adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Majaaa wrote:Ja już przekopuję papiery z Reprofit… Nasi dawcy tez mieli 19 lat, ale zdecydowaliśmy sie na przebadanie zarodka przed transferem. Myślicie, ze mogę być spokojna?Marmis
-
Marmis ❤️ Dziękuję. Ehhh jakie to wszystko trudne.
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Majaaa wrote:Ja już przekopuję papiery z Reprofit… Nasi dawcy tez mieli 19 lat, ale zdecydowaliśmy sie na przebadanie zarodka przed transferem. Myślicie, ze mogę być spokojna?
Majaaa jeśli badania prenatalne wychodzą bez uwag nie ma co się zamartwiać 😉 Taka prawda że nic nie daje sto procent pewności na każdym etapie coś się może wydarzyć nawet jeśli dziecko urodzi się zdrowe później może coś wyjść. Ale nie możemy żyć z takimi negatywnymi myślami ciesz się ciążą Twoja kruszynka jest cała i zdrowa jeszcze trochę i weźmiesz ją w ramiona 😊 Ja miałam zarodek nieprzebadany z polskiej kliniki od pary leczącej się na niepłodność a synek jest cały i zdrowy do tego zabójczo przystojny 😊Majaaa, kid_aa, Marmis, Timber, Laki21, Ewa89_89 lubią tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Ewuszek wrote:Majaaa jeśli badania prenatalne wychodzą bez uwag nie ma co się zamartwiać 😉 Taka prawda że nic nie daje sto procent pewności na każdym etapie coś się może wydarzyć nawet jeśli dziecko urodzi się zdrowe później może coś wyjść. Ale nie możemy żyć z takimi negatywnymi myślami ciesz się ciążą Twoja kruszynka jest cała i zdrowa jeszcze trochę i weźmiesz ją w ramiona 😊 Ja miałam zarodek nieprzebadany z polskiej kliniki od pary leczącej się na niepłodność a synek jest cały i zdrowy do tego zabójczo przystojny 😊Marmis
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLukrecja00 wrote:Czy zgłaszałas do reprofit, że był zarodek z wadami ?
Żeby ewentualnie uniknac kolejnych wadliwych od tych dawców .
Każdy ma swoje zdanie oczywiście, ale mnie dlatego nie przekonują młodzi dawcy . Nie patrzyłam dla tego na wiek.
Co raz młodsze osoby mają problem z niepłodnością niestety, więc dlatego nie wiem czy np ta młoda dawczyni jesli będzie chciała mieć swoje dzieci nie będzie miała problemu z zajściem itd . Kiedyś aż tak dużego problemu nie było. Znajoma miala zarodek od 40latkow i transfer udany. Więc może nie warto tych troszkę starszych przekreślać .
Ale oczywiście podkresle to tylko moje zdanie 🙂
Napisałam im maila, że wyszła w badaniu taka wada.Lukrecja00 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMajaaa wrote:Jasne, ze wiek nie daje stu procentowej gwarancji na zdrowe dziecko. Mimo wszystko bardzo się zestresowałam😭, niby przebadaliśmy zarodek, w trakcie usg tez lekarz nie widział niczego niepokojącego, mam na myśli tę przezierność karkową, ale niepokój się wdarł i teraz siedzę i myślę, a co gorsza czytam w necie głupoty…
Maja nie stresuj się, u Ciebie wszystko będzie ok.
Mój zarodek nie był badany.
Myślę, że to przypadek.
Ale sama się zdziwiłam, nie chciałam robić tego badania po poronieniu bo byłam pewna, że zarodek jest zdrowy.
-
nick nieaktualnyDziewczyny nie chciałam pisać o tym, żebyście się stresowały.
