AID inseminacja nasieniem dawcy
-
WIADOMOŚĆ
-
Kama1989 wrote:Najlepiej skontaktuj się z lekarzem i powtórz betę pojutrze... Może owulacja była trochę później i dzidzia dopiero się zadamawia.... Oby tak było ✊
Miałam inseminację na pękniętym pęcherzyku.
W poniedziałek zrobię ponownie badanie.
To będzie najdłuższy weekend w moim życiu 😊
Dzięki za wsparcie! 😊 -
Wogóle trochę dziwne dla mnie jest to, że forget zrobiła betę dzień później niż ja i miała tak niską a ja miałam 2.2. No chyba że to tak szybko spada i dzień później też bym miała już tak mało? Nie wiem jak to dziala dokładnie, wiadomo każdy jest też inny i u mnie się zastrzyk pewnie dłużej utrzymał. No chyba, że forget miałas iui bez zastrzyku?
-
Sisska wrote:Wogóle trochę dziwne dla mnie jest to, że forget zrobiła betę dzień później niż ja i miała tak niską a ja miałam 2.2. No chyba że to tak szybko spada i dzień później też bym miała już tak mało? Nie wiem jak to dziala dokładnie, wiadomo każdy jest też inny i u mnie się zastrzyk pewnie dłużej utrzymał. No chyba, że forget miałas iui bez zastrzyku?
-
Możecie powiedzieć jak przebiega wybór dawcy? Jakie dane są udostępniane? Wiem, że pewnie ogólnie wzrost czy kolor oczu, ale czy coś więcej?Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Koniczynka28 wrote:Jedno to to, ze u każdego zastrzyk się roznie utrzymuje a drugie to to, co mówił mój gin, ze w cyklu kobieta miewa poziom tego hormonu do 5 bez ciąży. Ja przecież miałam 4.26 już 14 dni po zastrzyku.
No tak. Ja nigdy wcześniej bety nie badałam u siebie więc nawet nie wiem ile mam tak normalnie heh. No cóż, czekamy na nowy cykl i działamy 😊 -
Krakowska wrote:Możecie powiedzieć jak przebiega wybór dawcy? Jakie dane są udostępniane? Wiem, że pewnie ogólnie wzrost czy kolor oczu, ale czy coś więcej?
To chyba zależy z jakiego banku wybierasz dawcę. My skorzystaliśmy z jednego z duńskich. Informacjd były bardzo obszerne - grupa krwi, kolor oczu, kolor włosów, wzrost, waga, wykształcenie, choroby w rodzinie, podstawowe informacje o rodzicach i dziadkach dawcy itd. Są też zdjęcia z dzieciństwa dawcy.
Jak dla mnie to tych informacji było aż za dużo.Krakowska lubi tę wiadomość
-
Gioia wrote:To chyba zależy z jakiego banku wybierasz dawcę. My skorzystaliśmy z jednego z duńskich. Informacjd były bardzo obszerne - grupa krwi, kolor oczu, kolor włosów, wzrost, waga, wykształcenie, choroby w rodzinie, podstawowe informacje o rodzicach i dziadkach dawcy itd. Są też zdjęcia z dzieciństwa dawcy.
Jak dla mnie to tych informacji było aż za dużo.
Klinika chyba pośredniczy, ze strony wiem tylko, że "międzynarodowy bank" i że wybiorą kilka do wyboru. Aktualnych zdjęć nie ma?Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Krakowska wrote:Klinika chyba pośredniczy, ze strony wiem tylko, że "międzynarodowy bank" i że wybiorą kilka do wyboru. Aktualnych zdjęć nie ma?
Ja zamawiałam sama z dostawą do kliniki.
Aktualnych zdjęć nie ma, bo to by chyba trochę się gryzło z tą anonimowością dawcy.
Nam zdjęcia z dzieciństwa wystarczyły.
Załóż sobie konto w jednym z banków (jest darmowe). Będziesz mogła sobie poprzeglądać dawców i zobaczyć jakie tam są informacje.
My ograniczyliśmy się do cech podstawowych, bo gdybyśmy analizowali wszystkie, to chyba do dzisiaj byśmy nie wybrali 😉Krakowska lubi tę wiadomość
-
Wolę jednak by zorganizowała to klinika Nie mam w sumie wielkich wymagań, oczy jasne bo oboje z mężem mamy takie, wykształcenie wyższe.
