adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
A u mnie zbliża się czas początku cyklu i przygotowań do az i włączyła się panika. Boję się że się nie uda. Taki chojrak ze mnie dopóki nie zbliżał się czas działania.
-
Zocha wrote:A u mnie zbliża się czas początku cyklu i przygotowań do az i włączyła się panika. Boję się że się nie uda. Taki chojrak ze mnie dopóki nie zbliżał się czas działania.
Ewuszek, Zocha, Virginia, Maggi lubią tę wiadomość
Marmis -
Zocha wrote:A u mnie zbliża się czas początku cyklu i przygotowań do az i włączyła się panika. Boję się że się nie uda. Taki chojrak ze mnie dopóki nie zbliżał się czas działania.
Don't panic! 😉 Wdech wydech... Będzie dobrze!!! ♥️♥️♥️Virginia, Maggi lubią tę wiadomość
-
Znam to ja do dnia transferu byłam taka wyluzowana jak nigdy !
Zocha nie pocieszę Cię im bliżej testowania tym większy stres ale zobaczysz uda się ! Z tyloma kciukami nie ma innego wyjścia swoją drogą szykuje nam się tu plaga ciąż 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 15:26
Rozi1989, Sywi, parviflora, Virginia, Timber, Maggi lubią tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
No na Was można liczyć. Nie mogę Wam przynieść wstydu i Waszym kciukasom. Chwila zwątpienia, sorry, już się ogarniam.
Ewuszek, parviflora, Marmis, Virginia, Maggi lubią tę wiadomość
-
One wrote:Ja. Musiałam się zdecydować bo Kd nam się nie udało. Az dał nam dziecko, udało się na 2 razem. Ten 1 nie miał prawa się udać, bo zarodek był słaby. Ale chcieliśmy iść za ciosem i spróbowaliśmy. Powodzenia🍀
Dziękuję. Najważniejsze, że się udało. Sama mogę niedługo być przed takim wyborem, choć jest cień szansy, że tym raziem będzie inaczej. Że wreszcie się udaInvimed Katowice
06.2019 ICSI - 1 zarodek/nieudany
08.2019 ICSI -brak zarodków
10.2019 ICSI - 1 blastocysta/transfer nieudany
03.2020 invitro z kd - transfer 2 3dniowców/ciąża biochemiczna
11.2021 tranfer z kd - blastocysta 4AA/nieudany
02.2021 transfer z kd - blastocysta 3BA
03.2021 Ciąża❤️
endometrioza III st, Mutacja MTHFR, KIR AA, IO -
Virginia wrote:Maja, a jakiej jakosci mieliscie zarodki z KD?
Niestety badanie jakosci komorek i plemnikow jest mocno ograniczone. Ja z mezem sie przejechalismy wlasnie na tym, ze "z wygladu" moje komorki byly ok, i meza plemniki tez (po TESE, ale podobno wygladaly super). Dopoki nie zaczna sie tworzyc zarodki to czasem trudno powiedziec co bedzie nie tak.
My nawet nie probowalismy KD. Bylismy tak wymeczeni po probach IVF, ze ja juz nie mialam sily, zeby probowac KD, a gwarancji nie bylo, ze sie powiedzie. Oczywiscie koszty tez mialy znaczenie
Dobrej jakości właśnie. W pierwszym podejściu transferowane 2 trzydniowe zarodki pierwszej klasy (ciąża biochemiczna), później blastocysta 3AA, została nam jeszcze jedna blastka 2BB.
Koszty oczywiście duże, ja jeszcze myślę nad kolejną procedurą. KD ale wlasnie te finanse i niepowodzenia sprawiają, że myśle o az coraz częściej.
Invimed Katowice
03.2021 Ciąża❤️
Laki21 wrote:Maja12 zapłaciliśmy za całą procedurę na własnych komórkach niestety na punkcji się skończyło na 8 pobranych nie uzyskaliśmy ani jednego oocyta. Mężowi nie zleciła pani doktor żadnych dodatkowych badań poza zwykłym badaniem nasienia które wykazało 0%.żadnej fragmentacji nic. 3 razy namówiła nas na iui. Po punkcji przyszła do nas i powiedziała że jak chcę zostać matką to KD ale u nich wtedy był program zawieszony. Ponad pół roku czekaliśmy w końcu zdecydowaliśmy się zmienić klinikę. Póżniej żałowałam że nie zmieniłam lekarza byliśmy u doktor K. Powinni nam zwrócić resztę pieniędzy za niewykorzystaną procedurę bo nawet za mrożenie zarodków zapłaciliśmy.
Przykro mi Mówisz o tej dr Kuka-Panasiuk? Ja jak zaczynałam swoją przygodę z invimedem byłam u niej kiedyś na wizycie. Na szczęście już od dawna nie pracuje w klinice. Teraz jestem u dr Sodowskiej i różnica jak niebem a ziemią. W Reprofit podchodzicie do az?
Invimed Katowice
03.2021 Ciąża❤️
Cześć dziewczyny,
Ja tak skokowo tu zaglądam jak mam większą chwilę. Widzę że sporo się dzieje i szukuje trochę transferów ❤
Ostatni czas wykorzystałam na zaległe sprawy, w tym operację przegrody tydzień temu. Powoli dochodzę do siebie. Ale po kolei..
Miałam ostrą zagwozdkę z doborem zarodków. Widzialam że na przełomie miesięcy była krótka dyskusja na ten temat. Bo także zastanawiałam się co jest głównym kryterium doboru zarodka zwłaszcza od czasu jak reprofit zaproponował nam pierwszy. Oniemiałam i głowiłam się jak to malenstwo ma być podobne do nas 🤔 cechy fenotypowe ni w ząb. Podobało mi się to że dawcy byli młodziutcy. Później otrzymałam po ok 2 miesiącach propozycję z invimed i to samo... Też tak miałyście? Byłam nawet bliska temu żeby odpuścić. Ale uznałam że nie, skoro decydujemy się na adopcję to cechy fenotypowe są dla nas sprawą drugorzędną. I jak któraś z Was pisała jednak w Polsce jest sporo takich 'mieszańców ' nie powinno być dużych różnic. Niepokoi mnie tylko wiek dawcy (po 40).
Tak więc jutro powinnam zacząć brać estrofem i medrol o ile będę się dobrze czuła (ciągle jestem slaba po operacji ale gin uznał że to nie problem). Jutro podejmę decyzję. I tu mam do Was pytanie. Czy to duże ryzyko nie brać acardu przy tych hormonach ? W zaleceniach pooperacyjnych przed 30 dni nie wolno mo brać kwasu acetylosalicylowego. Dr napisał żeby w takim razie nie brać acardu 🤔 ale ja nie wiem czy to rzeczywiście takie proste? Boję się zakrzepicy.
Kolejne pytanie - w którym dniu cyklu mniej więcej miałyście transfer ? Mi dr powiedzial że to zależy od reakcji na leki, ale wiadomo ze szacunkowo chociaż przyda się wiedzieć. Chciałam iść na aku przed transferem. Problemów z endometrium nigdy nie mialam, dotychczas ładnie rosło.
Mam wrażenie, że jestem pozostawiona sama sobie z tym wszystkim. Lekarze za wiele nie tłumaczą. Dobrze że jest chociaż forum na którym mamy tyle wsparcia i wiedzy. Ale nawet nie wyjaśniają jak dobrali, co jest ważne, co mniej itp. Nawet nie miałam czasu na wizycie przyjrzeć się karcie doboru zarodka a co dopiero zadawać pytania lekarzowi.
Także podsumowując o ile dobrze pójdzie dołączam do grona transferujacych w najbliższym czasie 🙂
Kibicuję i ściskam Was wszystkie 🤗
Virginia, parviflora, Maggi lubią tę wiadomość
-
Ja mam to samo. Wizyta w poniedzialek na oglądnięcie Endo i już panika w glowie i sto różnych myśli. Że dobrze przygotowana jestem, że źle przygotowana jestem, że się uda, ze się nie uda.
A może komuś odpisał w ostatnim czasie doc. Paśnik? Ja czekam trzy tygodnie na odpowiedź na email i cisza .Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 17:19
-
maja12 wrote:Przykro mi Mówisz o tej dr Kuka-Panasiuk? Ja jak zaczynałam swoją przygodę z invimedem byłam u niej kiedyś na wizycie. Na szczęście już od dawna nie pracuje w klinice. Teraz jestem u dr Sodowskiej i różnica jak niebem a ziemią. W Reprofit podchodzicie do az?
maja12 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amilka wrote:Zocha, uszy do góry, mój cykl zaczyna się chyba w piątek, mam nadzieję że w końcu za trzecim razem uda się podejść do transferu 🍀 jedziemy razem :d w sumie z tej samej strony, ja ze Śląska :p
-
Blondie, ja jutro się szykuje na 1 transfer AZ i estrofem biorę od 3 dnia cyklu, w 12 dniu cyklu miałam kontrolę endo i podpisanie zgód na AZ (wtedy otrzymałam informacje o dawcach i zarodkach) i od 12 dnia biorę proga czyli transfer wypadnie mi w 17 dniu cyklu. Z tego co kojarzę to proga bierze się na ok. 5 dni przed transferem. Ale to pewnie wszystko zależy od tego jak rośnie endo.
Trzymam mocno za Ciebie kciuki ✊✊Blondie81, Marmis, Virginia lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
Ale się dzieje na wątku😀- Kochane życzę Wam i sobie żebyśmy na jesień oblegały porodówki 💕
Blondie81, Zocha, Ewuszek, LilkaMi, Rozi1989, sylvuś, One, Cherry78 lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