X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek, kurcze a mówiłam w aptece że potrzebuje metylowany to mi powiedział, że Femibion go zawiera i może być. Mam w domu Actifolin który wcześniej brałam to sobie dzisiaj jeszcze go dokupie i może Pregna plus żeby jakiś taki kompleks witamin był.

Ewuszek lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • One Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Ewuszek, kurcze a mówiłam w aptece że potrzebuje metylowany to mi powiedział, że Femibion go zawiera i może być. Mam w domu Actifolin który wcześniej brałam to sobie dzisiaj jeszcze go dokupie i może Pregna plus żeby jakiś taki kompleks witamin był.
    Bo Femibion ma metylowany kwas foliowy, ale w dade 400. Możesz sobie kupić także Metafolin z Solgara

18’córka❤️
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przyszłym tygodniu zaczynam przygotowania do transferu w Ostrawie i wiecie co? Za cholerę nie chce mi się chodzić na akupunkturę. Niby staram się wszystko zrobić żeby było ok, ale ta akupunktura mi nue leży. Byłam miesiąc temu ze 2 razy a później dopadł mnie covid , no a teraz wołami mnie nie zaciągną, zwłaszcza że przed samym transferem i tuż po nie będę mogła się poddać temu zabiegowi. I jeszcze jefna moja wątpliwość, jak z podróżą po wszystkim- mamy do pokonania ponad 600km. Czy zostać na południu jeden dzień dłużej, czy jechać z kilkoma przystankami? Oczywiście na każdym przystanku frytki z maca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 15:42

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • bezia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile czekałyscie na zarodek w eurofertil? U nas w poniedziałek minie 2 miesiące 🥺
    Grupa krwi -, ale mialam nadzieję, że będzie to wszystko szybciej 🥺 w invimedzie 8 miesięcy czekamy 🤦‍♀️

AZ czekamy ❄️❤️ eurofertil

AZ invimed 7.05 transfer blastki ❄️ 3AB 😔 beta poniżej 2,3

Kiry BX brak dużo implantacyjnych

10.20 punkcja 0 ❄️
    07.20 przerwana stymulacja
    01.20 CP
    04.19 poronienie 6 tydz
    10.16 CP
    30.09.2009 ❤️❤️ córka
    11.2007 poronienie 6 tydz
    05.2007 16 tydz ciąża obumarła 😢😢
  • LilkaMi Znajoma

Wysłany: 5 lutego 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezia wrote:
    Dziewczyny ile czekałyscie na zarodek w eurofertil? U nas w poniedziałek minie 2 miesiące 🥺
    Grupa krwi -, ale mialam nadzieję, że będzie to wszystko szybciej 🥺 w invimedzie 8 miesięcy czekamy 🤦‍♀️

Ja dopiero zaczynam czekam na pierwszą wizytę i trzymam mocno kciuki, żeby dla Was szybko się znalazł ❤️❤️❤️❤️

• LilkaMi Znajoma

Wysłany: 5 lutego 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, a jak to jest z L4 po transferze w Czechach? Musi je wypisać lekarz w Polsce, czy L4 z Czech jakoś zadziała w Polsce ?

I jak to jest, w Czechach na jaki czas można zarezerwować zarodek ?

• Virginia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha wrote:
    W przyszłym tygodniu zaczynam przygotowania do transferu w Ostrawie i wiecie co? Za cholerę nie chce mi się chodzić na akupunkturę. Niby staram się wszystko zrobić żeby było ok, ale ta akupunktura mi nue leży. Byłam miesiąc temu ze 2 razy a później dopadł mnie covid , no a teraz wołami mnie nie zaciągną, zwłaszcza że przed samym transferem i tuż po nie będę mogła się poddać temu zabiegowi. I jeszcze jefna moja wątpliwość, jak z podróżą po wszystkim- mamy do pokonania ponad 600km. Czy zostać na południu jeden dzień dłużej, czy jechać z kilkoma przystankami? Oczywiście na każdym przystanku frytki z maca

Zocha, jak Ci akupunktura nie lezy, to nie ma co sie zmuszac. Inaczej tylko sie bedziesz denerwowac, a po co Ci to :) Moze zamiast tego jakies cwieczenia oddechu, albo joga/rozciaganie? Cos, zeby sie troche zrelaksowac przed transferem. ale nic na sile i dostosuj to do siebie i do tego co lubisz.

