WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona900 tovtetaz odpoczywaj w swoim łóżku 😘 Ewa3bit super wyniki, bardzo się cieszę 😘
    Mała byłam w 5tc żeby spr gdzie jest pęcherzyk, a pod koniec 7 tc na serduszku.
    Isla to jam 3 blisko siebie i nikt nie mówił o wycięciu. Może dlatego że są tylko 3 i nie są duże. Może zrob jak mówi Sas Idź jeszcze do kogoś na konsultacje.

mała, Ona900, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Islanegra ja też bym to jeszcze skonsultowała. Może właśnie to jest przyczyną, że tracisz ciąże.

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • islanegra Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2023, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam już u kilku gin. w moim woj. W tym jeden specjalista polecony przez klinikę. Wszyscy mają obawy, że przy takiej ilości wycięć macica może nie wytrzymać ciąży i każą zająć się problemem dopiero po. Tak też zaleca towarzystwo med. w naszym woj. Na szczęście wszystkie mieśniaki są na zewnątrz, nie zabierają miejsca zarodkowi, nie pamiętam jakiego były typu. Tylko jeden jest w miarę blisko, ale jeszcze nienajgorzej. Pewnie dopiero na późniejszym etapie mogłyby się zacząć przeboje😕 Tak mi mówił gin. Ja mam straszną fobię przed zabiegami szpitalnymi. Gdyby się dało jeszcze laparoskopię... ale przy laparotomii otwierają powłoki brzuszne na dużo większych obszarach. Nie dam rady tego teraz przechodzić jeśli mówią, że to jeszcze może zaszkodzić😖 Dam sobie jeszcze 1-2 szanse z AZ, a jak się nie uda to będę musiała się pogodzić z brakiem ciąży 😞

3x IUI - 2016 👎👎👎
    2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
    1 ET - 2017 👎
    2,3 FET - 2018 👎👎
    3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
    1 AZ pl - FET X 2019 - poronienie 9tc
    allo-mlr 0%, szczepienia limfocytami=>allo-mlr 70%-83%
    2 AZ pl - FET 03.02.2023 - poronienie 8tc
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona900 wrote:
    Pięknie 😍 ale się cieszę 😃
    Teraz tylko mocnych przyrostów i niech się zakopuje w pierzynce 😁

Piaskownica przygotowana więc niech zakopuje się do woli 😉
    Jak się dziś czujesz?

Magra3, mała, Ona900 lubią tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    islanegra wrote:
    Byłam już u kilku gin. w moim woj. W tym jeden specjalista polecony przez klinikę. Wszyscy mają obawy, że przy takiej ilości wycięć macica może nie wytrzymać ciąży i każą zająć się problemem dopiero po. Tak też zaleca towarzystwo med. w naszym woj. Na szczęście wszystkie mieśniaki są na zewnątrz, nie zabierają miejsca zarodkowi, nie pamiętam jakiego były typu. Tylko jeden jest w miarę blisko, ale jeszcze nienajgorzej. Pewnie dopiero na późniejszym etapie mogłyby się zacząć przeboje😕 Tak mi mówił gin. Ja mam straszną fobię przed zabiegami szpitalnymi. Gdyby się dało jeszcze laparoskopię... ale przy laparotomii otwierają powłoki brzuszne na dużo większych obszarach. Nie dam rady tego teraz przechodzić jeśli mówią, że to jeszcze może zaszkodzić😖 Dam sobie jeszcze 1-2 szanse z AZ, a jak się nie uda to będę musiała się pogodzić z brakiem ciąży 😞
    To faktycznie chyba nie najlepszy pomysł, żeby kroić teraz tą macicę bo potem mogą być problemy z donoszeniem ciąży.
    A myślałaś może o AZ w Czechach? Oni tam mają takie turbo silne zarodki. Pewnie te z polskiej kliniki nie były przebadane, więc nawet nie wiadomo czy problem jest po twojej stronie czy wadliwe zarodki. Ja też miałam 2 AZ w Polsce, dwa razy coś się zadziało i biochemiczne. Byłam pewna, że problem z immunologią, zrobiłam sporo kosztownych badań a potem pomyślałam, że skoro zarodki są nieprzebadane to nigdy się nie dowiem gdzie leży problem i dalsze wyszukiwanie problemów z mojej strony nie ma tak naprawdę sensu

