adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
anna85 wrote:To trzymam kciuki za tego malucha - podświadomość może wie co robi i czuje że to właśnie ten który zostanie
-
Nobi wrote:Miło Cię widzieć, choć przykro mi, że Wam się nie udało. Musiało Was to kosztować dużo sił i energii. Trzymam kciuki, żeby AZ dało Wam spełnienie tego najważniejszego marzenia
Agnieszka na pewno wie co robi. Może chce spróbować dopasować zarodek na szybko?Ja kiedyś bralam estrofem prawie cały cykl, razem z primolutem.
Cieszę się że od razu po naszej decyzji ruszyła z kopyta i działaanna85 -
Nobi wrote:Anna, a czy Wy już wiecie, czy pasuje do Was któryś zarodek w Krio? U nas była marna szansa na dopasowanie z tej liczby zarodkow które mieli, wiec od razu powiedzieliśmy Agnieszce, ze zmieniamy klinikę, żeby zwiększyć swoje szanse. Jeśli wolisz, to możemy spisać się na priv
Jeszcze nic nie wiemy - dowiemy się dopiero na wizycie czy coś jest pod nas - jeśli nie będzie to tez zmienimy klinikę ( myślimy o Gdyni) ale będę już wiedziała jak moje słabe endo reaguje na estrofem i w nowej klinice dzięki temu pójdzie sprawniej w razie "w".
Z wyglądu jesteśmy dość typowi tylko nie wiem jak z krwią. Ja nawet nie zapytałam czy są jakieś zarodki w ogóle
Możemy przejść na priv - wysyłam zaproszenieanna85 -
Cześć dziewczyny,
Podczytuje Was już od jakiegoś czasu. Zaczęłam przygotowania do transferu AZ w Reprofit Ostrawa.
Wczoraj niestety dowiedziałam się że nie uda się zrobić wlewu z accofilu☹️ Mam kir Bx brakuje mi tylko jednego DS ale w histeroskopi wyszło że wynik NK macicznych był poniżej normy... Docent Paśnik stwierdził , że nie ważna jest ilość ale istotne jest to że receptory są obecne i że accofil ewentualnie do rozważenie. Nigdy nie miałam problemu z endometrium na cyklu sztucznym. Nie wiem co robić ginekolog w polskiej klinice mówił żeby zrobić wlew docent Paśnik zapisał bardziej na moją prośbę. Moja historia to 3 procedury, w każdej uzyskiwaliśmy 1-2 blastocysty średniej jakości 3 bb. Usłyszeliśmy, że komórki mimo że wyglądają prawidłowo, kiepsko się się później dzielą. Nigdy nie byłam w ciąży i to AZ przyznam że jest dla mnie nadzieja na szczęście a ta sytuacja z accofilem mnie dobiła... Jakie macie o nim zdanie? Konkretnie o wlewach bo podskórnie docent Paśnik stwierdził że absolutnie nie w moim przypadku -
akimona- z tego co sie orientuje to Accofil podawany we wlewie jest glownie na endometrium. Ty piszesz ze masz je ok. Duzo klinik (zwlaszcza Czechy) nie pozwalaja na wlewy bo sa zdania ze tam sie nic ruszac nie powinno przed transferem. Na zastrzyki czasami sie zgadzaja ale z wlewem jest ciezko. Jezeli u Ciebie byl problem z zarodkami, ich jakoscia itp to ja bym sprobowala podejsc bez accofilu, tym bardziej ze jak piszesz doc Pasnik dal do rozwazenie a nie ze koniecznie.
-
Mysza123 wrote:akimona- z tego co sie orientuje to Accofil podawany we wlewie jest glownie na endometrium. Ty piszesz ze masz je ok. Duzo klinik (zwlaszcza Czechy) nie pozwalaja na wlewy bo sa zdania ze tam sie nic ruszac nie powinno przed transferem. Na zastrzyki czasami sie zgadzaja ale z wlewem jest ciezko. Jezeli u Ciebie byl problem z zarodkami, ich jakoscia itp to ja bym sprobowala podejsc bez accofilu, tym bardziej ze jak piszesz doc Pasnik dal do rozwazenie a nie ze koniecznie.
