adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam wynik progesteronu 13,50 w poniedziałek był 10,70
Chyba dołożę jeszcze jeden cyclogest już biorę 3x1, zacznę teraz 4x1
W zasadzie to tylko jeden dzień różnicy brania leku, bo to tylko wczorajszy dzień. Ale zobaczymyAntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, Thyrozol 5 mg, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
6 IVF beta 0
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Eweszy wrote:Mam wynik progesteronu 13,50 w poniedziałek był 10,70
Chyba dołożę jeszcze jeden cyclogest już biorę 3x1, zacznę teraz 4x1
W zasadzie to tylko jeden dzień różnicy brania leku, bo to tylko wczorajszy dzień. Ale zobaczymy
A spróbuj jeszcze dołożyć Lustork on jest w tabletkach dopochwowych i się tak nie rozpuszcza, zalega dłużej i przez to lepiej się wchłania, no i prolutex warto by było dołożyć... A zwykły jakiś gin nie wypisałaby ci tych innych form progesteronu?Eweszy lubi tę wiadomość
-
arzu wrote:A spróbuj jeszcze dołożyć Lustork on jest w tabletkach dopochwowych i się tak nie rozpuszcza, zalega dłużej i przez to lepiej się wchłania, no i prolutex warto by było dołożyć... A zwykły jakiś gin nie wypisałaby ci tych innych form progesteronu?AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, Thyrozol 5 mg, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
6 IVF beta 0
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Eweszy wrote:Coś pomyśle, napisze jeszcze raz do mojego lekarza. Nie wiem czy jakiegoś ginekologa innego ogarne 🙈😱
może na znanym lekarzu w ramach konsultacji online? bo to tylko wypisać receptę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 10:39
-
Dziewczyny mam pytanie - orientujecie się może czy można zrobić test CBA kiedy się bierze tabletki anty?
Wyszła mi torbiel na jajniku i przed kolejnym transferem dostałam anty - chcę choć trochę wykorzystać tę przerwę w transferach i pomyślałam aby wykonać test CBA bo immunofenotypu z NK nie zrobię bo je trzeba wykonać w 2 fazie cyklu, a jej ze względu na tabletki nie będzie ale czy CBA można?
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Marmis wrote:Ja.bym.dolozyla prolutex. Bo jednak ten prog nie jest za wysoki.
Mam już receptę ale jest problem z dostępnością 🙈 szukam cały czas, czy któraś apteka może go sprowadzićAntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, Thyrozol 5 mg, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
6 IVF beta 0
Eweszy wrote:Mam już receptę ale jest problem z dostępnością 🙈 szukam cały czas, czy któraś apteka może go sprowadzić
to już pytaj w aptekach, najlepiej podzwonić, każda ma swoje hurtownie, więc będą pytać u nich... a coś jeszcze oprócz prolutexu Ci wypisał lekarz? -
Prolutexu nie ma w całej Polsce, no nic nie zrobię. Będę brała cyclogest na przemian z utrogestan
Lekarz mi wypisał receptę na więcej opakowań.
AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, Thyrozol 5 mg, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
6 IVF beta 0
Eweszy wrote:Prolutexu nie ma w całej Polsce, no nic nie zrobię. Będę brała cyclogest na przemian z utrogestan
Lekarz mi wypisał receptę na więcej opakowań.AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
Eweszy wrote:Prolutexu nie ma w całej Polsce, no nic nie zrobię. Będę brała cyclogest na przemian z utrogestan
Lekarz mi wypisał receptę na więcej opakowań.
no to jaja jakieś... właśnie znalazłam info, że dostawa do polskich aptek od producenta będzie dopiero w drugiej połowie stycznia... szok... a z której części kraju jesteś, może by po ten agolutin do czech się przejechać... -
arzu wrote:no to jaja jakieś... właśnie znalazłam info, że dostawa do polskich aptek od producenta będzie dopiero w drugiej połowie stycznia... szok... a z której części kraju jesteś, może by po ten agolutin do czech się przejechać...AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, Thyrozol 5 mg, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
6 IVF beta 0
karolcia35 wrote:Utrogestan możesz też brać doustnie. Ja brałam 3x2.
