adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Laki trzymamy kciuki!!!!
Virginia lubi tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Ja już z Kropkiem. Teraz wielki znak? I oczekiwanie dopiero za 14 dni kazali betę. Nie wiem czy tyle wytrzymam. Ogólnie podróż bez problemu nikt nas nie sprawdzał może też zależy od której strony się jedzie. Obsługa bardzo miła chociaż jak wszędzie jakieś drobne niedociągnięcia. Miałam zastrzyk mieć podany na skurcze ja z tych emocji zapomniałam. Mam w domu nospe i maganez to najwyżej wezmę.
Zuzanna., Majaaa, Zocha, Virginia, Timber, Kaśkaaaa lubią tę wiadomość
-
A wszystko sprawnie tam idzie? Ile to zajmuje czasu? Mnie mój gin kazal zrobić betę już po 7 dniach, ale to głównie przez accofil, który biorę.
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Majaaa wrote:A wszystko sprawnie tam idzie? Ile to zajmuje czasu? Mnie mój gin kazal zrobić betę już po 7 dniach, ale to głównie przez accofil, który biorę.
-
Co do progesteronu nie podpowiem, bo się nie znam. Ale jeśli nie można z nim przesadzić, to ja bym pewnie brała większą dawkę 😅 teraz do transferu biorę progu doustnie, podskórnie i dopochwowo...wydaje mi się, że bardzo dużo.
Mnie kazał mój gin lykac jeszcze nospe przez trzy dni po transferze. Może też łykaj?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 21:25
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
Decyzja o AZ💚
Laki21 wrote:Ja już z Kropkiem. Teraz wielki znak? I oczekiwanie dopiero za 14 dni kazali betę. Nie wiem czy tyle wytrzymam. Ogólnie podróż bez problemu nikt nas nie sprawdzał może też zależy od której strony się jedzie. Obsługa bardzo miła chociaż jak wszędzie jakieś drobne niedociągnięcia. Miałam zastrzyk mieć podany na skurcze ja z tych emocji zapomniałam. Mam w domu nospe i maganez to najwyżej wezmę.
Laki21 lubi tę wiadomość
-
Zocha wrote:Mi powiedzieli, że mogę betę zrobić po 10 dniach. O tabletkach na skurcze zapomniałam i jak na razie jest ok. Progesteron zbadałam poziom i miałam zwiększony. Chyba ostatecznie brałam 3x dziennie po 400.
-
Laki jakie dokumenty trzeba mieć przy sobie przed transferem?
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
Decyzja o AZ💚
Majaaa wrote:Laki jakie dokumenty trzeba mieć przy sobie przed transferem?
Majaaa lubi tę wiadomość
-
Laki21 wrote:Zocha a jakieś wskazówki potransferowe?
Laki21, Kaśkaaaa lubią tę wiadomość
-
Cześć. Pisałam tu jakiś czas temu, że również zdecydowaliśmy się na AZ. Nurtuje mnie pewna sprawa. Jak podchodzicie do doboru cech fenotypowych? Zależy Wam żeby cechy dawców były jak najbardziej zbliżone do Was? Parę dni temu otrzymałam telefon z kliniki, że mają dla nas zarodek (blastka z 5 doby). Jest tylko problem z kolorem oczu. Ja i mąż jesteśmy podobni fenotypowo - ciemne włosy i brązowe oczy. Dawcy zaś mają brązowe i niebieskie. Embriolog powiedział, że istnieje nieduże ryzyko dziecka z jasnymi oczami. Zdaję sobie sprawę, że nie da się znaleźć idealnie podobnych osób, nie oczekuję tego. Ten kolor oczu nurtuje mnie tym bardziej, że nasi rodzice i rodzeństwo też mają brązowe oczy. Obawiam się, że jasnookie dziecko mogłoby stać się powodem niewygodnych pytań. Zdarzyło się którejś z Was odmówić propozycji zarodka i czekać na kolejną? Leczymy się w Gamecie Rzgów.AZ 02.2022 r.; 9 dpt beta 109 mIU/ml, 13 dpt beta 458 mIU/ml.
