Angelis Provita - in vitro w programie badań klinicznych
-
WIADOMOŚĆ
-
Gruzja85 wrote:Nie dziekuje. A jakie jeszcze Pani doktor zalecił Wam badania?
Mąż: test MAR, powtórne badanie framg. dna plemników- robiliśmy to, ale p. doktor powiedziała, że złą metodą; trochę się zirytowałam, bo jak przeciętny zjadacz chleba ma wiedzieć, jaką metodą powinno być to robione, nie dość, ze wydaliśmy niemałą kasę na to badanie, to jeszcze trzeba robić je jeszcze raz no ale co począć, zrobimy wszystko co p. doktor zaleciła. -
Linka2019 wrote:Hej Dziewczyny.
Byłam na wizycie kwalifikacyjnej doi badań u p. dr Paligi. Pani doktor skierowała mnie i męża na dodatkowe badania, wyniki mam przesłać mailem. Jeśli będą ok, to będziemy zakwalifikowani do III tury, więc u mnie też loteria.
Ja już głupieję... A kiedy ma być ta 3 tura? Ja z dwa tygodnie temu dzwoniłam bezpośrednio do Pani Ewy Gwiazdy z prośbą o przesunięcie podpisywania umowy własnie na trzecią turę. Usłyszałam, że takiej tury nie ma i nie planują. Pierwsza tura miała być w styczniu i dziewczyny w lutym/marcu miały mieć transfery, a druga tura miała zacząć się od końca marca, kiedy miały być spotkania by podpisać umowę. tak mi powiedziano przez telefon.
Teraz czytam, że niektóre z Was dopiero teraz podpisują umowy, a jeszcze inne są przypisane własnie na 3 turę... Bajzel house...
To jak to właściwie jest?
25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej
-
nick nieaktualnyLinka2019 wrote:Hej Dziewczyny.
Byłam na wizycie kwalifikacyjnej doi badań u p. dr Paligi. Pani doktor skierowała mnie i męża na dodatkowe badania, wyniki mam przesłać mailem. Jeśli będą ok, to będziemy zakwalifikowani do III tury, więc u mnie też loteria.
Gruzja, trzymam kciuki za piękne zarodeczki! -
Marta25, właśnie nie wiem czy będzie z górki, teraz mam większe wątpliwości. Wszystko zależy od wyników badań. o Badaniach napisałam powyżej, ale wkleje jeszcze raz: Ja: Ureaplasma (dr wzięła wymaz na wizycie i czekam na wynik), jeśli będzie negatywny to mam zrobić histeroskopie z biopsją endometrium
Mąż: test MAR, powtórne badanie framg. dna plemników- robiliśmy to, ale p. doktor powiedziała, że złą metodą.
Myślę, że mnie skierowała na te badania ze względu na cienkie endometrium. Hormonalnie można je uzyskac troszkę większe, takie na granicy, więc pewnie stąd ta histeskopia z wycinkiem. Jeśli u Ciebie endo jest spoko, to myślę, ze nie będzie Cię na to kierować. Teraz mam mały problem do wycinek p. dr kazała mi zbadać pod kątem histopatologicznym i immunohistochemicznym i mam problem, aby to znaleźć.
P. doktor powiedziała, ze jeśli badania będą ok, albo ew. mam ureaplasme to ok, bo ureaplasme leczy się dosyć szybko. A jeśli wyjdzie coś nie tak, coś, co wymaga dłuższego leczenia np. 3 miesiące, to odpadamy, bo nie zdążymy -
Ja właśnie czekam na następny okres bo tym razem się nie załapałam...;( wyniki badań wyszły źle później jak już było ok to było za późno bo to był 5dc. Czekam do marca.
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
nick nieaktualnyLinka2019 wrote:Marta25, właśnie nie wiem czy będzie z górki, teraz mam większe wątpliwości. Wszystko zależy od wyników badań. o Badaniach napisałam powyżej, ale wkleje jeszcze raz: Ja: Ureaplasma (dr wzięła wymaz na wizycie i czekam na wynik), jeśli będzie negatywny to mam zrobić histeroskopie z biopsją endometrium
Mąż: test MAR, powtórne badanie framg. dna plemników- robiliśmy to, ale p. doktor powiedziała, że złą metodą.
