adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja właśnie 2 razy miałam transfery 2 dniowych. Jeszcze na własnych komórkach. Raz mrożony A raz świeży. Były z tego 2 implantacje także szansa jest zawsze.
Niefajnie tylko że nikt Cię nie poinformował, a Ty byłaś przekonana że to blastki więc stąd to zdenerwowanie.
W gyncentrum chyba też są 2 dniowe do az Ale spotkałam się że rozmrazaja i czekają do blastki jak się rozwinie to wtedy transfer.AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Kapa95 wrote:Heej dziewczyny. Zaproponowano mi AZ. podpisaliśmy już dokumenty.. przygotowuje się do transferu i okazuje się niestety okazuje się ze dwa zarodki są dwu dniowe. To chyba słabo wróży? Głupia ja powinnam spytac dr… ile maja dni… 😞
Półtora roku temu też mialam proponowane dwu dniowe zarodki w Invimed. Podobno dały dwie ciaze u pary ktora oddala reszte. U mnie nie wyszło, ale moglo miec inne powody, bo nie mialam wtedy żadnych dodatkowych badań immuno i nie bralam steroidow i heparyny.
Jednak zanim przygotowali mnie do transferu dostalam propozycje pisemnie od embriologa i tam pisalo z ktorego dnia sa i dopiero jak sie zgodzilam zaczelismy przygotowania.
Przypuszczam, ze juz bierzesz estradiol i progesteron jesli transfer jest we wtorek? Czy robisz na naturalnym cyklu?
-
Morze_Bałtyckie wrote:Półtora roku temu też mialam proponowane dwu dniowe zarodki w Invimed. Podobno dały dwie ciaze u pary ktora oddala reszte. U mnie nie wyszło, ale moglo miec inne powody, bo nie mialam wtedy żadnych dodatkowych badań immuno i nie bralam steroidow i heparyny.
Jednak zanim przygotowali mnie do transferu dostalam propozycje pisemnie od embriologa i tam pisalo z ktorego dnia sa i dopiero jak sie zgodzilam zaczelismy przygotowania.
Przypuszczam, ze juz bierzesz estradiol i progesteron jesli transfer jest we wtorek? Czy robisz na naturalnym cyklu?
Tak, biorę juz 🥺 A można na dane zarodki sie nie zgodzić? Szukają wtedy innych? Pytam o kolejna adopcje. Jeśli ta nie uda sie.. Nie rozumiem tego, czemu mrożone były 2 dniowe zarodki. Teraz juz chyba sie tego nie praktykuje 😪 ile w invimedzie(jakie miasto) kosztuje az? Długo czekało sie na zarodki? Ja czekałam ok miesiąca
To moja wina bo zasugerowałam sie tylko tym ze są ładne trzy zarodki.. a nie zapytałam ilu dniowe są. Szkoda, ze lekarz sam o tym nie informuje.
Jeszcze dowiedziałam sie ze po transferze dają max 7 dni wolnego.. wcześniej miałam l4 do dnia testowania.. wolałabym szczerze mówiąc w spokoju czekać do betowania jeszcze przy moim charakterze pracy aj.. 😩
-
Czesc dziewczyny, w czwartek wyszlam ze szpitala. Nie mialam.plamien wiec zrobili mi USG i okazalo sie ze krwiak sie.zmniejszyl z 5 cm do 2 cm. Na razie nie plamie i nie krwawie. Leze i biore jeszcze progesteron dopochwowy progesteron besins 2 x po 1 tabletce i cyklogest 1 tabletke. Lekarze.mowia ze powinnam juz odstawic pomalu ale ja sie boje. Do kiedy bralyscie progesteron?
-
Kapa95 wrote:Tak, biorę juz 🥺 A można na dane zarodki sie nie zgodzić? Szukają wtedy innych? Pytam o kolejna adopcje. Jeśli ta nie uda sie.. Nie rozumiem tego, czemu mrożone były 2 dniowe zarodki. Teraz juz chyba sie tego nie praktykuje 😪 ile w invimedzie(jakie miasto) kosztuje az? Długo czekało sie na zarodki? Ja czekałam ok miesiąca
To moja wina bo zasugerowałam sie tylko tym ze są ładne trzy zarodki.. a nie zapytałam ilu dniowe są. Szkoda, ze lekarz sam o tym nie informuje.
