adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Morze cudownie że po długiej i trudnej walce w końcu się udało 😃 pamiętam Twoją wyprawę samochodem do Czech.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:40
Virginia, Morze_Bałtyckie lubią tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Morze_Bałtyckie wrote:Hej dziewczyny, nie bylo mnie tutaj ponad rok.. akurat zajzalam i widze znajome dziewczyny, ktore spotkalam tutaj pod koniec 2020.. jak wspaniale sie czyta, ze wiekszasc z was cieszy sie juz skarbem w domu, lub sa na dobrej drodze.. wielkie gratulacje
Ja po mojej ciazy biochemicznej w listopadzie 2020 (co byla jedynym drgnieciem bety) podchodzilam jeszcze 4 razy w Polsce i w Czechach - z czego 3 bez pozytywnej bety a czwarta kompletnie bez objawów okazala sie ta szczesliwa. Dzisiaj mija 14 tygodni ciazy. Jestem przeszczesliwa! Serdecznie pozdrawiam was dziewczyny te znajome i nowe dzielnie walczace!!Marmis -
Czesc dziewczyny, po pierwsze Morze Baltyckie moje gratulacje. Wiem jakie to szczescie bo tez mialam tyle prob.
mam do Was dziewczyny pytanie, jestem w 17 tyg. ciazy i odebralam wyniki badan krwi. Generalnie jest ok. Mam nieco podwyzszone neutrolile ale odrobinke. Niepokoi mnie hemoglobina i hemokryt bo hemoglobine mam 11,8 a norma od 12 a hemokryt 35,7 a norma od 37. W zeszlym miesiacu mialam w normie hemo chyba 13. Nie wiem dlaczego tak spadlo, wydaje mi.sie.ze.dobrze sie odzywiam. Czy to cos niepokojacego? Co robic zeby podbic ta hmoglobine? Wizyte mam dopiero w piatek. Prosze poradzcie
-
Marmis wrote:Ewuszek a w Czechach nie chcesz sprobowac?
Czeka na nas w Gamecie jeszcze jeden zarodek od tych samych dawców co nasz synek i będziemy chcieli go zabrać 🙂 jeśli się nie uda to raczej nie będziemy próbować z innymi dawcami a przynajmniej nie w najbliższych latach może kiedyś obawialibyśmy się braku podobieństwa między rodzeństwem w przypadku gdy nikt nie wie o AZ.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 16:52
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
mlia wrote:Jeśli o mnie chodzi to prowadziła nas dr Knafel, ona po nieudanym naszym invitro zaproponowała leczenie w Reprofit, ale my ze względu na trwającą pandemię zdecydowaliśmy się na Macierzyństwo.
więcej mogę napisać na priv
Napisz na priv proszę, czy po jednej procedurze zaproponowała AZ, z jakich powodów? -
Zocha wrote:Hejka Dziewczyny. Cały czas Was tu podczytuję i trzymam rękę na pulsie dopingując weteranki i świeży narybek w staraniach o maleństwo przy pomocy AZ. Czasu mam w ciągu dnia jak na lekarstwo żeby tu się udzielać, bo mój synuś uważa, że już nie jest małym szkrabem i w ciągu dnia nie za bardzo chce spać. Ogólnie jest bardzo pogodnym chłopcem, bardzo przytulaśnym, a jest już co dźwigać, bo tydzień temu przekroczył 6kg i następne ubranka trafiły do pudełka z za małą odzieżą. Chwilami podpieram się nosem, ale szczerbaty uśmiech o poranku rekompensuje wszystko. Ja to wiadomo, może hormony działają, ale mój mąż po prostu przepadł dla młodego. Trzymajcie się ciepło, działajcie, bo warto. Zaczynamy rozmawiać o wyprawie po rodzeństwo i szczerze mówiąc mam w nosie co kto o tym myśli w kontekście mojego wieku.
Chciałam Cię podpytać, jaką drogę przeszłaś zanim zdecydowałaś sie na AZ,? -
Mondun mnie w drugim trymestrze i później wychodzą odchylenia od normy w morfologii. W pierwszej ciąży tez tak miałam, bo porównywałam wyniki i tez były odchylenia, wiec wydaje mi się, ze to normalne.
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Nanan wrote:Chciałam Cię podpytać, jaką drogę przeszłaś zanim zdecydowałaś sie na AZ,?
-
Zocha wrote:U nas były 3 podejścia do in vitro na własnych komórkach, w tym jedno podejście 50/50 z nasieniem dawcy. Żaden zarodek nie przetrwał do 5 doby i po ostatniej procedurze od razu zgłosiliśmy się di AZ. Miałam takie założenie, że próbuje 3 razy
Rozumiem, że pierwszy transfer się udał? Gdzie podchodziłaś i co z Twoim wiekiem nie tak? -
Mondun40 wrote:Czesc dziewczyny, po pierwsze Morze Baltyckie moje gratulacje. Wiem jakie to szczescie bo tez mialam tyle prob.
mam do Was dziewczyny pytanie, jestem w 17 tyg. ciazy i odebralam wyniki badan krwi. Generalnie jest ok. Mam nieco podwyzszone neutrolile ale odrobinke. Niepokoi mnie hemoglobina i hemokryt bo hemoglobine mam 11,8 a norma od 12 a hemokryt 35,7 a norma od 37. W zeszlym miesiacu mialam w normie hemo chyba 13. Nie wiem dlaczego tak spadlo, wydaje mi.sie.ze.dobrze sie odzywiam. Czy to cos niepokojacego? Co robic zeby podbic ta hmoglobine? Wizyte mam dopiero w piatek. Prosze poradzcie
W ciąży inaczej patrzy się na morfologię hemoglobinę masz ładną jak na ciążę ja przy takim poziomie nie musiałem przyjmować żelaza 😉2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
Mondun40 wrote:Czesc dziewczyny, po pierwsze Morze Baltyckie moje gratulacje. Wiem jakie to szczescie bo tez mialam tyle prob.
Marmis -
Ewuszek wrote:Marmis pytałam ale chyba nie doczytałaś nastawiasz się na poród siłami natury czy CC ? 🙂
Virginia lubi tę wiadomość
Marmis -
Marmis wrote:Dotychczas Mała była ułożona poprzecznie. Jesli tak zostanie to wskazanie do cc jest. Generalnie chyba wolalabym cc. Boje sie, ze moje cialo przy porodzie SN zawiedzie. Moja gin tez ostatnio skłaniala się do CC- cos mowiła- ze mam.jakies miekkie tkanki czy cos i moge nie dac rady SN. Jakos tak czuje- ze cc byłoby dla Małej bezpieczniejsze. Ja juz stara jestem, przez lata staran moja kondycja tez podupadla, wiec chyba cc. Wiem, ze dluzej mogę do siebie dochodzic. Ale to nie ma znaczenia, byleby tylko Mała bezpiecznie i zdrowo przyszła na świat .
Cherry78, Marmis lubią tę wiadomość
-
Nanan wrote:Rozumiem, że pierwszy transfer się udał? Gdzie podchodziłaś i co z Twoim wiekiem nie tak?
kid_aa, Cherry78, Virginia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, szukam lekarza z Krk który ewentualnie poprowadzi mnie po stronie polskiej jeśli będziemy chcieli podejść do AZ w Reprofit, macie kogoś do polecenia? Dr Knafel, mimo, że nas do tego namawiała, to po tych nieudanych AZ w krk i po olaniu sprawy immuno (bo i tak przecież dostanę na to leki) straciła nasze zaufanie.
U mnie wszystko wskazuje na zaburzenia immuno, reszta wyników wydaje się być w normie, jeszcze zastanawiam się nad zrobieniem trzy punktowej krzywej cukrzycowej a prolaktynę będę mieć omówioną w pt - po obciążeniu wyszła 30-krotnie wyższa. Immuno ogarnę, mam nadzieję, z dr Sydorem - też w piątek mam wizytę. Chodzi mi o lekarza, który będzie potrafił to spiąć. Druga ewentualność to Gyncentrum lub Parens, ale nie wiem czy w PL ma sens.