adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Wtedy miałam 3dniowca.
Chyba pójdę jutro rano na betę, jeśli wynik będzie do wieczora to w zależności od wyniku wezmę zarzio albo nie. W ogóle zastanawiam się nad sensem podania zarzio po 7 dniach, a nie np po 5. Chociaż wiem, że to rozkmina dla megamózgów, a nie dla takiego leszcza jak ja.
Nie mam nawet czasu i siły, żeby przepłakać to wszystko.
Kiedyś widziałam tu chyba wątek o problemach z implantacją i nie mogę już znaleźć. Jakby któraś miała linka pod ręką to poproszę.Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych
III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
AZ - transfer 02.12. ☹️
Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie... -
Fantasmagoria wrote:Wtedy miałam 3dniowca.
Chyba pójdę jutro rano na betę, jeśli wynik będzie do wieczora to w zależności od wyniku wezmę zarzio albo nie. W ogóle zastanawiam się nad sensem podania zarzio po 7 dniach, a nie np po 5. Chociaż wiem, że to rozkmina dla megamózgów, a nie dla takiego leszcza jak ja.
Nie mam nawet czasu i siły, żeby przepłakać to wszystko.
Kiedyś widziałam tu chyba wątek o problemach z implantacją i nie mogę już znaleźć. Jakby któraś miała linka pod ręką to poproszę.Fantasmagoria lubi tę wiadomość
18’córka❤️ -
U mnie niestety procedura AZ też się nie udała. Moje cialo chyba nie chce ciąży. Przed transferem dziewczyny upewniajcie się czy dostaniecie zarodek ten który był zarezerwowany. Bo u nas po okazało się że zamiast blaski 5AB dostaliśmy wczesna blastke 1BB.
-
Zuza bardzo mi przykro, współczuję przeżyć. Co do podania innych zarodków, to może można wystąpić o jakieś zadośćuczynienie od kliniki. Może nawet nie od razu na drogę sądową, ale po prostu napisać jakieś pismo do nich. Wiem, że to nie czas na takie rady, ale co ugracie to Wasze, a klinika nie może nie ponosić żadnych konsekwencji swoich błędów.
Przydałyby się jakieś dobre wieści, ktoś coś?Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
AZ - transfer 02.12. ☹️
Fantasmagoria wrote:Zuza bardzo mi przykro, współczuję przeżyć. Co do podania innych zarodków, to może można wystąpić o jakieś zadośćuczynienie od kliniki. Może nawet nie od razu na drogę sądową, ale po prostu napisać jakieś pismo do nich. Wiem, że to nie czas na takie rady, ale co ugracie to Wasze, a klinika nie może nie ponosić żadnych konsekwencji swoich błędów.
Przydałyby się jakieś dobre wieści, ktoś coś?
-
Zuza6 wrote:Napisałam narazie maila z prośbą o wyjaśnienie sytuacji. Czekam na odpowiedź. Pewnie i tak nikt nie przyzna się do błędu lub celowej zamiany zarodka....
Tak czy inaczej spróbować możesz. Trzymajcie się i odpoczywajcie. Macie siebie, macie dla kogo żyć!!!Zuza6 lubi tę wiadomość
Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AZ - transfer 02.12. ☹️
Fantasmagoria, ja bym zrobiła betę żeby sprawdzić czy chociaż drgnęła. Ale zrób to co tobie podpowiada serce ❤️
Zuza, my przed transferem zostaliśmy zaproszeni przez panią embriolog do laboratorium. Tam na ekranie komputera pokazała nam naszą blastkę, opowiedziała o jej jakości i w jaki sposób się rozmrozila. Tak, jak fanta radzi próbowałam wyjaśnić sytuację w klinice i zażądać ewentualnie zwrotu kosztów.Zuza6 lubi tę wiadomość
-
Jestem w Laboratorium, ale kolejka mega, nie wiem czy zdążę. Na razie czekam.
Elfie, betę tak czy inaczej chciałam zrobić, tylko zastanawiałam się czy w środę jak chciał lekarz, czy dzisiaj.
Edit. Info z ostatniej chwili - beta 0,2. Zarzio nie będzie. Napisałam do kliniki czy mogę już odstawić leki. Czekam na info. Ostatecznie poszłam do labu, w kt mnie znają, bo w pozostałych to jakaś masakra była. Pielęgniarka się mnie pyta czy beta rośnie 🤦 w zeszłym tygodniu biegałam codziennie na proga i lh. Masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 15:43
Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AZ - transfer 02.12. ☹️
Fantasmagoria wrote:Jestem w Laboratorium, ale kolejka mega, nie wiem czy zdążę. Na razie czekam.
Elfie, betę tak czy inaczej chciałam zrobić, tylko zastanawiałam się czy w środę jak chciał lekarz, czy dzisiaj.
Edit. Info z ostatniej chwili - beta 0,2. Zarzio nie będzie. Napisałam do kliniki czy mogę już odstawić leki. Czekam na info. Ostatecznie poszłam do labu, w kt mnie znają, bo w pozostałych to jakaś masakra była. Pielęgniarka się mnie pyta czy beta rośnie 🤦 w zeszłym tygodniu biegałam codziennie na proga i lh. Masakra. -
Fantasmagoria wrote:Jestem w Laboratorium, ale kolejka mega, nie wiem czy zdążę. Na razie czekam.
Edit. Info z ostatniej chwili - beta 0,2. Zarzio nie będzie. Napisałam do kliniki czy mogę już odstawić leki. Czekam na info. Ostatecznie poszłam do labu, w kt mnie znają, bo w pozostałych to jakaś masakra była. Pielęgniarka się mnie pyta czy beta rośnie 🤦 w zeszłym tygodniu biegałam codziennie na proga i lh. Masakra.18’córka❤️ -
Fanta... tule3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
nick nieaktualny
-
Nie za bardzo mamy plan B. Mamy zarezerwowany zarodek w innej klinice. Ale nie mogę brać tych wszystkich encortonów i zarzio tak sobie bez końca. Masakra. Nie wiem co dalej. Kolejny transfer? Bez dodatkowych badań? Nic nie zmienić?Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AZ - transfer 02.12. ☹️
nick nieaktualny
-
Agika, byłam u 2 immunoNiespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AZ - transfer 02.12. ☹️
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dzis bylam na wizycie w Macierzynstwie (mamy tam zarodki) zrobilam dzis badanie na trombofilie, reszta badan przed transferem. Transfer w kolejnym cyklu. Mamy 3 zarodki
Maggi, Zuza6, One, Poziomka, Fantasmagoria, ElfiaKsiężniczka, Lulka36, Julowa, tolerancyjna, Joanna1212 lubią tę wiadomość