Co myślicie o tym? Już sama nie wiem jak mieszać te lekiAntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, Thyrozol 5 mg, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
6 IVF beta 0
Eweszy wrote:Doustnie ? To może tak zrobię, cyclogest dopochwowo 3x1, utrogestan doustnie 3x 1 duphaston 3x2
Co myślicie o tym? Już sama nie wiem jak mieszać te leki
Ok, ale i tak nie rezegnowalabym z utrogestanu dowcipnie, a doustnie dodatkowo...Eweszy, karolcia35 lubią tę wiadomość
-
Powiedzcie mi jeszcze jak kupujecie ten lek w Czechach? Czy lekarz z kliniki może wystawić na niego receptę ? I w Czechach wcześniej trzeba go zarezerwować ?AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, Thyrozol 5 mg, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
6 IVF beta 0
Eweszy ja sprawdzałam u siebie na południu i w obrębie 50 km nikt nie ma.nie wiem czy to prawda ale któraś z dziewczyn pisała że lekarz crinone jej wypisał jakby nie mogła dostać prolutexu.też podobno ładnie podnosi progesteron.
Eweszy lubi tę wiadomość
-
Eweszy wrote:Powiedzcie mi jeszcze jak kupujecie ten lek w Czechach? Czy lekarz z kliniki może wystawić na niego receptę ? I w Czechach wcześniej trzeba go zarezerwować ?
Każdy polski lekarz ginekolog może wystawić receptę na agolutin, chociaż nie zawsze chcą, że nie znają itp., ale brak prolutexu na stanach powinien przekonać, recepta musi być papierowa, czyli transgraniczna (nie skan, nie elektroniczna) ważna 14 dni jest od dnia wystawienia, musi mieć odpowiednie dane, w necie znajdziesz co dokładnie. Myśmy kupowali tylko w czeskim Cieszynie, bo tam idzie się dodzwonić, mówią po polsku, żeby powiedzieć kiedy przyjedzie się po lek i ile się zamówi, żeby mieli, bo nie zawsze mają daną ilość na stanie i muszą domówić w swojej hurtowni. Pierwsza apteka od granicy za mostem przyjaźni jest 500 m, w ruchu transgranicznym do 12 h nie trzeba mieć testów na covid, mąż szedł i wracał na piechotę... Ja bym jeszcze zapytała czy apteka w drodze wyjątku jak im wyślesz pocztą receptę to czy by ci odesłali agolutin...Eweszy lubi tę wiadomość
-
arzu wrote:Każdy polski lekarz ginekolog może wystawić receptę na agolutin, chociaż nie zawsze chcą, że nie znają itp., ale brak prolutexu na stanach powinien przekonać, recepta musi być papierowa, czyli transgraniczna (nie skan, nie elektroniczna) ważna 14 dni jest od dnia wystawienia, musi mieć odpowiednie dane, w necie znajdziesz co dokładnie. Myśmy kupowali tylko w czeskim Cieszynie, bo tam idzie się dodzwonić, mówią po polsku, żeby powiedzieć kiedy przyjedzie się po lek i ile się zamówi, żeby mieli, bo nie zawsze mają daną ilość na stanie i muszą domówić w swojej hurtowni. Pierwsza apteka od granicy za mostem przyjaźni jest 500 m, w ruchu transgranicznym do 12 h nie trzeba mieć testów na covid, mąż szedł i wracał na piechotę... Ja bym jeszcze zapytała czy apteka w drodze wyjątku jak im wyślesz pocztą receptę to czy by ci odesłali agolutin...
Rozumiem, myślałam ze tez może jakies kody. To może bym kogoś gdzieś ogarnęła gdzieś tam bliżej. To nic pozostanę przy tym co mam.
Dziękuje bardzo 🥰AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, Thyrozol 5 mg, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
6 IVF beta 0
arzu wrote:Ok, ale i tak nie rezegnowalabym z utrogestanu dowcipnie, a doustnie dodatkowo...AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa