X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • aurola Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Witaj ja też jestem tu od niedawna, także witaj wśród staraczek, fajnie że napisałaś, ja staram się od ponad 4 lat i też jestem po jednym nieudanym podejściu, niestety bez mrozaczków, jak widać samo in vitro nie przesądza o tym że zaraz będzie miało się dziecko choć ja na początku tak myślałam a potem było gorzkie rozczarowanie, ale trzeba walczyć dalej, sama procedura i kolejne etapy to dla mnie też wielki stres, ta niepewność czy się uda co dalej, także myślę że każda z nas cię rozumie, ale głowa do góry jakby nie było masz jeszcze jedną kruszynkę która na ciebie czeka 😚
    dziękuję :)

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • Luna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Chyba w trzeciej dobie spróbujemy , jak ostatnio 😊
    Zreszta zobaczę co powiedzą embriolodzy. Będę się słuchać 🤗

Jestem ciekawa co u ciebie powiedzą, ja mam wątpliwości z tym czekaniem do 5 doby, czuję gdzieś tam głęboko w sercu że nic z tego nie będzie😞 ostatnio zarodki były słabe to pewnie teraz też tak będzie, chyba mam jakiś kryzys, pani embriolog zbyt dużo rzeczy mi nie powiedziała, pani doktor jak narazie nie odpisuje na maila i już czuję że oprócz stresu który sięga powoli zenitu zaczynam być zła na to wszystko, ja pierdziele.... 😡 A jak pytam męża co o tym myśli to stwierdził że co będzie to będzie

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    bardzo Ci kibicowałam bo testowałam w ten sam dzień
    bardzo mi przykro :( że i Tobie się nie udało
    Nie rozumiem..czemu podchodzilas do transferu jak było podejrzenie wodniaka..musisz wykluczyć go hsg albo laparoskopia inaczej stracisz kolejne zarodki

Ewa1984 lubi tę wiadomość

Szs
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didik kciuki za seks na szkiełku! ✊✊✊

Xagax przykro mi... 😔 Miałam nadzieję że cos jednak ruszy.

Aurola witaj na pokładzie! 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 19:27

aurola lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • aurola Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Nie rozumiem..czemu podchodzilas do transferu jak było podejrzenie wodniaka..musisz wykluczyć go hsg albo laparoskopia inaczej stracisz kolejne zarodki
    podobno wszysko się wchłonelo i mógł być transfer. Też mam wątpliwości czy to nie przez to mi sie nie udało :( Jutro zapytam lekarza

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    podobno wszysko się wchłonelo i mógł być transfer. Też mam wątpliwości czy to nie przez to mi sie nie udało :( Jutro zapytam lekarza
    Zniknął plyn a nie wodniak...to normalne ale wodniaki same nie znikają..

Szs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Jestem ciekawa co u ciebie powiedzą, ja mam wątpliwości z tym czekaniem do 5 doby, czuję gdzieś tam głęboko w sercu że nic z tego nie będzie😞 ostatnio zarodki były słabe to pewnie teraz też tak będzie, chyba mam jakiś kryzys, pani embriolog zbyt dużo rzeczy mi nie powiedziała, pani doktor jak narazie nie odpisuje na maila i już czuję że oprócz stresu który sięga powoli zenitu zaczynam być zła na to wszystko, ja pierdziele.... 😡 A jak pytam męża co o tym myśli to stwierdził że co będzie to będzie
    Luna mąż ma racje , co będzie to będzie . Jak ma być ciąża to będzie czy z trzydniowego, czy pięcio. W zeszłym roku miałam trzydniowca a reszta walczyła do 5 dnia i zostały 2 blastki 3 ab.
    Nie stresuj się , choć samej mi się to ciężko pisze🙈
    Ufam enbriologom, napewno zrobią tak żeby było dobrze.
    Napij się winka!

piegusek lubi tę wiadomość

• monik123 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Też miałam podejrzenie wodniaka i tak jak pisze Szapiro on nie zniknie, jedynie mógł się wtedy opróżnić. A pani dr powiedziała, że jeśli jest wodniak to nawet in vitro się nie uda, bo zarodek nie jest w stanie przetrwać. Także koniecznie porozmawiaj o tym z lekarzem, bo szkoda tracić zarodki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 20:06

lipcowka86 lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna a Wy mielsiscie robione kariotypy?

