Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Altair Autorytet

Wysłany: 18 maja 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, wśród lekarzy są wyraźnie widoczne dwa podejścia. Jedni uważają, że próbować do skutku na podstawowych lekach, a drudzy doradzają liczne badanie i obstawianie lekami.

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Pola_96 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapa95 wrote:
    80%? Ta… aha :| chciałabym..

Ja jestem po 2 transferach na swoich zarodkach
    Jednym transferze 2 zarodków z az i drugim transferze az łącznie już 4 transfery za mnie - za każdym razem Beta 0. A jak u Ciebie ?????

Teraz będzie 5 transfer 😅
    Taak też się zaśmialam jak to powiedział 😂
    Ja dwa transfery az.

X 2021 klinika Gameta Rzgów
    AMH 0,01
    I 2022 kwalifikacja do AZ
    05.04.22 FET - beta 2,3 :(
  • Pola_96 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Pola pamiętam jak lata temu zaglądałam jeszcze na forum naszego bociana i tam dziewczyna pytała expertów, nie pamiętam dokładnie, ale chyba Szamatowicza, co robić, bo już kilka transferów i nic, a on na to: nic, podejść do kolejnego transferu. Jest to jakaś myśl, bo może w końcu zaskoczy... ale z drugiej strony... może warto jednak trochę pogrzebać i coś jeszcze zbadać, dołożyć przy następnym transferze ...i ja bym chyba tak zrobiła.
    Noo dokładnie jestem tego samego zdania , aż dziwne że nie chcą zlecać kolejnych badań albo podsyłać pomysłów co można zrobić żeby tym razem zaskoczyło..

AMH 0,01
  • Pola_96 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Mi tu kiedyś dziewczyny poradziły żeby zbadać immuno i do ostatniego transferu przygotowywałam się w sumie 7 miesięcy (badania immuno, potem histero i scraching). Do Wilka w Łodzi nie ma długich terminów, może warto sprawdzić pod tym katem?
    Dziękuję kochana za pomoc 🥰

parviflora lubi tę wiadomość

AMH 0,01
  • Ewa100 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Daj znać jutro, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ✊🏻✊🏻
    Dziewczyny....wszystko ok+:)
    Na USG serducho biło pięknie, pokazał się też mamy krwiak. Lekarz mówi, że bez stresu bo to często się zdarza.

Pytanie kiedy ponownie zacznę swiroway ?:-)

Zuzanna., parviflora, Timber, kid_aa, mała, Virginia lubią tę wiadomość

AMH (lipiec 2020) - 0,72
    07.2020 - IUI -nieudane
    10.2020 - I podejście do in vitro (krótki protokół) pobrano 1 komórkę, 1 blastocysta 4.1.3.
    Transfer 11.2020 - (początkowo beta hcg 5,3), finalnie brak ciąży.
    12.2020 - II podejście do in vitro (długi protokół)
    07.05 - transfer 4.2.2
    14 dpt 315,3
  • Ewa100 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_96 wrote:
    Szukają dla nas kolejnego zarodka , będzie na nas czekał aż się zdecydujemy. Lekarz twierdzi że za 3 razem szansa na ciążę wynosi około 80%. No tak tylko co z tego, trochę martwi mnie to że nie zleca żadnych dodatkowych badań żeby sprawdzić dlaczego nie dochodzi do zagnieżdżenia... Sama już nie wiem co o tym myśleć 🙄
    Kochana zastanawiałaś się nad wykonaniem dodatkowych badań?
    Ja wcześniej miałam 4 transfery za każdym razem beta ruszała, później się coś pierdaczyło.
    Lekarz nie zalecal żadnych dodatkowych badań, więc wzięłam sprawy w swoje ręce i poszłam do immunologa. Udało mi się szybko dostać do Paśnika. W badaniach wyszedł kir Aa. Kolejny transfer jest na accofilu i aktualnie 7t5.

parviflora, Virginia lubią tę wiadomość

AMH (lipiec 2020) - 0,72
    07.2020 - IUI -nieudane
    10.2020 - I podejście do in vitro (krótki protokół) pobrano 1 komórkę, 1 blastocysta 4.1.3.
    Transfer 11.2020 - (początkowo beta hcg 5,3), finalnie brak ciąży.
    12.2020 - II podejście do in vitro (długi protokół)
    07.05 - transfer 4.2.2
    14 dpt 315,3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2022, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa100 wrote:
    Na USG serducho biło pięknie, pokazał się też mamy krwiak. Lekarz mówi, że bez stresu bo to często się zdarza.

Super 😘 Czekałam na takie informacje od Ciebie💕

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2022, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane podpowiedzcie mi proszę co można w ciąży stosować na przeziębienie? Konkretnie jakaś infekcja gardła mi się przypałętała i piecze jak nie wiem. Na szczęście temp nie mam podwyższonej ale kontroluje w razie czego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2022, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa100 wrote:

Piękna wiadomość 😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2022, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Kochane podpowiedzcie mi proszę co można w ciąży stosować na przeziębienie? Konkretnie jakaś infekcja gardła mi się przypałętała i piecze jak nie wiem. Na szczęście temp nie mam podwyższonej ale kontroluje w razie czego.
    Parvi z leków to nie wiem. Ja na początku zawsze jak mnie gardło zaczyna boleć to płuczę woda utlenioną i pomaga.

• Sara00 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2022, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie dziś nadeszła @

Jutro badanie progesteronu i zaczynamy przygotowanie do 4 transferu. Mam nadzieję ,że będzie szczęśliwy w końcu 🙂

Zuzanna., parviflora, Timber, Laki21, Virginia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2022, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Timber wrote:
    Parvi z leków to nie wiem. Ja na początku zawsze jak mnie gardło zaczyna boleć to płuczę woda utlenioną i pomaga.
    Sama woda utleniona czy jakimś roztworem z woda? Ja wczoraj płukałam woda z solą ale rano mnie piecze jeszcze bardziej. Na razie wypiłam mleko z miodem, czosnkiem i masłem.
    A witaminę c 1000 można ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2022, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam wczoraj proga przy okazji jak robiłam awidnosc i jest tylko 11,30🤨 Czy cyclogest wychodzi we krwi czy nie ? Od przyszłego tygodnia mam zacząć zmniejszać dawki i trochę się boje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2022, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Sama woda utleniona czy jakimś roztworem z woda? Ja wczoraj płukałam woda z solą ale rano mnie piecze jeszcze bardziej. Na razie wypiłam mleko z miodem, czosnkiem i masłem.
    A witaminę c 1000 można ?
    Ja płuczę sama wodą utlenioną.
    Jezeli chodzi o witaminę C to myślę, że można.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Timber wrote:
    Ja płuczę sama wodą utlenioną.
    Jezeli chodzi o witaminę C to myślę, że można.
    Ok to spróbuje później może pomoże.

• kid_aa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parvi zapytaj na wątku majowym, tam dziewczyny na gardło polecały coś na g... ale nie zanotowałam.

Ewa super, że wszystko ok. Dla pocieszenia mi ten spokój wystarcza tak na 3-4 dni, później zaczynam znów świrować 😂 😂 😂
    Dziewczyny, Timber, Laki a co u Was, kiedy wizyty?

parviflora, Virginia lubią tę wiadomość

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Altair Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Zrobiłam wczoraj proga przy okazji jak robiłam awidnosc i jest tylko 11,30🤨 Czy cyclogest wychodzi we krwi czy nie ? Od przyszłego tygodnia mam zacząć zmniejszać dawki i trochę się boje.

Cyclogest wychodzi w krwi. Moim zdaniem trochę za niski, zwłaszcza jeśli masz odstawiać. W jakiej dawce bierzesz?

Ze sztuczną witaminą C trochę trzeba uważać. Przedawkowanie u osób dorosłych niczym nie grozi, ale w ciąży może zaszkodzić. Jeśli jesz owoce i warzywa, to raczej nie ma powodu, żeby suplementować.

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Parvi zapytaj na wątku majowym, tam dziewczyny na gardło polecały coś na g... ale nie zanotowałam.

Ewa super, że wszystko ok. Dla pocieszenia mi ten spokój wystarcza tak na 3-4 dni, później zaczynam znów świrować 😂 😂 😂
    Dziewczyny, Timber, Laki a co u Was, kiedy wizyty?
    Dziękuję, że pytasz.
    Ja to dopiero świruję.
    W tamten czwartek byłam na wizycie, wszystko było ok 3,46 cm maluszka.
    Zamówiłam detektor, we wtorek zaczęłam szukać tętna i nie znalazłam i umówiłam się na wizytę dzisiaj.
    Strasznie się boję.
    W poniedziałek mam badania prenatalne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Cyclogest wychodzi w krwi. Moim zdaniem trochę za niski, zwłaszcza jeśli masz odstawiać. W jakiej dawce bierzesz?

Ze sztuczną witaminą C trochę trzeba uważać. Przedawkowanie u osób dorosłych niczym nie grozi, ale w ciąży może zaszkodzić. Jeśli jesz owoce i warzywa, to raczej nie ma powodu, żeby suplementować.
    3x razy besins 100 i 2x cyclogest 400. Napisałam do mojego dr.

Altair lubi tę wiadomość

• kid_aa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się! Słyszałam, że z tym detektorem, to zdarza się czasami nie znaleźć. Właśnie dlatego mój Małż odradzał bardzo, bo stwierdził, że dopiero będziemy mieli jazdy... ale cały czas się zastanawiam czy nie zaszaleć.
    A próbowałaś dziś?
    Też mam w poniedziałek badanie✊✊✊

Timber lubi tę wiadomość

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