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    islanegra wrote:
    Ja mam kilka mięśniaków i to sporych- te największe miały ok 5cm przed transferem. Wszystkie rosnące na zewnątrz. W ciąży nic się złego nie działo, jedynie usg czasem było dla lekarza gimnastyką. Jedyny problem to umiejscowienie jednegi z nich było argumantem do cc.

islanegra, Virginia lubią tę wiadomość

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • islanegra Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2023, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    To faktycznie chyba nie najlepszy pomysł, żeby kroić teraz tą macicę bo potem mogą być problemy z donoszeniem ciąży.
    A myślałaś może o AZ w Czechach? Oni tam mają takie turbo silne zarodki. Pewnie te z polskiej kliniki nie były przebadane, więc nawet nie wiadomo czy problem jest po twojej stronie czy wadliwe zarodki. Ja też miałam 2 AZ w Polsce, dwa razy coś się zadziało i biochemiczne. Byłam pewna, że problem z immunologią, zrobiłam sporo kosztownych badań a potem pomyślałam, że skoro zarodki są nieprzebadane to nigdy się nie dowiem gdzie leży problem i dalsze wyszukiwanie problemów z mojej strony nie ma tak naprawdę sensu
    Rozważam Czechy z przebadanymi zarodkami, ale to odległa perspektywa ze względów finansowych. Budowa nas wydrenowała tak, że ledwo daliśmy radę z AZ w Polsce 😞 Kolejna sprawa to trochę martwi mnie fakt, iż musiałabym załatwić sobie lekarza w PL, który by się zgodził wypisywać recepty i prowadzić cykl transferowy wg obcych zaleceń. Ci którzy są w porządku nie mają prędkich terminów, a przecież trzeba trafiać w konkretny dzień cyklu. Nie wiem jak Wy to ogarniacie. Jesteście wielkie! Ja się czuję słaba. Chyba znowu muszę zrobić przerwę😞 No i immunologia. Czesi chyba nie mają do niej przekonania? Człowiek musi to koordynować na własną rękę?

3x IUI - 2016 👎👎👎
    2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
    1 ET - 2017 👎
    2,3 FET - 2018 👎👎
    3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
  • islanegra Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2023, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha wrote:
    Ja mam kilka mięśniaków i to sporych- te największe miały ok 5cm przed transferem. Wszystkie rosnące na zewnątrz. W ciąży nic się złego nie działo, jedynie usg czasem było dla lekarza gimnastyką. Jedyny problem to umiejscowienie jednegi z nich było argumantem do cc.
    Dzięki za podzieleniem się swoją historią. To bardzo pocieszające! Gratulacje malucha☺️

Zocha lubi tę wiadomość

3x IUI - 2016 👎👎👎
    2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
    1 ET - 2017 👎
    2,3 FET - 2018 👎👎
  • Ona900 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa3bit wrote:
    Piaskownica przygotowana więc niech zakopuje się do woli 😉
    Jak się dziś czujesz?

