Angelis Provita - in vitro w programie badań klinicznych
-
WIADOMOŚĆ
-
asia1989 wrote:Hej dziewczyny! szukałam informacji na temat tego badania klinicznego i widzę że w każdej klinice są trochę inne zasady. Ja się dostałam do Wawy i zaczęłam w niedziele stymulacje. My nic nie płacimy, nawet za leki do stymulacji. Upewnialam się na wizycie co w przypadku gdyby do transferu nie doszło ale powiedziano nam ze wtedy też żadnych kosztów nie ponosimy bo nie jest to nasza wina. To nasza druga procedura i bardzo chciałabym żeby się udało. Trzymam za was też kciuki!
-
badanie się nazywa IMPLANT4 - słownik mi źle poprawił. Wizyta kwalifikacyjna jest dość długa, my spędziliśmy w klinice w sumie ok 4 godziny. Pobierają krew, mocz, ważą, mierzą ciśnienie. Szczegółowy wywiad dotyczący zdrowia, badanie ginekologiczne. Uzupełnianie różnych kwestionariuszy. Nam się udało dostać i od razu dostałam leki do stymulacji, za kilka dni dostałam okres i zaczęłam stymulacje - krótki protokół.
-
Dziewczyny mam do was pytanie na wizycie screeningowej pobierali krew do badań i pani dr wspomniała coś że to na próby watrobowe a mi nikt nie powiedział że trzeba być na czczo i najlepiej kilka dni przed zastosować dietę lekkostrawna i teraz oczywiście boję się czy przez to nie odpadniemy. Jak było u was? W ogóle to dostaliscie wyniki tych badań?Cs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle)
06.2018 Udało się! -->02.07 puste jajo
Wracamy do walki !!!!
IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta -
Pionerka wrote:Dziewczyny mam do was pytanie na wizycie screeningowej pobierali krew do badań i pani dr wspomniała coś że to na próby watrobowe a mi nikt nie powiedział że trzeba być na czczo i najlepiej kilka dni przed zastosować dietę lekkostrawna i teraz oczywiście boję się czy przez to nie odpadniemy. Jak było u was? W ogóle to dostaliscie wyniki tych badań?
Pionerka lubi tę wiadomość
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
Kurde stresuje się tym wszystkim bo mi oczywiście nikt nic nie mówi że będą krew pobierać itp itd jechałam z nastawieniem że pewnie nas nie wezmą bo cyrk wyszedł z lekarzem i w sobotę wypilam drinka i teraz 2wszystkim się stresuje bo żebym wiedziała to i tego drinka bym nie piła. Ehh u mnie zawsze wszystko nie tak i pod górkęCs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Wracamy do walki !!!!
Pionerka wrote:Kurde stresuje się tym wszystkim bo mi oczywiście nikt nic nie mówi że będą krew pobierać itp itd jechałam z nastawieniem że pewnie nas nie wezmą bo cyrk wyszedł z lekarzem i w sobotę wypilam drinka i teraz 2wszystkim się stresuje bo żebym wiedziała to i tego drinka bym nie piła. Ehh u mnie zawsze wszystko nie tak i pod górkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 23:03
Pionerka lubi tę wiadomość
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Dzięki za wsparcie. Wiesz mi już nawet nie chodzi o to tylko fakt że już 2x nic mi nie mówią i to mnie stresuje a że zielona jestem w temacie to nawet nie wiem o co sama mam zapytać do końca. A jak tam u Ciebie zaczelas już stymulacje? Ja na razie dostałam antyki na ten miesiąc i dopiero od następnego zaczynamyCs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Wracamy do walki !!!!
Pionerka wrote:Dzięki za wsparcie. Wiesz mi już nawet nie chodzi o to tylko fakt że już 2x nic mi nie mówią i to mnie stresuje a że zielona jestem w temacie to nawet nie wiem o co sama mam zapytać do końca. A jak tam u Ciebie zaczelas już stymulacje? Ja na razie dostałam antyki na ten miesiąc i dopiero od następnego zaczynamy36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
mąż średnio.
Pewnie że wiedzą tylko mam tak samo jak ty że lubię wszystko wiedzieć a że zmieniłam klinikę to jakoś nie mogę się ogarnąć z tematem.
W takim razie powodzenia dzisiaj a ty też jesteś z tego programu czy na własną rękę robisz in vitro?Cs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Wracamy do walki !!!!
Pionerka wrote:Pewnie że wiedzą tylko mam tak samo jak ty że lubię wszystko wiedzieć a że zmieniłam klinikę to jakoś nie mogę się ogarnąć z tematem.
W takim razie powodzenia dzisiaj a ty też jesteś z tego programu czy na własną rękę robisz in vitro?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 08:10
mąż średnio.
A czemu więcej? To jak nie będziesz mieć zarodka odpowiedniego to coś będziesz musiała dopłacać?
Gruzja85 lubi tę wiadomość
Cs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Wracamy do walki !!!!
Hej Dziewczyny.
Byłam na wizycie kwalifikacyjnej doi badań u p. dr Paligi. Pani doktor skierowała mnie i męża na dodatkowe badania, wyniki mam przesłać mailem. Jeśli będą ok, to będziemy zakwalifikowani do III tury, więc u mnie też loteria.
Gruzja, trzymam kciuki za piękne zarodeczki!Gruzja85 lubi tę wiadomość
-
Pionerka wrote:A czemu więcej? To jak nie będziesz mieć zarodka odpowiedniego to coś będziesz musiała dopłacać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 08:41
mąż średnio.
Linka2019 wrote:Hej Dziewczyny.
Byłam na wizycie kwalifikacyjnej doi badań u p. dr Paligi. Pani doktor skierowała mnie i męża na dodatkowe badania, wyniki mam przesłać mailem. Jeśli będą ok, to będziemy zakwalifikowani do III tury, więc u mnie też loteria.
Gruzja, trzymam kciuki za piękne zarodeczki!36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
mąż średnio.
Tak jestem w tym badaniu ale w kriobanku w Białymstoku i tam w umowie nie było nic na temat kwot tylko że nie płacimy za procedury i jedyny koszt to leki. Nie było nic na temat klasy zarodka itp. W takim razie rozumiem czemu więcej cię wyniesie. Ja oprócz leków muszę z mężem jeszcze zrobić wirusologie bo nam się skończyła więc jeszcze 1000zł dodatkowo nas to wyniesieCs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Wracamy do walki !!!!
IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta