X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Nanan Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Cześć,
    ja się zdecydowałam, adoptowaliśmy dwa zarodki w Macierzyństwie w Krk i oba sprawdziliśmy przed i oba były ok.

Witaj Mila, mam do Ciebie pytanie, właśnie dziś rozmawiałam z laboratorium w Macierzyństwie i zarezerwowałam dwa zarodki, byłam tam tylko na jednej wizycie bo wcześniej się leczyłam w innych klinikach, opowiedz coś więcej, kto Cię przygotowywał do transferu i czy się udał...ja nie będę badać zarodków bo po tylu procedurach już nas nie stać, mam nadzieję że się uda...

• Misia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanan wrote:
    Witaj Mila, mam do Ciebie pytanie, właśnie dziś rozmawiałam z laboratorium w Macierzyństwie i zarezerwowałam dwa zarodki, byłam tam tylko na jednej wizycie bo wcześniej się leczyłam w innych klinikach, opowiedz coś więcej, kto Cię przygotowywał do transferu i czy się udał...ja nie będę badać zarodków bo po tylu procedurach już nas nie stać, mam nadzieję że się uda...
    Mogę na priv

• Nanan Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2022, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia wrote:
    Mogę na priv

pewnie, zapraszam

• Misia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanan wrote:
    pewnie, zapraszam
    Napisałam

• mlia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanan wrote:

Jeśli o mnie chodzi to prowadziła nas dr Knafel, ona po nieudanym naszym invitro zaproponowała leczenie w Reprofit, ale my ze względu na trwającą pandemię zdecydowaliśmy się na Macierzyństwo.
    więcej mogę napisać na priv :)

age.png
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Dziewczyny. Cały czas Was tu podczytuję i trzymam rękę na pulsie dopingując weteranki i świeży narybek w staraniach o maleństwo przy pomocy AZ. Czasu mam w ciągu dnia jak na lekarstwo żeby tu się udzielać, bo mój synuś uważa, że już nie jest małym szkrabem i w ciągu dnia nie za bardzo chce spać. Ogólnie jest bardzo pogodnym chłopcem, bardzo przytulaśnym, a jest już co dźwigać, bo tydzień temu przekroczył 6kg i następne ubranka trafiły do pudełka z za małą odzieżą. Chwilami podpieram się nosem, ale szczerbaty uśmiech o poranku rekompensuje wszystko. Ja to wiadomo, może hormony działają, ale mój mąż po prostu przepadł dla młodego. Trzymajcie się ciepło, działajcie, bo warto. Zaczynamy rozmawiać o wyprawie po rodzeństwo i szczerze mówiąc mam w nosie co kto o tym myśli w kontekście mojego wieku.

Laki21, Amilka, Zuzanna., Marmis, ambrozja, Alutka77, Alrauna1987, kid_aa, Virginia, parviflora, Ada M, Nanan, mała, Cherry78, Timber lubią tę wiadomość

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha już po rodzeństwo? Szalona Kobieta 🤭
    Macie genetyczne rodzeństwo dla Syna czy będziecie brali od innych dawców?
    Pozdrawiamy z moją 6.5kg Kluseczka 🤩

Zuzanna., Marmis, Ewuszek, ambrozja, Zocha, Alrauna1987, Virginia, parviflora, Ada M, Cherry78 lubią tę wiadomość

• Marmis Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha wrote:
    Hejka Dziewczyny. Cały czas Was tu podczytuję i trzymam rękę na pulsie dopingując weteranki i świeży narybek w staraniach o maleństwo przy pomocy AZ. Czasu mam w ciągu dnia jak na lekarstwo żeby tu się udzielać, bo mój synuś uważa, że już nie jest małym szkrabem i w ciągu dnia nie za bardzo chce spać. Ogólnie jest bardzo pogodnym chłopcem, bardzo przytulaśnym, a jest już co dźwigać, bo tydzień temu przekroczył 6kg i następne ubranka trafiły do pudełka z za małą odzieżą. Chwilami podpieram się nosem, ale szczerbaty uśmiech o poranku rekompensuje wszystko. Ja to wiadomo, może hormony działają, ale mój mąż po prostu przepadł dla młodego. Trzymajcie się ciepło, działajcie, bo warto. Zaczynamy rozmawiać o wyprawie po rodzeństwo i szczerze mówiąc mam w nosie co kto o tym myśli w kontekście mojego wieku.
    Zocha cudownie.. Ściskam Wam mocno😍😍

Zocha lubi tę wiadomość

Marmis
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Młoda babka z Ciebie 😄 siły masz to i z dwójką maluchów dasz radę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 08:52

Zocha, Virginia, Ada M lubią tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelewel wrote:
    Pierwsze dwie procedury mieliśmy w Bocianie w Warszawie. Z pierwszej otrzymaliśmy 6 ale został jeden zarodek zamrożony w 3 dobie klasa 2.22. W drugiej 6 zapłodnionych ale tylko mieliśmy 2 zarodki o podobnej klasie sam doktor powiedział że z tego nic nie będzie. Podejście 3 w Novum tu rekord 9 komórek zapłodnionych ale zostały 4 zarodki. Pierszy podany w 3 dobie nawet dobrej klasy. Pozostałe były hodowane nawet do 7 doby. W pierwszych dobach szybko i ładnie się dzielily a potem słabiej..... Nikt nam nie zlecił żadnych dodatkowych badań. Nie chcę podchodzić do 4 ivf bo już nie mam na to siły nie wspomnę o kasie.....

Rozumiem każdy ma gdzieś granicę. Jeśli nie masz daleko to polecam Gamete Gdynię mają dość sporą bazę zarodków jeśli bliżej masz do Czech to uderz tam 😉

• Zocha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    Zocha już po rodzeństwo? Szalona Kobieta 🤭
    Macie genetyczne rodzeństwo dla Syna czy będziecie brali od innych dawców?
    Pozdrawiamy z moją 6.5kg Kluseczka 🤩
    Podobno jest rodzeństwo. Poczekamy z wyprawą do listopada/grudnia żeby był rok po cc. Oczywiście jeżeli lekarz mi powie, że jeszcze nie to poczekamy.
    Pozdrawiamy Kluseczkę.

Amilka lubi tę wiadomość

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Zocha właśnie ostatnio myślałam co u Ciebie 🙂 mój też taki wielkolud już się nie mieści w naszą domową wagę w czwartek ma szczepienie zobaczymy ile waży ale obstawiam z 9kg albo więcej 😱 i jest tylko na moim mleku.
    Młoda babka z Ciebie 😄 siły masz to i z dwójką maluchów dasz radę my myślimy o powrocie po rodzeństwo jesienią mamy jeszcze jeden zarodek od tych samych dawców. A ty chyba po CC musisz rok odczekać jak się nie mylę 🤔
    Odczekamy równy rok, ale rozmowy już trwają.
    Jak mi kiedyś ktoś mówił, że dzieci tak szybko rosną, to się pukałam w głowę. Teraz to widzę, zwłaszcza po ubrankach założonych raz albo wcale.
    Powiem szczerze decyzja o AZ to była najlepsza decyzja życia.

Virginia, Ewuszek, Altair, parviflora, Eweszy, sandzu, mała, Cherry78, Timber, Karola_ lubią tę wiadomość

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
  • ambrozja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też pozdrawiamy z 6kg Cudakiem :)
    Ja już nie mam siły na kolejne dziecko a mamy jeszcze 6 zarodków. Jak pomyślę że to rodzeństwo Synka to mi przykro.

Virginia, Ada M lubią tę wiadomość

• kid_aa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie czytać takie historie. My dostaliśmy dziś z kliniki @ z info, że mają dla nas zarezerwowanego Nowego Hranolka. W następnym tygodniu wizyta kontrolna, nowy plan i niedługo zaczynamy nowe przygotowania. :)

Virginia, parviflora, Zocha, Ada M, Marmis, mała, Cherry78 lubią tę wiadomość

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha, super! Ja pisałam maila do kliniki w pierwszym trymestrze ale niestety był tylko jeden....więc na tą chwilę jesteśmy zdania, że zostanie jedynaczką.
    Oczywiście, najlepsza decyzja. Mogliby mnie ciąć codziennie dla niej. Wszystko było warte tego.

Wszystkie Was Dziewczyny ściskam cieplutko 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 18:23

Virginia, Ewuszek, kid_aa, Marmis, parviflora, Zocha, Ada M, mała, Cherry78, Timber lubią tę wiadomość

• Virginia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, akurat przegladam ostatnie wpisy i widze, ze "moja grupa" mateczek z 2021 sie odzywa :) Moj maluch wlasnie skonczyl 9 mcy :) i tak jak Wy kazdego dnia dziekuje losowi za opcje AZ. Pomimo niewyspania i permanentnego zmecznia, kazdy dzien jest tego warty :)
    I widze, ze u Was tez dylematy czy isc po rodzenstwo. U mnie niestety nie ma zarodkow juz od tej samej pary i bardzo sie zastanawiam czy probowac z innymi zarodkami.

"nowe" dziewczyny; walczcie. Ja wiem, ze to brzmi tak oklepanie, ze warto, ale naprawde po latach niepowodzen i trudow leczenia na wlasnych komorkach, ta opcja AZ jest jak wybawienie. Tez rozumiem, ze nie kazdej sie moze udac, ale trzeba chociaz sprobowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 19:05

Ewuszek, kid_aa, Marmis, ambrozja, Altair, Amilka, parviflora, Zocha, Ada M, mała, Timber lubią tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    hej dziewczyny, akurat przegladam ostatnie wpisy i widze, ze "moja grupa" mateczek z 2021 sie odzywa :) Moj maluch wlasnie skonczyl 9 mcy :) i tak jak Wy kazdego dnia dziekuje losowi za opcje AZ. Pomimo niewyspania i permanentnego zmecznia, kazdy dzien jest tego warty :)
    I widze, ze u Was tez dylematy czy isc po rodzenstwo. U mnie niestety nie ma zarodkow juz od tej samej pary i bardzo sie zastanawiam czy probowac z innymi zarodkami.

"nowe" dziewczyny; walczcie. Ja wiem, ze to brzmi tak oklepanie, ze warto, ale naprawde po latach niepowodzen i trudow leczenia na wlasnych komorkach, ta opcja AZ jest jak wybawienie. Tez rozumiem, ze nie kazdej sie moze udac, ale trzeba chociaz sprobowac.

Hej 🙂 Twój synek lada moment będzie biegał 🤭
    To są trudne decyzje u nas jak się nie uda z tym zarodkiem który mamy to raczej już nie będziemy próbować z innymi dawcami.

Virginia, Ada M lubią tę wiadomość

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ambrozja wrote:
    My też pozdrawiamy z 6kg Cudakiem :)
    Ja już nie mam siły na kolejne dziecko a mamy jeszcze 6 zarodków. Jak pomyślę że to rodzeństwo Synka to mi przykro.

To napewno trudne ale pomożesz komuś tak jak ktoś pomógł Tobie 💚

ambrozja lubi tę wiadomość

• Morze_Bałtyckie Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie bylo mnie tutaj ponad rok.. akurat zajzalam i widze znajome dziewczyny, ktore spotkalam tutaj pod koniec 2020.. jak wspaniale sie czyta, ze wiekszasc z was cieszy sie juz skarbem w domu, lub sa na dobrej drodze.. wielkie gratulacje <3

Ja po mojej ciazy biochemicznej w listopadzie 2020 (co byla jedynym drgnieciem bety) podchodzilam jeszcze 4 razy w Polsce i w Czechach - z czego 3 bez pozytywnej bety a czwarta kompletnie bez objawów okazala sie ta szczesliwa. Dzisiaj mija 14 tygodni ciazy. Jestem przeszczesliwa! Serdecznie pozdrawiam was dziewczyny te znajome i nowe dzielnie walczace!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 19:38

Virginia, Lili_94, Szkrab, ambrozja, Altair, parviflora, kid_aa, Zocha, Robin27, Ada M, sandzu, Marmis, mała, Timber lubią tę wiadomość

• Virginia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze_Baltyckie - wspaniala wiadomosc! zycze bardzo nudnej ciazy :) Chociaz my wszystkie po przejsciach mamy problem, zeby wyluzowac :P

Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