adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPrzerażona 🤯
Dzisiejsze badania byłym planowane w ramach poszerzania wiedzy- krio to dla mnie nowość, chciałam poznać estradiol i prog po transferze i sprawdzić słuszność prolutexu. No cóż, prog po dobie od zastrzyku, przed kolejnym (zrobiłam zaraz po powrocie do domu) to 15ng, estradiol naturalnie 177. No i machnęłam betę z myślą "dziś tylko może, a w piątek już musi" i druga "no przecież to niemożliwe" i "ojeju, jakbym chciała zobaczyć chociaż 2 to bym wiedziała że coś się dzieje bo lab podaje dokładnie" z planem awaryjnym "w sobotę urodziny męża to muszę zaplanować alko dla siebie na wszelki, będzie grubo".
No i szok, nie liczyłam na więcej niż 2-3, baaa, o 2 to ja marzyłam.
A strach bo biochema już zaliczyłam, więm co to jest niska wartość i zły przyrost. Więc uspokoję się jak skończy osiemnastkę 😂
Zdaje sobie sprawę że wszystko się teraz może zdarzyć, znowu postrzegam to jako duży sukces, bo wystartowało czyli się da. No i czekam niecierpliwie na kolejne badanie, czwartek lub sobota w zależności od mojej biednej głowy. Dam znać
Kaśka- normalnie. W dniu transferu bolał mnie brzuch i kregoslup, kolejnego kłuły jajniki, kolejnego nastała cisza i wysypało mi buzię wypryskami stąd pomyślałam że hormony mogą już myśleć okresie. Cisza trwa nadalVirginia, Blondie81, Zocha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amilka 💜💜
Amilka lubi tę wiadomość
⏳
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Amilka, zdecydowanie ruszyło dobrze trzymam kciuki ✊✊
Amilka lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, dawno mnie nie było. Widzę, że się u was dzieje. Cudownie czytać te pozytywne wiadomosci.
Amilka, Ewuszek lubią tę wiadomość
-
Parvi cały czas trzymam kciuki. Amilka naprawdę jesteś odważna. Dziś byłam na USG Reprofit po konsultacji online zażyczył sobie jak większość mam mięśniaki. Podobno nie przeszkadzały w niczym jednak od ostatniego usg wiele się zmieniło lekarz zalecił histeroskopię muszę go usunąć. Powiedział że po pierwsze Reprofit nie zrobi transferu a po drugie szkoda pieniędzy bo transfer się nie uda. Wiem że jesteście skarbnicą wiedzy bardzo wiele się dowiedziałam szczegółów o których wcześniej nie miałam pojęcia. Moje pytanie jak ogólnie taka histeroskopi przebiega jak długo dochodzi się do formy. Pan doktor powiedział że czasami trzeba robić dwa razy. Mieszkam na pograniczu małopolski i Śląska i sama nie wiem gdzie się udać czy ktoś wie jaki jest mniej więcej koszt takiego zabiegu.
Amilka lubi tę wiadomość
-
Amilka, szalona kobieto! ✊✊✊🍀🍀🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 07:11
Amilka lubi tę wiadomość
Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
Niedrożny prawy jajowód
Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
3 cykle z clo 😢
07.2018 AMH 2.32
08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
03.2019 start aku, supli itp.
03.2019 AMH 1.16
04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
07.2019 kwalifikacja do AZ
07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
-
Laki21 wrote:Parvi cały czas trzymam kciuki. Amilka naprawdę jesteś odważna. Dziś byłam na USG Reprofit po konsultacji online zażyczył sobie jak większość mam mięśniaki. Podobno nie przeszkadzały w niczym jednak od ostatniego usg wiele się zmieniło lekarz zalecił histeroskopię muszę go usunąć. Powiedział że po pierwsze Reprofit nie zrobi transferu a po drugie szkoda pieniędzy bo transfer się nie uda. Wiem że jesteście skarbnicą wiedzy bardzo wiele się dowiedziałam szczegółów o których wcześniej nie miałam pojęcia. Moje pytanie jak ogólnie taka histeroskopi przebiega jak długo dochodzi się do formy. Pan doktor powiedział że czasami trzeba robić dwa razy. Mieszkam na pograniczu małopolski i Śląska i sama nie wiem gdzie się udać czy ktoś wie jaki jest mniej więcej koszt takiego zabiegu.
Na Śląsku polecam klinikę Angelius Provita, miałam tam zabieg 2 razy około 3-4 lat temu.
Miałam usuwaną przegrodę.
Możesz też mając skierowanie umówić sie na NFZ ale to dłużej potrwa i w czasie pandemii nie wiem jak to teraz wygląda
Ten mięśniak musi być w miejscu które zagrażałoby ciąży rozumiem?
Ja miałam 2 małe przed ciążą do 12 mm i nie były wycinane, nie zagrażały i nie rosły podczas ciąży.
Powodzenia ✊✊✊W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Laki21 wrote:Parvi cały czas trzymam kciuki. Amilka naprawdę jesteś odważna. Dziś byłam na USG Reprofit po konsultacji online zażyczył sobie jak większość mam mięśniaki. Podobno nie przeszkadzały w niczym jednak od ostatniego usg wiele się zmieniło lekarz zalecił histeroskopię muszę go usunąć. Powiedział że po pierwsze Reprofit nie zrobi transferu a po drugie szkoda pieniędzy bo transfer się nie uda. Wiem że jesteście skarbnicą wiedzy bardzo wiele się dowiedziałam szczegółów o których wcześniej nie miałam pojęcia. Moje pytanie jak ogólnie taka histeroskopi przebiega jak długo dochodzi się do formy. Pan doktor powiedział że czasami trzeba robić dwa razy. Mieszkam na pograniczu małopolski i Śląska i sama nie wiem gdzie się udać czy ktoś wie jaki jest mniej więcej koszt takiego zabiegu.
Na Śląsku polecam klinikę Angelius Provita, miałam tam zabieg 2 razy około 3-4 lat temu.
Miałam usuwaną przegrodę.
Możesz też mając skierowanie umówić sie na NFZ ale to dłużej potrwa i w czasie pandemii nie wiem jak to wygląda
Jest to zabieg około pół godz, czas zależy od tego co robia, w znieczuleniu oczywiście(narkoza)
Po kilku godz zostałam wypisana do domu. Mialam potem lekkie krwawienie/ plamienie. Szybko dochodzi się do siebie
Ten mięśniak musi być w miejscu które zagrażałoby ciąży rozumiem?
Ja miałam 2 małe przed ciążą do 12 mm i nie były wycinane, nie zagrażały i nie rosły podczas ciąży.
Powodzenia ✊✊✊Laki21 lubi tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
nick nieaktualny
-
Amilka, wow jest kreska jak nic!! Ja mam problemy ze wzrokiem ale widzę doskonale✊✊
Amilka lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
nick nieaktualnyDziękuję za Wasze miłe słowa i wsparcie🍀
Ja się na chwilkę muszę usunąć w krzaki, chociaż parę dni, strach mnie mocno trzyma.
Oczywiście dam Wam znać niedługo , jakie wieści by nie były, oby były dobre 💥
Kibicuję Wam dalej wszystkim, czekam na dobre informacje od Was:)
Parvi, Ewuszek i dzielne Kobiety przed i po transferze✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 13:29
Timber, Maggi, parviflora, Virginia, Ewuszek, Marmis lubią tę wiadomość
-
Amilka wrote:Dziękuję za Wasze miłe słowa i wsparcie🍀
Ja się na chwilkę muszę usunąć w krzaki, chociaż parę dni, strach mnie mocno trzyma.
Oczywiście dam Wam znać niedługo , jakie wieści by nie były, oby były dobre 💥
Kibicuję Wam dalej wszystkim, czekam na dobre informacje od Was:)
Parvi, Ewuszek i dzielne Kobiety przed i po transferze✊Amilka lubi tę wiadomość
-
Ja już widzę oczami wyobraźni jak zamykają całą Polskę i nawet jeśli uda nam się do Ostrawy pojechać to będziemy musieli obrócić na raz. Z Gdańska do Ostrawy na transfer i z powrotem. Z kolei nie wyobrażam sobie odpuścić następny cykl na tych wszystkich lekach.
-
Zocha wrote:Ja już widzę oczami wyobraźni jak zamykają całą Polskę i nawet jeśli uda nam się do Ostrawy pojechać to będziemy musieli obrócić na raz. Z Gdańska do Ostrawy na transfer i z powrotem. Z kolei nie wyobrażam sobie odpuścić następny cykl na tych wszystkich lekach.
Zocha nie przewidzisz sytuacji 🙄 niestety wydaje mi się że lepiej w najbliższym czasie nie będzie wyczekany ten Twój transfer musi się udać ✊✊ Udało umówić Ci się na wizytę do doktora S?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 15:44
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️