adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuzanna. wrote:Dziewczyny we wtorek mam transfer.
Ja we wtorek sprawdzam endoale myślę, że jeszcze do transferu będę miała trochę czasu
Zuzanna. lubi tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Marmis, Amilka
dziękuje wam bardzo za wasze odpowiedzi. Do tej pory nie miałam dopochowego USG. Następny termin z "lekarzem" i na USG mam w 20 tygodniu (Tutaj w Anglii ma się tylko 2 USG na cala ciąże), wiec mysle, ze mi przy tej okazji sprawdza.. Oprócz tego ide prywatnie na USG za kilka dni, może dowiem się cos więcej - ale wydaje mi się, ze beda patrzeć przez brzuch. W razie czego rozejże sie tez za jakimś polskim ginekologiem, bo ręce opadaja z ich opieka tutaj. Lekarza do tej pory nie widzialam tylko pielegniarki, ktore nawet nie zauwazyly ze moj TSH podskoczyl na 3.46 - twierdzily, ze miesci sie w ich skali.. Dopiero jak uswiadomilam ich, ze powinni kierowac sie wynikami dla ciezarnych dolozyli mi tyroxine. -
Zocha wrote:Brałam encorton przed transferem i później do 3 miesiąca ciąży
A jakie leki miałaś przed transferem, ja właśnie będę zaczynała przygotowanie do transferu i mam tylko estrofem 3 x 1, dr powiedział, że sama mam zadecydować czy chcę wlew z Accofilu...sama nie wiem... -
Nanan wrote:Jakie leki miałaś przed transferem, ja właśnie będę zaczynała przygotowanie do transferu i mam tylko estrofem 3 x 1, dr powiedział, że sama mam zadecydować czy chcę wlew z Accofilu...
Jaki zarodek na Ciebie czeka? -
Morze_Bałtyckie wrote:Marmis, Amilka
dziękuje wam bardzo za wasze odpowiedzi. Do tej pory nie miałam dopochowego USG. Następny termin z "lekarzem" i na USG mam w 20 tygodniu (Tutaj w Anglii ma się tylko 2 USG na cala ciąże), wiec mysle, ze mi przy tej okazji sprawdza.. Oprócz tego ide prywatnie na USG za kilka dni, może dowiem się cos więcej - ale wydaje mi się, ze beda patrzeć przez brzuch. W razie czego rozejże sie tez za jakimś polskim ginekologiem, bo ręce opadaja z ich opieka tutaj. Lekarza do tej pory nie widzialam tylko pielegniarki, ktore nawet nie zauwazyly ze moj TSH podskoczyl na 3.46 - twierdzily, ze miesci sie w ich skali.. Dopiero jak uswiadomilam ich, ze powinni kierowac sie wynikami dla ciezarnych dolozyli mi tyroxine.Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość
Marmis -
Nanan wrote:A jakie leki miałaś przed transferem, ja właśnie będę zaczynała przygotowanie do transferu i mam tylko estrofem 3 x 1, dr powiedział, że sama mam zadecydować czy chcę wlew z Accofilu...sama nie wiem...Marmis
-
Nanan wrote:Jakie leki miałaś przed transferem, ja właśnie będę zaczynała przygotowanie do transferu i mam tylko estrofem 3 x 1, dr powiedział, że sama mam zadecydować czy chcę wlew z Accofilu...
Jaki zarodek na Ciebie czeka? -
Marmis wrote:A jakie masz wskazania do accofilu? Masz kiry AA? Na poczatek na sztucznym cyklu zazwyczaj tylko sam estrofem, zeby endometrium urosło . Ja miałam jeszcze heparyne i acard. A na 5 dni przed transferem zaczelam.progesteron.
