adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewuszek wrote:Hej 😊 ja czekam na okres ma przyjść na dniach i ruszamy o ile uda mi się umówić do swojego lekarza bo podobno jest na kwarantannie ale nie wiem do kiedy możne znajdą mi zastępstwo 🙂
Zaczynam się pomału denerwować nie dociera do mnie że to już niedługo mieliśmy przerwę od starań odstresowalismy się psychicznie i dobrze nam było aż żal wracać do tematu 🙂
Jeśli chodzi o decyzję o AZ to temat pojawił się po pierwszym in vitro ale było mnóstwo wątpliwości obaw nie byliśmy gotowi potem kolejna procedura i trzecia ostatnia z którą wiązaliśmy wiele nadziei i kolejna porażka tak jakby ktoś dał nam obuchem w łeb były łzy i użalanie się nad sobą...potem coś we mnie pękło uświadomiłam sobie że ja już nie chce tak żyć ze nie chce żeby starania o dziecko były jedynym sensem mojego życia przecież mam tak wiele a nie doceniam tego to był taki przełom w naszym życiu zgłosiliśmy się do ośrodka adopcyjnego przeszliśmy testy i dostaliśmy kwalifikacje teraz czekamy na kurs i wspaniałe czuje się z myślą że tak czy inaczej zostanę mamą 😊 w między czasie dostaliśmy dwa zarodki w naszej klinice czekają na nas już niedługo jednego zabierzemy 😉
Ja też mam 27 lat ale wiek nie ma znaczenia naprawdę na forum są dziewczyny które mają 40 lat i udaje im się pierwsze in vitro na własnych komórkach tu nie ma reguły wystarczy szczęście.
Mi dużo dała wizyta po nieudanej procedurze u swojego lekarza uważam że to kompetentny człowiek skoro on nie widzi nadziei to ja tym bardziej i wizyta u psychologa poukładała nam w głowie w ogóle wizyty w ośrodku adopcyjnym wiele wniosły.
O in vitro mówiliśmy otwarcie wszyscy wiedzieli o AS też wiedza wszyscy a jeśli chodzi o AZ to nie wie nikt narazie bo nie jesteśmy pewni czy chcemy to ukrywać jeszcze ostatecznie nie postanowiliśmy wychodzimy z założenia że jeśli będzie ciąża to wtedy będziemy się martwić 🙂
Ps. I uwierz dziecko będzie do Was podobne z całą pewnością 😉 pamiętaj że każdy widzi co chcę zobaczyćEwuszek lubi tę wiadomość
Marmis -
Elfia mala jest cudna, gratulacje i duzo zdrowka dla Was.
Ja tez juz tuptam w miejscu przed kolejnym transferem , ale wizute mam dopiero 25.01 takze raczej transfer dopiero w lutym jak bedzie okparviflora lubi tę wiadomość
❌AMH 0,51
❌Torbiele endometrialne
❌Czynnik męski
Wskazanie do IVF 2017/18
1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
3. Kolejne podejscie do AZ
mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
🌺III transfer FET 08.03.2021 🍀✊ blastka 4ab +embryoglue
Test 8dpt druga wyrazna kreseczka
I Beta 9dpt 102🍀✊
II Beta 11dpt 242 🍀✊
III Beta 14dpt 1138 🍀✊
IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
37dpt 148bpm 💗 🍀✊
51dpt 181bpm 💗🍀✊
Nifty pro OK 🩰
2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
[/url] -
nick nieaktualnyElfia mała jest przepiękna 😍 i nie wiem czy to możliwe, ale uczyłam kilka lat temu dziewczynkę, która była adoptowana jako niemowlę i powiem Ci, że była tak podobna do mamy adopcyjnej, że aż nie mogłam uwierzyć,że jest dzieckiem adoptowanym. I Twój cud mały upodobni się do ciebie dzięki wielkiej miłości😍, która jej dajecie z mężem😍
-
nick nieaktualnyElfia, śliczna! To ja powiem "podobna do Ciebie" 😅 chociaż Cię nie widzialam:)
Parvi, piona gdzie w Polsce? Jak w mojej okolicy to wpadaj na kawke 🤭 my Ostrava, mamy zarodek września. Kurde, Ewuszek,no ciężko tak po przerwie, moja trwa już 15 miesięcy....