Dzisiaj lepiej dziękuję ☺️
    Wygniłam się do 9ej 🙈
    Jeszcze trochę obolała ale jest lepiej.
    Wczoraj to się czułam jakby mnie ktoś pobił 😖😅 oczywiście odpoczywam jak kazali 😌

Magra3, Ewa3bit, islanegra, Sas, Ada M lubią tę wiadomość

12 lat starań
    🙋‍♀️90r
    🙋‍♂️83r
    Niedrozne jajowody
    Hashimoto
    Słaba jakość 🥚
    1 IVF 2019 - 0 zarodkow
    2 IVF 2022 - 1 ❄️ 4.2.2 beta 0
    Decyzja o AZ - ❄️ 3.2.2 transfer 1.02.23 ☺️
    7dpt - beta 42,20
    9dpt - beta 86,70
    12dpt - beta 204
    14dpt - beta 467
    16dpt - beta 962
    19dpt - beta 2467
    23dpt - beta 7174
    26dpt - ❤
    Prenatalne - 6,43 cm człowieczka 🥰
    Córcia 💗👶💗
    Połówkowe 339g 🥰
    27.06 601 gram 👶
    17.08 1594 gramy 👶
    31.08 1946 gram 👶
    14.09 2487 gram 👶
    28.09 2864 gramy 👶
    4.10 3152 gramy 👶
    16.10.2023 Córcia 3240g 49cm 💗
    age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    islanegra wrote:
    Rozważam Czechy z przebadanymi zarodkami, ale to odległa perspektywa ze względów finansowych. Budowa nas wydrenowała tak, że ledwo daliśmy radę z AZ w Polsce 😞 Kolejna sprawa to trochę martwi mnie fakt, iż musiałabym załatwić sobie lekarza w PL, który by się zgodził wypisywać recepty i prowadzić cykl transferowy wg obcych zaleceń. Ci którzy są w porządku nie mają prędkich terminów, a przecież trzeba trafiać w konkretny dzień cyklu. Nie wiem jak Wy to ogarniacie. Jesteście wielkie! Ja się czuję słaba. Chyba znowu muszę zrobić przerwę😞 No i immunologia. Czesi chyba nie mają do niej przekonania? Człowiek musi to koordynować na własną rękę?
    Co do przygotowania do transferu w Czechach to ja zrobiłam tak. Ugadałam się ze swoim lekarzem z Gamety, żeby mnie przygotował do transferu. Zgodził się bez problemu, bo miałam 2 nieudane AZ w Polsce. Trochę mu skłamałam, że biorę w Czechach przebadany zarodek a oni przecież nie mają i tylko dlatego tam idę. Ostatecznie wzięłam nie przebadany ze względu na problemy finansowe. Do Gamety mam 3.5h drogi w jedną stronę, więc kiedy mój pierwszy transfer został odwołany bo nie pękły pęcherzyki to stwierdziłam, że nie mam już siły i znalazłam zwykłą przychodnię w swoim mieście z dobrym usg. Wykupiłam wizyty w ramach monitoringu owulacji a lekarzom ( byłam u 3 różnych ale w tej samej przychodni) powiedziałam prawdę, że potrzebuję dokładnych pomiarów do transferu w Czechach. Nikt nic nie komentował oprócz pytania dlaczego Czechy. Wszystko poszło rewelacyjnie, tylko mówiłam co mają zmierzyć i jakie recepty potrzebuję. I że za kilka godzin dowiem się kiedy następna wizyta, więc muszą mnie gdzieś wcisnąć. Ostatecznie czułam się lepiej u zwykłego ginekologa który nie miał pojęcia o transferze niż u lekarza z kliniki, któremu nie za bardzo podobały się zalecenia z Czech bo były inne niż jego ( chociaż mimo wszystko je respektował).
    Nie taki diabeł straszny.
    Co do immunologii to napisałam do Reprofitu jakie mam zalecenia od immunologa i zapytałam, co oni o tym sądzą. Pozostawili wszystko bez zmian oprócz acoffilu, bo go chyba nie znają. Ostatecznie zrobiłam wszystko po swojemu tak, żebym czuła się komfortowo. Na razie szczęśliwie 😊
    Edit trochę się rozpisałam a nie chcę zaśmiecać forum. Jakbyś miała więcej pytań to pisz na priv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2023, 18:32

