X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Zuzanna. Ekspertka

Wysłany: 12 października 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy wrote:
    Beta 0,1 😢
    Bardzo mi przykro

• Virginia Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy wrote:
    Beta 0,1 😢

Tak przykro :( sciakam

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinaa89 wrote:
    Hej dziewczyny :)

Po 3 nieudanych IVF, ciąży do 9 tygodnia oraz ciąży biochemicznej chcemy spróbować z AZ, ponieważ moje komórki są słabej jakości a nasienie męża też jest bardzo kiepskie.

Czekamy w kolejce w Gameta Gdynia.

Embriolog mi powiedział, że raczej jest mała szansa, że dostaniemy zarodek zgodny z naszymi grupami krwi. Czy zwracaliście na to uwagę? Czy to dla was było istotne i rezygnowaliście z zarodka z uwagi na niezgodność grup krwi?

Witaj. Widze, ze Twoja droga do AZ jest bardzo podobna do mojej z mezem :(

Grupa krwi w dzisiejszych czasach nie ma znaczenia. No chyba, ze Ty bedziesz chciala, zeby zarodek mial taka sama krew jak Wy.
    U mnie dobieralismy zarodek pod wzgledem cech fenotypowych, a nie krwi.

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:39

• parafina Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam kolejne zagwozdki. Czeka mnie histeroskopia - tak nam doradzili w reproficie. Mam pytanie, czy któraś z Was podchodziła w tym samym cyklu co histeroskopia do transferu? Ponoć jest to możliwe, choć histeroskopia musiałaby być bardzo ostrożnie zrobiona.

Drugie pytanie, gdzieś mi śmignelo w postach, ze nie powinno się encortonu brać od początku cyklu, bo endometrium słabo rośnie-dobrze kojarzę?

• Marmis Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie chyba cos łapie. Nie wiem skad- bo nigdzie nie wychodze. Maz tez w domu- tyle co zakupy. Ale ma głupi zwyczaj wietrzenia w sypialni w nocy ( mala jest). Sam do toalety, a ja w lozku- niby okryta - jkj twierdzi. Moze mnie owiało?Nie wiem - w sumie - ale dzis od poludnia tak wlasnie troche czuje się przeziebieniowo. Taka jakos jakby cos mnie bralo, rozlała jakaś i zmeczona . Goraczki nie mam. Troszke gardło pobolewa, glowa w ciągu dnia. Teraz juz nie. Pije gorącą wode z cytryna, imbirem i miodem. Jem kanapki z maslem i czosnkiem. Zastanawiam sie czy moze na noc wziac apap? I co kupic w aptece na wszelki wypadek? Macie sprawdzony spray do gardła , tabletki do ssania? Nie wiem- moze to.nic takiego- moze to accofil i ogólne dolegliwości ciazowe i po lekach . No ale główka pracuje...

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parafina wrote:
    Cześć, mam kolejne zagwozdki. Czeka mnie histeroskopia - tak nam doradzili w reproficie. Mam pytanie, czy któraś z Was podchodziła w tym samym cyklu co histeroskopia do transferu? Ponoć jest to możliwe, choć histeroskopia musiałaby być bardzo ostrożnie zrobiona.

Drugie pytanie, gdzieś mi śmignelo w postach, ze nie powinno się encortonu brać od początku cyklu, bo endometrium słabo rośnie-dobrze kojarzę?
    Ja chyba bym.jednak podeszła w nastepnym cyklu po histero . A co do encortonu - lekarz Ci nie zalecił od kiedy? Jest taja teoria- zeby zaczac pozniej . Ale tez dziewczyny braly dluzej np. przez 2 cykle przed transferem- więc nie zawsze ten argument sie sprawdza.

Marmis
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis może lepiej nie bierz apapu? Kuruj się domowymi sposobami, mleko z masłem, czosnkiem i miodem, może jakieś maści rozgrzewające? My chyba przez ten accofil łatwiej łapiemy przeziebienie. Czy dobrze kojarzę, że jutro masz usg?

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Marmis może lepiej nie bierz apapu? Kuruj się domowymi sposobami, mleko z masłem, czosnkiem i miodem, może jakieś maści rozgrzewające? My chyba przez ten accofil łatwiej łapiemy przeziebienie. Czy dobrze kojarzę, że jutro masz usg?
    Mialam miec jutro, ale mam dopiero w czwartek. Niby paracetamol mozna brac No ale juz sama nie wiem. No nic. Zobaczymy jak jutro bedzie.

Marmis
  • One Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dziewczyny a mnie chyba cos łapie. Nie wiem skad- bo nigdzie nie wychodze. Maz tez w domu- tyle co zakupy. Ale ma głupi zwyczaj wietrzenia w sypialni w nocy ( mala jest). Sam do toalety, a ja w lozku- niby okryta - jkj twierdzi. Moze mnie owiało?Nie wiem - w sumie - ale dzis od poludnia tak wlasnie troche czuje się przeziebieniowo. Taka jakos jakby cos mnie bralo, rozlała jakaś i zmeczona . Goraczki nie mam. Troszke gardło pobolewa, glowa w ciągu dnia. Teraz juz nie. Pije gorącą wode z cytryna, imbirem i miodem. Jem kanapki z maslem i czosnkiem. Zastanawiam sie czy moze na noc wziac apap? I co kupic w aptece na wszelki wypadek? Macie sprawdzony spray do gardła , tabletki do ssania? Nie wiem- moze to.nic takiego- moze to accofil i ogólne dolegliwości ciazowe i po lekach . No ale główka pracuje...
    Prenalen (syrop, spray do gardła, tabsy do ssania) cała seria dedykowana kobietom w ciąży. Także tantum verde może być podawane w ciąży. Zdrowia🌷