Wlaśnie mam KIR BX ale jakieś brakujące mam też i lekarz twierdzi, że to też jest wskazanie, heparynę i acard mam mieć po transferze, Ty miałaś przed? -
Alutka77 wrote:Ja w czwartek trzecie podejście do AZ. Obstawili mnie lekami. Estrofem 3x1, Duphaston 3x1, progestern 3x1, Utrogestan dopochwowo 3x1, Medrol pół tabletki, Neoparin 0,4, intralipid - wlew. Wcześniej miałam podobny zestaw tyle że bez intralipidu. Niestety bez powodzenia. Teraz zarodek 3ab.
To trzymam kciuki, przed decyzją o AZ ile razy próbowałaś na własnych komórkach? i niedyskretne pytanie czy liczba w Twoim nicku to data urodzin? -
Nanan wrote:Wlaśnie mam KIR BX ale jakieś brakujące mam też i lekarz twierdzi, że to też jest wskazanie, heparynę i acard mam mieć po transferze, Ty miałaś przed?Marmis
-
Alutka77 wrote:Ja w czwartek trzecie podejście do AZ. Obstawili mnie lekami. Estrofem 3x1, Duphaston 3x1, progestern 3x1, Utrogestan dopochwowo 3x1, Medrol pół tabletki, Neoparin 0,4, intralipid - wlew. Wcześniej miałam podobny zestaw tyle że bez intralipidu. Niestety bez powodzenia. Teraz zarodek 3ab.
Alutka77 lubi tę wiadomość
Marmis -
Kochane moje - spełnienia marzeń, ślicznych brzuszków i cudownych maluszków - z okazji Dnia Kobiet❣️❣️❣️ Niech Wam się wiedzie bo tu wszystkie jesteście bardzo waleczne i dzielne! 💖💖💖🌷🌷🌷
Marmisku - jak samopoczucie? Maleństwo ładnie fika w brzuszku? Już niedługo i będziesz tulić w swoich ramionach najcudowniejszą istotkę ☺️.
Ja patrzę na swoją córcię i dalej nie wierzę, że ze mną jest i jest moja , a ma już skończone 3 miesiące 😁
Parvi - kochana, myślę o Tobie 💗, jak sytuacja? Nie śledzę wątków na forum ale trzymam kciuki 🤞🏻💗Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 10:29
Zocha, Marmis, Laki21, Zuzanna., mała, Virginia, parviflora lubią tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
24dpt - pięknie bijące ❤️
7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
16.07.2023 synek jest z nami ❤️
46l. 😅
-
Witajcie Kobietki w dniu naszego Święta oby nam się spełniły Wszystkie marzenia wypasionych bety,nudnych ciąż,bezproblemowych porodów a przede wszystkim kochanych cieciaczków.U mnie tragedia inaczej tego nie idzie nazwać wczoraj byłam na podglądzie endo 5.6 mm.w 12 dniu nigdy tak kiepskiego nie miałam.estrofem miałam brać 3x1 ale tak od czterech dni jeszcze jeden dokładam dopochwowo tak od siebie i wczoraj po tym jak wysłałałam skan Hana kazała dołożyć właśnie jeszcze jeden dopochwowo.wino wytrawne codziennie lampka ,olej z wiesiołka,orzechy brazylijskie, witamina C taka z lepszej półki że tak powiem,witamina D,olej lniany.Ta moja pani doktor u której teraz jestem też chyba nie bardzo ma pojęcie o przygotowaniach do AZ.akurat rozchorowała się i USG ktoś inny w zastępstwie robił i napisałam do niej że Endo takie jest to mi tylko odpisała że najwięcej to 3x2 estrofemy można brać i tyle w czwartek mam powtórzyć USG to pani doktor nie ma w gabinecie a mnie zależy na godzinach rannych to nikogo nie poleciła mi w zastępstwie kto mógłby mi zrobić.musiałam dziś rano szukać na wariata kogoś kto mi zrobi.ja to już pecha mam wpisanego w życie zawsze coś.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 11:54
mała lubi tę wiadomość
-
Zuzanna. wrote:Dziewczyny już po. Za 10 dni beta.
Zuzanna. lubi tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6