Po transferze to chyba tez zalezy od Ciebie. Ja moze bym zostala jeden dzien, ale bardziej po to, zeby sobie odpoczac, zrobic dzien wolny taki dla siebie (spacer, wylegiwanie w hotelu, dobra kolacja na wynos). Szczegolnie, ze jak jedziesz w jedna strone 600km to potem jeszcze musisz wrocic.
    Ale, jak to nie Twoje klimaty, to jak wsiadziesz w samochod i od razu pojedziesz to tez sie nic nie stanie. Tylko trzeba pamietac o czestych przystankach, zeby sie rozruszac i miec dobry przeplyw krwi w ciele. Moglabys tez rozbic te 600km na pol, i zatrzymac sie gdzies w jakims ciekawszym miejscu na noc.

Cherry78, Zocha lubią tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Zocha, jak Ci akupunktura nie lezy, to nie ma co sie zmuszac. Inaczej tylko sie bedziesz denerwowac, a po co Ci to :) Moze zamiast tego jakies cwieczenia oddechu, albo joga/rozciaganie? Cos, zeby sie troche zrelaksowac przed transferem. ale nic na sile i dostosuj to do siebie i do tego co lubisz.

Po transferze to chyba tez zalezy od Ciebie. Ja moze bym zostala jeden dzien, ale bardziej po to, zeby sobie odpoczac, zrobic dzien wolny taki dla siebie (spacer, wylegiwanie w hotelu, dobra kolacja na wynos). Szczegolnie, ze jak jedziesz w jedna strone 600km to potem jeszcze musisz wrocic.
    Ale, jak to nie Twoje klimaty, to jak wsiadziesz w samochod i od razu pojedziesz to tez sie nic nie stanie. Tylko trzeba pamietac o czestych przystankach, zeby sie rozruszac i miec dobry przeplyw krwi w ciele. Moglabys tez rozbic te 600km na pol, i zatrzymac sie gdzies w jakims ciekawszym miejscu na noc.
    Dzięki za odpowiedź. Chyba zostaniemy 1 noc po transferze. Pójdziemy na spacerek i posiedzimy przy serualu w hotelu, no i frutki, ciepłe skarpety i ananas. A tak w ogóle jak Ty się czujesz? Już spokojnie? Jak bym chciała już też być po drugiej stronie starań...... 🌻

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha wrote:
    Do kliniki mam nieco bliżej niż Ty, bo 500km, na transfer musiałam jechać sama, bo mąż nie dostał wolnego. Nie chciałam nocować, więc w drogę powrotną prowadziłam auto na raz. Niestety miałam pecha przez sytuację na drodze wracałam ponad 7h, byłam pewna, że z transferu nic nie wyjdzie, a teraz mały słodzinek śpi obok. Więc jeżeli chodzi o podróż "po wszystkim", to w sumie chyba mrozaczkom nie robi różnicy 😉 więc najlepiej zrób tak jak Tobie będzie wygodnie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 21:13

Zocha, LilkaMi, Cherry78, Virginia lubią tę wiadomość

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki345 wrote:
    Do kliniki mam nieco bliżej niż Ty, bo 500km, na transfer musiałam jechać sama, bo mąż nie dostał wolnego. Nie chciałam nocować, więc w drogę powrotną prowadziłam auto na raz. Niestety miałam pecha przez sytuację na drodze wracałam ponad 7h, byłam pewna, że z transferu nic nie wyjdzie, a teraz mały słodzinek śpi obok. Więc jeżeli chodzi o podróż "po wszystkim", to w sumie chyba mrozaczkom nie robi różnicy 😉 więc najlepiej zrób tak jak Tobie będzie wygodnie 😊
    Cudownie się czyta takie piękne zakończenia. 😍

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
  • bezia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilkaMi wrote:
    Ja dopiero zaczynam czekam na pierwszą wizytę i trzymam mocno kciuki, żeby dla Was szybko się znalazł ❤️❤️❤️❤️
    Dziękuję ❤️
    I tak czeka mnie histeroskopia i immunosupresja ale jak bym wiedziała, że już maluszek czeka to bylo by tak lżej 😉
    Kiedy macie pierwszą wizytę?

