X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Parvi, Marmis co u Was szykują Wam się transfery we wrześniu?😉
    Hej, jak wszystko dobrze pójdzie to chcemy podejść do transferu pod koniec września. Dzisiaj mam 14 dc więc od 3 dnia kolejnego cyklu zaczynam brać estrofem i acard a 20.09 umówiłam się na podgląd endo ale to zależy kiedy @ przyjdzie jeszcze. Dopasowali nam 2 zarodki 5 dniowe ❤️

Jak się czujesz? Wszystko już naszykowane na przyjście Maluszka? 🤗

Virginia, Timber, Cherry78, Ewuszek lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki
    Ja pracuje normalnie, choć staram się oszczędzać, ale nie wiem czy dobrze robię.
    Liczę, że napiszą Ci z Reprofit co masz zrobić z tym progesteronem. Może rzeczywiście bierz te Prolutex, drogie cholerstwo, ale podobno dobre....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2021, 18:22

Laki21 lubi tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozi tak mi przykro, dopiero dzisiaj weszłam na forum, serce pęka, trzymaj się Kochana.
    Brak słów 😭
    Tak sobie myślę, to jest straszne ta obojętność w szpitalach i nasza bezradność.

• Virginia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaa i Laki - bedzie dobrze :) ja przy moim szczesliwym transferze nie mialam zadnych objawow az do 6 tyg. I trzeba pamietac, ze przy tych transferach to jestescie tak naladowane hormonami, ze trudno by bylo odroznic objawy ciazy od wysokiego progresteronu i estrogenu. Trzymam za was kciuki

Szkrab - z genami nigdy nic nie wiadomo. Czasem mozesz miec zarodka od rodzicow o danym kolorze wlosow i oczu, a potem dziecko wychodzi inne, bo np dziadkowie mieli rude wlosy, albo inny kolor wlosow. Geny to jedna wielka loteria.
    Nasz maluszek ma juz 3 mce, i ludzie sami i nie pytani dopatruja sie podobienstw. Kto podejdzie to widzi inne podobienstwo :) a wiec jak bym sie nie przejmowala

Majaaa, Laki21, Kaśkaaaa lubią tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Rozi1989 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Timber wrote:
    Rozi tak mi przykro, dopiero dzisiaj weszłam na forum, serce pęka, trzymaj się Kochana.
    Brak słów 😭
    Tak sobie myślę, to jest straszne ta obojętność w szpitalach i nasza bezradność.

Dziękuję ♥️

Minęły 2 tygodnie, a ja mam wrażenie jakby ten koszmar trwał już z pół roku. Jest ciężko, ale już teraz wiem, że się nie poddam. Za cholerę się nie poddam.

Wkurza mnie tylko to, że nie mogę się z nikim skonsultować, nie mogę działać. To czekanie mnie wykończy. A czekamy na wyniki sekcji… i pewnie jeszcze trochę poczekamy. Podobno Lili miała jakąś wadę serduszka. Dziwne tylko, że na prenatalnych wszystko idealnie.

Boję się, że nie będzie mi już dane, że Lili to była nasza jedyna szansa, a jeżeli się uda to boję się, że sytuacja może się powtórzyć…

Masakra 😭 płaczę codziennie, tęsknię nieustannie, ciagle wałkuję w głowie to co było, nie dociera do mnie, że to już koniec 😭 a jak nie wałkuję tego co było i jak się czuję to wałkuję to co będzie, co zrobię…. Powtarzam sobie, że się uda, że musi się udać, że teraz się udało, że Lili pokazała, że mogę, a za chwilę sobie myślę, że gówno! Wcale nie musi się udać i tak w kółko 😞

Timber lubi tę wiadomość

👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia

I IVF - wrzesień 2019; brak zarodków 😢
    II IVF - listopad 2019; 1 zarodek 8A -> beta 0 😢
    III IVF - marzec 2020; brak zarodków 😢
    IV IVF - lipiec 2020; brak zarodków 😢

AZ Listopad 2020 - transfer blastki klasy 3 -> beta 0 😢

AZ Luty 2021 - transfer blastki klasy 2 -> beta 0 😥

AZ Marzec 2021 ➡️ Reprofit ♥️
    08.08.2021 Liliana [*] 23 tc 👼💔

AZ Luty 2022 ➡️ Reprofit 🍀🙏
    BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195
    ♥️ 14.04.2022 prenatalne I trymestru ➡️ 12+6 wszystko ok ☺️
    ♥️ 06.06.2022 prenatalne II trymestru + echo ➡️ 20+1 wszystko ok ☺️
    ♥️ 16.08.2022 prenatalne III trymestru ➡️ wszystko ok ☺️
    ♥️ 22.08.2022 echo serduszka ➡️ wszystko ok ☺️

🥳 12.10.2022 She’s finally here! ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozi dobrze, że się nie poddajesz i jesteś tak nastawiona.
    Ja poronilam w 6 tygodniu i też analizowałam co mogłam zrobić, co było nie tak, a co dopiero Ty.
    Ty Kochana tak długo byłaś ze swoją kruszynką 😭
    Nie dziwię się wcale, że masz takie mieszane uczucia.
    Wiem, że to żadne pocieszenie, ale teraz lekarze na pewno lepiej się Tobą zajmą. Dlatego nie myśl, że sytuacja może się powtórzyć.

Wiem, że w takiej sytuacji ciężko jest pomóc, pocieszyć, nie da się. Odpocznij chwilkę, przeżyj swoją żałobę. Tylko czas może troszę podleczyć te rany.
    Jak się nie poddasz i będziesz dalej walczyć o swoje szczęście, to na pewno będziesz mamą.

Virginia lubi tę wiadomość

• Marmis Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozi1989 wrote:
    Dziękuję ♥️

Minęły 2 tygodnie, a ja mam wrażenie jakby ten koszmar trwał już z pół roku. Jest ciężko, ale już teraz wiem, że się nie poddam. Za cholerę się nie poddam.

Wkurza mnie tylko to, że nie mogę się z nikim skonsultować, nie mogę działać. To czekanie mnie wykończy. A czekamy na wyniki sekcji… i pewnie jeszcze trochę poczekamy. Podobno Lili miała jakąś wadę serduszka. Dziwne tylko, że na prenatalnych wszystko idealnie.

Boję się, że nie będzie mi już dane, że Lili to była nasza jedyna szansa, a jeżeli się uda to boję się, że sytuacja może się powtórzyć…

Masakra 😭 płaczę codziennie, tęsknię nieustannie, ciagle wałkuję w głowie to co było, nie dociera do mnie, że to już koniec 😭 a jak nie wałkuję tego co było i jak się czuję to wałkuję to co będzie, co zrobię…. Powtarzam sobie, że się uda, że musi się udać, że teraz się udało, że Lili pokazała, że mogę, a za chwilę sobie myślę, że gówno! Wcale nie musi się udać i tak w kółko 😞
    Rozi Kochana czesto o Tobie myslalam- ale nie chcialam wywoływać na forum... Choc brzmi to bardzo trywialnie i jak oklepany frazes- trzeba na wszystko czasu...Ja straciłam swoja Polę, duzo wczesniej niz Ty Lili - ale tez dlugo w głowie dużo mysli. Różnych, przeróżnych - od takich ze trzeba znowu działać, juz zaraz. A potem- ze nie, o przeciez moze zdarzyc sie to samo. Wieczna sinusoida...I ten straszliwy, potworny, przerazajacy, zginajacy w pół smutek. I żal... Pierwsze tygodnie sa straszne, potem nie jest duzo lepiej - ale mozna jakos zyc. Dużo później drobny usmiech na mysl pojawiającą sie ni stąd ni z owąd, ze taki Kochany Mały Ktoś był choc na chwilke - - ze dał te drobne radości, tak ulotne...ze mozna było Go kochac... Sciskam Cię bardzo mocno. I duzo siły Ci zycze. Wiem- ze teraz jest cholernie ciężko- ale wierzę, ze moze byc ciut lepiej...

Cherry78, Virginia, Bellakawa, Timber lubią tę wiadomość

Marmis
  • Rozi1989 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Timber wrote:
    Rozi dobrze, że się nie poddajesz i jesteś tak nastawiona.
    Ja poronilam w 6 tygodniu i też analizowałam co mogłam zrobić, co było nie tak, a co dopiero Ty.
    Ty Kochana tak długo byłaś ze swoją kruszynką 😭
    Nie dziwię się wcale, że masz takie mieszane uczucia.
    Wiem, że to żadne pocieszenie, ale teraz lekarze na pewno lepiej się Tobą zajmą. Dlatego nie myśl, że sytuacja może się powtórzyć.

Wiem, że w takiej sytuacji ciężko jest pomóc, pocieszyć, nie da się. Odpocznij chwilkę, przeżyj swoją żałobę. Tylko czas może troszę podleczyć te rany.
    Jak się nie poddasz i będziesz dalej walczyć o swoje szczęście, to na pewno będziesz mamą.

Timber, Kochana a Ty jakie masz plany? Planujesz jeszcze podchodzić do AZ w Reproficie?

BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195

• Rozi1989 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Rozi Kochana czesto o Tobie myslalam- ale nie chcialam wywoływać na forum... Choc brzmi to bardzo trywialnie i jak oklepany frazes- trzeba na wszystko czasu...Ja straciłam swoja Polę, duzo wczesniej niz Ty Lili - ale tez dlugo w głowie dużo mysli. Różnych, przeróżnych - od takich ze trzeba znowu działać, juz zaraz. A potem- ze nie, o przeciez moze zdarzyc sie to samo. Wieczna sinusoida...I ten straszliwy, potworny, przerazajacy, zginajacy w pół smutek. I żal... Pierwsze tygodnie sa straszne, potem nie jest duzo lepiej - ale mozna jakos zyc. Dużo później drobny usmiech na mysl pojawiającą sie ni stąd ni z owąd, ze taki Kochany Mały Ktoś był choc na chwilke - - ze dał te drobne radości, tak ulotne...ze mozna było Go kochac... Sciskam Cię bardzo mocno. I duzo siły Ci zycze. Wiem- ze teraz jest cholernie ciężko- ale wierzę, ze moze byc ciut lepiej...

Dziękuję, Marmis ♥️ Szczerze? To było 5 najszczęśliwszych miesięcy w moim życiu. Średnio wyobrażam sobie moje życie, przyszłość teraz, ale chcę wierzyć, że jeszcze będzie pięknie 😭

Trzymam kciuki za Ciebie ✊ po tym wszystkim co w ostatnim czasie przeszłaś w końcu musi zaświecić słońce ♥️

Kaśkaaaa lubi tę wiadomość

• nuurra Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kobiety. Po wielu wielu latach staran zdecydowaliśmy sie na adopcje zarodka. Mamy juz zarezerwowane zarodki w klinice w Polsce. od 2 dc mam brac estrofem.
    Teraz mam 20 dc i tu moje pytanie...słuchajcie czy FSHjest wazne na poczatku cyklu...bo ja juz powoli głupieje /....pamietamm ze gdy stymulowano mnie do in vitro tradycyjnego bylo to wazne....a teraz nie.????w sumie mogłam zapytać dr.......ale normalnie mi wypadło z głowy.....
    na pewno bedzie wazne po rozpoczeciu cyklu endometrium...macie jakies sprawdzone sposoby aby ładnie przyrastało....( o winku słyszałam...tylko ja nie pijąca....:)
    Moze jakies suple przed poczatkiem cyklu polecacie...nie wiem sama ...licze na wasza pomoc...zwłasza tych którym sie udało......
    ijeszcze mam pytanie o luteine i duphaston..to chyba po transferze bede brała...jeszcze o tym dr nie mówił...

Bardzo prosze o wskazówki.......pozdrawiam

• Laki21 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuurra wrote:
    Witajcie Kobiety. Po wielu wielu latach staran zdecydowaliśmy sie na adopcje zarodka. Mamy juz zarezerwowane zarodki w klinice w Polsce. od 2 dc mam brac estrofem.
    Teraz mam 20 dc i tu moje pytanie...słuchajcie czy FSHjest wazne na poczatku cyklu...bo ja juz powoli głupieje /....pamietamm ze gdy stymulowano mnie do in vitro tradycyjnego bylo to wazne....a teraz nie.????w sumie mogłam zapytać dr.......ale normalnie mi wypadło z głowy.....
    na pewno bedzie wazne po rozpoczeciu cyklu endometrium...macie jakies sprawdzone sposoby aby ładnie przyrastało....( o winku słyszałam...tylko ja nie pijąca....:)
    Moze jakies suple przed poczatkiem cyklu polecacie...nie wiem sama ...licze na wasza pomoc...zwłasza tych którym sie udało......
    ijeszcze mam pytanie o luteine i duphaston..to chyba po transferze bede brała...jeszcze o tym dr nie mówił...

Witaj ja za bardzo nie jestem ekspertką dziewczyny napewną dużo więcej Ci podpowiedzą ja mogę tylko podpowiedzieć odnośnie endometrium też jestem nie pijąca ale czerwone wytrawne winko piłam i nawet mi posmakowało do tego orzechy brazylijskie, olej z wiesiołka dużo wcześniej zaczęłam brać. Piłam herbatkę ziołową tam między innymi był liść maliny. Olej lniany. Progesteron bierzesz tyle dni przed transferem ilu dniowy jest zarodek. Ja biorę witaminę B komplex. Wit. K, magnez, folian,rukiew wodną bardzo silny antyoksydant. Nawet sok z granatu piłam.

• Laki21 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Laki
    Ja pracuje normalnie, choć staram się oszczędzać, ale nie wiem czy dobrze robię.
    Liczę, że napiszą Ci z Reprofit co masz zrobić z tym progesteronem. Może rzeczywiście bierz te Prolutex, drogie cholerstwo, ale podobno dobre....
    Martina mi odpisała że nie ma co stresować się bo nieznaczna część przenika do krwi dlatego że stosowany jest dopochwowo on zawsze będzie niski. Ale ja i tak dołożyłam i nie będę już zmieniać.