Ktoś z Was robił az bez heparyny?
Te historie są naprawdę mega..jesteśmy silne babki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 20:53
-
Nie będę ukrywać, że nawet w snach nie marzyłam o tak pięknym dziecku. Do tego jest raczej bezproblemowa. Od początku pięknie ssie, przybiera na wadze. Mogę ją położyć na matę pod lusterko i sama sobą się zajmie chwilkę. W ciągu dnia nie śpi długo, bo są to raczej 30 minutowe drzemki plus jedna dłuższa 2godzinna. W nocy zasypia około 22 i śpi do 2-3 w nocy potem karmienie i spanie do 4-5 znowu jedzonko i spanie do 8-9. Więc na brak snu nie narzekam.
Mąż się też rwie do opieki, nosi, przewija, usypia, jak odciagne mleko to nakarmi. Sami nie możemy uwierzyć jakie szczęście nas spotkało.
Tego wam również życzę.Marmis, parviflora, Zocha, Maggi, Niki345, Ewelka02, Sywi, Ewuszek, Virginia, Zuza6, Krakowska, nowinka80 lubią tę wiadomość
-
Elfia księżniczko piękna córeczka!! 😍 Wszystkiego najlepszego dla Was!
A mam takie pytanie.. Wiem, że mówisz jak rodzina doszukuje się podobieństw.. A ja chciałabym zapytać czy macie taki sam kolor oczu, włosów? Zastanawiam się, bo wiem że zarodki są dobierane fenotypowo.. Ale jak to wygląda w rzeczywistości?Maala -
Zocha, trzymam mocno kciuki, dobrze, że wszystko zbadałaś i jesteś tak dobrze przygotowana to musi być szczęśliwy transfer 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 22:21
Zocha lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
Elfia, córeczka przepiękna jak laleczka aż pokazałam mężowi jakie cudowne szczęście i aż mi lżej na sercu jak pomyślę, że i na mnie gdzieś tam czeka ta Kruszynka🙂 To naprawdę daje nadzieję jak widzę, że wciaz mamy szansę stworzyć rodzinę o której marzymy i wydaje mi się, że po pojawieniu się Maleństwa wszystkie wcześniejsze trudne doświadczenia idą w niepamięć i liczy się tylko miłość do tego Maluszka i rodzina, która się stworzyło. A odnośnie podobieństwa to jest to ciekawe bo mam w rodzinie osobę, która ma dzieciaki z AS i jakbym nie wiedziała to bym powiedziała, że są do nich podobneStarania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
Maala wrote:Elfia księżniczko piękna córeczka!! 😍 Wszystkiego najlepszego dla Was!
A mam takie pytanie.. Wiem, że mówisz jak rodzina doszukuje się podobieństw.. A ja chciałabym zapytać czy macie taki sam kolor oczu, włosów? Zastanawiam się, bo wiem że zarodki są dobierane fenotypowo.. Ale jak to wygląda w rzeczywistości?
tak, zarodki dobierane są fenotypowo. Ja mam niebieskie oczy i córka też. A kolor włosów ma dokładnie taki sam jak ja. Nawet jak przez Messenger dzwoniłam do mojej mamy i lezalam z nią głowa przy głowie to było widać, że ten kolor jest identyczny.parviflora lubi tę wiadomość
-
Elfia, świetna dziewuszka.
Mam nadzieję, że mi się też kiedyś uda. Z tym az to z jednej strony myśli, że dzidzia będzie zupełnie do nas niepodobna a z drugiej strony taka ekscytacja jaka będzie. Oby była jak najszybciej. Trzeba walczyć póki się da, bo warto. -
Amilka, ja będę podchodzić do AZ we Wro.
