adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Reprofit mi napisał:
„ Chciałabym też poinformować, że w związku z nowymi obostrzeniami w Polsce powrót do Polski z Czech wiąże się z obowiązkiem odbycia 14-dniowej kwarantanny. Przed tym obowiązkiem ochronić może jedynie negatywny wynik testu na koronawirusa nie starszy niż 48 godzin.Test antygenowy możemy Państwu wykonać podczas wizyty w klinice. Granice Czech można przekroczyć bez problemu. Dla wszelkiej pewności mogę wysłać Pani zaświadczenie o leczeniu, prosiłabym wtedy jednak o wysłanie numerów dowodów Pani oraz Pani partnera.”
Tak, więc ja wykonam test u nich ☺️
Transfer mam wyznaczony na piątek...Timber, Virginia, parviflora, Kaśkaaaa lubią tę wiadomość
👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia
I IVF - wrzesień 2019; brak zarodków 😢
II IVF - listopad 2019; 1 zarodek 8A -> beta 0 😢
III IVF - marzec 2020; brak zarodków 😢
IV IVF - lipiec 2020; brak zarodków 😢
AZ Listopad 2020 - transfer blastki klasy 3 -> beta 0 😢
AZ Luty 2021 - transfer blastki klasy 2 -> beta 0 😥
AZ Marzec 2021 ➡️ Reprofit ♥️
08.08.2021 Liliana [*] 23 tc 👼💔
AZ Luty 2022 ➡️ Reprofit 🍀🙏
BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195
♥️ 14.04.2022 prenatalne I trymestru ➡️ 12+6 wszystko ok ☺️
♥️ 06.06.2022 prenatalne II trymestru + echo ➡️ 20+1 wszystko ok ☺️
♥️ 16.08.2022 prenatalne III trymestru ➡️ wszystko ok ☺️
♥️ 22.08.2022 echo serduszka ➡️ wszystko ok ☺️
🥳 12.10.2022 She’s finally here! ♥️ -
nick nieaktualnyDziewczyny zrobiłam betę jeszcze dzisiaj wyszła 2529 w 15 dpt.
Ale to już ostatni raz, bo tyle stresu mnie to kosztuje. Teraz czekam do wizyty.
Wczoraj i dzisiaj czuję taki ból brzucha jak na okres i w nocy delikatnie plamiłam.
Normalnie idzie ześwirować 😵Rozi1989, Virginia, parviflora, Cherry78, Sywi, Amilka, One, Maggi, Mayu85, Ewuszek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwuszek wrote:Timber chyba nie ma na to reguły znam dziewczynę która nie mogła zajść w ciążę ze swoimi zarodkami mimo licznych prób podeszła do AZ urodziła zdrowe dziecko po kilku latach zdecydowała się na jeszcze jedną próbę na swoich gametach i jest w ciąży 🙂 udalo się po tej przerwie za pierwszym razem.
Kolejny przypadek który znam to udany transfer po adopcji społecznej mimo że wcześniej z tej samej procedury zarodki nie dawały ciąży.
Dużo by tu jeszcze podobnych przypadkow wymieniać w niepłodności nic nie jest pewne, a już na pewno to czy problem leży po stronie zarodka czy immunologii trzeba próbować nic innego nam nie pozostało. Jeśli nie wychodzi na swoich gametach pozostaje AZ.
Ewuszek wiem, że jest różnie, że życie potrafi zaskoczyć, że zdarzają się takie cudowne sytuacje.
Wierzę, że każda z nas doczeka swojego cudu.
Ja od lekarza usłyszałam, że w przypadku AZ mogę mieć większą szansę, bo organizm może nie rozpozna zarodka jako intruza jak robi to w przypadku moich zarodków. Ale tak jak piszesz, nie wiadomo co w danej chwili się zadzieje w organizmie. Myślę, że na powodzenie składa się bardzo wiele czynników, po części również takich, o których nie mamy pewnie pojęcia.