AZ czekamy ❄️❤️ eurofertil

AZ invimed 7.05 transfer blastki ❄️ 3AB 😔 beta poniżej 2,3

Kiry BX brak dużo implantacyjnych

10.20 punkcja 0 ❄️
    07.20 przerwana stymulacja
    01.20 CP
    04.19 poronienie 6 tydz
    10.16 CP
    30.09.2009 ❤️❤️ córka
    11.2007 poronienie 6 tydz
    05.2007 16 tydz ciąża obumarła 😢😢
  • LilkaMi Znajoma

Wysłany: 5 lutego 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezia wrote:
    Dziękuję ❤️
    I tak czeka mnie histeroskopia i immunosupresja ale jak bym wiedziała, że już maluszek czeka to bylo by tak lżej 😉
    Kiedy macie pierwszą wizytę?

15.03 😉

• Marmis Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha wrote:
    Zocha my mielismy ok. 500 km. Na pierwszy transfer pojechalismy dzien wczesniej i przenocowalismy tuz przy granicy po polskiej stronie w takiej miejscowości Chałupki. Mielismy stamtad ok.20 minut do kliniki. Balam sie, ze jadac w dniu transferu cos sie moze zdarzyc po drodze i nie dojedziemy. A tak to na spokojnie i wypoczeci. Nastepnego dnia po sniadaniu do kliniki i juz od razu w droge powrotna. I na spokojnie juz- bo nie musieliśmy się nigdzie spieszyc. Dla mnie to bylo dobre rozwiązanie.

Zocha lubi tę wiadomość

Marmis
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Zocha my mielismy ok. 500 km. Na pierwszy transfer pojechalismy dzien wczesniej i przenocowalismy tuz przy granicy po polskiej stronie w takiej miejscowości Chałupki. Mielismy stamtad ok.20 minut do kliniki. Balam sie, ze jadac w dniu transferu cos sie moze zdarzyc po drodze i nie dojedziemy. A tak to na spokojnie i wypoczeci. Nastepnego dnia po sniadaniu do kliniki i juz od razu w droge powrotna. I na spokojnie juz- bo nie musieliśmy się nigdzie spieszyc. Dla mnie to bylo dobre rozwiązanie.
    Zdecydowanie nocleg przed transferem jest dobrą opcją, zwłaszcza przy tak długiej podróży. Wolałabym oszczędzić sobie dodatkowych stresów. 👍

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezia wrote:
    Oboje macie grupę krwi Rh-?

• One Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki345 wrote:
    Ja podobnie, mam do Gdyni prawie 400km. Za każdym razem na raz. Po córkę z koleżanką, w ub roku sama galopem, bo w domu ona-małe wtedy jeszcze dziecko. Czasem tak trzeba ale da się. 2 transfery na wariata, 2 powroty w ciąży :)
    Powodzenia wszystkim🍀

Zocha, Marmis, Niki345, Virginia lubią tę wiadomość

18’córka❤️
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wczoraj zapomniałam wziąć do znajomych estrofem🤦 i zamiast koło 20:00 wzięłam go koło 2:00 w nocy myślicie że będzie to miało bardzo negatywny wpływ ?

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    Ja podobnie, mam do Gdyni prawie 400km. Za każdym razem na raz. Po córkę z koleżanką, w ub roku sama galopem, bo w domu ona-małe wtedy jeszcze dziecko. Czasem tak trzeba ale da się. 2 transfery na wariata, 2 powroty w ciąży :)
    Powodzenia wszystkim🍀
    Super. Niezła jesteś 👍

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
  • One Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Hej dziewczyny wczoraj zapomniałam wziąć do znajomych estrofem🤦 i zamiast koło 20:00 wzięłam go koło 2:00 w nocy myślicie że będzie to miało bardzo negatywny wpływ ?
    Coś Ty😘🍀

Ewuszek lubi tę wiadomość

18’córka❤️
  • One Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha wrote:
    Super. Niezła jesteś 👍
    Nic się nie poradzi, też byś dała radę🙂🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 12:18

Zocha lubi tę wiadomość

18’córka❤️
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