A Ty kiedy planujesz transfer ? 🙂
Dzięki dziewczyny za Wasze wpisy naprawdę dodały mi otuchy i wiary, że to dobra decyzja i że moje największe marzenie ma szansę wkrótce się spełnić 🙂Zocha, Amilka, Ewuszek lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
parviflora wrote:Amilka, ja będę podchodzić do AZ we Wro.
A Ty kiedy planujesz transfer ? 🙂
Dzięki dziewczyny za Wasze wpisy naprawdę dodały mi otuchy i wiary, że to dobra decyzja i że moje największe marzenie ma szansę wkrótce się spełnić 🙂parviflora lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfiaKsiężniczka ja mam podobnie jak Ty miałaś, cały czas mówię mężowi, żeby sobie zmienił żonę bo ze mną przez tyle musi przechodzić.
Śliczna Twoja córeczka 😍
Na razie nie myślę o tym jakie będzie moje dziecko, czy podobne, czy nie. Teraz mam nadzieję, że bedzie...
Zocha faktycznie to forum daje duże wsparcie i wiedzę i przede wszystkim dużo nadziei.
Czytam codziennie, czasem coś napiszę, ale cały czas jestem z Wami.
Teraz ogromnie kibicuję Marmis
Ja na razie czekam na odzew z Czech.
parviflora, Marmis, Ewuszek, Maggi, Virginia lubią tę wiadomość
-
Elfia... śliczna córeczka!
Marmis trzymam kciuki za wojownika!
Za resztę dziewczyn oczywiście też!!! Walczcie ile macie tylko sił!!
To jest nasz wyczekany synek... Skóra zdjęta z taty 🙂
Parviflora...Decyzja o AZ nie była łatwa ale z moim AMH i z chorobą męża, (która wyszła po drodze a jest dziedziczna) była decyzją najlepszą. I każdy dzień mnie w tym przekonaniu utwierdza.
4iui, jedna stymulacja ivf z zerowym wynikiem. Zmiana kliniki i po czterech latach pozytywny test ciążowy. A dziś ten mały cud medycyny właśnie ssie pierś 🙂
Także było o co walczyć... teraz każdy uśmieszek wynagradza wylaną łzę.
Proszę, nie cytujcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 08:11
iwonkja, ElfiaKsiężniczka, Mayu85, Amilka, Sywi, Megi-x, parviflora, Ewuszek, Niki345, Maggi, One, Morze_Bałtyckie, Zuza6 lubią tę wiadomość
url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
Pola, tak się właśnie zastanawiałam co u Ciebie. Śliczny synek.
To jest niesamowite, że medycyna oferuje nam możliwość macierzyństwa.parviflora, Pola84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
parviflora wrote:Cześć dziewczyny, oficjalnie dołączam do wątku Część z Was może mnie kojarzyć z innych wątków i z tego wątku gdzie czasem zaglądałam i kibicowałam wszystkim starającym się. Jestem po 3 nieudanym IMSI, które było naszą ostatnia próbą na naszych komórkach. Przez 3 próby nie mieliśmy żadnych mrozaczków i miałam 3 transfery 3 dniowych zarodków i w żadnym z nich beta nie ruszała. U nas problemem jest głównie tak jak w stopce słaba jakość moich komórek, która powoduje że słabo reaguje na stymulację, mam niewiele dojrzałych komórek a te które się zapładniają rozwijają się zbyt szybko a nastepnie obumierają. Wraz z nowym rokiem zamykamy temat IVF i ruszamy do naszej kliniki po AZ. Mam nadzieję, że szybko uda się znaleźć dla nas zarodki🙂
Jeżeli któraś z Was ma ochotę podzielić się swoją historią to będę wdzięczna Jak to było u Was dziewczyny, że zdecydowalyście się na AZ? Miałyście jakieś wątpliwości? Czy rodzina wie, że Wasze Maleństwo jest z AZ?
