X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Marmis 🍀

Maja, dużo moich koleżanek narzekało na bonprix że niewymiarowe.
    Ja zamawiałam w ciąży 15par z różnych sklepów bo nie cierpię jak mi niewygodnie albo coś faktycznie jest niewymiarowe.
    To moi faworyci, od początku do końca ciąży:

https://allegro.pl/oferta/legginsy-ciazowe-getry-roz-s-leginsy-z-panelem-9688789806?fromVariant=9688789806

Majaaa lubi tę wiadomość

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:41

Majaaa lubi tę wiadomość

• Virginia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska - moze nie musisz mowic o AZ, ale warto chyba wspomniec o IVF. Przynajmniej w Stanach przy ciazach z in vitro bardziej dokladnie sprawdza sie funkcjonowanie serca dziecka w ciazy. Nie wiem dokladnie jak jest w Polsce, ale chyba te ciaze z IVF sa bardziej dokladnie prowadzone.
    Co do badan prenatalnych to chyba dla Nifty to nie me znaczenia. Wieksze ma przy pappa, bo tam widelki sa oparte na wieku matki.

Marmis - ja tez znam dziewczyne, ktora przeszla covid w drugim trymestrze i wszystko bylo ok. Jestes szczepiona i miejmy nadzieje, ze przejdziesz to dosyc lagodnie

Eweszy - trzymam kciukasy :)

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Dziewczyny, w związku z tym, że apetyt mi dopisuje i już teraz jest mi niewygodnie w większości spodni jakie mam, noszę się z zamiarem by kupić coś z odzieży ciążowej. Czy doradzicie mi może skąd kupujecie rajstopy i legginsy? Do końca dnia jest promocja na bonprix, ale nigdy stamtąd nie zamiawiałam i sama nie wiem co wybrać. Z góry dziękuję za wszystkie rady:)
    Rajstopy ciążowe mam gatta i gabriella - te pierwsze wygodniejsze na dużym już brzuchu. Legginsy z Lidla dają radę i polecam z Lidla ciążowe spodnie dresowe z prostą nogawką. Mam kilka bluzek i spodnie z hm oraz jeansy z c&a które uwielbiam. Są dość grube i od kolan mają prostą nogawkę, co jest również ważne, bo w ciąży mogą zdarzyć się obrzęki nóg.

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za slowa wsparcia Jakos zyje- chociaz lekko nie jest. Najbardziej to chyba ten puls podwyzszony mnie martwi- bo ok. 120 srednio mam. Lekarz twierdzi- ze przy infekcji tak jest. I tez jakos mało sikam- a mam wrazenie ze duzo pije. Wiec schizuje, ze juz coś z mała nie tak. Bo dużo wczesniej sikałam.Nie wiem czy mi sie poprawia- mam wrazenie- ze raczej tak samo jest. Dzis mam w ogole jakiś spiacy dzien i co chwile zasypiam.Martwie sie bardzo.

Marmis
  • One Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaa-H&M i na zalando są fajne ciuchy ciążowe.

18’córka❤️
  • Zuzanna. Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dziewczyny dziekuje za slowa wsparcia Jakos zyje- chociaz lekko nie jest. Najbardziej to chyba ten puls podwyzszony mnie martwi- bo ok. 120 srednio mam. Lekarz twierdzi- ze przy infekcji tak jest. I tez jakos mało sikam- a mam wrazenie ze duzo pije. Wiec schizuje, ze juz coś z mała nie tak. Bo dużo wczesniej sikałam.Nie wiem czy mi sie poprawia- mam wrazenie- ze raczej tak samo jest. Dzis mam w ogole jakiś spiacy dzien i co chwile zasypiam.Martwie sie bardzo.
    Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze

Marmis lubi tę wiadomość

• Stokrotka23 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrozja - a mam takie pytanie do Ciebie - pisałaś ze bierzesz heparynę 0,4 przy leiden. Czy acard tez brałaś ? Prowadziłas ciąże u hematologa ? Badał Ci anty -xa ? Z góry dziękuje za odpowiedzi, kojarzę Cię z watką o KD ale widze ze tu można Cię bardziej uchwycić :)

Ona: AMH 11.2020 0,37, 02.2021 FSH 28
    niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    11.2020 Kriobank
    11.20 I procedura transfer 2-dniowych 2 fasolek, 10dpt :(
    02.21 II procedura - 4 pęcherzyki puste.
    03.21 III procedura nieudana.
    05.21 - histeroskopia. Cd138 12,8/10mm2, cd56 8000/10mm tarivid + metronidazol 10 dni
    07.21-biopsja kontrolna - cd138 1/10mm. Wynik poprawny według 2 immunologów + kliniki.
    Kir AA

transfer 2.04, beta 6dpt - 13.8, 8dpt - 56.54, 10dpt - 91.9
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka23 wrote:
    Ambrozja - a mam takie pytanie do Ciebie - pisałaś ze bierzesz heparynę 0,4 przy leiden. Czy acard tez brałaś ? Prowadziłas ciąże u hematologa ? Badał Ci anty -xa ? Z góry dziękuje za odpowiedzi, kojarzę Cię z watką o KD ale widze ze tu można Cię bardziej uchwycić :)
    Hej tak Acard 75 brałam do 34 tc, Neoparin biorę do tej pory. Nie byłam nigdy u hematologa. Nie miałam tego badania. Przed procedurą byłam u immunologa dr Sydora. On ustawił mi leki w zasadzie na 1 wizycie( przyszłam już z kompletem badań). Całą ciążę mój lekarz kontrolował wyniki. Na szczęście to lekarz od leczenia niepłodności, który ogarnia też trochę immunologię.
    Fakt, miałam komórkę dawczyni, ale jakoś częściej jestem na tym wątku:)

• Stokrotka23 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ambrozja wrote:
    Hej tak Acard 75 brałam do 34 tc, Neoparin biorę do tej pory. Nie byłam nigdy u hematologa. Nie miałam tego badania. Przed procedurą byłam u immunologa dr Sydora. On ustawił mi leki w zasadzie na 1 wizycie( przyszłam już z kompletem badań). Całą ciążę mój lekarz kontrolował wyniki. Na szczęście to lekarz od leczenia niepłodności, który ogarnia też trochę immunologię.
    Fakt, miałam komórkę dawczyni, ale jakoś częściej jestem na tym wątku:)
    A to ciekawe bo mi ustawił wlansie Sydor heparynę na 0,6 bez acardu i teraz mi ginekolog zmniejszył na 0,4 bo miałam krwotoki w wyniku krwiaka w macicy. Acard tez mi odstawili. Moja ginekolog niby tez się zna na mutacjach ale boje się ze to za mała dawka. U Ciebie z przepływami wszystko było ok na tym zestawie który przyjmujesz ? Jakie wyniki Ci lekarz zlecał żeby kontrolować czy wszystko jest ok z krzepliwością ? Dziękuje pięknie za pomoc 😘

Ona: AMH 11.2020 0,37, 02.2021 FSH 28
    niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    11.2020 Kriobank
    11.20 I procedura transfer 2-dniowych 2 fasolek, 10dpt :(
    02.21 II procedura - 4 pęcherzyki puste.
    03.21 III procedura nieudana.
    05.21 - histeroskopia. Cd138 12,8/10mm2, cd56 8000/10mm tarivid + metronidazol 10 dni
    07.21-biopsja kontrolna - cd138 1/10mm. Wynik poprawny według 2 immunologów + kliniki.
    Kir AA

transfer 2.04, beta 6dpt - 13.8, 8dpt - 56.54, 10dpt - 91.9
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka23 wrote:
    A to ciekawe bo mi ustawił wlansie Sydor heparynę na 0,6 bez acardu i teraz mi ginekolog zmniejszył na 0,4 bo miałam krwotoki w wyniku krwiaka w macicy. Acard tez mi odstawili. Moja ginekolog niby tez się zna na mutacjach ale boje się ze to za mała dawka. U Ciebie z przepływami wszystko było ok na tym zestawie który przyjmujesz ? Jakie wyniki Ci lekarz zlecał żeby kontrolować czy wszystko jest ok z krzepliwością ? Dziękuje pięknie za pomoc 😘
    Faktycznie Sydor nie dał mi Acardu, mój dr. sam dał od siebie, że ona zaleca pacjentkom. Miałam na początku małego krwiaka i nie odstawiłam ani Acardu ani heparyny. Na początku badałam dimery, później stwierdził, że nie ma sensu bo w ciąży i tak są wysokie. Przepływy zawsze są ok.

Stokrotka23 lubi tę wiadomość

• Mayu85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dziewczyny załamka- jednak covid mi wyszedł. Tak strasznie sie boje- ze malej cos sie stanie. Dwie szczepionki i psu w d... Znacie dziewczyny, ktore w ciazy przeszly covid i bylo ok?
    Marmis obserwuje jedna dziewczyne na insta i ona przeszla covid w drugim trymestrze chyba czy nawet byl to juz poczatek 3 z mala wszystko ok byla tylko ciut mniejsza jak sie urodzila ale to moze bez covidu tez by sie drobna urodzila, nie wiadomo 🤷‍♀️. Nie martw sie glowa do góry 😊

