adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzeba być dobrej myśli 💪
Masz informację o ktorej w czwartek powinnaś stawić się w klinice?
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Będziemy trzymać kciuki 💚
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Dziewczyny mam jeszcze pytanie, w jakim momencie zaczyna procedura przygotowania do transferu? Czy to jest 1dc, 2dc? A może zaczyna się już w cyklu poprzedzającym transfer?
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
Decyzja o AZ💚
Majaaa wrote:Dziewczyny mam jeszcze pytanie, w jakim momencie zaczyna procedura przygotowania do transferu? Czy to jest 1dc, 2dc? A może zaczyna się już w cyklu poprzedzającym transfer?
Mam jeszcze pytanie jaki progesteron brałyście mam brać 400 rano i wieczorem. Nie zalecili konkretnego tylko po prostu progesteron. Do tej pory albo luteinę albo lutinus brałam. Doradźcie który dobrze się wchłania. -
Laki21 wrote:Właśnie dostałam protokół od Pana doktora od soboty progesteron w czwartek transfer. Nasi dawcy mają 34 i 29.oboje są blondynami. My akurat nie jesteśmy. Zbyt wielkich nadziei sobie nie robię jednak gdybyśmy nie spróbowali żałowałabym. Ten mięśniak bardzo mnie gnębi ale w maju miałam histero i gdyby się dało pewnie by go usunęli.
-
Zocha wrote:Ja miałam mięśniaki przed transferem. Na razie jest wszystko ok. Co prawda mięśniaki pod wpływem hormonów urosły, więc brzuch mi szybciej wyskoczył. No i umiejscowienie jednego z mięśniaków pretenduje mój przypadek do cc. Zależy jeszcze jaki rodzaj mięśniaka masz, mój rośnie na zewnątrz macicy. Jest też trudniej lekarzowi z usg.
-
Laki21 wrote:Jeden jest w takim feralnym miejscu. Inne też są ale nie powinny przeszkadzać. Zocha jaki Ty brałaś progesteron mnie przepisali z Reprofit Besins. Nie znam go jak on się wchłania.
Laki21 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wy się szczepiłyście przed transferami? Miałyście jakaś dłuższą przerwę? Jak zalecali Wasi lekarze?👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia
I IVF - wrzesień 2019; brak zarodków 😢
II IVF - listopad 2019; 1 zarodek 8A -> beta 0 😢
III IVF - marzec 2020; brak zarodków 😢
IV IVF - lipiec 2020; brak zarodków 😢
AZ Listopad 2020 - transfer blastki klasy 3 -> beta 0 😢
AZ Luty 2021 - transfer blastki klasy 2 -> beta 0 😥
AZ Marzec 2021 ➡️ Reprofit ♥️
08.08.2021 Liliana [*] 23 tc 👼💔
AZ Luty 2022 ➡️ Reprofit 🍀🙏
BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195
♥️ 14.04.2022 prenatalne I trymestru ➡️ 12+6 wszystko ok ☺️
♥️ 06.06.2022 prenatalne II trymestru + echo ➡️ 20+1 wszystko ok ☺️
♥️ 16.08.2022 prenatalne III trymestru ➡️ wszystko ok ☺️
♥️ 22.08.2022 echo serduszka ➡️ wszystko ok ☺️
🥳 12.10.2022 She’s finally here! ♥️ -
Laki21 wrote:Jeden jest w takim feralnym miejscu. Inne też są ale nie powinny przeszkadzać. Zocha jaki Ty brałaś progesteron mnie przepisali z Reprofit Besins. Nie znam go jak on się wchłania.
Ja brałam co najmniej 800 cyclogestu, do tego prolutex i obowiązkowo Duphaston.
Czesi zazwyczaj mniej zalecają. Sprawdzaj sobie ile masz, bo każda z nas inaczej reaguje.
Najgorzej chyba wchlania się luteina i wywoluje najwięcej podrażnień. Choć jak widać i niektórym luteina podchodzi 👍 -
Rozi1989 wrote:Dziewczyny, wy się szczepiłyście przed transferami? Miałyście jakaś dłuższą przerwę? Jak zalecali Wasi lekarze?
Moja Pani Dr wie że się nie szczepie i nie namawia a zaraz startuje z cyklem do crio.
Od lutego nie mogę ujarzmić mojej tarczycy nie chce eksperymentować przed transferem ze szczepieniem które czytalam że wpływa na cytokiny a jeszcze dziewczyny pisały że też na wynik amh...nie wiadomo na co jeszcze.