Chciałam napisać go pod kątem, że czasami się nie udaje bo jednak zarodek jest chory, a my szukamy przyczyny w swoim organizmie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 15:55
Krakowska, kid_aa, Szkrab, Altair, Laki21, Lukrecja00, Ewuszek lubią tę wiadomość
-
Timber wysłałam zaproszenie do przyjaciółek. Wiesz jak jest, my tu wszystkie przewrażliwione, ale dobrze, ze potem się sprowadzamy na ziemię, gdy wyobraźnia ponosi😉
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Dziewczyny odebrałam wynik bety - niskiej 8dpt 34 a dziś 11dpt 31. Wierzyłam, że ten Hranolek z nami zostanie, ale niestety nie udało się
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
kid_aa wrote:Dziewczyny odebrałam wynik bety - niskiej 8dpt 34 a dziś 11dpt 31. Wierzyłam, że ten Hranolek z nami zostanie, ale niestety nie udało sięAZ 02.2022 r.; 9 dpt beta 109 mIU/ml, 13 dpt beta 458 mIU/ml.
20.10.2022r. - Agatka ❤️ -
kid_aa wrote:Dziewczyny odebrałam wynik bety - niskiej 8dpt 34 a dziś 11dpt 31. Wierzyłam, że ten Hranolek z nami zostanie, ale niestety nie udało sięAntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Eweszy wrote:Tak mam wynik, oczywiście jak to ostatnio się dzieje wynik nie jest za dobry
Glukoza:
na czczo-86
Po 1 h- 101
Po 2 h-75
Insulina:
Na czczo-6,5
Po 1 h-113,9
Po 2 h-25,4
Już się dowiedziałam, ze hiperinsulinemia 😱
Jutro spróbuje zadzwonić do endokrynologa, nie wiem, czy uda mi się załatwić na telefon, czy będę musiała się z nim umówić na wizytę. Ehh ciagle coś
Laki daj znać jutro, jak już będziesz po konsultacji z dr
Wyczytałam również, ze insulina ma wpływ na zagnieżdżenie. Przerażona jestem ogromem czynników, wpływających na zagnieżdżenie zarodka.
hej, mam wyniki swoich krzywych, i powiem Ci że w porównaniu z Twoimi są duże gorsze...
Glukoza:
na czczo-96
Po 1 h- 168
Po 2 h-121
Insulina:
Na czczo-18,3
Po 1 h-119
Po 2 h-107
U Ciebie tylko insulina po 1 h niedobrze wyszła, i nie wiem czy Twoje cukry nie są za niskie... co mówił Twój lekarz na to? u mnie każdy wynik jest zły, cukier jest tylko ok, ale moja hiperinsulinemia jest ewidentna... i tak ciężko schudnąć i utrzymać wagę... a na diecie jestem non stop.... ale cisnęłam to coś tam chudłam ale w tempie ślimaka... i dawka metforminy 3x500 xr nie dawała rady... także tobie meta wyrówna pewnie wszystko ładnie, ja mam wizytę w pon. zobaczymy co powie lekarz i jakie leki... z biopsji tarczycy wynik jest ok, guz łagodny i przewlekły stan zapalny, czyli to potwierdza też Hashimoto, chyba... mam nadzieję, że mnie i Ciebie jakoś wyprowadzi na prostą endokrynolog...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 09:29
Eweszy lubi tę wiadomość
-
Ewuszek wrote:Sama nie wiem kiedy to zleciało za półtora tygodnia synek kończy pięć miesięcy 😃 i wielkimi krokami zbliża się powrót do pracy przeraża mnie oddanie małego do żłobka 😭 myślimy o drugim dziecku ale po tak długiej przerwie od pracy w sumie to byłyby prawie cztery lata pewnie już nie miałabym do czego wracać a mieszkam w małym mieście ciężko tu o dobrą pracę . Ech mamy jeszcze trochę czasu na decyzję ale i tak źle i tak niedobrze. Synek rośnie wagowo dogonił swoją dziesięciomiesięczna sąsiadkę 😱to mały pulpecik 😁 wesoły pogodny chłopczyk. Dopadł go ostatnio jakiś wirus gorączka i biegunka leżeliśmy w szpitalu ale już wszystko dobrze. A jak ty się czujesz ? 🙂Imię dla córci już wybrane? Który to tydzień?
Zuzanna. lubi tę wiadomość
Marmis -
Marmis wrote:Ewuszek ciesze sie bardzo, ze synus tak ładnie sie rozwija😍 Czyli tylko pol roku macierzyńskiego wzięłaś? Z ta praca doskonale rozumiem. Ja mam umowe do września tylko, wiec po macierzynskim nie mam gdzie wrócić i czeka mnie szukanie pracy. No, ale teraz jeszcze sie tym nie martwie. Najwazniejsze- zeby Mała była zdrowa. A u nas zaczelismy 29 tydzien. Samopoczucie nienajgorsze- tylko ze ciagle z tyłu glowy mam ze musze uwazac- bo pesssar i to lekkie rozwarcie - wiec moja szyjka kaprysna. Co do imienia- ja mowie Helenka- a mąż ciagle jeszcze niezdecydowany😉😉
Rok będę na macierzyńskim ale ja już przeżywam 🙈 jestem z tych które lubią mieć wcześniej wszystko zaplanowane. Jeszcze może być tak że urodzisz po terminie 🙂 będziesz miała CC? Helenka pięknie imię 😊 Niestety troski o dziecko są cały czas nie kończą się wraz z porodem tylko mnożą 🙈 taka już rola matki.2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
arzu wrote:hej, mam wyniki swoich krzywych, i powiem Ci że w porównaniu z Twoimi są duże gorsze...
Glukoza:
na czczo-96
Po 1 h- 168
Po 2 h-121
Insulina:
Na czczo-18,3
Po 1 h-119
Po 2 h-107
U Ciebie tylko insulina po 1 h niedobrze wyszła, i nie wiem czy Twoje cukry nie są za niskie... co mówił Twój lekarz na to? u mnie każdy wynik jest zły, cukier jest tylko ok, ale moja hiperinsulinemia jest ewidentna... i tak ciężko schudnąć i utrzymać wagę... a na diecie jestem non stop.... ale cisnęłam to coś tam chudłam ale w tempie ślimaka... i dawka metforminy 3x500 xr nie dawała rady... także tobie meta wyrówna pewnie wszystko ładnie, ja mam wizytę w pon. zobaczymy co powie lekarz i jakie leki... z biopsji tarczycy wynik jest ok, guz łagodny i przewlekły stan zapalny, czyli to potwierdza też Hashimoto, chyba... mam nadzieję, że mnie i Ciebie jakoś wyprowadzi na prostą endokrynolog...
Tak prawdę mówiąc to mój endokrynolog nic nie mówił 🙈 ja już po konsultacji z Wamj wiedziałam, ze hiperinsulinemia i wiedziałam jaki lek na to, tak wiec tylko powiedziałam lekarzowi, ze już wszystko wiem i wypisał mi receptę 😊
Ja w zasadzie wyeliminowałem teraz cukier całkowicie, staram się w miarę regularnie jeść, ale zobaczymy jak mi to długo wyjdzie.
Metformine narażanie biorę jedna tabletkę, później dołożę kolejne, ale czuje się po niej w miarę Ok.
Mam nadzieje, ze jakoś nam się to unormuje 😊
arzu lubi tę wiadomość
AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Witajcie Kochane,
Wczoraj miałam pierwsza wizytę w Gdynii u dr Ś. Sama klinika zrobiła na mnie ogromne wrazenie, natomiast wizyta hmmm sama nie wiem. Miałam przygotowane wszystko, czyli wypisałam na kartce nasze badania, leki, opisałam transfery kiedy i jakie leki… w zasadzie wszystko podałam lekarzowi. Na pytanie o bakterie powiedział, ze tego się nie leczy 😱, powiedział ze bardzo dużo zależy od zarodka. Zaproponował transfer na cyklu naturalnym, skoro ostatnie były na sztucznym. Lekarz ogólnie spokojny, konkretny, odpowiadał na każde pytanie.
Teraz szukają dla nas zarodka, później wizyta u psychologa, dopiero on zdecyduje, czy sie nadajemy. Powiem szczerze, ze wcześniej nie mieliśmy żadnej wizyty z psychologiem i trochę mnie to zdziwiło. Ale chyba damy radę 😉Zuzanna. lubi tę wiadomość
AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."