Szczęśliwy transfer miałam beż accofilu☺️
-
Zenula dziękuję bardzo.
Mamy wybrany w moim odczuciu idealny zarodeczek❤️i bardzo bije się z myślami bo ciągle coś mnie zaskakuje,niekoniecznie pozytywnie. A chce zmaksymalizować swoje szanseMam nadzieję , że Endo będzie ładnie współpracowało i nic po drodze się nie wykrzaczy.
Zenula lubi tę wiadomość
-
Ananasowa wrote:Ja też robiłam immunologie
Mam encorton który jest biorę plus accofil
Ale zdziwiło mnie trochę jego podanie
8 dni oraz dzień przed transefem podskornie cała ampułka a następnie po transferze co dwa dni 1/3 ampułki
Ja robiłam kir test imk oraz test CBA
CBA wyszło w porządku , wyszedł kir AA no i w imk zaburzona ocena cytokin czy coś takiego komórki NK w porządku ale i tak dostałam na to encorton6 inseminacji, 6 in vitro i tylko 4 transfery. Decyzja AZ. Maj 2022r 1AZ😔 Październik 2022 2AZ 😔 Marzec 2023r 3AZ
5dpt beta 2,30 prog 54,32
7dpt beta 13,80
8dpt beta 36,30 prog 19,55
9dpt beta 74,20 prog 66,83
11dpt beta 222,80
prog 31,10
14dpt beta 802,70
prog 30,09
18dpt beta 3573,50
prog 28,50
22dpt beta 14227,70
prog 36,70
26 dpt ❤️
25.04. 18,1 mm szkraba
22.05 I prenatalne 6,3 cm
24.07 II prenatalne 403 gram dziewczynka
25.09.III prenatalne 1,5 kg
21.11.2023 urodziła się córeczka🥰 -
akimona wrote:Cześć dziewczyny,
Podczytuje Was już od jakiegoś czasu. Zaczęłam przygotowania do transferu AZ w Reprofit Ostrawa.
Wczoraj niestety dowiedziałam się że nie uda się zrobić wlewu z accofilu☹️ Mam kir Bx brakuje mi tylko jednego DS ale w histeroskopi wyszło że wynik NK macicznych był poniżej normy... Docent Paśnik stwierdził , że nie ważna jest ilość ale istotne jest to że receptory są obecne i że accofil ewentualnie do rozważenie. Nigdy nie miałam problemu z endometrium na cyklu sztucznym. Nie wiem co robić ginekolog w polskiej klinice mówił żeby zrobić wlew docent Paśnik zapisał bardziej na moją prośbę. Moja historia to 3 procedury, w każdej uzyskiwaliśmy 1-2 blastocysty średniej jakości 3 bb. Usłyszeliśmy, że komórki mimo że wyglądają prawidłowo, kiepsko się się później dzielą. Nigdy nie byłam w ciąży i to AZ przyznam że jest dla mnie nadzieja na szczęście a ta sytuacja z accofilem mnie dobiła... Jakie macie o nim zdanie? Konkretnie o wlewach bo podskórnie docent Paśnik stwierdził że absolutnie nie w moim przypadku
Hej, ja mam kir AA i do tego transferu podeszłam bez accoffilu (3 poprzednie transfery z accoffilem nie udały się) i obecnie jestem w 18 tyg ciąży, a miałam zalecony i wlew domaciczny i zastrzyki.Zenula lubi tę wiadomość
-
Jeżóweczka wrote:Maxbar może wlasnie tak jak mowi Ananasowa, warto spróbować w Czechach ten ostatni raz ? To zawsze zdrowi młodzi dawcy, może to jest klucz? A szlaki już przetarte, bo niektóre z nas już były a my zaraz też np. z Monią będziemy po.
