adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak to zawsze coś musi niepokoic - jedna za niska beta,druga za wysoka;) zawsze coś. Ja wczoraj byłam u ginekologa, bo progesteron spada cały czas, wiec dostałam zapas protulex i cyclogest na dwa tygodnie. Na pytanie, jak to możliwe, ze beta tak rośnie, Pani Doktor nie była niestety w stanie mi odpowiedzieć, a jak wiadomo już wszystko wyczytałam w internecie, wiec wczoraj cały dzień w pracy szklane oczy miałam😞 trzeba czekać. Narazie jest pęcherzyk ciążowy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2022, 11:23
kid_aa, Altair, Laki21, Virginia, Ada M lubią tę wiadomość
-
parafina wrote:Jak to zawsze coś musi niepokoic - jedna za niska beta,druga za wysoka;) zawsze coś. Ja wczoraj byłam u ginekologa, bo progesteron spada cały czas, wiec dostałam zapas protulex i cyclogest na dwa tygodnie. Na pytanie, jak to możliwe, ze beta tak rośnie, Pani Doktor nie była niestety w stanie mi odpowiedzieć, a jak wiadomo już wszystko wyczytałam w internecie, wiec wczoraj cały dzień w pracy szklane oczy miałam😞 trzeba czekać. Narazie jest pęcherzyk ciążowy.
parafina lubi tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Trochę lepiej się czuję podniosłyście mnie na duchu ochłonęłam ale strach czai się próbuje go gdzieś schować ale jest cwańszy ode mnie..jeszcze wczoraj jakieś dziwne skoki ciśnienia miałam i straszne zawroty głowy ale myślę że to od Accofilu
Marmis kochana Ty już na ostatniej prostej już pewnie odliczasz dni do spotkania ze swojá księżniczką imię już wybrane?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2022, 12:50
kid_aa lubi tę wiadomość
-
arzu wrote:no to jakaś nowość że wilku kazał podzielić pierwszą strzykwę na pół i rozdzielił w czasie podanie, mówił czemu tak? bo zwykle jest 5 dni przed transferem u niego, czyli w dniu włączenia progesteronu, jeśli to 5-dniowy zarodek. A zgodnie z tym co ci zalecił to wychodzi że 1/2 amp. 2 dni przed włączeniem progesteronu, a drugie 1/2 amp. 1 dzień po włączeniu proga przy 5-dniowym zarodku. To kiedy włączą ci proga zależy od grubości endometrium... może to różnie wypaść, ja miałam transfer na sztucznym 20dc, niektóre dziewczyny widziałam że i 21 dc albo 22 dc, no naprawdę różnie... może spróbuj podpytać jak lekarz, który przygotowuje do transferu sonduje na podstawie endo kiedy by ci włączał proga, tak mniej więcej... jeśli nie udałoby się tego zsynchronizować to ja sobie podałabym całą ampułkę w dniu włączenia proga na wieczór przed snem i potem dalej wg wskazań... ważne jest żeby podać accofil/zarzio tyle dni wcześniej ile ma dni zarodek... przynajmniej dotychczas takie opinie słyszałam...Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
Laki21 wrote:Część dziewczyny wczoraj w 11 dniu od transferu który jednak się odbył zrobiłam betę i nie ma szału 232 nie wiem co myśleć.w poniedziałek naprzemiennie zaczęły mnie kuć jajniki i brzuch boleć tak okresowo a na wkładce z pozostałością cyclogestu jakieś brunatne plamienie się pojawiło.w drodze do pracy kupiłam testy zrobiłam pozytywny to był poniedziałek popołudniu i dziś też zrobiłam i nic się nie różni kreska taka sama a wydaje mi się że jakby beta rosła to powinna być dużo ciemniejsza.progesteron nawet okej bez brania porannych leków 27.95.ale zastrzyk z agolutin codziennie jest plus cyclogest i doustny besins.encorton biorę accofill podstępem receptę dostałam bo nie bardzo pani doktor chciała przepisać.Ale z drugiej strony od początku ten cykl był dziwny najpierw Endo jak zaczarowane nie chciało rosnąć transfer odwołany po wlewie z accofilu podskoczyło w ciągu 2 dni z 6.6 na 8.1.odstawienie leków potem wiadomość z Czech że doktor wyraża zgodę na transfer i do transferu jeszcze Endo urosło bo w papierach mam 9 mm nie wiem czy to możliwe.zarodek bardzo ładny Hana mówiła że najlepszej klasy jakości nie wiem jak to ująć.Zainplantował się ewidentnie tylko pytanie czy beta już nie spada może tak się dziać w biochemie czy nie urosła by aż taka mam straszny mętlik w głowie.Jutro jeszcze sprawdzę ale nie nastawiam się pozytywnie.
Dziewczyny gratulacje pozytywnych bet. -
parafina wrote:Jak to zawsze coś musi niepokoic - jedna za niska beta,druga za wysoka;) zawsze coś. Ja wczoraj byłam u ginekologa, bo progesteron spada cały czas, wiec dostałam zapas protulex i cyclogest na dwa tygodnie. Na pytanie, jak to możliwe, ze beta tak rośnie, Pani Doktor nie była niestety w stanie mi odpowiedzieć, a jak wiadomo już wszystko wyczytałam w internecie, wiec wczoraj cały dzień w pracy szklane oczy miałam😞 trzeba czekać. Narazie jest pęcherzyk ciążowy.
-
Marmis wrote:Co do psychologa to wymagali, zeby to była wizyta u nich. Niestety nue bylo mozliwosci zdalnej.Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url]
-
parafina wrote:Jak to zawsze coś musi niepokoic - jedna za niska beta,druga za wysoka;) zawsze coś. Ja wczoraj byłam u ginekologa, bo progesteron spada cały czas, wiec dostałam zapas protulex i cyclogest na dwa tygodnie. Na pytanie, jak to możliwe, ze beta tak rośnie, Pani Doktor nie była niestety w stanie mi odpowiedzieć, a jak wiadomo już wszystko wyczytałam w internecie, wiec wczoraj cały dzień w pracy szklane oczy miałam😞 trzeba czekać. Narazie jest pęcherzyk ciążowy.Marmis
-
Laki21 wrote:Trochę lepiej się czuję podniosłyście mnie na duchu ochłonęłam ale strach czai się próbuje go gdzieś schować ale jest cwańszy ode mnie..jeszcze wczoraj jakieś dziwne skoki ciśnienia miałam i straszne zawroty głowy ale myślę że to od Accofilu
Marmis kochana Ty już na ostatniej prostej już pewnie odliczasz dni do spotkania ze swojá księżniczką imię już wybrane?kid_aa, Altair, Laki21, parviflora, Ada M, sylvuś lubią tę wiadomość
Marmis -
Bardziej niż pozamacicznej czy zasniadu obawiam się wady genetycznej… mamy już kochana córeczkę, ale niestety z bardzo trudnym zespołem genetycznym i nie wiem czy podołałbym dwóm takim cudakom😞 eh, czekam… za dużo z ta genetyka chyba przeszliśmy już z mężem, wiec obawy będą zawsze.
-
Parafina, nie dziwię się obawom, zwłaszcza że macie doświadczenie z genetyką. Z drugiej strony, może lekarze mają rację i naprawdę za dużo czytamy? Diagnozując się z pomocą Dr. Google łatwo znaleźć najgorszą możliwą opcję. Co Ci zlecił lekarz odnośnie bety? Masz jeszcze powtarzać, czy już tylko usg?40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Marmis wrote:Co do.imienia to ja jestem za Helenka. Maz tez juz prawie przekonany 😉😉
Helena to piękne imię
Marmis lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
Marmis wrote:Laki wierze, ze bedzie u Ciebie dobrze, ale doskonale rozumiem strach i obawy. A ja tak - juz czekam.z niecierpliwością. Coraz ciężej juz. Ale dam rade. Co do.imienia to ja jestem za Helenka. Maz tez juz prawie przekonany 😉😉
Poprzednio lekarz jeszcze przed wynikiem nifty obstawiał dziewczynkę, a my długo nie byliśmy pewni. Za to z męskimi, nie miałam żadnych problemów:) Jeszcze na studiach wymyśliłam, że będzie Franio, ale to było prawie 20 lat temu🙈😂 , teraz Franków jest na pęczki więc obstawiamy Piotrusia:)
Ale u nas jeszcze daaaleka droga! więc to tak w ramach rozrywki i pozytywnego nastawienia
A na razie jest Hranolek 😂😂😂Altair, Marmis, sylvuś, Virginia lubią tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Mam powtórzyć progesteron i betę w piątek. Na tym etapie niestety nikt nic nie powie,bo to jedna wielka niewiadoma. Jedno, co się dowiedziałam przez te wszystkie lata starań, to to, ze ciąża jako zjawisko jest nadal ogromna tajemnica dla lekarzy. Diagnoza lekarzy względem nas-starających się, brzmi „macie Państwo pecha”. Nie wiem, może za często czarny kot mi przebiegł drogę 😉
Altair lubi tę wiadomość
-
Marmis wrote:Laki wierze, ze bedzie u Ciebie dobrze, ale doskonale rozumiem strach i obawy. A ja tak - juz czekam.z niecierpliwością. Coraz ciężej juz. Ale dam rade. Co do.imienia to ja jestem za Helenka. Maz tez juz prawie przekonany 😉😉
kid_aa, parviflora, Marmis lubią tę wiadomość
❌AMH 0,51
❌Torbiele endometrialne
❌Czynnik męski
Wskazanie do IVF 2017/18
1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
3. Kolejne podejscie do AZ
mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
🌺III transfer FET 08.03.2021 🍀✊ blastka 4ab +embryoglue
Test 8dpt druga wyrazna kreseczka
I Beta 9dpt 102🍀✊
II Beta 11dpt 242 🍀✊
III Beta 14dpt 1138 🍀✊
IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
37dpt 148bpm 💗 🍀✊
51dpt 181bpm 💗🍀✊
Nifty pro OK🩰
2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
[/url]
-
Cześć Lili! Tyle komórek i brak dobrych zarodków to zastanawiające. Mieliście zbadane kariotypy?40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
Laki kochana ostatnie nie wchodzić na forum i nawet nie wiedziałam, ze Ty już jesteś po transferze. Gratuluje bety i bardzo mocno trzymam kciuki za przyrosty 🍀🍀🍀🍀❤️🙏
Helenka śliczne imię dla dziewczynki 🥰
Dziewczyny trzymam kciuki za każdą 🍀Zuzanna., Laki21 lubią tę wiadomość
AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Dzień dobry
,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję.
https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6