adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewi28 wrote:Wejde na strone i poszperam, poczytam. Pisałam też do provity w Katowicach i mi odpisali że na zarodek czeka się ponad rok u nich. Strasznie długo. Będę szukać dalej jak coś.3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
Hej dziewczyny, odssiezam watek. Tez jestem w artvinedzie i dr Ch. We wtorek byliśmy na wizycie i dr od razu znalazł nam dzieciaczki od jednej pary. Będę teraz skompletować badania wymagane do transferu. Cieszę się że jest nas tyle. Bo czułam się trochę osamotniona w tej decyzji.
Lulka, wysłałam ci jeszcze jedno pytanko na priv.klamka, JaHania lubią tę wiadomość
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Hej dziewczyny, odssiezam watek. Tez jestem w artvinedzie i dr Ch. We wtorek byliśmy na wizycie i dr od razu znalazł nam dzieciaczki od jednej pary. Będę teraz skompletować badania wymagane do transferu. Cieszę się że jest nas tyle. Bo czułam się trochę osamotniona w tej decyzji.
Lulka, wysłałam ci jeszcze jedno pytanko na priv.
Super że tak szybko Ci się udało dopasować zarodek. Mam pytanie czy wcześniej byłaś pacjentka doktora? -
Zuza6 wrote:Hej,
Super że tak szybko Ci się udało dopasować zarodek. Mam pytanie czy wcześniej byłaś pacjentka doktora?
JaHania, wysłałam zaproszenie, bo tez jestem ciekawa tego psychologaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 15:07
Zuza6 lubi tę wiadomość
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Właściwie to mamy zarezerwowane 4 zarodki od jednej pary 😊Na pierwszej wizycie byłam u niego na poczatku kwietnia.
Kiedy zaczynasz działania ? Przy doborze zarodkach chyba naistotniejsze sa grupy krwi ? A wy jakie macie , ze udało Wam tak szybko ? Brał jeszcze coś wiecej dr po uwagę ?
3mam kciuki za Ciebie 😉
ElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość
polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
sucharek85 wrote:Kiedy zaczynasz działania ? Przy doborze zarodkach chyba naistotniejsze sa grupy krwi ? A wy jakie macie , ze udało Wam tak szybko ? Brał jeszcze coś wiecej dr po uwagę ?
3mam kciuki za Ciebie 😉
W czwartek zrobię badania krwi i umowie się do ginekologa na medicover, moze zrobi mi cytologie i wymazy na ubezpieczenieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 12:49
-
Dziewczyny A jako jest koszt tego wszystkiego? Tyle samo co procedura? I dlaczego się zdecydowalyscie adoptować zarodki? Jestem po 2 transferze nieudanym i co prawda mam 5 komórek zamrożonych ale nie liczę na nie...jesteśmy już z mężem trochę załamani bo tyle kasy już poszło A nie mamy nic
-
Anna9292 wrote:Dziewczyny A jako jest koszt tego wszystkiego? Tyle samo co procedura? I dlaczego się zdecydowalyscie adoptować zarodki? Jestem po 2 transferze nieudanym i co prawda mam 5 komórek zamrożonych ale nie liczę na nie...jesteśmy już z mężem trochę załamani bo tyle kasy już poszło A nie mamy nic
Kochana, a masz zamrożone komórki czy zarodki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 11:58
-
Anna9292 wrote:Dziewczyny A jako jest koszt tego wszystkiego? Tyle samo co procedura? I dlaczego się zdecydowalyscie adoptować zarodki? Jestem po 2 transferze nieudanym i co prawda mam 5 komórek zamrożonych ale nie liczę na nie...jesteśmy już z mężem trochę załamani bo tyle kasy już poszło A nie mamy nic
Powiem Ci tak moje zamrozone komorki sie w ogole nie rozmroziły a było ich 8 szt.
Wiec w sumie na nic sie nie przydały. Koszt nowej procedury to ok 14 tys. a u mnie był raczej średni efekt. I mam watpliwość czy warto w to dalej iść. Adopcja zarodka nam w zaden sposob nie przeskadza, oboje z mężem akceptujemy ten sposób, wiec nie widze dlaczego dalej mamy sie upierac przy kolejnej procedurze.
Poza tym do adopcji przekazywane sa chyba tylko zarodki dobrej i bardzo dobrej klasy, wiec to duzo lepiej rokuje niz moje słabeusze.polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
Anna9292 wrote:Ja mam 5 komórek ale właśnie tak jak sucharek pisze że różnie z tym rozmrażaniem więc nie liczę na nie zbyt. Też jestem w Artvimed Krakow A z czym jest u was problem?
-
Lulka, jeśli możesz odpowiedzieć to proszę o pomoc. Dr Ch. Kazał zbadać tsh zeby bylo aktualne, dzisiaj zbadalam i wyszło 1,84. Trochę sie zalamalam, bo w sierpniu miałam 1,2. Jakie dr ma wymagania co do tsh? Każe zbijac?