X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akimona wrote:
    Dziewczyny dziś zrobiłam kolejna betę
    6dpt 17.8
    8 dpt 44.7
    10 dpt 119
    13 dpt 433
    Czy jakoś to wygląda ? Powiem Wam że nawet nie zaczęłam się jeszcze cieszyć jakoś tak mnie przerażają te wartości ... Przepraszam Was ale naprawdę myślałam że jak w końcu ruszy to będę pełna nadzieji tymczasem te niskie bety strasznie mnie stresują i sama nie wiem co myśleć
    Nie znam się na tym, ale jestem z Tobą czym sercem i trzymam kciuki, żeby wszystko szło dobrze. 🥰

akimona, Monika29 lubią tę wiadomość

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    ➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️
    preg.png
    age.png
  • akimona Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😊 tak to nieustający stres i zmartwienie szczególnie jak nie jest książkowo. Zobaczymy co z tego będzie 🤷
    Monika u Ciebie już niedługo serduszko ✊może my Moniki już tak mamy 😂
    Zenula dzięki za szczerość, wiem że może być różnie, trzeba czekać ,może kropson jest leniwcem i nie chce mi ułatwić sprawy.
    Jeżóweczko u Ciebie pięknie się zapowiada ☺️

Jeżóweczka, Zenula, mlia, Monika29 lubią tę wiadomość

• Maala Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczko, ja mam pytanie odnośnie tych boli po transferze. Czy to Cie boli tak jak normalnie przed miesiączka? Mozesz coś więcej napisać?
    Też czekam na betę i jutro mam 7dpt, bole pojawiły się od około 2dpt mimo brania leków... I tak teraz kilka razy dziennie je mam raz mocne a raz slabe i strasznie się martwię :(

Maala
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maala wrote:
    Jeżóweczko, ja mam pytanie odnośnie tych boli po transferze. Czy to Cie boli tak jak normalnie przed miesiączka? Mozesz coś więcej napisać?
    Też czekam na betę i jutro mam 7dpt, bole pojawiły się od około 2dpt mimo brania leków... I tak teraz kilka razy dziennie je mam raz mocne a raz slabe i strasznie się martwię :(
    Malutka mialam dokladnie tak samo, pojawiły się bole podbrzusza lekkie okolo 17 dnia cyklu, ale po transferze wlasnie gdzies okolo 2 dnia po nasiliły się, trwalo to tak okolo 4 dni, w 7dpt jak robilam betę bylo lepiej, bol mniejszy, a np dzis w nocy obudził mnie silniejszy.
    Ja takie bóle mam zwykle jakieś 3 dni przed miesiączką. Nospa max nie pomagała wcale, lepiej działały na mnie scopolan, ale czopki, nie tabletki oraz relanium, ale relanium tylko w pierwszych 3 dniach po transferze. Brałam tez sporo magnezu. Może sprobuj też znaleźć pozycję, w której boli najmniej- u mnie najgorzej bylo przy siedzeniu, najlepiej leżąc (mam twardy materac) lub chodząc. Pomogla mi też mata- pranamat z wypustkami jak na niej poleżałam.
    Też odchodziłam od zmysłów, wiec Cię rozumiem doskonale.

➡️26 dpt ❤
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    preg.png
    age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akimona wrote:
    Dzięki dziewczyny 😊 tak to nieustający stres i zmartwienie szczególnie jak nie jest książkowo. Zobaczymy co z tego będzie 🤷
    Monika u Ciebie już niedługo serduszko ✊może my Moniki już tak mamy 😂
    Zenula dzięki za szczerość, wiem że może być różnie, trzeba czekać ,może kropson jest leniwcem i nie chce mi ułatwić sprawy.
    Jeżóweczko u Ciebie pięknie się zapowiada ☺️
    Najwłaściwszą jest rada żeby nie czytać i nie porównywać się do nikogo...tylko jak to zrobić??? 😵‍💫😵‍💫😵‍💫 człowiek siedzi i wertuje wszystko co się da🤯🤯🤯