Ewuszek lubi tę wiadomość
-
Timber wrote:Dziewczyny zrobiłam betę jeszcze dzisiaj wyszła 2529 w 15 dpt.
Ale to już ostatni raz, bo tyle stresu mnie to kosztuje. Teraz czekam do wizyty.
Wczoraj i dzisiaj czuję taki ból brzucha jak na okres i w nocy delikatnie plamiłam.
Normalnie idzie ześwirować 😵
Timber - co za piekne wyniki widze, ze jak u mnie. Ja to panikowalam, ze takie wysokie te liczby LOL
I spokojnie, dopoki nie ma ostrych bolow i krwotokow, to pobolewania podbrzusza/macicy i plamienia nadal sa w normie. Moze staraj sie nie przemeczac w nastepnych tygodniach. U mnie wieksze plamienia byly po wysilku, a czasem po zwyklym spacerze. I caly czas bylam wzdeta, ale zakladam, ze to od wysokiej dawki proga.
Czekamy teraz na usgTimber lubi tę wiadomość
ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
nick nieaktualnyVirginia wrote:Timber - co za piekne wyniki widze, ze jak u mnie. Ja to panikowalam, ze takie wysokie te liczby LOL
I spokojnie, dopoki nie ma ostrych bolow i krwotokow, to pobolewania podbrzusza/macicy i plamienia nadal sa w normie. Moze staraj sie nie przemeczac w nastepnych tygodniach. U mnie wieksze plamienia byly po wysilku, a czasem po zwyklym spacerze. I caly czas bylam wzdeta, ale zakladam, ze to od wysokiej dawki proga.
Czekamy teraz na usg
Zauważyłam, że przyrosty są duże.
Dziękuję Virginia trochę mnie uspokoiłaś. Te moje bóle to takie jakby przed okresem i też jestem wzdęta bardzo.Virginia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDokładnie, można w reprofit:) a gdzie jest napisane że trzeba 24h godziny przed? Możesz spokojnie rano w diagnostyce, ale skoro u nich też jest wyjście
A na granicy zwężenie, najpierw po stronie "do nich" i stoi 3, łapią cały czas. Znowu udalo nam się przejechać bo jechalismy w wężyku 6, aut i złapali 1,2 i 5;) a my jako ostatni byliśmy
A od naszej strony tak jak ostatnio, trzy radiowozy po czterech w środku i każdy w telefonie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 15:15
-
Amilka wrote:Dokładnie, można w reprofit:) a gdzie jest napisane że trzeba 24h godziny przed? Możesz spokojnie rano w diagnostyce, ale skoro u nich też jest wyjście
A na granicy zwężenie, najpierw po stronie "do nich" i stoi 3, łapią cały czas. Znowu udalo nam się przejechać bo jechalismy w wężyku 6, aut i złapali 1,2 i 5;) a my jako ostatni byliśmy
A od naszej strony tak jak ostatnio, trzy radiowozy po czterech w środku i każdy w telefonie 😂
Nie wiem skąd mi się wzięło te 24 miało być 48h🙈
Amilka robiłaś test w klinice? Czy jechaliście i po prostu wam się udało bez kontroli w Pl?
Dzisiaj w radiu słyszałam że straż graniczna i policja w Pl będą brać pod uwagę tylko testy PCR.
Jak już odkleją się od telefonów 😂choć lepiej żeby nie przesadzali z tak kontrolą.
W klinice z tego co pisali mogą tylko zrobić antygenowy, więc dlatego się zastanawiamy bo nas kwarantanna nie urządza 🙃 -
Rozi1989 wrote:✊✊✊ czekam na Twoją relację, jak to właśnie wyglada na granicy i tam już na miejscu w Czechach, bo ja prawdopodobnie też s przyszłym tygodniu tam zawitam 🙊 z tym, że ja raczej testu nie robię... przesiedzę na kwarantannie, bo boję się, że wyjdzie pozytywny chyba, że już w drodze powrotnej po stronie Czeskiej będzie możliwość zrobienia testu to ok.