• Megii_81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Tak już po🙈9 komórek było . Mam o 15 podpytać panią dr ile z tego jest ok😊

A co do encortonu to mam rozpisany i mam brać. Pytałam panią dr o co chodzi, ale byłam po narkozie jeszcze zakręcona i nic nie pamiętam z tego co mi powiedziała 🤷‍♀️🤣

super, teraz czekamy na maluszki :)

👶
  • aurola Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik123 wrote:
    Też miałam podejrzenie wodniaka i tak jak pisze Szapiro on nie zniknie, jedynie mógł się wtedy opróżnić. A pani dr powiedziała, że jeśli jest wodniak to nawet in vitro się nie uda, bo zarodek nie jest w stanie przetrwać. Także koniecznie porozmawiaj o tym z lekarzem, bo szkoda tracić zarodki
    no to się teraz wystraszyłam :( Jutro zapytam lekarza o to. Miałam zrobioną drożność i bylo ok. Na usg też wszysko bylo ok.
    A wiecie ile kosztuje taka laparoskopia?

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • Luna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Luna a Wy mielsiscie robione kariotypy?

Dzięki pewnie masz rację ale poprostu stres mnie zjada, dawno się tak nie bałam, co do kariotypów to robiłam razem z mężem ale w angeliusie i wyszły prawidłowe, a ty jutro dzwonisz?

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    no to się teraz wystraszyłam :( Jutro zapytam lekarza o to. Miałam zrobioną drożność i bylo ok. Na usg też wszysko bylo ok.
    A dawno temu miałaś robioną drożność? Nie wiem ile kosztuje laparoskopia, bo miałam na NFZ, ale chyba lepiej powtórzyć HSG...będzie szybciej, bo terminy nie są odległe tj przy laparo. Też niestety dwa razy musiałam robić HSG, ale lepiej mieć pewność

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:

Witaj wśród nas 🙂ja laparoskopie i histeroskopie miałam robiona w Angeliusie na nfz tutaj wiadomo trzeba troszkę poczekać ja czekałam około trzech miesięcy, prywatnie też pewnie robią bez kolejek ale niestety nie mam pojęcia jaki jest koszt.

• Baba1 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Laparoskopia kosztuje ok 3500 zł ale lekarz moze ci przepisać na NFZ porozmawiaj z nim o tym☺️Ja czekam na laparo od marca do maja w maju bedzie zabieg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 20:52

• aurola Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik123 wrote:
    A dawno temu miałaś robioną drożność? Nie wiem ile kosztuje laparoskopia, bo miałam na NFZ, ale chyba lepiej powtórzyć HSG...będzie szybciej, bo terminy nie są odległe tj przy laparo. Też niestety dwa razy musiałam robić HSG, ale lepiej mieć pewność
    15 miesiecy temu. To faktycznie już trochę minęło. Mogło się tam coś porobić. Chociaż po drożności przrz 8 miesiecy miałam stymulacje lamettą i monotoring cyklu przed i po owulacji i nigdy nie było żadnego płynu. Ale wole to sprawdzic jeśli to ma byc przyczyna niepowodzeń

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • aurola Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Gdyby nie Wy nie zapytałabym jutro o tego wodniaka i być może bym zrobila transfer i stracila piękny zarodek. A tak sie przebadam, pojadę na wakacje, odpoczne i zrelaksowana wrócę po siostrzyczke lub braciszka dla mojej córci 😁

Tak na marginesie to czasem żałuję, że podczas laproskopi ciąży pozamacicznej nie usunęli mi jajowodu. Przynajmniej odrazu bym wiedziala na czym stoje a tak przeszło dwa lata w plecy.
    Z drugiego jajnika nie mam szans na zdrowa komórkę wiec został mi akurat prawidłowy jajnik z zepsutym jajowodem ☹

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • njut Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnio nie mam czasu na forum ale staram się czytać i chyba za szybko to robię, bo nie nadążam za Wami :) Kibicuję nieustannie :D
    Ile nowych nicków - witajcie :)

Didiku podoba mi się to co się u Ciebie dzieje ;) &&

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Njut no na razie jest dobrze, ale wiesz , ze różnie może jeszcze być 😉
    Coś Ty taka zalatana ?🤗

• aurola Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik123 wrote:
    a myślisz, ze HSG wystarczy żeby wykluczyć wodniaka? Przeraża mnie laparoskopia. Źle znoszę takie zabiegi. Po za tym nienawidzę narkozy. Ale jak by trzeba było to dam radę 😉

hchyvfxmo1eygfw1.png
‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