Jestem ozdrowiencem a wczoraj przed histero mialam wymaz negatywny.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Rozi1989 wrote:Dziewczyny, wy się szczepiłyście przed transferami? Miałyście jakaś dłuższą przerwę? Jak zalecali Wasi lekarze?
Nasłuchałam się od lekarzy tylu historii na temat covidu w ciąży, że wolę nie ryzykować. Rozmawiałam też z dziewczyną zdrową, młodą, bez obciążeń, która miała wymuszoną przez Covid cesarkę. Dziecko ledwo przeżyło, teraz walczą z przypadłościami wcześniaczymi. Dziewczynę już podczas cesarki podpięli pod respirator.
Gdybym była przed ciazą/transfrem itp. nawet bym się nie zastanawiała. Już dawno byłabym zaszczepiona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 15:35
-
Dziewczyny pytanie czy któraś brała antybiotyki przed transferem ? Mam doła słuchała mi lewą stroną buzi i nie uda A czy to zatoki czy od zęba bo ogólnie ząb mnie nie boli ale miałam przeswietlenia i coś by wyglądało na infekcje. Rodzinny twierdzi że zatoki a ja spuchnieta z antybiotyków. W poniedziałek dostałam miesiączke a przez 5 dni mam brać antybiotyk ciekawe co.mi mój ginekolog powie
-
Bellakawa wrote:Ja przed transferem nie zdążyłam, jeszcse wtedy normalnych ludzi nie szczepili. Wszyscy lekarze mnie namawiali i jestem już po pierwszej dawce. Bałam się bardzo. Ale wszystko ok.
Nasłuchałam się od lekarzy tylu historii na temat covidu w ciąży, że wolę nie ryzykować. Rozmawiałam też z dziewczyną zdrową, młodą, bez obciążeń, która miała wymuszoną przez Covid cesarkę. Dziecko ledwo przeżyło, teraz walczą z przypadłościami wcześniaczymi. Dziewczynę już podczas cesarki podpięli pod respirator.
Gdybym była przed ciazą/transfrem itp. nawet bym się nie zastanawiała. Już dawno byłabym zaszczepiona.
Nie podważam tego że można ciężko przejść covid mjko że jest się mlodym i zdrowym.
Mój szwagier cukrzyk wylądował na Narodowym pod tlenem, 50% płuc zajętych.
Poszedł do swojej diabetolog zapytać odnosnie szczepienia...odradziła mu.
Ile ludzi tyle opinii.
Ja kiedyś chorowalam non stop na anginę. Do tego stopnia ze powikłania po niej sugerowały bialaczke.
Po 4 antybiotyku od stycznia do mają gdy po raz 5 zobaczyłam ropę na gardle powiedziałam dosyć. Posłuchałam rady mamy kolegi- biochemika. Od tamtej pory przeszło 8 lat nie wiem co to angina czy bol gardła.Bellakawa lubi tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Majaaa wrote:Liczę, że jutro koordynatorka napisze, że to pomyłka 😅 bo serio 90kg przy niskim wzroście to sporo, a niby twierdza, że maja młodych, zdrowych i usportowionych dawców 😀
-
Dziewczyny bardzo proszę o wsparcie zrzutki naszej forumowej koleżanki, weteranki i największej fajterki Belli!
Został jeden dzień do końca!
Pokażmy, że jesteśmy solidarne i walczymy wspólnie do końca! Przelew to tylko kilka zł i tylko kilka sekund ale razem możemy naprawdę pomoc!
https://zrzutka.pl/v9cc6cparviflora lubi tę wiadomość
18.03.2025 8 FET 4AB 💔 9+2 tc [*]
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Ewa89_89 wrote:Dziewczyny bardzo proszę o wsparcie zrzutki naszej forumowej koleżanki, weteranki i największej fajterki Belli!
Został jeden dzień do końca!
Pokażmy, że jesteśmy solidarne i walczymy wspólnie do końca! Przelew to tylko kilka zł i tylko kilka sekund ale razem możemy naprawdę pomoc!
https://zrzutka.pl/v9cc6cStarania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
Bellakawa wrote:Bensis jest super. Podobnie jak Cyclogest. Najlepiej podbijają proga zastrzyki prolutex, albo czeski agolutin.
Ja brałam co najmniej 800 cyclogestu, do tego prolutex i obowiązkowo Duphaston.
Czesi zazwyczaj mniej zalecają. Sprawdzaj sobie ile masz, bo każda z nas inaczej reaguje.
Najgorzej chyba wchlania się luteina i wywoluje najwięcej podrażnień. Choć jak widać i niektórym luteina podchodzi 👍 -