maxbar, Cherry78, Monika29, islanegra lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Sas Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    islanegra wrote:
    Tu nie chodzi z miejscem tylko z podciekaniem plynami roznego rodzaju. Mnie lekarka mowila ze mozna zrobic laparo zajrzec i nic nie ruszac. Widze ze ty zachodzisz ale nie mozesz donosic jest bardzo prrawdopodobne ze cos tym zarodkom szkodzi juz w srodku i chyba bez laparo sie nie dowiesz tylko to musi byc madry lekarz. Najgorsze ze czlowiek zawsze ma mieszane uczucia jaka podnac decyzje, a niestety z lekarzami roznie bywa dla niemtorych kilka prob to czysta kasa, ale niestety nasze bole i rozczarowania. Umnie na laparo okazalo sie ze byly zrosty jajniki pochytane i macic lekarz musial to uwolnic i powiedzial ze nie donosilabym ciazy, a przed laparo na usg nie bylo tego widac.

islanegra lubi tę wiadomość

• maxbar Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Co do przygotowania do transferu w Czechach to ja zrobiłam tak. Ugadałam się ze swoim lekarzem z Gamety, żeby mnie przygotował do transferu. Zgodził się bez problemu, bo miałam 2 nieudane AZ w Polsce. Trochę mu skłamałam, że biorę w Czechach przebadany zarodek a oni przecież nie mają i tylko dlatego tam idę. Ostatecznie wzięłam nie przebadany ze względu na problemy finansowe. Do Gamety mam 3.5h drogi w jedną stronę, więc kiedy mój pierwszy transfer został odwołany bo nie pękły pęcherzyki to stwierdziłam, że nie mam już siły i znalazłam zwykłą przychodnię w swoim mieście z dobrym usg. Wykupiłam wizyty w ramach monitoringu owulacji a lekarzom ( byłam u 3 różnych ale w tej samej przychodni) powiedziałam prawdę, że potrzebuję dokładnych pomiarów do transferu w Czechach. Nikt nic nie komentował oprócz pytania dlaczego Czechy. Wszystko poszło rewelacyjnie, tylko mówiłam co mają zmierzyć i jakie recepty potrzebuję. I że za kilka godzin dowiem się kiedy następna wizyta, więc muszą mnie gdzieś wcisnąć. Ostatecznie czułam się lepiej u zwykłego ginekologa który nie miał pojęcia o transferze niż u lekarza z kliniki, któremu nie za bardzo podobały się zalecenia z Czech bo były inne niż jego ( chociaż mimo wszystko je respektował).
    Nie taki diabeł straszny.
    Co do immunologii to napisałam do Reprofitu jakie mam zalecenia od immunologa i zapytałam, co oni o tym sądzą. Pozostawili wszystko bez zmian oprócz acoffilu, bo go chyba nie znają. Ostatecznie zrobiłam wszystko po swojemu tak, żebym czuła się komfortowo. Na razie szczęśliwie 😊
    Bardzo się cieszę , kibicuje cały czas. Stosowałaś accofil? Podczas mojej konsultacji z Czechami faktycznie odniosłam wrażenie że oni nie biorą pod uwagę immunologii. Wszystko tłumaczyłam o zaleceniach z immunologii a usłyszałam że i tak nie pomogło 😉 Widzę że oni naprawdę mają ogromny sukces z AZ jest Was tutaj tak dużo że naprawdę daje to nadzieję 😃 nawet jeśli nie uda mi się teraz w Pl to w maju podejdę w Czechach.

mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

6 inseminacji, 6 in vitro i tylko 4 transfery. Decyzja AZ. Maj 2022r 1AZ😔 Październik 2022 2AZ 😔 Marzec 2023r 3AZ
    5dpt beta 2,30 prog 54,32
    7dpt beta 13,80
    8dpt beta 36,30 prog 19,55
    9dpt beta 74,20 prog 66,83
    11dpt beta 222,80
    prog 31,10
    14dpt beta 802,70
    prog 30,09
    18dpt beta 3573,50
    prog 28,50
    22dpt beta 14227,70
    prog 36,70
    26 dpt ❤️
    25.04. 18,1 mm szkraba
    22.05 I prenatalne 6,3 cm
    24.07 II prenatalne 403 gram dziewczynka
    25.09.III prenatalne 1,5 kg
    21.11.2023 urodziła się córeczka🥰
  • mała Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maxbar wrote:
    Bardzo się cieszę , kibicuje cały czas. Stosowałaś accofil? Podczas mojej konsultacji z Czechami faktycznie odniosłam wrażenie że oni nie biorą pod uwagę immunologii. Wszystko tłumaczyłam o zaleceniach z immunologii a usłyszałam że i tak nie pomogło 😉 Widzę że oni naprawdę mają ogromny sukces z AZ jest Was tutaj tak dużo że naprawdę daje to nadzieję 😃 nawet jeśli nie uda mi się teraz w Pl to w maju podejdę w Czechach.
    Tak, wzięłam pomimo braku zaleceń z Czech. Na dodatek zmodyfikowałam sobie dawkę, kompletnie inaczej niż zalecenia od docenta P. Za to nie wzięłam encortonu mimo, że i Czechy i P zalecali. Ale wciąż myślę, że cały sukces Czech leży w ich turbo zarodkach a nie w immunologii. Docent kazał mi się szczepić, nie chcę bo się boję. Oby ten mały siłacz dał radę i udowodnił, że jak jest piękny zarodek to immunologia schodzi na drugi plan. Jak zarodek słaby, to wszystko mu szkodzi. Trzymajcie kciuki bo jeszcze długa droga przede mną 🙏

maxbar, Magra3, Cherry78, Ada M, Monika29 lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • maxbar Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Tak, wzięłam pomimo braku zaleceń z Czech. Na dodatek zmodyfikowałam sobie dawkę, kompletnie inaczej niż zalecenia od docenta P. Za to nie wzięłam encortonu mimo, że i Czechy i P zalecali. Ale wciąż myślę, że cały sukces Czech leży w ich turbo zarodkach a nie w immunologii. Docent kazał mi się szczepić, nie chcę bo się boję. Oby ten mały siłacz dał radę i udowodnił, że jak jest piękny zarodek to immunologia schodzi na drugi plan. Jak zarodek słaby, to wszystko mu szkodzi. Trzymajcie kciuki bo jeszcze długa droga przede mną 🙏
    Będziemy trzymać musi być dobrze 😘😘😘 Ja mam encorton od dzisiaj zaczynam

mała, Ada M lubią tę wiadomość

6 inseminacji, 6 in vitro i tylko 4 transfery. Decyzja AZ. Maj 2022r 1AZ😔 Październik 2022 2AZ 😔 Marzec 2023r 3AZ
    7dpt beta 13,80
    11dpt beta 222,80
    prog 31,10
    14dpt beta 802,70
    prog 30,09
    18dpt beta 3573,50
    prog 28,50
    22dpt beta 14227,70
    prog 36,70
    26 dpt ❤️
    25.04. 18,1 mm szkraba
  • mała Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maxbar wrote:
    Będziemy trzymać musi być dobrze 😘😘😘 Ja mam encorton od dzisiaj zaczynam
    To kiedy transfer? W kolejnym cyklu? Trzymam bardzo mocno kciuki ✊✊✊

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • maxbar Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    To kiedy transfer? W kolejnym cyklu? Trzymam bardzo mocno kciuki ✊✊✊
    Nie, teraz w czwartek. W poniedziałek mam accofil domaciczne. Jak zmodyfikowałaś branie accofil? Wysłałam ci priv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2023, 19:54

mała lubi tę wiadomość

7dpt beta 13,80
    11dpt beta 222,80
    prog 31,10
    14dpt beta 802,70
    prog 30,09
    18dpt beta 3573,50
    prog 28,50
    22dpt beta 14227,70
    prog 36,70
    26 dpt ❤️
    25.04. 18,1 mm szkraba
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maxbar wrote:
    Nie, teraz w czwartek. W poniedziałek mam accofil domaciczne. Jak zmodyfikowałaś branie accofil? Wysłałam ci priv