20.10.2022r. - Agatka ❤️ -
Szkrab wrote:Cześć. Pisałam tu jakiś czas temu, że również zdecydowaliśmy się na AZ. Nurtuje mnie pewna sprawa. Jak podchodzicie do doboru cech fenotypowych? Zależy Wam żeby cechy dawców były jak najbardziej zbliżone do Was? Parę dni temu otrzymałam telefon z kliniki, że mają dla nas zarodek (blastka z 5 doby). Jest tylko problem z kolorem oczu. Ja i mąż jesteśmy podobni fenotypowo - ciemne włosy i brązowe oczy. Dawcy zaś mają brązowe i niebieskie. Embriolog powiedział, że istnieje nieduże ryzyko dziecka z jasnymi oczami. Zdaję sobie sprawę, że nie da się znaleźć idealnie podobnych osób, nie oczekuję tego. Ten kolor oczu nurtuje mnie tym bardziej, że nasi rodzice i rodzeństwo też mają brązowe oczy. Obawiam się, że jasnookie dziecko mogłoby stać się powodem niewygodnych pytań. Zdarzyło się którejś z Was odmówić propozycji zarodka i czekać na kolejną? Leczymy się w Gamecie Rzgów.
Kochana , u nas dawcy mają kolor oczu zgodny do naszego czyli niebieskie i zielone a nasz skarb ma oczy piwne 😀 z kalkulatora wyszło ze miał na to 30% a 50% było że niebieskie.
Jak koleżanka wcześniej wspomniała dwoje brązowych oczu mogą dać niebieskie , sama natura 😉
A odnośnie pytań itd . Ja się śmieje ze podobny do kuriera a może listonosza ...mam strasznie wścibska sąsiadkę...Ja mam brzydko mówiąc wywalone na ludzi , rodzinę i pytania i dociekania wszystkich dookoła. Mam ważniejsze rzeczy na głowie i problemy, najważniejsze jest dziecko aby było i było zdrowe ❤🧡Ewuszek, Virginia, Kaśkaaaa lubią tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Laki21 wrote:Dziewczyny dziś 4 dni po transferze zrobiłam progesteron 11.90.mg.wydaje mi się że trochę niski. Choć sama od siebie dołożyłam i z przepisanego 2x400 biorę 3x400.. Napisałam do Reprofit zobaczę co mi odpiszą. Majaaa jak samopoczucie?
W szczęśliwym transferze 9dpt mialam prg 8 ...od razu włączyłam prolutex i zwiększyłam crinine z 2x1 na 3x1 . Prg podniósł się na 11 potem 14 wiec szału nie było. Max prg mialam w II trym 40 . A ciaza zdrowo się rozwijała i zakończyła 😀
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Jeśli chodzi o podobieństwo, to zależało nam na wzroście, oboje jesteśmy wysocy. Pierwszą ofertę zarodka odrzuciliśmy wlasnie ze względu na niski wzrost. Kolejny jaki nam znaleźli już był bardziej zbliżony do nas.
Laki, ja już powoli zaczynam fiksowaćjestem wyczulona, bo mam na swoim koncie puste jajo płodowe i przez pierwsze dwa tygodnie po pozytywnym teście czulam takie napinanie brzucha, teraz mam wrażenie, że czuję to samo. Ale przecież 2dpt to chyba nierealne prawda?
A jak Ty się czujesz? Oszczędzasz się czy funkcjonujesz normalnie?
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
Decyzja o AZ💚
Alrauna1987 wrote:W szczęśliwym transferze 9dpt mialam prg 8 ...od razu włączyłam prolutex i zwiększyłam crinine z 2x1 na 3x1 . Prg podniósł się na 11 potem 14 wiec szału nie było. Max prg mialam w II trym 40 . A ciaza zdrowo się rozwijała i zakończyła 😀
-
Majaaa wrote:Jeśli chodzi o podobieństwo, to zależało nam na wzroście, oboje jesteśmy wysocy. Pierwszą ofertę zarodka odrzuciliśmy wlasnie ze względu na niski wzrost. Kolejny jaki nam znaleźli już był bardziej zbliżony do nas.
Laki, ja już powoli zaczynam fiksowaćjestem wyczulona, bo mam na swoim koncie puste jajo płodowe i przez pierwsze dwa tygodnie po pozytywnym teście czulam takie napinanie brzucha, teraz mam wrażenie, że czuję to samo. Ale przecież 2dpt to chyba nierealne prawda?
A jak Ty się czujesz? Oszczędzasz się czy funkcjonujesz normalnie?