Powiem Wam, że miałam trochę wątpliwości i trochę się boje bo z jednej strony niby jestem jeszcze młoda i mogłabym próbować kolejnych stymulacji i czekać na cud ale nie wiemy czy kiedykolwiek by się udało bo 3 procedury przyniosły to samo a ostatnia była najgorsza ze wszystkich i psychicznie mocno dało to mi i Mężowi w kość i po 5 latach starań bez żadnych efektów (nigdy beta nie drgnęła) bardzo potrzebujemy tego promyczka szczęścia w naszym życiu. Decyzja nie jest łatwa ale czytając Wasze posty utwierdzam się w przekonaniu, że warto.. Warto walczyć, żeby trzymać w końcu w ramionach swoje Maleństwo i tego staram się trzymać, że przecież ja je będę nosić pod sercem i nie geny są tu najważniejsze a miłość, którą będziemy to Maleństwo darzyć..
Moja historia zaczęła się bardzo podobnie do większości dziewczyn tutaj z forum: przez 4 lata starania naturalne, zbadałam AMH i wyrok: w wieku 30 lat AMH na poziomie 0.02- przedwczesne wygasanie czynności jajników. To byl cios straszny, zgłosiliśmy się do kliniki gdzie od razu zaproponowano Nam KD. Za pierwszą procedurą uzyskaliśmy 4 piękne blastocysty, niestety żaden zarodek się nie przyjął(jedna ciąża biochemiczna).
Za drugą procedurą nie uzyskaliśmy żadnych zarodków, pomimo lepszych wyników męża.
Od razu podeszliśmy do AZ- niestety kolejne 2 transfery beta nawet nie drgnęła- wtedy zdecydowaliśmy o zmianie kliniki.
W nowej klinice zupełnie inne podejście- pełen profesjonalizm. Bardzo dużo kosztowało mnie zaufanie do nowego lekarza, ale bylo warto- za pierwszym transferem z AZ udalo się i aktualnie jestem w 15 tygodniu upragnionej ciąży🤗
Jezeli chodzi o mówienie o AZ to jeszcze nie zdecydowaliśmy- najbliższa rodzina oczywiście wie a dalej to pomyślimy jak przyjdzie czas😊
A wątpliwości? Zawsze będą. Czy się ktoś domyśli? Czy będzie podobne?
Ale ja uważam, że nie genetyka jest najważniejsza, ale to na jakiego człowieka wychowasz swoje maleństwo, jakie wartości mu przekażesz. A przede wszystkim wydaje mi się, ze jak już weźmiesz w ramiona ten mały cud to wszystko inne przestaje mieć znaczenie🤗
Także walczcie dziewczyny, bywają ciężkie chwile, sama coś o tym wiem, ale warto!😊
Elfia księżniczka Twoje córcia jest zniewalająco urocza!😍
Pola a Twój synek to mały przysrojniaczek😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 09:53
parviflora, Ewuszek, Pola84, Zocha, Virginia lubią tę wiadomość
-
Pola, ale śliczny Maluszek 🥰 Masz rację uśmiech dziecka wynagrodzi wszystkie wcześniejsze złe chwile i będzie najważniejsze że ono jest z nami🙂
Dzięki Wam dziewczyny nie mogę się doczekać wizyty i pokładam duża nadzieję, że tym razem po 5 latach nareszcie zobaczę II kreski i Maluszka w brzuszku🙂Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
Sywi, gratuluję Maluszka w brzuszku🥰 Twoja historia też daje kopniaka do działania bo dużo przeszłaś ale nie poddałas się i udało się🙂
Powiem Wam, że dzięki Waszym wpisom i rozmowami z Mężem i z rodziną czuje się pewna, że to dobra decyzja i cieszę się bo w końcu będę mieć jakieś realne szanse. Teściowa studzi trochę mój zapał bo boi się mojego kolejnego rozczarowania ale mowilam Jej, że tak wielu z Was się udaje i ja też tak się nastawiam, że mi się tez uda i każda z nas na końcu drogi będzie mieć Maleństwo 🙂Sywi, Marmis, Ewuszek, Maggi, Cherry78 lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