Zastanawiam się co wpisać w rubryce: "inne", wolałaby z zagranicznego dawcy, ale nie wiem jak to opisać.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
Kasia2602 wrote:O ja ale ten czas szybko leci. 😱Moze juz tak ciężko nie jest jak na początku ale daje czasami popalić. I codziennie wstaje przed 6.Dzisiaj zrobił niespodzianke i wstał 5.15 🤦♀️ Kolki już raczej minęły ale żeby go uspać trzeba się nieźle nawyginać bo płacze 🙄Ciężko go też zabawić. Chwilę poleży a potem płacz. No cóż jak widać mam wymagające dziecko. I caly czas walczymy z niedokrwistością.No i trzeba się męczyć żeby wypił mleko.
A jak u Was? Problemy z brzuszkiem minęły?
Niestety problemy z brzuszkiem bez zmian. W środę na szczepieniu pediatra zwróciła uwagę że są symptomy do alergii pokarmowej. Niestety przeszliśmy na typowe bez laktozy na alergiczne mleko. Teraz musimy się umówić na wizytę do alergolog. Na tym mleku jest poprawa.
35 lata
Starania od 2018
29.03.2019 -nadżerka
05.04.2019 usunięcie nadżerki
15.10.2019 start I iv protokół krotki
26.10.2019 punkcja 10 oocytow, 8 komorek, 6zaplodnionych i 6 zarodkow, do 5-doby zostaly 4
31.10.2019 transfer 1 blastki ⛄
12dpt 476,5, 14dpt 888,2
18.11.2019-18dpt (5+2) pęcherzyk i ciałko żółte 🎉
27.11.2019 -27dpt ❤️
10.07.2020 godz.19.45 Synek 3580g szczęścia 😍 38tc 5dzien
02.2021 wracamy po rodzeństwo
20.02.2021 transfer 1blastki ⛄
03.03.2021 - 11dpt - 600
05.03.2021 - 13dpt - 1443
26.03.2021- ❤️
Zostań z nami ....🍀🍀🍀
29.10.2021 godz. 8.55 córeczka 3460g szczęścia 😍38tc 3dzien -
Krakowska wrote:Wolę jednak by zorganizowała to klinika Nie mam w sumie wielkich wymagań, oczy jasne bo oboje z mężem mamy takie, wykształcenie wyższe.
Zastanawiam się co wpisać w rubryce: "inne", wolałaby z zagranicznego dawcy, ale nie wiem jak to opisać.
Porozmawiaj z lekarzem - napewno Ci podpowie 😊 -
Krakowska wrote:Wolę jednak by zorganizowała to klinika Nie mam w sumie wielkich wymagań, oczy jasne bo oboje z mężem mamy takie, wykształcenie wyższe.
Zastanawiam się co wpisać w rubryce: "inne", wolałaby z zagranicznego dawcy, ale nie wiem jak to opisać.
U mnie zawsze tez było info o rasie, kraju pochodzenia. I np zwykle miałam tak 8 do wyboru z czego z 2 z polski a tak to Duńczycy. No i 5 razy wybraliśmy nasienie z Dani.
a zobacYmy jak to będzie wyglądało w nowej klinice
Bo tu widzę, ze w każdej klinice to wyglada trochę inaczejKrakowska lubi tę wiadomość
-
Tak się zastanawiam, że tą inseminacje mi chyba zrobili za szybko, jak myślicie? W czwartek o 18 podali mi zastrzyk ovitrelle, w piątek o 11 miałam inseminacje na nie pękniętym pęcherzyku, miał 20mm. A wydaje się mi i tak wychodzi, że owulacja była w sobotę późnym wieczorem bo wtedy poczułam taki ból podbrzusza. I jakbyście mi mogły powiedzieć jaka jest najlepsza ruchliwość plemników? Bo patrzyłam teraz na tą kartkę po IUI, i wcześniej nie zwróciłam uwagi ale teraz widzę, że tam jest napisane koncentracja plemników w ruchu postępowym po preparatyce 21,0mln/ml. To chyba mało? Nie pokazali nam podczas wyboru dawców takiej informacji. Ale teraz będziemy brać innego i się upomnę o tą informację tylko chce wiedzieć od jakiej liczby najlepiej brać.