Marmis lubi tę wiadomość

18’córka❤️
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    Prenalen (syrop, spray do gardła, tabsy do ssania) cała seria dedykowana kobietom w ciąży. Także tantum verde może być podawane w ciąży. Zdrowia🌷
    Dokładnie te same produkty chciałam polecić. Ja miałam przeziębienie w 3 miesiącu i brałam wszystko z serii prenalen oraz klasyka czyli herbata z miodem, cytryną i malinami. Lekarz tantum verde w sprayu też mi pozwolił.

Marmis, One lubią tę wiadomość

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • One Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy, bardzo mi przykro🌷walcz dalej, bądź silna i nie trać wiary🍀

18’córka❤️
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane, dziękuje za ciepłe słowa. Cała noc nie mogłam spać 😢 będę walczyła do skutku. Tylko znowu to kombinowanie z wolnym, te dojazdy bo mam do kliniki 140 km ale nie poddam się.
    Zastanawia mnie tylko jedna kwestia. Który dzień od brania proga miałyście transfer? Ja miałam 6-tego dnia, bo akurat 5-ty to była niedziela i w mojej klinice nie robią w niedziele. Oczywiście teraz to już nie ma znaczenia, ale chciałabym przy następnym transferze zwrócić na to uwagę i przypilnować.
    Miłego dnia dla Was kochane i dużo sił i zdrowia

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy ja też miałam szóstego dnia, bo klinika wymagała pięciu pełnych dni brania leków przygotowujących i szóstego dnia transfer.

Eweszy lubi tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚

• Luusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, ze 6 dzień od włączenia proga jest prawidłowy dla blastki. Toczyła się tez dyskusja aby badać poziom proga przed jego włączeniem na cyklu sztucznym aby sprawdzić czy nie jest powyżej 1-1,5 bo wtedy nie trafi się w okno implantacyjne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2021, 09:22

Eweszy lubi tę wiadomość

age.png
    44 lata
    Klinika Vitrolive / Bocian
    KIR: Bx
    Obecne: 2DS1
    Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
    ANA 2 - ujemne
    On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%

08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
    02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc

10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
    04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
    10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
    06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
    8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
    28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
    9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
    20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luusia wrote:
    Czytałam, ze 6 dzień od włączenia proga jest prawidłowy dla blastki. Toczyła się tez dyskusja aby padać poziom proga przed jego włączeniem na cyklu sztucznym aby sprawdzić czy nie jest powyżej 1-1,5 bo wtedy nie trafi się w okno implantacyjne.

W takim razie będę pamietała, zeby zbadać.

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis ja też napiszę prenalen katar, kakao lub cieple mleko i Tantum verde. Apap ma być brany awaryjnie przy temperaturze ponad 37.5 i max dwie na dobę bo jak weźmiesz już a potem skoczy to nic nie zrobisz bo nie ma innego leku na gorączkę.

Marmis lubi tę wiadomość

• Marmis Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    Marmis ja też napiszę prenalen katar, kakao lub cieple mleko i Tantum verde. Apap ma być brany awaryjnie przy temperaturze ponad 37.5 i max dwie na dobę bo jak weźmiesz już a potem skoczy to nic nie zrobisz bo nie ma innego leku na gorączkę.
    Wzielam na noc apap jednak. I dzis jakby reka odjal. Oprocz zmęczenia.
    Wczoraj oczywiscie na maxa domowe sposoby - czosnek, imbir, cytryna, miod etc. Nie wiem co to bylo. Gorączk nie mialam ani wczoraj.ani dzis. Tylko takie rozbicie dziwne, bol glowy, mięśni, zmęczenie. Miewalysce taka "niemoc"?Juz sobie zaczelam wkrecac najgorsze- ze to reakcja organizmu na to, ze z Kropkiem źle sie zadzialo..No ale odpycham te mysli najmocniej jak potrafię.

Marmis
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis ja tak mialam, wydaje mi się jednak, że takie niby zwykle przeziebienie naprawdę potęguje accofil. Męczyłam się dwa tygodnie z osłabieniem, niemocą, bólem mięśni I stawów. Brałam prenalen w różnej postaci, ale niewiele pomagało. Minęło po około dwóch tygodniach tak jak wspomniałam. Powiedzialam o tym lekarzowi, stwierdził, że to accofil i tyle.

010ipc0zeibgq4gv.png

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

Decyzja o AZ💚

• Marmis Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Marmis ja tak mialam, wydaje mi się jednak, że takie niby zwykle przeziebienie naprawdę potęguje accofil. Męczyłam się dwa tygodnie z osłabieniem, niemocą, bólem mięśni I stawów. Brałam prenalen w różnej postaci, ale niewiele pomagało. Minęło po około dwóch tygodniach tak jak wspomniałam. Powiedzialam o tym lekarzowi, stwierdził, że to accofil i tyle.
    Moze juz za dlugo ten accofil i organizm sie buntuje. No nic zobaczymy co jutro na usg.

Marmis
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