adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTrzymaj się Marmis 🍀
Maja, dużo moich koleżanek narzekało na bonprix że niewymiarowe.
Ja zamawiałam w ciąży 15par z różnych sklepów bo nie cierpię jak mi niewygodnie albo coś faktycznie jest niewymiarowe.
To moi faworyci, od początku do końca ciąży:
https://allegro.pl/oferta/legginsy-ciazowe-getry-roz-s-leginsy-z-panelem-9688789806?fromVariant=9688789806Majaaa lubi tę wiadomość
-
Kaska - moze nie musisz mowic o AZ, ale warto chyba wspomniec o IVF. Przynajmniej w Stanach przy ciazach z in vitro bardziej dokladnie sprawdza sie funkcjonowanie serca dziecka w ciazy. Nie wiem dokladnie jak jest w Polsce, ale chyba te ciaze z IVF sa bardziej dokladnie prowadzone.
Co do badan prenatalnych to chyba dla Nifty to nie me znaczenia. Wieksze ma przy pappa, bo tam widelki sa oparte na wieku matki.
Marmis - ja tez znam dziewczyne, ktora przeszla covid w drugim trymestrze i wszystko bylo ok. Jestes szczepiona i miejmy nadzieje, ze przejdziesz to dosyc lagodnie
Eweszy - trzymam kciukasyona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
Majaaa wrote:Dziewczyny, w związku z tym, że apetyt mi dopisuje i już teraz jest mi niewygodnie w większości spodni jakie mam, noszę się z zamiarem by kupić coś z odzieży ciążowej. Czy doradzicie mi może skąd kupujecie rajstopy i legginsy? Do końca dnia jest promocja na bonprix, ale nigdy stamtąd nie zamiawiałam i sama nie wiem co wybrać. Z góry dziękuję za wszystkie rady:)
-
Dziewczyny dziekuje za slowa wsparcia Jakos zyje- chociaz lekko nie jest. Najbardziej to chyba ten puls podwyzszony mnie martwi- bo ok. 120 srednio mam. Lekarz twierdzi- ze przy infekcji tak jest. I tez jakos mało sikam- a mam wrazenie ze duzo pije. Wiec schizuje, ze juz coś z mała nie tak. Bo dużo wczesniej sikałam.Nie wiem czy mi sie poprawia- mam wrazenie- ze raczej tak samo jest. Dzis mam w ogole jakiś spiacy dzien i co chwile zasypiam.Martwie sie bardzo.Marmis
-
Marmis wrote:Dziewczyny dziekuje za slowa wsparcia Jakos zyje- chociaz lekko nie jest. Najbardziej to chyba ten puls podwyzszony mnie martwi- bo ok. 120 srednio mam. Lekarz twierdzi- ze przy infekcji tak jest. I tez jakos mało sikam- a mam wrazenie ze duzo pije. Wiec schizuje, ze juz coś z mała nie tak. Bo dużo wczesniej sikałam.Nie wiem czy mi sie poprawia- mam wrazenie- ze raczej tak samo jest. Dzis mam w ogole jakiś spiacy dzien i co chwile zasypiam.Martwie sie bardzo.
Marmis lubi tę wiadomość
-
Ambrozja - a mam takie pytanie do Ciebie - pisałaś ze bierzesz heparynę 0,4 przy leiden. Czy acard tez brałaś ? Prowadziłas ciąże u hematologa ? Badał Ci anty -xa ? Z góry dziękuje za odpowiedzi, kojarzę Cię z watką o KD ale widze ze tu można Cię bardziej uchwycićOna: AMH 11.2020 0,37, 02.2021 FSH 28
niedoczynność tarczycy - Euthyrox
11.2020 Kriobank
11.20 I procedura transfer 2-dniowych 2 fasolek, 10dpt
02.21 II procedura - 4 pęcherzyki puste.
03.21 III procedura nieudana.
05.21 - histeroskopia. Cd138 12,8/10mm2, cd56 8000/10mm tarivid + metronidazol 10 dni
07.21-biopsja kontrolna - cd138 1/10mm. Wynik poprawny według 2 immunologów + kliniki.
Kir AA
transfer 2.04, beta 6dpt - 13.8, 8dpt - 56.54, 10dpt - 91.9 -
nick nieaktualnyStokrotka23 wrote:Ambrozja - a mam takie pytanie do Ciebie - pisałaś ze bierzesz heparynę 0,4 przy leiden. Czy acard tez brałaś ? Prowadziłas ciąże u hematologa ? Badał Ci anty -xa ? Z góry dziękuje za odpowiedzi, kojarzę Cię z watką o KD ale widze ze tu można Cię bardziej uchwycić
Fakt, miałam komórkę dawczyni, ale jakoś częściej jestem na tym wątku:) -
ambrozja wrote:Hej tak Acard 75 brałam do 34 tc, Neoparin biorę do tej pory. Nie byłam nigdy u hematologa. Nie miałam tego badania. Przed procedurą byłam u immunologa dr Sydora. On ustawił mi leki w zasadzie na 1 wizycie( przyszłam już z kompletem badań). Całą ciążę mój lekarz kontrolował wyniki. Na szczęście to lekarz od leczenia niepłodności, który ogarnia też trochę immunologię.
Fakt, miałam komórkę dawczyni, ale jakoś częściej jestem na tym wątku:)Ona: AMH 11.2020 0,37, 02.2021 FSH 28
niedoczynność tarczycy - Euthyrox
11.2020 Kriobank
11.20 I procedura transfer 2-dniowych 2 fasolek, 10dpt
02.21 II procedura - 4 pęcherzyki puste.
03.21 III procedura nieudana.
05.21 - histeroskopia. Cd138 12,8/10mm2, cd56 8000/10mm tarivid + metronidazol 10 dni
07.21-biopsja kontrolna - cd138 1/10mm. Wynik poprawny według 2 immunologów + kliniki.