Za bardzo analizuje, wiem, ale chcę zwiększyć szanse przy kolejnej iui. Zrobić większy odstęp czasu między zastrzykiem a zabiegiem czy coś.. -
Patrzę dzieje się tutaj, ale co z Happy?
happilyeverafter lubi tę wiadomość
Córeczka 36+5tc 2300g 52cm miłości 🥰 16.03.2021r
Synek 39+0tc 3820g 57cm miłości🥰 1.12.2022r
°1IUI 15.08.2017°2IUI 18.09.2017°3IUI 19.12.2017
♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo
♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowy cb
♦️#3 ivf AID KRIOBANK 4.05.2020 protokół dlugi¦20.06.2020r punkcja. Mam❄️❄️❄️❄️
🌺 17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue
5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
♦️19.02.2022r transfer 2BB cb
♦️18.03.2022r transfer 1BB i morula
4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min -
Sisska wrote:Tak się zastanawiam, że tą inseminacje mi chyba zrobili za szybko, jak myślicie? W czwartek o 18 podali mi zastrzyk ovitrelle, w piątek o 11 miałam inseminacje na nie pękniętym pęcherzyku, miał 20mm. A wydaje się mi i tak wychodzi, że owulacja była w sobotę późnym wieczorem bo wtedy poczułam taki ból podbrzusza. I jakbyście mi mogły powiedzieć jaka jest najlepsza ruchliwość plemników? Bo patrzyłam teraz na tą kartkę po IUI, i wcześniej nie zwróciłam uwagi ale teraz widzę, że tam jest napisane koncentracja plemników w ruchu postępowym po preparatyce 21,0mln/ml. To chyba mało? Nie pokazali nam podczas wyboru dawców takiej informacji. Ale teraz będziemy brać innego i się upomnę o tą informację tylko chce wiedzieć od jakiej liczby najlepiej brać.
Za bardzo analizuje, wiem, ale chcę zwiększyć szanse przy kolejnej iui. Zrobić większy odstęp czasu między zastrzykiem a zabiegiem czy coś.. -
Agness001 wrote:Miałam bardzo podobne przemyślenia do Twoich. Też mi się wydaje, że miałam inseminacje za szybko od podania zastrzyku. Myślę tak, ponieważ wyraźnie czułam moment owulacji, a było to ok 40 h po zastrzyku. Pierwsza inseminacja była 20 h po zastrzyku, pęcherzyk 21mm. Druga 23 h po zastrzyku, pęcherzyk 22mm. Trzecia 13 h po zastrzyku, pęcherzyki 22 i 19. Przy pierwszej koncentracja plemników 9,5 mln, przy drugiej 21 mln, przy trzeciej 41 mln. Dwie pierwsze inseminacje miałam w Gyncentrum. Straciłam zaufanie do tej kliniki, ponieważ proponowali kolejną inseminację na takich samych warunkach. Zmieniliśmy wtedy miejsce.
No właśnie, tak jakby nie potrafili wyczuć kiedy najlepiej zrobić zabieg.. Dla nich nie było dziwne robić po 18h od zastrzyku zabiegu.. Teraz będę próbować umawiac się rano na usg, bo wtedy nie miałam jak rano jechać i byłam na wizycie na 18 a zabieg umówili na następny dzień na 11. Więc skoro robią zabiegi tylko rano to pasuje też rano wziąć zastrzyk żeby minęło chociaż 24h.. Ja też teraz jestem w gyncentrum i jeśli się druga nie uda to będę zmieniać na macierzyństwo. -
Ja miałam zastrzyk w sobotę o 23, a IUI w poniedziałek ok 1120, lekarz powiedział że świeżutko po owulacji. Nie wiem czy dobrze czy źle.. testuje w środę 9.09🤵Azospermia 👰niedoczynność
Łódź Salve:
3*IUI nieudane
Gameta Rzgów
2* IUI nieudane
I IVF:
Punkcja 07.05 - 8 komórek. Mamy 4 (❄️ 5, ❄️❄️❄️ 6). Przygotowania do FET (cykl sztuczny).