Jeszcze dowiedziałam sie ze po transferze dają max 7 dni wolnego.. wcześniej miałam l4 do dnia testowania.. wolałabym szczerze mówiąc w spokoju czekać do betowania jeszcze przy moim charakterze pracy aj.. 😩
Nie stresuj się. Opowiem Ci swoja historie.
W 2017 podeszłam do pierwszego AZ , 2 blastki 5bb i 1ab . Ciążę poroniłam. Rok później mialam crio dwóch 2 dniowych zarodkow 4a I 4b które w dniu transferu wskoczyły na 6a i 6b. Wtedy zaszłam w ciążę I zostałam mama wspaniałego chłopca 🙂
A teraz spójrz dalej w moja stopkę jakie mialam przeboje z crio wrześniowym. Blastka 4aa . Zarodek mrożony podwójnie . Transferowane bez AH. Dla wielu ciaza spisana na straty a ten zuch Krystian waży dzisiaj 850 gramów i ułożony pośladkowo ćwiczy kopanie goli w moim brzuchu 🙈🙂 Kochana nie ma rzeczy niemożliwych. Sama uwierzyłam że cuda dzieją się na prawdę ♥️♥️♥️
Zuzanna., mała, sylvuś lubią tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alrauna1987 wrote:Nie stresuj się. Opowiem Ci swoja historie.
W 2017 podeszłam do pierwszego AZ , 2 blastki 5bb i 1ab . Ciążę poroniłam. Rok później mialam crio dwóch 2 dniowych zarodkow 4a I 4b które w dniu transferu wskoczyły na 6a i 6b. Wtedy zaszłam w ciążę I zostałam mama wspaniałego chłopca 🙂
A teraz spójrz dalej w moja stopkę jakie mialam przeboje z crio wrześniowym. Blastka 4aa . Zarodek mrożony podwójnie . Transferowane bez AH. Dla wielu ciaza spisana na straty a ten zuch Krystian waży dzisiaj 850 gramów i ułożony pośladkowo ćwiczy kopanie goli w moim brzuchu 🙈🙂 Kochana nie ma rzeczy niemożliwych. Sama uwierzyłam że cuda dzieją się na prawdę ♥️♥️♥️
Dziękuje za wsparcie to dużo dla mnie znaczy i takie historie dają właśnie nadzieje 💜💜
No cóż to we wtorek mam transfer i zobaczymy co będzie dalej ❤️❤️
Alrauna1987 lubi tę wiadomość
-
Mondun40 wrote:Czesc dziewczyny, w czwartek wyszlam ze szpitala. Nie mialam.plamien wiec zrobili mi USG i okazalo sie ze krwiak sie.zmniejszyl z 5 cm do 2 cm. Na razie nie plamie i nie krwawie. Leze i biore jeszcze progesteron dopochwowy progesteron besins 2 x po 1 tabletce i cyklogest 1 tabletke. Lekarze.mowia ze powinnam juz odstawic pomalu ale ja sie boje. Do kiedy bralyscie progesteron?Marmis
-
nick nieaktualny
-
Mondun40 wrote:Czesc dziewczyny, w czwartek wyszlam ze szpitala. Nie mialam.plamien wiec zrobili mi USG i okazalo sie ze krwiak sie.zmniejszyl z 5 cm do 2 cm. Na razie nie plamie i nie krwawie. Leze i biore jeszcze progesteron dopochwowy progesteron besins 2 x po 1 tabletce i cyklogest 1 tabletke. Lekarze.mowia ze powinnam juz odstawic pomalu ale ja sie boje. Do kiedy bralyscie progesteron?
Ja bralam prolutex 1 x dziennie i 3 x dziennie cyklogest (400mg).. Klinika kazala odstawic prolutex w 10 tydodniu. Potem stopniowo co 3 dni odstawiac jedna z 3 cyklogestow. Czyli bylam wolna od progesteronu od 11 tygodnia.