mlia, akimona, Monika29, Jeżóweczka lubią tę wiadomość

age.png
  • Maala Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczka wrote:
    Malutka mialam dokladnie tak samo, pojawiły się bole podbrzusza lekkie okolo 17 dnia cyklu, ale po transferze wlasnie gdzies okolo 2 dnia po nasiliły się, trwalo to tak okolo 4 dni, w 7dpt jak robilam betę bylo lepiej, bol mniejszy, a np dzis w nocy obudził mnie silniejszy.
    Ja takie bóle mam zwykle jakieś 3 dni przed miesiączką. Nospa max nie pomagała wcale, lepiej działały na mnie scopolan, ale czopki, nie tabletki oraz relanium, ale relanium tylko w pierwszych 3 dniach po transferze. Brałam tez sporo magnezu. Może sprobuj też znaleźć pozycję, w której boli najmniej- u mnie najgorzej bylo przy siedzeniu, najlepiej leżąc (mam twardy materac) lub chodząc. Pomogla mi też mata- pranamat z wypustkami jak na niej poleżałam.
    Też odchodziłam od zmysłów, wiec Cię rozumiem doskonale.
    No właśnie mnie też już przed transferem i w dzień transferu ciągnęły jajniki. Teraz znów jajniki nie dokuczają wcale a czuję takie bole okresowe plus takie kłucia w macicy. Tak przynajmmoej sobie wmawiam bo w poprzednich nieudanych transferach bardzo mocno kłuło mnie w jajnikach. Też właśnie biorę te leki o których piszesz ale z różnym skutkiem.
    Panicznie boję się bety bo jeszcze nigdy nie miałam dodatniej :( wiem, że te wszelkie objawy to są całkowicie subiektywne bo zazwyczaj mijają w chwili odebrania wyniku. Jednak człowiek do końca ma nadzieję...
    Tobie z całego serca gratuluję, naprawdę piękna beta jak na 7dpt. 🎊

Jeżóweczka lubi tę wiadomość

Maala
  • akimona Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Najwłaściwszą jest rada żeby nie czytać i nie porównywać się do nikogo...tylko jak to zrobić??? 😵‍💫😵‍💫😵‍💫 człowiek siedzi i wertuje wszystko co się da🤯🤯🤯
    Tak niewiedza wbrew pozorom zapewnie spokój. Tylko jak to zrobić ? Jak przestać się porównywać i wierzyć 🤷
    Naprawdę ta walka z niepłodnością jest tak wykańczająca , odziera człowieka ze wszystkiego. Moja droga jest długa (jak każdej z nas) a zaczęłam mając 25 lat i wtedy myślałam że będzie spontaniczna ciąża ,potem że spontanicznie ivf się uda 😂 i tak teraz wreszcie coś ruszyło ale znów nie jest idealnie...

Zenula, Jeżóweczka lubią tę wiadomość

• akimona Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Przyrosty są ok. Jeśli się niepokoisz, to umów się na usg na początku przyszłego tygodnia. Będzie już widać, gdzie się usadowił pęcherzyk :)
    Tak właśnie myślałam czy by się w przyszłym tygodniu nie umówić już na USG i zobaczyć czy pęcherzyk jest na miejscu

Nobi lubi tę wiadomość

• Tranquilo Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie czy ktoras z Was przyjmowała może heparynę bez jako takich wskazań ? Nigdy nie miałam badania na mutacje mthfr, nigdy nie było żadnego poronienia bo nigdy nie bylam nawet w ciąży. Dr twierdzi ze teraz wg wytycznych bez istotnych objawów klinicznych nie ma wskazań do stosowania heparyny, a i sama mutacja również nie jest wskazaniem. Powiedział również ze jeśli bardzo chce to on mi może wystawić receptę ale jeśli się uda zajść w ciąże to nie odstawimy tej heparyny i będę musiała cała ciąże ja przyjmować i recepta tylko na 100 % (sama ciąża nie jest wskazaniem do wypisywania recepty na refundowana heparynę wg niego). No i nie wiem co zrobić… z jednej strony może faktycznie nie ma co przesadzać… ale z drugiej strony boje się ze za chwile się okaże ze mamy jakiś kolejny problem z implantacją np…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2022, 17:01