Estrofem(3*2), Duphaston(3*1), Cyclogest(2*1), Euthyrox n75
*04.06 FET (20dc), 5dniowy ❄️
11.06 prog 8,37 beta <0,2 (7dpt)
*06.07 FET (20dc), 6dniowy ❄️
09.06 prog 11,2; beta <0,2 (3dpt), 13.07 prog 10,9; beta 57,4 (7dpt), 15.07 prog 10,9; beta 149 (9dpt), 17.07 prog 10,9; beta 275 (11dpt), 20.07 prog 9,56; beta 1118 (14dpt), 02.08 beta 40361 (27 dpt)
03.08 (28 dpt) Jest zarodek i 🖤 -
Mojanadzieja wrote:Patrzę dzieje się tutaj, ale co z Happy?
Jestem jestem Kochane 😘❤️ Podczytuje Was cały czas, za wszystkich trzymam mocniutko kciuki i kibicuje z całego serducha. Przepraszam że się nie odzywałam ale pochłonęła mnie bez reszty wyprawka, wizyty rodzinne, wakacje, itp ☺️ Czujemy się bardzo dobrze, malutka rośnie jak na drożdżach, wierci się niemiłosiernie ale jakie to cudowne uczucie 🥰 Ciężko jest bo puchną nogi, ręce, spać ciężko ale wszystko do zniesienia, aby tylko nasz skarb był wreszcie z nami ❤️
Mojanadzieja ogromne gratulacje i uściski, cudownie że idziecie tak pięknie do przodu, teraz życzę tylko nudnej i spokojnej ciąży 😘
Kasia i Nadzieja, trzymam kciuki aby Maluszki zdrowo się rozwijały i nie dawały mocno w kość ❤️ Ehh tak to chyba jest ze najpierw masa starań, czekanie, w końcu jest szczęśliwy finał a później okazuje się że to dopiero początek naszych prawdziwych problemów ☺️ Wierzę że powolutku będzie dobrze i odsapnięcie trochę dziewczyny 😉
Wszystkim którym się udało ogromnie gratuluję 😊 A starającym życzę sił aby dalej walczyć, w końcu się opłaci 😉Mojanadzieja, Kasia2602, Nadzieja lubią tę wiadomość
2020r. nasz Cud, nasze Życie 🤍 córeczka 💕🧸🧚♂️🩰
2024r. kolejny Cud 👶 synek 💙🦁⚽
The true miracle is having faith no matter what👣✨🍀 -
happilyeverafter wrote:Jestem jestem Kochane 😘❤️ Podczytuje Was cały czas, za wszystkich trzymam mocniutko kciuki i kibicuje z całego serducha. Przepraszam że się nie odzywałam ale pochłonęła mnie bez reszty wyprawka, wizyty rodzinne, wakacje, itp ☺️ Czujemy się bardzo dobrze, malutka rośnie jak na drożdżach, wierci się niemiłosiernie ale jakie to cudowne uczucie 🥰 Ciężko jest bo puchną nogi, ręce, spać ciężko ale wszystko do zniesienia, aby tylko nasz skarb był wreszcie z nami ❤️
Mojanadzieja ogromne gratulacje i uściski, cudownie że idziecie tak pięknie do przodu, teraz życzę tylko nudnej i spokojnej ciąży 😘
Kasia i Nadzieja, trzymam kciuki aby Maluszki zdrowo się rozwijały i nie dawały mocno w kość ❤️ Ehh tak to chyba jest ze najpierw masa starań, czekanie, w końcu jest szczęśliwy finał a później okazuje się że to dopiero początek naszych prawdziwych problemów ☺️ Wierzę że powolutku będzie dobrze i odsapnięcie trochę dziewczyny 😉
Wszystkim którym się udało ogromnie gratuluję 😊 A starającym życzę sił aby dalej walczyć, w końcu się opłaci 😉
Ja spokojnie przechodzę 😊 także na plus, tyle że zmęczona wcześniej chodzę spać, a wstaje między 5 a6 rano hihi... Boli od czasu do czasu kręgosłup. A tak muszę jeść co 2~3 h.happilyeverafter lubi tę wiadomość
Córeczka 36+5tc 2300g 52cm miłości 🥰 16.03.2021r
Synek 39+0tc 3820g 57cm miłości🥰 1.12.2022r
°1IUI 15.08.2017°2IUI 18.09.2017°3IUI 19.12.2017
♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo
♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowy cb
♦️#3 ivf AID KRIOBANK 4.05.2020 protokół dlugi¦20.06.2020r punkcja. Mam❄️❄️❄️❄️
🌺 17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue
5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
♦️19.02.2022r transfer 2BB cb
♦️18.03.2022r transfer 1BB i morula
4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min