X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Cześć Szkrab😊
    Szczerze mówiąc ja nawet szczególnie nie pytałam o te cechy fenotypowe wystarczyła mi informacja że dawcy mają takie same grupy krwi i 68% zgodności cech fenotypowych jak poczytasz na temat dziedziczenia koloru oczu zobaczysz że nawet w sytuacji kiedy dwoje rodziców ma brązowe oczy dziecko może mieć zarówno brązowe, niebieskie, jak i zielone 😉 Oczywiście jeżeli kolor oczu ma dla ciebie duże znaczenie możesz odmówić ale nawet jeśli znajdą dawców o takim samym kolorze oczu jak wy nie ma gwarancji że dziecko też takie będzie miało. Sama się zastanawiam jak to będzie u nas nasz dawca miał zielone oczy dopiero teraz zdałam sobie sprawę że to raczej rzadkie u mężczyzn ciekawe jakie miał włosy mam nadzieję że nie rude 🤭 najważniejsze że synek jest zdrowy a jeśli chodzi o podobieństwo to każdy widzi co chcę.
    Nie każdy zielonooki jest rudy😉,
    ja nie jestem 😁 👉🙎‍♀️
    co więcej moi rodzice mają oczy niebieskie - oboje 😊 mam oczy po prababci ze strony taty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 20:24

Ewuszek, Virginia lubią tę wiadomość

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek może chciałabyś opisać swoją historię starań i az? Mam już, na blogu jedna historie z az i uważam, że powinno być ich jak najwięcej, aby mogły być nadzieją i inspiracją dla innych rodzin 😊

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki345 wrote:
    Ewuszek może chciałabyś opisać swoją historię starań i az? Mam już, na blogu jedna historie z az i uważam, że powinno być ich jak najwięcej, aby mogły być nadzieją i inspiracją dla innych rodzin 😊
    Niki, jak mi się uda to ja z chęcią napiszę do bloga😊

Niki345 lubi tę wiadomość

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki345 wrote:

Priv 😉

2019-2020 3xICSI 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozi1989 wrote:
    Timber, Kochana a Ty jakie masz plany? Planujesz jeszcze podchodzić do AZ w Reproficie?

Rozi ja jestem po histeroskopii, być może będę brała antybiotyk. Chciałabym podejść do transferu w październiku w Reprofit. Zobaczymy jak wyjdzie. Jakoś przestało mi się spieszyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Ponownie w Czechach. Tylko martwie sie, ze nie jest za wysoka ta beta.
    Robin w tym dniu miała 2 razy wyzsza.... No nic piatek bedzie kluczowy...
    Marmis wiem, że łatwo mówić, ale nie stresuj się tak, każda beta inna. Mała może skończyć się szczęśliwie, a duża nie koniecznie, jak w moim przypadku.
    Poczekaj na następną i zobaczysz jaki przyrost. Trzymam kciuki za maluszka i przyrosty ✊✊✊

Marmis lubi tę wiadomość

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Hej Kochane dlugo siedzialam w krzakach . Dzis melduje sie w 7 dpt i z beta 29,7. Szalu- jak to u mnie nie ma - bo duzo osob o wiele wieksze wartosci w tym dniu mialo- no ale zobaczymy, czy i jak będzie przyrastala. To byl 6-dniowy Kropek. Stres ponownie rządzi w moim zyciu. Progesteron mam 19,8 ng - badany bez porannych lekow. To ok jest? Bo ja juz slabo ogarniam...
    Kciuki mocno zaciśnięte ✊✊✊✊✊
    Przeczucia mam dobre 👍💓
    Czekamy do piatku🤗

Marmis lubi tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Bellakawa Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Hej Kochane dlugo siedzialam w krzakach . Dzis melduje sie w 7 dpt i z beta 29,7. Szalu- jak to u mnie nie ma - bo duzo osob o wiele wieksze wartosci w tym dniu mialo- no ale zobaczymy, czy i jak będzie przyrastala. To byl 6-dniowy Kropek. Stres ponownie rządzi w moim zyciu. Progesteron mam 19,8 ng - badany bez porannych lekow. To ok jest? Bo ja juz slabo ogarniam...
    Matko Marmis, jak cudownie!!!
    Z całych sił kciuki. Niech to wreszcie będzie to !!!