Marmis lubi tę wiadomość

❌AMH 0,51
    ❌Torbiele endometrialne
    ❌Czynnik męski
    Wskazanie do IVF 2017/18
    1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
    2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
    3. Kolejne podejscie do AZ
    mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
    🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
    🌺III transfer FET 08.03.2021 🍀✊ blastka 4ab +embryoglue
    Test 8dpt druga wyrazna kreseczka
    I Beta 9dpt 102🍀✊
    II Beta 11dpt 242 🍀✊
    III Beta 14dpt 1138 🍀✊
    IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
    29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
    37dpt 148bpm 💗 🍀✊
    51dpt 181bpm 💗🍀✊
    Nifty pro OK :) 🩰
    2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
    65205e2d92.png[/url]
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayu85 wrote:
    Marmis obserwuje jedna dziewczyne na insta i ona przeszla covid w drugim trymestrze chyba czy nawet byl to juz poczatek 3 z mala wszystko ok byla tylko ciut mniejsza jak sie urodzila ale to moze bez covidu tez by sie drobna urodzila, nie wiadomo 🤷‍♀️. Nie martw sie glowa do góry 😊
    Tez mam taka nadzieje. Dzis mi duzo lepiej. Pocieszam sie- ze nie mialam gorączki i kaszel tak jeden dzien.

Virginia lubi tę wiadomość

Marmis
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w ciąży bierzecie acard albo aspirin cardio?

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś u kogoś czytałam, ze na początku brały dziewczyny acard. Ale lepiej jak się wypowiedzą same. Tylko już nie pamietam kto to był

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • kropka Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was wyglądały kolejne okresy po nie udanym transferze ?
    U mnie to jakaś masakra 😕 jestem już przerażona ...
    Ten okres trwał "aż" półtora dnia 🥺😔
    Zaczął się w nocy z czwartku na piątek - piątek full , w nocy też , wczoraj rano było sporo a od południa kompletnie nic , ani jednej plamki 🥺 myślałam,że może dziś na nowo się rozkręci ale nic z tego 🥺
    Wizyta z środę,ale martwię się okropnie bo czuję wewnętrznie jakiś nie pokój 😏

Na dodatek zauważyłam że po tych lekach moje piersi bardzo się zmienily ,wyczuwam grudki guzki których wcześniej nie było 🥺 rok temu na USG było ok.

• Rozi1989 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:
    Jak u Was wyglądały kolejne okresy po nie udanym transferze ?
    U mnie to jakaś masakra 😕 jestem już przerażona ...
    Ten okres trwał "aż" półtora dnia 🥺😔
    Zaczął się w nocy z czwartku na piątek - piątek full , w nocy też , wczoraj rano było sporo a od południa kompletnie nic , ani jednej plamki 🥺 myślałam,że może dziś na nowo się rozkręci ale nic z tego 🥺
    Wizyta z środę,ale martwię się okropnie bo czuję wewnętrznie jakiś nie pokój 😏

Na dodatek zauważyłam że po tych lekach moje piersi bardzo się zmienily ,wyczuwam grudki guzki których wcześniej nie było 🥺 rok temu na USG było ok.

U mnie okresy po transferach raczej niczym się nie różniły od tych niepoprzedzonych transferami

kropka lubi tę wiadomość

👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia

I IVF - wrzesień 2019; brak zarodków 😢
    II IVF - listopad 2019; 1 zarodek 8A -> beta 0 😢
    III IVF - marzec 2020; brak zarodków 😢
    IV IVF - lipiec 2020; brak zarodków 😢

AZ Listopad 2020 - transfer blastki klasy 3 -> beta 0 😢

AZ Luty 2021 - transfer blastki klasy 2 -> beta 0 😥

AZ Marzec 2021 ➡️ Reprofit ♥️
    08.08.2021 Liliana [*] 23 tc 👼💔

AZ Luty 2022 ➡️ Reprofit 🍀🙏
    BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195
    ♥️ 14.04.2022 prenatalne I trymestru ➡️ 12+6 wszystko ok ☺️
    ♥️ 06.06.2022 prenatalne II trymestru + echo ➡️ 20+1 wszystko ok ☺️
    ♥️ 16.08.2022 prenatalne III trymestru ➡️ wszystko ok ☺️
    ♥️ 22.08.2022 echo serduszka ➡️ wszystko ok ☺️

🥳 12.10.2022 She’s finally here! ♥️
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozi1989 wrote:
    U mnie okresy po transferach raczej niczym się nie różniły od tych niepoprzedzonych transferami
    Rozi Kochana jak Ty sie miewasz?

Marmis
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy, jak się czujesz? Jakieś przeczucia, objawy?

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa sama nie wiem, napewno jest inaczej bo nie mam plamien tak, jak po ostatnim transferze. A tak po za tym piersi mnie bolą, ale to pewnie od leków.
    Dzisiaj jest 5dpt mam nadzieje ze maleństwo jest cały czas ze mną i dzielnie się trzyma 🥰

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