• Virginia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuurra wrote:

Hej Nuura, gratulacje podjecia decyzji :) kiedy w takim razie transfer?
    FSH przy sztucznym cyklu nie ma znaczenia. Estrofen ma zbudowac ladne endometrium i inne parametry nie maja na to wplywu. U mnie nic nie badali, tylko byl podglad endometrium po 14 dniach. Potem zaczynasz brac progresteron

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozi, myślę o Tobie często i wierzę, że czas złagodzi Twój ból.. Tego etapu niestety nie można przeskoczyć musisz dać sobie czas na to, żeby te świeże rany się zasklepiły..
    Trzymaj się Kochana❤️

Rozi1989 lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2021 - ruszamy po AZ
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki21 wrote:
    Martina mi odpisała że nie ma co stresować się bo nieznaczna część przenika do krwi dlatego że stosowany jest dopochwowo on zawsze będzie niski. Ale ja i tak dołożyłam i nie będę już zmieniać.

Dobrze zrobiłaś. Jak się czujesz? Kiedy planujesz testować? Moj gin kazal w sobotę zrobić betę. ...

Laki21 lubi tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Dobrze zrobiłaś. Jak się czujesz? Kiedy planujesz testować? Moj gin kazal w sobotę zrobić betę. ...
    No właśnie normalnie.dziś jakby troszkę lekkie kłucie jajnika z prawej strony. Bije się z myślami Reprofit kazał 2 września ale pewnie nie wytrzymam. I tak do czwartku muszę leki brać.

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 12:57

Zocha lubi tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Szkrab Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Może faktycznie niepotrzebnie się stresuję. Jeśli udałoby się to najważniejsze żeby było zdrowe. Widzę, że dużo z Was jeździ do Czech. Jeśli nie uda się transfer w Polsce to również udamy się do czeskiej kliniki.

AZ 02.2022 r.; 9 dpt beta 109 mIU/ml, 13 dpt beta 458 mIU/ml.
    20.10.2022r. - Agatka ❤️
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Bierzcie oba zarodki naraz ? 😉
    Dzięki że pytasz trzeci trymestr jest dla mnie jak narazie zdecydowanie łaskawszy czułam się naprawdę dobrze no i przyszło mi do głowy skakać po drabinie, sprzątałam, a dziś leżę bo brzuch mi twardnienieje co chwila mam nauczkę 🙂
    Wyprawkę pomału kompletujemy we wrześniu chciałabym mieć już wszytko gotowe włącznie ze spakowaną walizką do szpitala. Jestem świeżo po badaniu trzeciego trymestru synek zdrowy to najważniejsze 😉
    Cudownie że wszystko dobrze z Maluszkiem💗
    Oj nie przesadzaj z wysiłkiem, dobrze że masz więcej energii ale bardziej przyda Ci się jak synek będzie na świecie więc teraz się oszczędzaj 😊
    Jeszcze nie jesteśmy do końca pewni z mężem ale już ostatnio na wizycie z dr rozmawiałam co myśli o transferze dwóch to mówił że tak możemy zrobić i chyba się zdecydujemy😌 Ogólnie dobrze mi zrobiło, że nie podeszłam do transferu od razu w tym miesiącu bo wyszalalam się na weselu u przyjaciółki i wyjechaliśmy we dwoje na kilka dni na urlop i nawet mąż mówi, że jakaś taka bardziej uśmiechnięta się zrobiłam. Chyba wróciła mi wiara w to, że się uda😃

Rozi1989, Cherry78, Robin27, Zuzanna., Virginia, Nasta, Ewuszek lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2021 - ruszamy po AZ
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

• Rozi1989 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Cudownie że wszystko dobrze z Maluszkiem💗
    Oj nie przesadzaj z wysiłkiem, dobrze że masz więcej energii ale bardziej przyda Ci się jak synek będzie na świecie więc teraz się oszczędzaj 😊
    Jeszcze nie jesteśmy do końca pewni z mężem ale już ostatnio na wizycie z dr rozmawiałam co myśli o transferze dwóch to mówił że tak możemy zrobić i chyba się zdecydujemy😌 Ogólnie dobrze mi zrobiło, że nie podeszłam do transferu od razu w tym miesiącu bo wyszalalam się na weselu u przyjaciółki i wyjechaliśmy we dwoje na kilka dni na urlop i nawet mąż mówi, że jakaś taka bardziej uśmiechnięta się zrobiłam. Chyba wróciła mi wiara w to, że się uda😃

Bo się uda 💪😘

parviflora, Virginia, Nasta lubią tę wiadomość

‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