Angelis Provita - in vitro w programie badań klinicznych
-
WIADOMOŚĆ
-
Ok jak tylko mi się nadarzy chwilkę to zrobię to.
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
No to ja jutro startuje w ramach pierwszej tury. Dzisiaj małpa przyszła i jestem zapisana na jutro do dok Orl w zastępstwie naszej doktor Anioł. Zobaczymy co wyjdzie z tego wszystkiego....36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
Gruzja85 wrote:No to ja jutro startuje w ramach pierwszej tury. Dzisiaj małpa przyszła i jestem zapisana na jutro do dok Orl w zastępstwie naszej doktor Anioł. Zobaczymy co wyjdzie z tego wszystkiego....
Gruzja85, trzymam kciuki. Daj znać co, w jakiej dawce dostałaś, co ile dni monitoringi i ogólnie jak Twoje odczucia.Honorata02 lubi tę wiadomość
-
Gruzja85 wrote:No to ja jutro startuje w ramach pierwszej tury. Dzisiaj małpa przyszła i jestem zapisana na jutro do dok Orl w zastępstwie naszej doktor Anioł. Zobaczymy co wyjdzie z tego wszystkiego....
Oczywiście trzymam kciuki bardzo mocno. Daj znać po wizycie co i jak. Jakie lekarstwa ,zastrzyki, ile zaplacilas za tą wizytę, co ile będziesz na podglądanie? Czekam z niecierpliwością.
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
Lili87 wrote:Rozmawiałam z panią Ewą Gwiazdą i dostałam info, że druga tura będzie podpisywać umowy końcem marca, nie lutego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 19:02
24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
Linka2019 wrote:Gruzja85, trzymam kciuki. Daj znać co, w jakiej dawce dostałaś, co ile dni monitoringi i ogólnie jak Twoje odczucia.36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
AniaT wrote:Dziewczyny czy są jeszcze miejsca w tym badaniu klinicznym? Jakie warunki należy spełnić aby się dostać?
Nie wiem, czy są jeszcze miejsca... Najlepiej zadzwoń i się zapytaj.
Ja brałam udział we wcześniejszej "edycji" - mnie pytali: o wiek (max 36 lat) choroby współistniejące, ilość podejść do ivf (max 2), czy był świeży transfer.
Byłam spoza klinki, na liście rezerwowej, ale udało się dostać.
Pionerka jest to badanie kliniczne , sprawdzające czy nowy badany lek podwyższy wskaźnik ciąż.
Zaglądam do was dziewczyny i trzymam kciukiPionerka lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Gruzja dr Orliński jest dość specyficzny, pewnie nie chciał źle tym komentarzem, ale wyszło jak wyszło.
Ja też brałam 300j.
Chyba pierwsza tu startujesz, daj przykład zdrową ciążą7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Nie wiem, czy są jeszcze miejsca... Najlepiej zadzwoń i się zapytaj.
Ja brałam udział we wcześniejszej "edycji" - mnie pytali: o wiek (max 36 lat) choroby współistniejące, ilość podejść do ivf (max 2), czy był świeży transfer.
Byłam spoza klinki, na liście rezerwowej, ale udało się dostać.
Pionerka jest to badanie kliniczne , sprawdzające czy nowy badany lek podwyższy wskaźnik ciąż.
Zaglądam do was dziewczyny i trzymam kciukiCs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle)
06.2018 Udało się! -->02.07 puste jajo
Wracamy do walki !!!!
IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta -
Pionerka wrote:Wiem o co chodzi tylko mi chodziło o to jak wasza klinika go nazwała tak "wewnętrznie" bo ja akurat z Białegostoku jestem i u nas nazywa się IMPLANT4 i zastanawiam się czy to ten sam program badań
Wydaje mi się, że taka nazwa była na umowie.
Później sprawdzę, jakby było inaczej - napiszę.7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Wydaje mi się, że taka nazwa była na umowie.
Później sprawdzę, jakby było inaczej - napiszę.Cs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle)
06.2018 Udało się! -->02.07 puste jajo
Wracamy do walki !!!!
IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta -
Ja byłam u dr Orlinskiego raz na zastępstwie i gdybym trafiła do niego na pierwszej wizycie na pewno nie zostałabym w Provicie. Zarówno ja jak i mąż mieliśmy bardzo negatywne odczucia. Tragedia.24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
Pionerka wrote:Dzięki za odp więc pewnie wymagania takie same będą. Kurcze nurtuje mnie tylko 1 kwestia że skoro u was jest to podzielone na tury i macie już podpisane umowy to co mi pierdzielil dr że program się jeszcze nie zaczął
Mnie się wydaje, ze to nie jest ten sam program. A nawet gdyby był, to w każdej klinice może się zacząć i innym czasie, więc lekarz powiedział Ci prawdę. Zapytaj się, jaki lek jest testowany w Białymstoku, wtedy będziesz miała jasność. W Katowicach Nolasiban. Ja w Warszawie-tak, gdzie był ten Impakt odpadłam, więc w Białymstoku też pewnie bym odpadła. Tutaj zaprosili mnie na pierwsze spotkanie, zasady dofinansowania chyba też są różne, więc dlatego sądzę, ze to inny program. -
Gruzja85 wrote:No to jutro zaczynam pierwszą stymulację. Jakoś optymistycznie nie jestem nastawiona, wręcz wpadłam w doła, bo jak słyszy się że "coś drobne ma Pani te jajniki, lichutkie, zobaczymy czy coś uda się z tego wycisnąć". Tak jest jak idzie się na zastępstwo i bardzo żałuje że nie ma teraz naszej Pani Doktor Anioł. Następna wizyta w poniedziałek, oczywiście u innego lekarza i zobaczymy gdzie mnie wcisną i do kogo. Dostałam menopur 300j codziennie i zapłaciłam za 1200j Menopuru 1280 złotych (pełnopłatne leki ze względu na badania kliniczne). No i musiałam upomnieć się np. o intralipid ale chyba uroki zastępstwa....
Gruzja85 nie łap doła, nie liczy wielkość
Też kiedyś brałam Menopur, ale w mniejszych dawkach. Daj znać, jak po poniedziałku. Niestety takie przerzucanie od lekarza do lekarza nie jest dobrze, bo człowiek nie czuje się dostatecznie i indywidualnie zaopiekowany. Czy możesz mi cos więcej napisać odnośnie intralipidu, czy to jest jakiś suplement/lek, który wcześniej brałaś? Czy jest on ogólnie zalecany przy in vitro? -
Lili87 wrote:Rozmawiałam z panią Ewą Gwiazdą i dostałam info, że druga tura będzie podpisywać umowy końcem marca, nie lutego.
Czyli to jest tak, że jednego dnia są podpisywane umowy z parami z całej tury? Myślałam, ze umowy są podpisywane indywidualnie przed samą stymulacją. Bo jak jest np. jeden czy dwa dni, kiedy można ją podpisać, to troche nie daje równych szans. Od podpisania umowy każda ma do 9tyg. na transfer, a jak osoba podpisująca jest na początku cyklu i dopiero w kolejnym ma być stymulowana, to te kilka tyg. ma zmarnowanych.