adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa89_89 wrote:A dziękuję rośnie ładnie, 6300 wagi na liczniku. Wydaje mi się, że z rozwojem nadgoniła i nie mam żadnych zastrzeżeń. Już tak nie swiruje jak na początku czy się obraca jak się obraca i wogole. Niestety wciąż jest bardzo wymagająca więc głównie noszę i bujam.Marmis
-
Robin27 wrote:Dziewczyny mam do was pytanie odnośnie bankowania krwi pępowinowej. Jesteście za czy przeciw? Ja jakoś nie mam zdania. Niedługo trzeba podjąć decyzję..
Hej, swojego czasu się nad tym zastanawiałam, ale przy AZ nie ma takiej możliwości, bo nie ma możliwości przeprowadzenia z dawcami wywiadu medycznego.
Edit: przynajmniej taką informację uzyskałam od konsultanta z PBKM.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 14:43
👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia
I IVF - wrzesień 2019; brak zarodków 😢
II IVF - listopad 2019; 1 zarodek 8A -> beta 0 😢
III IVF - marzec 2020; brak zarodków 😢
IV IVF - lipiec 2020; brak zarodków 😢
AZ Listopad 2020 - transfer blastki klasy 3 -> beta 0 😢
AZ Luty 2021 - transfer blastki klasy 2 -> beta 0 😥
AZ Marzec 2021 ➡️ Reprofit ♥️
08.08.2021 Liliana [*] 23 tc 👼💔
AZ Luty 2022 ➡️ Reprofit 🍀🙏
BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195
♥️ 14.04.2022 prenatalne I trymestru ➡️ 12+6 wszystko ok ☺️
♥️ 06.06.2022 prenatalne II trymestru + echo ➡️ 20+1 wszystko ok ☺️
♥️ 16.08.2022 prenatalne III trymestru ➡️ wszystko ok ☺️
♥️ 22.08.2022 echo serduszka ➡️ wszystko ok ☺️
🥳 12.10.2022 She’s finally here! ♥️ -
Robin27 wrote:Dziewczyny mam do was pytanie odnośnie bankowania krwi pępowinowej. Jesteście za czy przeciw? Ja jakoś nie mam zdania. Niedługo trzeba podjąć decyzję..
Apropos tego, co pisze Rozi-bankowalam krew w PBKM-bank wiedział, że oczekuję dziecka z az. Zabezpieczono krew z pakietu srebrnego, dedykowanego m.in. Ciążom z dawstwa. Wszystkiego dowiedziałam się od pracownika PBKM. Robin- Jeśli chcesz podam Ci tel do tej pani. Rozi, może jakiś błąd w komunikacji się wkradł? Mnie bankowanie zalecił nasz wspólny lekarz, mając na uwadze, że to w przypadku az konieczność, na wypadek …a my wiadomo, nie mamy takiej możliwości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 15:38
18’córka❤️ -
One wrote:Ja bankowałam. W przypadku az wydaje się to bardzo dobrym zabezpieczeniem dla dziecka. Polecam.
Apropos tego, co pisze Rozi-bankowalam krew w PBKM-bank wiedział, że oczekuję dziecka z az. Zabezpieczono krew z pakietu srebrnego, dedykowanego m.in. Ciążom z dawstwa. Wszystkiego dowiedziałam się od pracownika PBKM. Robię- Jeśli chcesz podam Ci tel do tej pani. Rozi, może jakiś błąd w komunikacji się wkradł? Mnie bankowanie zalecił nasz wspólny lekarz, mając na uwadze, że to w przypadku az konieczność, na wypadek …a my wiadomo, nie mamy takiej możliwości.
No to wychodzi na to, że rozmawiałam z kimś mało kompetentnym. Dobrze w takim razie wiedzieć. Dzięki ♥️👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia
I IVF - wrzesień 2019; brak zarodków 😢
II IVF - listopad 2019; 1 zarodek 8A -> beta 0 😢
III IVF - marzec 2020; brak zarodków 😢
IV IVF - lipiec 2020; brak zarodków 😢
AZ Listopad 2020 - transfer blastki klasy 3 -> beta 0 😢
AZ Luty 2021 - transfer blastki klasy 2 -> beta 0 😥
AZ Marzec 2021 ➡️ Reprofit ♥️
08.08.2021 Liliana [*] 23 tc 👼💔
AZ Luty 2022 ➡️ Reprofit 🍀🙏
BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195
♥️ 14.04.2022 prenatalne I trymestru ➡️ 12+6 wszystko ok ☺️
♥️ 06.06.2022 prenatalne II trymestru + echo ➡️ 20+1 wszystko ok ☺️
♥️ 16.08.2022 prenatalne III trymestru ➡️ wszystko ok ☺️
♥️ 22.08.2022 echo serduszka ➡️ wszystko ok ☺️
🥳 12.10.2022 She’s finally here! ♥️ -
nick nieaktualny
-
Witajcie kochane co u Was ?
Ja w niedziele dostałam okres, był wyjątkowo bolesny. Jutro jadę do lekarza. Rozmawiałam z nim po zrobieniu bety i powiedziałam, ze nie chce robić żadnej przerwy i chciałabym od razu podejść do kolejnego transferu. Nie kazał mi brać żadnych leków do wtorku. Jutro mamy omówić dalsze działanie, tzn może coś dołoży jakiś lek. W każdym razie idziemy z mężem za ciosem i działamy dalej.
Ściskam Was wszystkiearzu lubi tę wiadomość
AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
U mnie dzisiaj wskoczył 11 tydzień. Czuję delikatnie dół brzucha a dziś cos co nieco mnie niepokoi to taki bol/kłucie w kroczu 🤔 Poza tym odnoszę wrażenie, że slabo się czuję po prolutexie, cyclogescie i duphostonie. Po takim combo mam zjazd, jestem słaba i bez życia. Ciekawa jestem Marmis, czy masz podobnie?
Po 24.10 zmniejszam dawki proga...może będzie lepiej?
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Ewuszek wrote:Jak spytałam swojego lekarz o jego zdanie na ten temat to powiedział że lepiej zainwestować w dobry wózek 🙈 też się nad bankowaniem zastanawiałam ostatecznie się nie zdecydowałam bo w praktyce krew ta bardziej służy ewentualnemu rodzeństwu niż dziecku od którego została pobrana pozwolę sobie zacytować opinie lekarza jedną z wielu które przekonały mnie żeby jednak nie bankować krwi:
” Gdybym miał dziecku choremu na białaczkę przeszczepić krew pępowinową, wybrałbym tę od innego dawcy. Dlaczego? Po pierwsze, nie ma żadnych gwarancji, że w krwi pępowinowej dziecka chorego na białaczkę nie znajdą się komórki, które same mogą inicjować proces nowotworowy. Po drugie, przeszczep pochodzący od innego dziecka jest nie tylko źródłem zdrowych komórek krwi, ale także wywiera dodatkowy efekt leczniczy (tak zwana reakcja przeszczepu przeciw nowotworowi)….. Jak dotąd jesteśmy pewni tylko jednego – krew pępowinowa może wyleczyć chorego na białaczkę, ale dotyczy to wyłącznie krwi pobranej od innego dziecka. Nigdzie na świecie nie było do tej pory ani jednego przypadku białaczki wyleczonej za pomocą przeszczepienia własnej krwi pępowinowej.”Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 19:14
Ewuszek lubi tę wiadomość
18’córka❤️ -
Majaaa wrote:U mnie dzisiaj wskoczył 11 tydzień. Czuję delikatnie dół brzucha a dziś cos co nieco mnie niepokoi to taki bol/kłucie w kroczu 🤔 Poza tym odnoszę wrażenie, że slabo się czuję po prolutexie, cyclogescie i duphostonie. Po takim combo mam zjazd, jestem słaba i bez życia. Ciekawa jestem Marmis, czy masz podobnie?
Po 24.10 zmniejszam dawki proga...może będzie lepiej?Marmis -
Marmis ja też nie do końca kumam, ale wydaje mi się, ze 12+6 to już jakby 13 tydzień, bo to jest skończenie dwunastu tygodni i jeszcze 6 dni. Ale może dziewczyny mnie poprawią. A masz odstawić z dnia na dzień? Ja mam się z nim męczyć praktycznie do 13 tygodnia bo dwie ostatnie sztuki mam dzielić na pół i brać co trzeci dzień. Jak policzyłam to skończę go dopiero 10 listopada 😭.
A jak odstawiasz proga?
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
neila83 wrote:Cześć dziewczyny,
przeczytałam wątek od początku. Dzięki Wam uświadomiłam sobie, że AZ to może być rozwiązanie również dla mnie- dotychczas sądziłam, że tylko dla kobiet, które nie mają własnych komórek.
Jestem po wizycie kwalifikacyjnej w Gamecie w Gdyni. Podpowiedzcie mi proszę bo zapomniałam zapytać lekarza czy jeśli transfer z AZ to muszę na nowo umówić się do immunologa po zalecenia, czy te, które miałam do transferu z własnym zarodkiem będą nadal obowiązywać?( Prograf, Accofill, encorton)18’córka❤️ -
Majaa i Marmis - oslabienie i sennosc to jak najbardziej symptom ciazowy
Ja w pierwszym trymestrze to czasem nie mialam sily wejsc po schodach czy isc na spacer. Potem cialo sie jakos przystosowalo.
Tak wiec u Was wszystko dobrze. I jak to juz zlecialo, zaraz koniec pierwszego trymestru u wasMarmis, Majaaa lubią tę wiadomość
ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
Laki a co u Ciebie ? Jak się czujesz Kochana ? Kiedy masz wizytę ?AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Eweszy wrote:Laki a co u Ciebie ? Jak się czujesz Kochana ? Kiedy masz wizytę ?
-
Laki właśnie siędzie w poczekalni i tak pomyślałam sobie o Tobie. Zaraz będę wchodziła do lekarza. Później napisze co powiedział.
A jak się czujesz ? Brzuch boli?AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."