Marmis lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ufds5p3l.png
  • Pola84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    7dpt miałam bete 21 a Młody szaleje po podłodze aż miło...
    Wysokość bety to tylko cyferki więc uszy do góry i uwierz w kropka.. trzymam mocno kciuki ✊

nick nieaktualny, Marmis, Virginia, Cherry78, Niki345 lubią tę wiadomość

url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece]202011121762.png[/url]

cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
    19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
    16 lipca połówkowe - syn ❤
    12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis - piekna wiadomosc :)
    Sama dobrze wiesz, ze wartosci nic nie znacza bez drugiego testu. Zreszta podwojne liczby w 7dpt to juz cos! jak sobie pomnozysz swoje wartosci co dwa dni razy dwa to i tak wychodzi ladna beta po dwoch tygodniach. Glowa do gory. Sama widzisz tez na tym watku, ze i mniejsze wartosci przyniosly zdrowe ciaze

Marmis, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • kropka Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim 😊
    Od dłuższego czasu podczytuje Wasz wątek 😊

My po nie udanych stymulacjach zdecydowaliśmy na AZ

Wczoraj odbyła się nasza konsultacja w Reprofit , dzisiaj już dostaliśmy informację,że mają dla nas zarodek ❤️

Teraz pytanie do Was czy to dobra ❄️ klasa 1 blastocysta

Ja mam gr krwi 0- mąż 0 +
    Dawcy obydwoje 0+
    Tylko problem z wagą dawczyni 😏 ja troszkę przytyłam po poronieniu i waga utrzymuje mi się na poziomie 62 wzrost 159
    Ale dawczyni przy wzroście 163 waży 67 😏😣 boję się ,że jej jajeczka mogą nie być wartościowe, ponieważ ma nadwagę ( spr wskaźnik BMI )
    Co byście zrobiły?
    Napisali,że na obecną chwilę to najbardziej dopasowanie dawcy 😏

• One Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:
    Cześć wszystkim 😊
    Od dłuższego czasu podczytuje Wasz wątek 😊

My po nie udanych stymulacjach zdecydowaliśmy na AZ

Wczoraj odbyła się nasza konsultacja w Reprofit , dzisiaj już dostaliśmy informację,że mają dla nas zarodek ❤️

Teraz pytanie do Was czy to dobra ❄️ klasa 1 blastocysta

Ja mam gr krwi 0- mąż 0 +
    Dawcy obydwoje 0+
    Tylko problem z wagą dawczyni 😏 ja troszkę przytyłam po poronieniu i waga utrzymuje mi się na poziomie 62 wzrost 159
    Ale dawczyni przy wzroście 163 waży 67 😏😣 boję się ,że jej jajeczka mogą nie być wartościowe, ponieważ ma nadwagę ( spr wskaźnik BMI )
    Co byście zrobiły?
    Napisali,że na obecną chwilę to najbardziej dopasowanie dawcy 😏
    Dawczyni nie ma nadwagi… to bmi ledwie poza granicą normy. Chyba każda kobieta po stymulacji może mieć 2-3 albo więcej kg.

18’córka❤️
  • kropka Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    Dawczyni nie ma nadwagi… to bmi ledwie poza granicą normy. Chyba każda kobieta po stymulacji może mieć 2-3 albo więcej kg.
    A waga nie jest podawana przed rozpoczęciem stymulacji ???
    Np ja podawałam wagę i inne informacje przed rozpoczęciem procedury .

• One Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:
    A waga nie jest podawana przed rozpoczęciem stymulacji ???
    Np ja podawałam wagę i inne informacje przed rozpoczęciem procedury .
    Waga jest naprawdopodobniej z dnia punkcji. Gdy dostałam zarodek nie interesowała mnie waga dawczyni, nie myślałam o tym. Ty oczywiście masz prawo bo to może i jest dla Ciebie problemem. Masz prawo odmówić przyjęcia zarodka i jeśli masz czas to możesz czekać na inny. Mam córkę z zarodka, którego dawczyni w dniu punkcji miała 36 lat. Dla niektórych to jakaś totalna masarka. Ja o wieku dowiedziałam się w dniu testu Nifty, był potrzebny do badania. Granice wyznaczamy sami, ta decyzja także taka jest. Powodzenia🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 16:50

