adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Zocha wrote:Tak, pierwszy transfer się udał, a wiek mam, no cóż, sporo po 40.
-
Marmis wrote:Dotychczas Mała była ułożona poprzecznie. Jesli tak zostanie to wskazanie do cc jest. Generalnie chyba wolalabym cc. Boje sie, ze moje cialo przy porodzie SN zawiedzie. Moja gin tez ostatnio skłaniala się do CC- cos mowiła- ze mam.jakies miekkie tkanki czy cos i moge nie dac rady SN. Jakos tak czuje- ze cc byłoby dla Małej bezpieczniejsze. Ja juz stara jestem, przez lata staran moja kondycja tez podupadla, wiec chyba cc. Wiem, ze dluzej mogę do siebie dochodzic. Ale to nie ma znaczenia, byleby tylko Mała bezpiecznie i zdrowo przyszła na świat .
Najważniejsze jest bezpieczeństwo Twoje i córeczkiMarmis lubi tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Nanan wrote:Ja też po 40 i jeszcze niedawno łudziłam się, że uda mi się na naszych komórkach ale chyba czas sie pogodzić z faktami i decyzja o AZ. A jakie był u Ciebie problemy oprócz wieku?
-
Ewuszek wrote:Najważniejsze jest bezpieczeństwo Twoje i córeczki
-
Dziewczyny jestem zalamana. Jestem w 17 tyg ciazy. Wczoraj bylam na kontrilnej wizycie i wszystko oki. Dzis w nocy dostalak krwawienia zywa krwia. Pojechalam do szpitala. Powiedzieli ze mam miesniaka 3 cm i obok zrobil sie krwiak 5 cm i stad to krwawienie. Zostawili mnie w szpitalu. To straszne. Nie wiem co mam myslec.
-
Mondun40 wrote:Dziewczyny jestem zalamana. Jestem w 17 tyg ciazy. Wczoraj bylam na kontrilnej wizycie i wszystko oki. Dzis w nocy dostalak krwawienia zywa krwia. Pojechalam do szpitala. Powiedzieli ze mam miesniaka 3 cm i obok zrobil sie krwiak 5 cm i stad to krwawienie. Zostawili mnie w szpitalu. To straszne. Nie wiem co mam myslec.
Ada M lubi tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Zocha wrote:U mnie wyszły podwyższone komorki nk i dlatego brałam encorton. Oczywiście lekarz nie zlecił mi sprawdzenia immunologii, sama mu to zasugerowałam przed transferem i jak zobaczył wynik to sam stwierdził, że przy takich wartościach bez szans na ciążę. Skierował mnie do immunologa i musiałam odroczyć transfer.
-
Mondun40 wrote:Dziewczyny jestem zalamana. Jestem w 17 tyg ciazy. Wczoraj bylam na kontrilnej wizycie i wszystko oki. Dzis w nocy dostalak krwawienia zywa krwia. Pojechalam do szpitala. Powiedzieli ze mam miesniaka 3 cm i obok zrobil sie krwiak 5 cm i stad to krwawienie. Zostawili mnie w szpitalu. To straszne. Nie wiem co mam myslec.
-
-
Dziekuje dziewczyny za wsparcie:) Leze w szpitalu i chodE tylko do toalety. Nie mam ani krwawien ani plamien. Brzuch mnie nie boli. Wiec lekarz mowi ze to dobry objaw. Na razie mnie nie badaja bo mowia ze bez sensu ze od wczoraj nic sie nie zmienilo a zeby brzucha nie meczyc. Nie wiem ile bede lezec w szpitalu, nic mi nie powiedzieli.
-
Mondun40 wrote:Dziekuje dziewczyny za wsparcie:) Leze w szpitalu i chodE tylko do toalety. Nie mam ani krwawien ani plamien. Brzuch mnie nie boli. Wiec lekarz mowi ze to dobry objaw. Na razie mnie nie badaja bo mowia ze bez sensu ze od wczoraj nic sie nie zmienilo a zeby brzucha nie meczyc. Nie wiem ile bede lezec w szpitalu, nic mi nie powiedzieli.
mlia lubi tę wiadomość
Marmis -
Czy któraś z Was miała scratching endometrium z pobraniem komórek CD ?
Czy to bolesny zabieg ? Mam dostać jakieś środki przeciwbólowe ,ale na mnie to raczej nie działa a chyba na kroplówkę nie ma co liczyć .
Najważniejsze pytanie czy Wam to pomogło i transfer się udał ?Krakowska lubi tę wiadomość
-
Lukrecja00 wrote:Czy któraś z Was miała scratching endometrium z pobraniem komórek CD ?
Czy to bolesny zabieg ? Mam dostać jakieś środki przeciwbólowe ,ale na mnie to raczej nie działa a chyba na kroplówkę nie ma co liczyć .
Najważniejsze pytanie czy Wam to pomogło i transfer się udał ?
Ja miałam biopsję z pobraniem komórek CD. U mnie wyszło dobrze, więc nie wpłynęło to na leczenie, ale jak komuś wyjdzie źle to jest wdrożone leczenie i szansa że sytuacja się poprawi.Lukrecja00 lubi tę wiadomość
Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Lukrecja00 wrote:Czy któraś z Was miała scratching endometrium z pobraniem komórek CD ?
Najważniejsze pytanie czy Wam to pomogło i transfer się udał ?Lukrecja00 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny-Mamy prośba. Czy podpowuliecie co mialyście w torbie do szpitala dla siebie i dla maleństwa- ile czego i jakie.Bede ogromnie wdzięczna. I jeszcze pytanie o przewijak- macie osobny czy na komodzie - podpowiedzcie jakiej firmy. Co Wam sie sprawdza? Mam mały pokoik.Marmis
-
Marmis wrote:Dziewczyny-Mamy prośba. Czy podpowuliecie co mialyście w torbie do szpitala dla siebie i dla maleństwa- ile czego i jakie.Bede ogromnie wdzięczna. I jeszcze pytanie o przewijak- macie osobny czy na komodzie - podpowiedzcie jakiej firmy. Co Wam sie sprawdza? Mam mały pokoik.
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
nick nieaktualnyMarmis z przyjemnością podzielę się swoimi info, jestem bardzo szczęśliwa że Ci się udało 🍀
Mam przewijak na łóżeczku, polecam do małego pokoju. Kończy niedługo cztery miesiące i przewijak już przestaje być orzudatny- za bardzo się wierci i nie można jej spuścić z oka na wysokości więc przewijam głównie na łóżku/macie/ tam gdzie leży.
Do szpitala dla mnie miałam:
- paczkę podkładów 40x60 bo w szpitalu były ograniczone, na tym podkładzie się leżało na łóżku żeby nie brudzić bo byli fanami wietrzenia psiochy więc bez majtek (pomimo że CC) i ta krew tam.leciala
- paczkę podpasek poporodowych- jak się wstawało
-majtki jednorazowe poporodowe dwie paczki po dwie sztuki- na czas szpitala, w domu już się normalne nosiło, ja na początku ciążowe niskie żeby rany nie razic
- 3 koszule rozpinane, najfajniej wspominam rozpinana po całości, założyli mi ją jako pierwsza po CC i super, nie trzeba było się wyginać czy podnosić rąk, bardzo wygodna, a do karmienia rozpinalam ile chce a nie przez dziurę wyciągałam cycka
- klapki i kapcie
- podstawowa kosmetyczka, octanisept (psikania rany 2 razy dziennie, czy to po CC czy pipci)
- nakładki na sutki do karmienia jedna para bo nie wiadomo czy będą Ci potrzebne, mnie nie były więc je potem sprzedałam nieodpakowane
- laktator do rozważenia, u mnie się nie przydał ale w domu mialam, przydał się kilka razy ale nie każda karmi piersią a to drogi wydatek.
Dziecko:
4 pary ubranek, moi faworyci to body kopertowe (na początku bałam się podnosić dziecko/uszkodzić a tu trzebaby podnieść głowę, wygiąć ręce...kopertowe lub rozpinane wygodniejsze) plus półśpiochy lub śpiochy (polecam rozpinane w kroku, można zmienić pampers bez zbetnego rozbierania) plus czapeczka jedna, u nas rękawiczki surowo zabronione i popieram- dziecko rękami poznaje świat..
Paczka pampersów 1- ja miałam ta darmową pampers z Rossmana, potem używałam huggies Elite, teraz zwykle rady
Paczka mokrych chusteczek na bazie samej wody np huggies pure czy pampers
Ręcznik- jeśli wymagają
Rożek- u nas się bardzo sprawdziły, nasza była z tych co musiały być opatulone przez pierwszy miesiąc więc dokupowalam i miałam kilka rożków.
I to wszystko...wszystkie kosmetyki do mycia (nasze: żel HiPP, emolium), higieny (sól fizjologiczna, sól morska nawilżająca, gaziki, płatki kindi), apteczne (Wit d vigantol, probiotyk biogaia, Espumisan 100, pedicetamol syrop, sudocrem, linomag, bepanthen), ubranka (10/15 kompletów plus 5 pajaców do spania 56 i 62, kilka par skarpetek, 1 kombinezon), ręczniki (3), kocyki (kilka), akcesoria (podkłady, aspirator do noska haxe, termometr bezdotykowy, waga noworodkowa esperanza), pościel (2komplety), pieluchy (tetra 10, bawełna 5 flanela 5)- to wszystko dopiero w domu się przydało
Marmis, mała, Virginia lubią tę wiadomość
-
Marmis wrote:Dziewczyny-Mamy prośba. Czy podpowuliecie co mialyście w torbie do szpitala dla siebie i dla maleństwa- ile czego i jakie.Bede ogromnie wdzięczna. I jeszcze pytanie o przewijak- macie osobny czy na komodzie - podpowiedzcie jakiej firmy. Co Wam sie sprawdza? Mam mały pokoik.
Marmis ja też odpowiedziałam Ci na priv 😉Marmis lubi tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️