adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Zocha wrote:Ja bym chciała zaszczepić się jak najszybciej, ale rekomendacje są, żeby to zrobić w 2 trymestrze. Poza tym muszę to skonsultować z immunologiem. Podobno przy heparynie trzeba uważać. Jak coś się dowiem na wizycie 1.06 to dam znać na forum.
Super daj znać koniecznie! -
Cherry78 wrote:No właśnie, jak zaczniesz cykl przygotowujący do transferu to już nie bierz, q10 ja brałam na jakość komorek.
Twój Wielki dzień się zbliża wielkimi krokami ✊🏻💗
U mnie ok, stres, mdłości ale czy powinnam narzekać i grymasić? 😁. Tak, dobrze pamiętasz, po niedzieli prenatalne i strach się bać 😬Cherry78 lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
Ewuszek wrote:Ja rozważam żeby zaszczepić się po połówkowych jeśli wszystko będzie dobrze napewno nie zaszczepiłabym się przed 16 tygodniem mniej więcej w tym czasie kończy się organogeneza.
Co do testów wolnego DNA u nas prenatalne usg + pappa wyszły wzorowo ryzyka bardzo niskie mimo to zdecydowaliśmy się głównie dlatego że słyszałam o przypadku gdzie prenatalne wyszły dobrze a na połówkowych ujawniły się wady genetyczne dobry wynik testu bardzo mnie uspokoił no i my mieliśmy transfer AZ w Polsce wiadomo to jest zarodek od pary która sama leczyła się na niepłodność też było ciężko z kasą ale uznaliśmy że po trzech procedurach i tylu latach leczenia to niewielki wydatek.Ewuszek lubi tę wiadomość
-
Zaczynam kupciać w gacie przed czwartkowymi prenatalnymi 😬😕😕😕👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia
I IVF - wrzesień 2019; brak zarodków 😢
II IVF - listopad 2019; 1 zarodek 8A -> beta 0 😢
III IVF - marzec 2020; brak zarodków 😢
IV IVF - lipiec 2020; brak zarodków 😢
AZ Listopad 2020 - transfer blastki klasy 3 -> beta 0 😢
AZ Luty 2021 - transfer blastki klasy 2 -> beta 0 😥
AZ Marzec 2021 ➡️ Reprofit ♥️
08.08.2021 Liliana [*] 23 tc 👼💔
AZ Luty 2022 ➡️ Reprofit 🍀🙏
BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195
♥️ 14.04.2022 prenatalne I trymestru ➡️ 12+6 wszystko ok ☺️
♥️ 06.06.2022 prenatalne II trymestru + echo ➡️ 20+1 wszystko ok ☺️
♥️ 16.08.2022 prenatalne III trymestru ➡️ wszystko ok ☺️
♥️ 22.08.2022 echo serduszka ➡️ wszystko ok ☺️
🥳 12.10.2022 She’s finally here! ♥️ -
nick nieaktualny
-
Rozi1989 wrote:Zaczynam kupciać w gacie przed czwartkowymi prenatalnymi 😬😕😕😕
Rozi jestem o Ciebie spokojna 😊 a raczej o Twojego maluszka pamiętam jak po ostatnim nieudanym transferze pisałaś że już nie wierzysz że kiedykolwiek Ci się uda a teraz czekasz na prenatalne 🍀 rozumiem Twój stres ja też już drżę na myśl o połówkowych 🙈Rozi1989, parviflora lubią tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Rozi1989 wrote:Zaczynam kupciać w gacie przed czwartkowymi prenatalnymi 😬😕😕😕
Rozi1989 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ! Dzisiaj ustaliłam z Reprofitem termin transferu na 1 czerwca
już sie nie mogę doczekać a jednocześnie zaczęłam sie stresować 🤦♀️
Macie jakieś organizacyjne rady? Na coś mam zwrócić uwagę ?Amilka, Zocha, Rozi1989, parviflora, Maggi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Megg wrote:Dziewczyny ! Dzisiaj ustaliłam z Reprofitem termin transferu na 1 czerwca
Macie jakieś organizacyjne rady? Na coś mam zwrócić uwagę ?Megg, Maggi lubią tę wiadomość
-
Amilka wrote:Jedz, na zdrowie;)
Ja za to walczę z grzybkami po odstawieniu encortonu 😤 fuj, piecze. -
Megg wrote:Dziewczyny ! Dzisiaj ustaliłam z Reprofitem termin transferu na 1 czerwca
Macie jakieś organizacyjne rady? Na coś mam zwrócić uwagę ?Zocha, Megg, parviflora, Maggi lubią tę wiadomość
Marmis -
Marmis wrote:Piekna data!! Nie wiem skad jestes- jeśli z daleka warto dzien wczesniej przyjechac i przenocować po stronie polskiej. Jest tuż przy granicy taka miejscowosc Chałupki i tam.jest hotelik. Stamtąd do kliniki jakies 15 minut. W samej klinice Martinka sie Toba zaopiekuje. Wszyscy sa mili i bardzo pomocni. Na tylach budynku jest parking. Tam Reprofit ma kilka miejsc - blizej schodów . No i jak dziewczyny pisza - frytki z Maca😎😎 na mnie fytki co prawda nie zadzialaly - dlatego za drugim razem skusilam sie na pizze w Ostrawie i była to najlepsza pizza ever. Powodzenia✊✊✊✊
Marmis lubi tę wiadomość
-
Marmis wrote:Piekna data!! Nie wiem skad jestes- jeśli z daleka warto dzien wczesniej przyjechac i przenocować po stronie polskiej. Jest tuż przy granicy taka miejscowosc Chałupki i tam.jest hotelik. Stamtąd do kliniki jakies 15 minut. W samej klinice Martinka sie Toba zaopiekuje. Wszyscy sa mili i bardzo pomocni. Na tylach budynku jest parking. Tam Reprofit ma kilka miejsc - blizej schodów . No i jak dziewczyny pisza - frytki z Maca😎😎 na mnie fytki co prawda nie zadzialaly - dlatego za drugim razem skusilam sie na pizze w Ostrawie i była to najlepsza pizza ever. Powodzenia✊✊✊✊
pamiętasz nazwę pizzerii ? Moze lepiej zadziała jak fryty :p
-
Witajcie dziewczyny jestem tu nowa . Staramy się o dziecko 3 lata. 4 próby in vitro. Teraz czekam na wyniki ostatniej próby. Ale mam złe przeczucia. Blastocysta była średniej klasy. Tylko jedna przetrwała z 10 . Mamy nadzieję że się uda w co w głębi ducha wątpię nie była to blastocysta mocna. Gdyby nie daj Boże myślimy o adopcji zarodka. Ja mam już 36 lat. Nasienie też nie najlepsze. Gdybyście mogły powiedzieć za którym razem przy AZ wam się udało i jakie mniej więcej koszty. Najlepiej w Warszawie