Monika29 lubi tę wiadomość

1️⃣ IVF ❌
    2️⃣ IVF ❌
    3️⃣ IVF AZ ❤️ Maleństwo jest z nami 🥰

❤️Naturals❤️

preg.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akimona - Moniczkp, to już jesteśmy 3 Moniki 🙃 mi ostatnio koleżanka powiedziała że dr jej powiedziała iż zauważył że prawidłowe aczkolwiek mniejsze przyrosty bety są u chłopców 😅 i u niej tak było 😅 może i my się przekonamy ? Albo Moniki tak mają. Fakt ciężko jest nie czytać , szczególnie po tym co przeszliśmy. Nic trzeba czekać. Tak my za parę dni idziemy spr czy jest serduszko. Ale teraz mieliśmy akcje z naszym psem, i były chwilę że zapomniałam że jestem w ciąży 🤣 dziś bidule odbieramy z psiego szpitala po operacji na cito.

Jeżóweczka, akimona lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Nobi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tranquilo wrote:
    Nobi, rozpoczęłaś już przygotowania ?
    Nadal czekam na okres. Powinien być jutro, ale chyba znów zanotuje opoznienie. A Ty już miałaś podglad endo? Masz estrofem 2x1 między 2. a 7. dc i potem 3x1?
    A może jeszcze zdążysz sobie zrobić te badania z testDNA? Mi dr K powiedziała, ze na pai hetero i mrhfr homo daje heparynę do transferu, ale potem na jakimś etapie można ją odstawić (tak zrozumiałam)
    Ja jej tez powiedziałam, ze przeszliśmy dużo i jeśli jest szansa, ze coś może pomoc i jednocześnie nie zaszkodzi, to chcemy z tego skorzystać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2022, 17:27

• Nobi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akimona wrote:
    Dziewczyny dziś zrobiłam kolejna betę
    6dpt 17.8
    8 dpt 44.7
    10 dpt 119
    13 dpt 433
    Czy jakoś to wygląda ? Powiem Wam że nawet nie zaczęłam się jeszcze cieszyć jakoś tak mnie przerażają te wartości ... Przepraszam Was ale naprawdę myślałam że jak w końcu ruszy to będę pełna nadzieji tymczasem te niskie bety strasznie mnie stresują i sama nie wiem co myśleć
    Ciesz się, bo wyglada to dobrze!!!

akimona lubi tę wiadomość

• Tranquilo Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWil wrote:
    O a w którym invimedzie się leczysz? Też myśle o tej klinice

poznań

1️⃣ IVF ❌
    2️⃣ IVF ❌

❤️Naturals❤️

preg.png
  • Tranquilo Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobi wrote:
    Nadal czekam na okres. Powinien być jutro, ale chyba znów zanotuje opoznienie. A Ty już miałaś podglad endo? Masz estrofem 2x1 między 2. a 7. dc i potem 3x1?

jutro mam podgląd :)
    dokladnie tak mam rozpisany estrofem :)

Jeżóweczka lubi tę wiadomość

1️⃣ IVF ❌
    2️⃣ IVF ❌

❤️Naturals❤️

preg.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tranquilo wrote:
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie czy ktoras z Was przyjmowała może heparynę bez jako takich wskazań ? Nigdy nie miałam badania na mutacje mthfr, nigdy nie było żadnego poronienia bo nigdy nie bylam nawet w ciąży. Dr twierdzi ze teraz wg wytycznych bez istotnych objawów klinicznych nie ma wskazań do stosowania heparyny, a i sama mutacja również nie jest wskazaniem. Powiedział również ze jeśli bardzo chce to on mi może wystawić receptę ale jeśli się uda zajść w ciąże to nie odstawimy tej heparyny i będę musiała cała ciąże ja przyjmować i recepta tylko na 100 % (sama ciąża nie jest wskazaniem do wypisywania recepty na refundowana heparynę wg niego). No i nie wiem co zrobić… z jednej strony może faktycznie nie ma co przesadzać… ale z drugiej strony boje się ze za chwile się okaże ze mamy jakiś kolejny problem z implantacją np…
    Dlaczego nie zrobiłaś tego badania? Wydaje mi się to dosyć istotne.
    Clexane jak i inne leki nie są obojętne dla organizmu ale chyba brałabym w ciemno 40 mg w ramach żelaznego zestawu

age.png
  • Nobi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29, mam teraz milion studenciakow i brak czasu na rozkminianie, czekam na okres. Na szczescie w okolicach transferu będę mieć już dużo mniej zajęć w tygodniu.
    MagdaWil, A co do kariotypu, to poszukaj sobie, bo może w diagnostyce, w szpitalu na Polnej, w alabie czy gdzieś jest taniej kariotyp. Frax to tzw łamliwy chromosom X. Bywa przyczyną POF. Prawdopodobnie odpowiada tez za autyzm u potomstwa. O, znalazłam coś. Ja za frax w klinice płaciłam 400 zł albo więcej, a na stronie zdrowe geny można kupić to badanie dużo taniej: https://zdrowegeny.pl/poradnik/zespol-lamliwego-chromosomu-przyczyny-objawy-diagnostyka-leczenie
    Może tez jest tam tańsze badanie kariotypu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2022, 18:06

• Zenula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Akimona - Moniczkp, to już jesteśmy 3 Moniki 🙃 mi ostatnio koleżanka powiedziała że dr jej powiedziała iż zauważył że prawidłowe aczkolwiek mniejsze przyrosty bety są u chłopców 😅 i u niej tak było 😅 może i my się przekonamy ? Albo Moniki tak mają. Fakt ciężko jest nie czytać , szczególnie po tym co przeszliśmy. Nic trzeba czekać. Tak my za parę dni idziemy spr czy jest serduszko. Ale teraz mieliśmy akcje z naszym psem, i były chwilę że zapomniałam że jestem w ciąży 🤣 dziś bidule odbieramy z psiego szpitala po operacji na cito.
    Monika kciukasy za serduszko zacisnięte✊️✊️✊️

Co się psu stało???

age.png
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tranquilo wrote:
    jutro mam podgląd :)
    dokladnie tak mam rozpisany estrofem :)
    Kciuki za endo!

Mania88, Tranquilo, Monika29 lubią tę wiadomość

➡️26 dpt ❤
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    preg.png
    age.png
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maala wrote:
    No właśnie mnie też już przed transferem i w dzień transferu ciągnęły jajniki. Teraz znów jajniki nie dokuczają wcale a czuję takie bole okresowe plus takie kłucia w macicy. Tak przynajmmoej sobie wmawiam bo w poprzednich nieudanych transferach bardzo mocno kłuło mnie w jajnikach. Też właśnie biorę te leki o których piszesz ale z różnym skutkiem.
    Panicznie boję się bety bo jeszcze nigdy nie miałam dodatniej :( wiem, że te wszelkie objawy to są całkowicie subiektywne bo zazwyczaj mijają w chwili odebrania wyniku. Jednak człowiek do końca ma nadzieję...
    Tobie z całego serca gratuluję, naprawdę piękna beta jak na 7dpt. 🎊
    Dziekuję! Koniecznie daj znać jak dostaniesz jutro wyniki, kciuki zaciśniste! P.s. mi objawy nie minęły, ale boli mniej! Przeczytalam w związku z tym chyba pół Internetu i w jednym artykule znalazłam informację, że takie objawy mogą się pojawiać, więc tego się trzymam!

➡️26 dpt ❤
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    preg.png
    age.png
  • Tranquilo Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Dlaczego nie zrobiłaś tego badania? Wydaje mi się to dosyć istotne.
    Clexane jak i inne leki nie są obojętne dla organizmu ale chyba brałabym w ciemno 40 mg w ramach żelaznego zestawu

wiesz co w zasadzie to nigdy nie usłyszałam, że jest taka potrzeba. zawsze było, że homocysteina i inne badania zwiazane z układem krzepniecia mam prawidłowe. nie było poronień. transfer mielismy tylko 1 (3 dniowe zarodki wiec ciezko tu jakiekolwiek wnioski wyciagac). nieplodnosc przez czynnik meski. podczas ivf wyszło, że również komórki jajowe nie są super.
    wiem też, że zdania na temat mutacji mthfr są bardzo podzielone.
    może mogłam zrobić to badanie... tylko skoro i tak wytyczne mówią, że nie potrzeby włączać heparynę, jeśli nie ma objawów klinicznych, to czy to by coś wniosło?...
    teraz juz mam bardzo wymieszane w głowie :)

1️⃣ IVF ❌
    2️⃣ IVF ❌

❤️Naturals❤️

preg.png
‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