km do Ostrawy? Jeśli to daleka podróż to możesz rozważyć ale w sytuacji wira może lepiej wrócić do domu?
    No mamy jakies 450 km, z warszawy jedziemy. Ale nie chce jechac w dniu transferu. I tę jedną noc chcemy przenocować. Po transferach zawsze dobrze się czułąm., więc po transferze chcemy już wracac do domu.

Marmis

Wysłany: 5 listopada 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:

Widzę, że już podjęłaś decyzje. Ja też dojechałam do Czech dzień przed transferem (wieczorkiem). Zakwaterowaliśmy się w apartamencie z kuchnią przez stronę Booking. Było to jednak 2.5 tygodnia temu ale sytuacja w Czechach była już wtedy nie ciekawa. My zostaliśmy w sumie 2 noce. Był luz po transferze - wygrzewanie nóg i przywieźliśmy swoje jedzenie, więc żadnego kontaktu z ludźmi oprócz w klinice. A z rana dzień po transferze ruszyliśmy do domu.
    Upewnij się, żeby z Reprofit wysłali ci pismo, że pobyt w kraju jest z powodów medycznych.

Marmis lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 listopada 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sywi wrote:
    O kurcze....no to czekamy...
    Ja też czekam do piątku na usg- już się stresuję, czy wszystko jest w porządku...

Sywi, trzymam kciuki na jutro usg. Jak się czujesz?

Sywi, Maggi lubią tę wiadomość

• Sywi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze_Bałtyckie wrote:
    Sywi, trzymam kciuki na jutro usg. Jak się czujesz?
    Średnio, dzisiaj miałam brązowe plamienie i boli mnie brzuch, więc nie wiem czego się jutro spodziewać...

w5wqe6ydj7x6qp9b.png

89cd46b71c.png

• One Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sywi wrote:
    Średnio, dzisiaj miałam brązowe plamienie i boli mnie brzuch, więc nie wiem czego się jutro spodziewać...
    Nospa, magnez, kocyk. Myślimy pozytywnie🍀‼️

Sywi lubi tę wiadomość

18’córka❤️
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