Maxbar bardzo Ci kibicuję i wierzę, że transfer w Pl przyniesie upragnioną ciążę. Trzymam kciuki za czwartek ✊✊ Dobrze pamiętam, że podadzą Ci 2 zarodki?
    U mnie beta na razie pozytywna a to moje czwarte podejście do AZ w Pl.

mała lubi tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maxbar wrote:
    Kciuki za transfer ✊✊✊
    Już akceptuję
    Edit. Napisałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2023, 20:20

Sas lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    islanegra wrote:
    Mięśniaków mam niestety bardzo dużo. Do tego stopnia, że jak pojechaliśmy kiedyś robić procedurę do Białegostoku to ichni spec od in vitro dr. M. powiedział, że on bez ich wycięcia udanych transferów nie widzi. Powiedział też, że nie ma szans na laparoskopię, że muszą zrobić laparotomię by w ogóle było jak się do tego dobrać. Wystraszyłam się, że będę miała za bardzo poszatkowaną macicę po zabiegu, by donosić ciażę i podeszłam bez niego. Nie udało się, ale to przez brak zarodków. Potem w moim woj. kilka konsultacji i wszyscy mi mówili, że dobrze, iż nie zrobiłam zabiegu, bo takie są u nas zalecenia dla tych co chcą jeszcze ciąży.

Też mam mięśniaki. Kiedyś widoczny był jeden ok. 3cm wewnątrz (w ciąży urosły jeszcze dwa mniejsze). Ale generalnie niektórzy lekarze opisywali macicę jako mięśniakowatą. Nie zdecydowałam się na usunięcie - większość lekarzy - zwłaszcza położników, ostatecznie uznawała, że nie zniekształcają macicy więc zdecydowanie lepiej będzie ich nie ruszać.
    ALE usuwanie to chyba domena białostockich lekarzy, bo swego czasu mi M. też zalecił konieczne usunięcie. Byliśmy też na konsultacji u Dormitza I ten powiedział, że mam najpierw "zrobić porządek w ogródku" (potem jeszcze się rozwinął mówiąc, że in vitro to widzimisię, bo przecież zachodzę naturalnie) - wyszłam z płaczem. Ale to stare czasy.
    Decyzja o cięciu jest zawsze trudna, bo trzeba rozważyć czy nie przyniesie więcej szkody niż pożytku. W histeroskopii można by ocenić jeszcze czy mięśniaki jakoś nie znieszktalcają wnętrza macicy.

Monika29, islanegra lubią tę wiadomość

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • maxbar Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa3bit wrote:
    Maxbar bardzo Ci kibicuję i wierzę, że transfer w Pl przyniesie upragnioną ciążę. Trzymam kciuki za czwartek ✊✊ Dobrze pamiętam, że podadzą Ci 2 zarodki?
    U mnie beta na razie pozytywna a to moje czwarte podejście do AZ w Pl.
    Tak dwa , móje trzecie podejście do AZ. Ewa Podczytuje Was cały czas i szczerze gratuluję naprawdę się cieszę każda taka informacja daje nadzieję, tym bardziej że w Pl . Mam mieć podane blastocysty 2BB mam mieszane uczucia że z takimi coś wyjdzie ale... chce spróbować bo to nie sklep nie mamy wyboru. Dbaj o siebie 😘😘

Ewa3bit lubi tę wiadomość

7dpt beta 13,80
    11dpt beta 222,80
    prog 31,10
    14dpt beta 802,70
    prog 30,09
    18dpt beta 3573,50
    prog 28,50
    22dpt beta 14227,70
    prog 36,70
    26 dpt ❤️
    25.04. 18,1 mm szkraba
‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