Oczywiście zdam relacje co i jak 😊Zocha, Rozi1989 lubią tę wiadomość
-
Czy któraś z Was wyjeżdżała do Polski na podstawie zaświadczenia lekarskiego o przebytym koronawirusie? Jest to jedna z opcji, ale nikt w przychodni nie wie jak to ma wyglądać. Może zadzwonię w przyszłym tygodniu do sannepidu a teraz poproszę o dokumentację medyczną z przychodni
-
Marmis wrote:Dziewczyny pięknie dziękuję za Wasze podpowiedzi i rady. Coś mnie opetało z tym myśleniem. Najpierw musze w ogole byc w ciąży. Dobrego dnia😍😍
-
nick nieaktualnyW rozporządzeniu jest napisane że wymazowy, niekoniecznie pcr, może być antygenowy. Niee, pisałam dzisiaj że robiliśmy półtorej doby przed. Nie mieliśmy kontroli ale pisze bo fakt, łapią czasami więc jak ktoś nie chce kwarantanny to lepiej zrobić
A tak w ogóle to kocham ich tam, naprawdę są świetni atmosfera, kontakt. Po czterech polskich klinikach to niebo a ziemia.
Ja już po transferze ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 16:43
Rozi1989, Ewuszek, Timber, Marmis, Maggi, Kaśkaaaa, Tara2, Suraju, sylvuś, Virginia lubią tę wiadomość
-
Marmis wrote:Dziewczyny pięknie dziękuję za Wasze podpowiedzi i rady. Coś mnie opetało z tym myśleniem. Najpierw musze w ogole byc w ciąży. Dobrego dnia😍😍
-
Amilka wrote:W rozporządzeniu jest napisane że wymazowy, niekoniecznie pcr, może być antygenowy. Niee, pisałam dzisiaj że robiliśmy półtorej doby przed. Nie mieliśmy kontroli ale pisze bo fakt, łapią czasami więc jak ktoś nie chce kwarantanny to lepiej zrobić
A tak w ogóle to kocham ich tam, naprawdę są świetni atmosfera, kontakt. Po czterech polskich klinikach to niebo a ziemia.
Ja już po transferze ✊
Timber, piękny przyrost🙌🍀Amilka, Timber lubią tę wiadomość
18’córka❤️ -
Amilka wrote:W rozporządzeniu jest napisane że wymazowy, niekoniecznie pcr, może być antygenowy. Niee, pisałam dzisiaj że robiliśmy półtorej doby przed. Nie mieliśmy kontroli ale pisze bo fakt, łapią czasami więc jak ktoś nie chce kwarantanny to lepiej zrobić
Ja już po transferze ✊
Kciuki ✊✊✊
Amilka lubi tę wiadomość
👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia
I IVF - wrzesień 2019; brak zarodków 😢
II IVF - listopad 2019; 1 zarodek 8A -> beta 0 😢
III IVF - marzec 2020; brak zarodków 😢
IV IVF - lipiec 2020; brak zarodków 😢
AZ Listopad 2020 - transfer blastki klasy 3 -> beta 0 😢
AZ Luty 2021 - transfer blastki klasy 2 -> beta 0 😥
AZ Marzec 2021 ➡️ Reprofit ♥️
08.08.2021 Liliana [*] 23 tc 👼💔
AZ Luty 2022 ➡️ Reprofit 🍀🙏
BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195
♥️ 14.04.2022 prenatalne I trymestru ➡️ 12+6 wszystko ok ☺️
♥️ 06.06.2022 prenatalne II trymestru + echo ➡️ 20+1 wszystko ok ☺️
♥️ 16.08.2022 prenatalne III trymestru ➡️ wszystko ok ☺️
♥️ 22.08.2022 echo serduszka ➡️ wszystko ok ☺️
🥳 12.10.2022 She’s finally here! ♥️ -
nick nieaktualny
-
Timber, piękny przyrost 😊 Kiedy idziesz na USG?
Timber lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
Ja już po transferze ✊Marmis -
nick nieaktualny