@wlasnie nadeszła, ale dzień 1 bede liczyla od jutra, tak kazała Renata. Czyli estrofem od środy.6 inseminacji, 6 in vitro i tylko 4 transfery. Decyzja AZ. Maj 2022r 1AZ😔 Październik 2022 2AZ 😔 Marzec 2023r 3AZ
5dpt beta 2,30 prog 54,32
7dpt beta 13,80
8dpt beta 36,30 prog 19,55
9dpt beta 74,20 prog 66,83
11dpt beta 222,80
prog 31,10
14dpt beta 802,70
prog 30,09
18dpt beta 3573,50
prog 28,50
22dpt beta 14227,70
prog 36,70
26 dpt ❤️
25.04. 18,1 mm szkraba
22.05 I prenatalne 6,3 cm
24.07 II prenatalne 403 gram dziewczynka
25.09.III prenatalne 1,5 kg
21.11.2023 urodziła się córeczka🥰 -
Kaya 321 po pierwsze gratuluję 😊!
Pokrzepiające są takie historie jak Twoja. Na ostatniej wizycie u docenta usłyszałam że lepiej mniej niż więcej ale przyznam że świruje coraz bardziej. A im bliżej transferu tym większa radość ale i niepokój ogromny i strach przed porażka. -
Zenula wrote:Z tego co mi wiadomo accofil we wlewach jest na zwiększenie receptywności endo a nie na jego wzrost. Ja miałam problemy z przerastającym endometrium,zawsze mi szybko rosło-czasami za szybko. Z tego tytułu nie mogłam mieć podawanego np ovitrell żeby pękł pęcherzyk,a accofil mi podawano i nie zauważyłam aby mi endo po tym rosło 🤔🤔
Szczęśliwy transfer miałam beż accofilu☺️
A widzisz, czlowiek sie cale zycie uczy bo duzo dziewczyn pisalo ze im dodatkowo po wlewie endo roslo.
U mnie jest taki problem ze mi endometrium przerasta, czesto jest bardzo grube i tego tez sie boje ze beda sie cuda dziac i wszystko pokrzyzuje plany transferu.
-
akimona wrote:Maxbar cena adopcji wraz z transferem z reproficie to 1350 euro. My propozycje zarodka otrzymaliśmy bardzo szybko bo w tym samym dniu w którym poinformowaliśmy klinike że szukamy zarodka dla nas
Zenula wrote:2300 € przebadany zarodek wraz z transferem. Całość przygotowań,konsultacji jest na mailu za co nie płaci się.
Akimona, Zenula - od czego zależy ta rozbieżność w cenie?
Weszłam na cennik i 1350 euro - jest opisany jako "darowany zarodek" - o co z tym chodzi?anna85 -
Mysza123 wrote:A widzisz, czlowiek sie cale zycie uczy bo duzo dziewczyn pisalo ze im dodatkowo po wlewie endo roslo.
U mnie jest taki problem ze mi endometrium przerasta, czesto jest bardzo grube i tego tez sie boje ze beda sie cuda dziac i wszystko pokrzyzuje plany transferu.
Być może u mnie główna przyczyną nie było to endo a zarodki-tak gdybamy. Być może na moim wcześniejszym 12-14 mm dobry zarodek też by zaskoczył 🤷♀️🤷♀️🤷♀️ niemniej jednak byłam psychicznie spokojna że z endo jest ok. Miałam kilka transferów z dipherina i chyba we wszystkich beta drgnęła... -
anna85 wrote:Akimona, Zenula - od czego zależy ta rozbieżność w cenie?
Weszłam na cennik i 1350 euro - jest opisany jako "darowany zarodek" - o co z tym chodzi?
W Polsce zarodki są nieprzebadane.
Jest to o tyle istotne ze jeśli adoptujesz nieprzebadany i nadal nie wychodzi to nadal nie wiesz czy problem jest w zarodku czy w Tobie.
Ja zdecydowałam się na przebadany i bardzo się potem cieszyłam,miałam spokojna głowę ze nie ma zespołu downa czy Edwardsa-czyli wad genetycznych powstających ad hoc i od niczego niezależnych a jednak bez happy endu.
Wiem że to dużo kosztuje,ale uważam że warto dopłacić za późniejszy spokój chociażby podczas pierwszych prenatalnych 😊 -
anna85 wrote:Akimona, Zenula - od czego zależy ta rozbieżność w cenie?
Weszłam na cennik i 1350 euro - jest opisany jako "darowany zarodek" - o co z tym chodzi?