Myślę, że mnie skierowała na te badania ze względu na cienkie endometrium. Hormonalnie można je uzyskac troszkę większe, takie na granicy, więc pewnie stąd ta histeskopia z wycinkiem. Jeśli u Ciebie endo jest spoko, to myślę, ze nie będzie Cię na to kierować. Teraz mam mały problem do wycinek p. dr kazała mi zbadać pod kątem histopatologicznym i immunohistochemicznym i mam problem, aby to znaleźć.
P. doktor powiedziała, ze jeśli badania będą ok, albo ew. mam ureaplasme to ok, bo ureaplasme leczy się dosyć szybko. A jeśli wyjdzie coś nie tak, coś, co wymaga dłuższego leczenia np. 3 miesiące, to odpadamy, bo nie zdążymyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 20:08
Poziomka25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHonorata02 wrote:Ja właśnie czekam na następny okres bo tym razem się nie załapałam...;( wyniki badań wyszły źle później jak już było ok to było za późno bo to był 5dc. Czekam do marca.
-
Marta25 wrote:Ja miałam w tamtym roku histeroskopie u MP, endometrium było wcześniej beznadziejne a później ku zaskoczeniu Pani doktor miało ładny przyrost i to tylko po Wit e, wiesiolku, winie. Ureaplasma była ponad rok temu robiona wraz z chlamydia, czytając wcześniej forum właśnie byłam ciekawa czy też to masz zrobić
Piłaś wino czerwone wytrawne pół lampki/lampka dziennie? Jakieś konkretne wino dr polecała?
Czy histeroskopie miałaś z biopsją i badaniem histopatologicznym i immunohistochemicznym? -
nick nieaktualnyLili87 wrote:Marta25 proszę podaj dawki wit e i oeparolu, jakas konkretna witaminę e bierzesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 21:22
Lili87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marta25 wrote:Honorata o ile dobrze pamiętam umowę doborze podpisałas początkiem lutego skoro mamy 9 tygodni to w gre6 wchodzi jeszcze 1 cykl marcowy czy źle to rozumie?
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
Jak tam u Was dziewczyny postępy, bo u mnie brak.
Rozpoczął mi się nowy cykl, w którym miałam zrobić histeroskopie. Jednak nie zorbie jej, bo nadal mam torbiel, najpierw w jednego jajnika, teraz z drugiego. Już drugi miesiąc będę na tabletkach anty. A czas mija, nie wiem czy załapie się na badania kliniczne. Porażka. -
Hej , ja właśnie dzisiaj dostałam okres i jutro dzwonię z samego rana umówić wizytę na popołudniu. Więc dam znać wieczorem.
Marta25, Linka2019 lubią tę wiadomość
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
nick nieaktualny
-
Lipcowka86 dzwon do p. Gwiazdy - będziesz miała info z pierwszej ręki myśle ze nr jest dostępny na stronie internetowej, a pewnie w recepcji Cię tez przekierują w razie czego Powodzenia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 13:48
lipcowka86 lubi tę wiadomość
25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej
-
Pia88 wrote:Cześć Dziewczyny! Jestem tu świeżakiem, po drugiej wizycie u dr Paligi.
Jesteśmy w trakcie ostatnich badań i będziemy decydować jaka procedura.
@Linka2019 - u nas też chromatyna była badana złą metodą, pewnie chodzi o Halo?
Pozdrawiam! -
Marta25 wrote:Honorata powodzenia✊
Hej. Ja już mam 5 dzień stymulacji wczoraj byłam na wizycie kontrolnej, mam już 22 pęcherzyki.wszystko idzie zgodnie z planem jutro kolejną wizyta.
Dawajcie znać co u was??Marta25 lubi tę wiadomość
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;(