Musze przyznac, ze balam sie troche szczegolnie, ze przez pierwsze 9 tygodni mialam ciagle plamienia, w 10 krwiaka i moj progesteron byl niski miedzy 13 a maksymalnie 18 ng/l. Teraz jestem prawie w 16 tygodniu i wszystko jest ok.
W ktorym jestes tygodniu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2022, 17:10
-
Kapa95 wrote:Tak, biorę juz 🥺 A można na dane zarodki sie nie zgodzić? Szukają wtedy innych? Pytam o kolejna adopcje. Jeśli ta nie uda sie.. Nie rozumiem tego, czemu mrożone były 2 dniowe zarodki. Teraz juz chyba sie tego nie praktykuje 😪 ile w invimedzie(jakie miasto) kosztuje az? Długo czekało sie na zarodki? Ja czekałam ok miesiąca...
Byłam tylko w dwóch roznych klinikach Invimed, Gdynia i Reprofit, Czechy. W obu jak proponowali zarodki, mozna bylo sie zgodznic lub nie. Ja i w jednej i w drugiej odmowilam niektore propozycje. Ten 2 dniowy byl moim pierwszym proponowanym zarodkiem, i wtedy bałam sie odmowic, ze bede dlugo czekac na inna propozycje.
W jakiej jestes klinice i w jakim miescie? -
Morze_Bałtyckie wrote:Marmis, czy możesz mi powiedzieć skad wiadomo czy jest skracajaca sie szyjka? I od którego tygodnia takie coś się moze wydarzyć?
Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość
Marmis -
Dziekuje dziewczyny.
Teraz jestem w 18 tygodniu ciazy. Zamierzam brac jeszcze ten progesteron w takiej dawce dopoki sie ten krwiak nie wchlonie. Potem zmniejsze dawke jak kazal.lekarz do 2 x 1 tabletce progesteronu besins. Czy nadmiar progesteronu moze spowodowqc jakies negatywne skutki?
-
nick nieaktualnyMorze wzorcowo USG dopochwowe z mierzeniem długości szyjki robi się w 17,18 lub 19 tygodniu. Wtedy powyżej 2.5cm jest niby ok chociaż wszyscy chcą żeby było 4cm, w przedziale 2-2.5 daje się progesteron dopochwowo a poniżej 1.5-2cm zakłada się pessar bezwzględnie. Następnie raz w miesiącu wypadałoby kontrolować długość szyjki. Szyjka może skracać się naturalnie 1mm na tydzień od 20 tygodnia chociaż najczęściej zaczyna po 25-28tygodniu dopiero.
Ale praktyka praktyka...mój lekarz twierdzi ze 2.5cm w 19 tygodniu oznacza że można olać kontrolę szyjki już do końca i musiałam się o to kłócić 😆😆
Ja miałam 3.5cm, ten wynik trzymał się do 7 miesiąca, w 8 mialam 2.5cm a w 9 nie miałam w ogóle szyjki i od 34 tygodnia rozwarcie 2cm🤭Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmilka wrote:Bo był Ci niezbędny dla ciąży więc bardzo dobrze
Mówimy wtedy kiedy nie jest i o nadmiarze- mignely mi kiedyś badania że potem chłopcy mogą mieć zaburzone poziomy hormonów płciowych. -
Ja bede miala dziewczynke.
wiec ten problem z progesteronem odpada. Chcialam brac bo czytalam ze jak sie ma krwiaka to progesteron moze pomoc. U mnie tez mierzyli szyjke w szpitalu. Najpierw lekarz zbadal recznie i mowi ze szyjka.skrocila.sie. Ja juz zawal serca. Wyslal.mnie na USG a tu drugi lekarz zdziwony bo mowi ze szyjka 5 cm. Zawolal nawet drugiego lekarza i okazalo sie ze szyjka ma taka budowe ze badanie palcem moze sprawic takie wrazenie ze jest krotka( zawija sie podobno) wiec troche sie uspokoilam ale co sie stresu najadlam to moje.