adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Majaaa wrote:Kaska powiem tak, mój lekarz od nieplodnosci powiedzial wprost- nie mówić nikomu o az ani o in vitro. Tego się będę trzymać. W sobotę bylam u niego ostatni raz, wkrótce idę już do lekarza, który ma prowadzić mi ciążę i zgodnie z tym, co mówił doktor nie powiem nic o az ani in vitro. Niestety moje miasto jest za małe, wśród personelu medycznego są znajomi bliżsi, dalsi...mogę zgodzić się z lekarzem, że taka informacja nie jest nikomu potrzebna. Poza tym ufam mu bezgranicznie i żałuję, że nadszedł czas pożegnania, niestety on nie prowadzi ciąży.
-
Robin27 wrote:Nie bardzo rozumiem ukrywania faktu, że ciąża jest z in vitro. No jak dla mnie to nie jest żaden wstyd ani ujma, że dziecko nie zostało poczęte naturalnie. Ja mówię o tym normalnie i nie jest to dla mnie krępujące.
Kaska jak nie powiesz przeprowadzającemu badanie prenatalne, że to ciąża z AZ to wyniki USG i pappa będą zakłamane. Ewentualnie jeśli to taki problem to poproś żeby nie wpisywał tej informacji do dokumentów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2021, 09:19
18’córka❤️ -
Marmis wrote:Dziewczyny załamka- jednak covid mi wyszedł. Tak strasznie sie boje- ze malej cos sie stanie. Dwie szczepionki i psu w d... Znacie dziewczyny, ktore w ciazy przeszly covid i bylo ok?
Marmis lubi tę wiadomość
-
Marmis wrote:Dziewczyny załamka- jednak covid mi wyszedł. Tak strasznie sie boje- ze malej cos sie stanie. Dwie szczepionki i psu w d... Znacie dziewczyny, ktore w ciazy przeszly covid i bylo ok?
wszystko będzie dobrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2021, 12:34
Marmis lubi tę wiadomość
18’córka❤️ -
Marmis lubi tę wiadomość
AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
A którymi się szczepiłaś? Jak jesteś zaszczepiona to przejdziesz łagodnie.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Ewuszek wrote:Wpłynie na wynik pappy to statystyka którą wylicza się właśnie na podstawie wieku.
Kaska ja miałam podobną sytuację nie powiedziałam lekarzowi prowadzącemu o AZ o in vitro wiedział i pojawił się problem gdy robiłam u niego badania wolnego DNA płodu wypełniał dokumenty i spytał czy ciąża z własnych komórek ja impulsywnie odpowiedziałam że tak na szczęście dokumenty dostałam do domu i sama musiałam następnego dnia zanieść do labolatorium więc poprawiłam informacje. Prenatalne robiłam w klinice w której był transfer więc wiedzieli o AZ poprosiłam żeby nie umieszczali tej informacji na wyniku badań lekarz był bardzo nieuprzejmy ostatecznie nie wpisał ale chamsko się zachował nie będę tu pisala szczegółów w trakcie ciąży zmieniałam lekarza prowadzącego i tym razem powiedziałam od razu o AZ lekarza i tak obowiązuje tajemnica lekarska lepiej powiedzieć. Ja w karcie ciąży miałam info o in vitro pierwszy prowadzący wpisał i oczywiście nie obyło się bez komentarzy na porodówce jakby ten fakt miał znacznie na przebieg porodu nawet jedna położna wypytywała mnie gdzie miałam procedurę jakie koszty itd. nie wstydzę się tego ale to było bardzo niezręczne.
Fakt AZ zawsze będzie gdzieś z tyłu nie da się tego wymazać wczoraj byliśmy u pediatry żeby zmienić mleko modyfikowane synek mial kolki po obecnym i padło pytanie czy w rodzinie mamy jakieś alergie ja powiedziałam że nie a mąż zaczął opowiadać o alergiach teściowej dopiero jak wyszliśmy z gabinetu oświeciło nas że przecież nie jesteśmy z synkiem spokrewnieni o tym poprostu się już później nie myśli 😉
Testu Pappa nie brałam pod uwagę będąc w ciąży po Ivf, mając 39 latdo testu Nifty, który robiłam, należało podać wiek dawczyni w dniu jej pick up.
Ciążę prowadziłam w klinice, w której miałam transfer wiec lekarz wiedział o tej ciąży wszystko. Także tam robiłam Nifty. Tematu wpisania, że moja córka jest z az nie było. Także, że jest z Ivf choć to akurat żaden problem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2021, 14:09
Ewuszek lubi tę wiadomość
18’córka❤️ -
Jedyne co mogę doradzić to bierz heparynę ( oczywiście za zgodą lekarza o ile nie bierzesz jeszcze )
Kochana teraz już nic nie zrobisz ,więc musisz się nie denerwować ! Wiem że to trudne ale spróbuj dla małej ❤️Marmis lubi tę wiadomość
-
Marmis, a jak się dziś czujesz? Wydaje mi się, że szczepienia spowodują, że przebieg choroby będzie łagodny i Malutkiej nic nie będzie, odpoczywaj i wracaj szybko do zdrowia💗Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
Dziewczyny ile dziennie zjadałyście tego ananasa ?AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Eweszy wrote:Dziewczyny ile dziennie zjadałyście tego ananasa ?
Trzy plasterki.Eweszy lubi tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Majaaa wrote:Trzy plasterki.
Ok to chyba jak zjadłam polowe świeżego ananasa to wystarczy na dzisiaj 😊 bo przestraszyłam się, ze muszę zjeść całego 🙈😉 a już mnie język piecze od niegoMajaaa, Virginia lubią tę wiadomość
AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
Haha ja od tamtej pory nie mogę patrzeć na ananasa 😅
Eweszy, parviflora lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Dziewczyny, w związku z tym, że apetyt mi dopisuje i już teraz jest mi niewygodnie w większości spodni jakie mam, noszę się z zamiarem by kupić coś z odzieży ciążowej. Czy doradzicie mi może skąd kupujecie rajstopy i legginsy? Do końca dnia jest promocja na bonprix, ale nigdy stamtąd nie zamiawiałam i sama nie wiem co wybrać. Z góry dziękuję za wszystkie rady:)
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
Decyzja o AZ💚
Marmis kochana kolejne stresy a już myślałam że w końcu będziesz mogła w spokoju cieszyć się ciążą kuruj się byłaś szczepiona więc przejdziesz przez to łagodnie.2019-2020 3xICSI 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️