Ewuszek, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

18’córka❤️
  • kropka Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    Waga jest naprawdopodobniej z dnia punkcji. Gdy dostałam zarodek nie interesowała mnie waga dawczyni, nie myślałam o tym. Ty oczywiście masz prawo bo to może i jest dla Ciebie problemem. Masz prawo odmówić przyjęcia zarodka i jeśli masz czas to możesz czekać na inny. Mam córkę z zarodka, którego dawczyni w dniu punkcji miała 36 lat. Dla niektórych to jakaś totalna masarka. Ja o wieku dowiedziałam się w dniu testu Nifty, był potrzebny do badania. Granice wyznaczamy sami, ta decyzja także taka jest. Powodzenia🍀
    Nie mam problemu z jej waga bo sama obecnie mam lekką nadwagę ,nie chce być źle zrozumiana ,tylko po dwóch nie udanych transferach wiadomo że człowiek już na wszystko patrzy i mi bardziej chodziło o jakość jej komórek 😏
    Zarodek zaakceptowany , teraz już tylko pozostaje czekać na odpowiednie endometrium bo z tym różnie u mnie .

Co do wieku dawczyni , ja uważam że te kobiety tak po 35 rz chyba mają lepsze komórki niż nie jedna dziewczyna po 20 , bo jak same widzimy ,co raz młodsze kobiety mają problem z niepłodnością , a kiedyś to było takie proste ....
    więc wiek dla mnie akurat nie ma znaczenia 😊😉

Zuzanna. lubi tę wiadomość

• One Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:
    Nie mam problemu z jej waga bo sama obecnie mam lekką nadwagę ,nie chce być źle zrozumiana ,tylko po dwóch nie udanych transferach wiadomo że człowiek już na wszystko patrzy i mi bardziej chodziło o jakość jej komórek 😏
    Zarodek zaakceptowany , teraz już tylko pozostaje czekać na odpowiednie endometrium bo z tym różnie u mnie .

Co do wieku dawczyni , ja uważam że te kobiety tak po 35 rz chyba mają lepsze komórki niż nie jedna dziewczyna po 20 , bo jak same widzimy ,co raz młodsze kobiety mają problem z niepłodnością , a kiedyś to było takie proste ....
    więc wiek dla mnie akurat nie ma znaczenia 😊😉
    Ja napisałam o wieku mojej dawczyni w kontekście tego, że przykładowo w Reprofit są o 10 lat młodsze. Mnie wiek nie interesował także, nie pytałam o to.
    Bardzo dobrze, że zdecydowałaś się na niego. W Reprofit znają się na swojej pracy bardzo dobrze. Dawczynie, dawców mają młodych, zdrowych, nie ma opcji by mieli tam kogoś z kiepskimi komórkami ;)

18’córka❤️
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka - ja nie wiem czy nadwaga ma zawsze wplyw na jakosc komorek. Ja jestem bardzo chuda i jakosc komorek byla kiepska. Sami lekarze nie wiedza od czego to jest.
    Druga sprawa, przy kiepskich komorkach to nie byloby blastki. Moje komorki sie zapladnialy i albo nie dozywaly do 5 dnia, albo byly bardzo slabe. Reprofit nie dalby Ci blastki gorszej jakosci.

kropka lubi tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • kropka Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Kropka - ja nie wiem czy nadwaga ma zawsze wplyw na jakosc komorek. Ja jestem bardzo chuda i jakosc komorek byla kiepska. Sami lekarze nie wiedza od czego to jest.
    Druga sprawa, przy kiepskich komorkach to nie byloby blastki. Moje komorki sie zapladnialy i albo nie dozywaly do 5 dnia, albo byly bardzo slabe. Reprofit nie dalby Ci blastki gorszej jakosci.
    Dziękuję , macie rację . 😊 Potrzebowałam tych słów na otrzesienie 😊

Virginia lubi tę wiadomość

• Cherry78 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmisku - trzymam mocno kciuki kochana 🤞🏻💗💗💗

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
    16.07.2023 synek jest z nami ❤️

46l. 😅

event.png
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis myślami dziś z Tobą trzymam kciuki ✊🍀

Cherry78, Marmis lubią tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