Kir AA
transfer 2.04, beta 6dpt - 13.8, 8dpt - 56.54, 10dpt - 91.9 -
nick nieaktualnyStokrotka23 wrote:A to ciekawe bo mi ustawił wlansie Sydor heparynę na 0,6 bez acardu i teraz mi ginekolog zmniejszył na 0,4 bo miałam krwotoki w wyniku krwiaka w macicy. Acard tez mi odstawili. Moja ginekolog niby tez się zna na mutacjach ale boje się ze to za mała dawka. U Ciebie z przepływami wszystko było ok na tym zestawie który przyjmujesz ? Jakie wyniki Ci lekarz zlecał żeby kontrolować czy wszystko jest ok z krzepliwością ? Dziękuje pięknie za pomoc 😘
Stokrotka23 lubi tę wiadomość
-
Marmis wrote:Dziewczyny załamka- jednak covid mi wyszedł. Tak strasznie sie boje- ze malej cos sie stanie. Dwie szczepionki i psu w d... Znacie dziewczyny, ktore w ciazy przeszly covid i bylo ok?
Marmis lubi tę wiadomość
❌AMH 0,51
❌Torbiele endometrialne
❌Czynnik męski
Wskazanie do IVF 2017/18
1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
3. Kolejne podejscie do AZ
mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
🌺III transfer FET 08.03.2021 🍀✊ blastka 4ab +embryoglue
Test 8dpt druga wyrazna kreseczka
I Beta 9dpt 102🍀✊
II Beta 11dpt 242 🍀✊
III Beta 14dpt 1138 🍀✊
IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
37dpt 148bpm 💗 🍀✊
51dpt 181bpm 💗🍀✊
Nifty pro OK🩰
2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
[/url]
-
Mayu85 wrote:Marmis obserwuje jedna dziewczyne na insta i ona przeszla covid w drugim trymestrze chyba czy nawet byl to juz poczatek 3 z mala wszystko ok byla tylko ciut mniejsza jak sie urodzila ale to moze bez covidu tez by sie drobna urodzila, nie wiadomo 🤷♀️. Nie martw sie glowa do góry 😊
Virginia lubi tę wiadomość
Marmis -
Czy w ciąży bierzecie acard albo aspirin cardio?
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Gdzieś u kogoś czytałam, ze na początku brały dziewczyny acard. Ale lepiej jak się wypowiedzą same. Tylko już nie pamietam kto to byłAntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Jak u Was wyglądały kolejne okresy po nie udanym transferze ?
U mnie to jakaś masakra 😕 jestem już przerażona ...
Ten okres trwał "aż" półtora dnia 🥺😔
Zaczął się w nocy z czwartku na piątek - piątek full , w nocy też , wczoraj rano było sporo a od południa kompletnie nic , ani jednej plamki 🥺 myślałam,że może dziś na nowo się rozkręci ale nic z tego 🥺
Wizyta z środę,ale martwię się okropnie bo czuję wewnętrznie jakiś nie pokój 😏
Na dodatek zauważyłam że po tych lekach moje piersi bardzo się zmienily ,wyczuwam grudki guzki których wcześniej nie było 🥺 rok temu na USG było ok. -
kropka wrote:Jak u Was wyglądały kolejne okresy po nie udanym transferze ?
U mnie to jakaś masakra 😕 jestem już przerażona ...
Ten okres trwał "aż" półtora dnia 🥺😔
Zaczął się w nocy z czwartku na piątek - piątek full , w nocy też , wczoraj rano było sporo a od południa kompletnie nic , ani jednej plamki 🥺 myślałam,że może dziś na nowo się rozkręci ale nic z tego 🥺
Wizyta z środę,ale martwię się okropnie bo czuję wewnętrznie jakiś nie pokój 😏
Na dodatek zauważyłam że po tych lekach moje piersi bardzo się zmienily ,wyczuwam grudki guzki których wcześniej nie było 🥺 rok temu na USG było ok.
U mnie okresy po transferach raczej niczym się nie różniły od tych niepoprzedzonych transferami
kropka lubi tę wiadomość
👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia
I IVF - wrzesień 2019; brak zarodków 😢
II IVF - listopad 2019; 1 zarodek 8A -> beta 0 😢
III IVF - marzec 2020; brak zarodków 😢
IV IVF - lipiec 2020; brak zarodków 😢
AZ Listopad 2020 - transfer blastki klasy 3 -> beta 0 😢
AZ Luty 2021 - transfer blastki klasy 2 -> beta 0 😥
AZ Marzec 2021 ➡️ Reprofit ♥️
08.08.2021 Liliana [*] 23 tc 👼💔
AZ Luty 2022 ➡️ Reprofit 🍀🙏
BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195
♥️ 14.04.2022 prenatalne I trymestru ➡️ 12+6 wszystko ok ☺️
♥️ 06.06.2022 prenatalne II trymestru + echo ➡️ 20+1 wszystko ok ☺️
♥️ 16.08.2022 prenatalne III trymestru ➡️ wszystko ok ☺️
♥️ 22.08.2022 echo serduszka ➡️ wszystko ok ☺️
🥳 12.10.2022 She’s finally here! ♥️ -
Eweszy, jak się czujesz? Jakieś przeczucia, objawy?
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Majaaa sama nie wiem, napewno jest inaczej bo nie mam plamien tak, jak po ostatnim transferze. A tak po za tym piersi mnie bolą, ale to pewnie od leków.
Dzisiaj jest 5dpt mam nadzieje ze maleństwo jest cały czas ze mną i dzielnie się trzyma 🥰AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."